menu

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Elvis Presley



Σαν σήμερα το 1977 έφυγε από την ζωή  ο βασιλιάς του rock n' roll σε ηλικία 42 ετών αφήνοντας την πιο σπουδαία μουσική κληρονομιά και δικαίως χαρακτηρίζεται ο πιο σημαντικός καλλιτέχνης του 20ου αιώνα και είναι ο καλλιτέχνης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής.

Το 1958 και για 2 χρόνια ο Elvis υπηρετεί τη θητεία του στον Αμερικανικό στρατό και το 1960 επιστρέφει δυναμικά παρουσιάζοντας μια σειρά από soundtracks από ταινίες του Hollywood στις οποίες ο ίδιος πρωταγωνιστούσε.

H μουσική πάντα παρέμενε σε πρώτο πλάνο και ο Βασιλιάς πάντα πρωτοπόρος το 1968 παρουσιάζει το μεγαλύτερο μουσικό τηλεοπτικό γεγονός με τίτλο “Comeback TV special” του οποίου η επιτυχία έβαλε το Las Vegas στο επίκεντρο του πλανήτη και σε καλλιτεχνικό επίπεδο αφού παρέμεινε στην πόλη και παρουσίαζε σταθερά το show επί 5 συνεχόμενα χρόνια.

Το 1973 ο Βασιλιάς παρουσιάζει ένα ακόμη συγκλονιστικό live που φτάνει στις οθόνες των οπαδών του σε ολόκληρο τον πλανήτη αφού πρόκειται για την πρώτη μετάδοση μουσικού γεγονότος μέσω δορυφόρου. Το “Aloha From Hawaii” παρακολούθησαν 1,5 δισεκατομμύριο τηλεθεατές και αποτελεί ακόμη και μέχρι σήμερα το πιο επιτυχημένο τηλεοπτικό μουσικό πρόγραμμα.


Συνολικά στην καριέρα του είχε λάβει 14 υποψηφιότητες για Grammy, κερδίζοντας 3 και μόλις στα 36 του χρόνια κέρδισε το Grammy Lifetime Achievement Award για την προσφορά του στην μουσική.


Οι αυθεντικές master ηχογραφήσεις του φτάνουν τις 711 περίπου, έχει κυκλοφορήσει 75 συνολικά άλμπουμ ως το 1977 και μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον καλλιτέχνη.

* Πρωταγωνίστησε σε 33 κινηματογραφικές ταινίες, οι οποίες έγιναν μεγάλες εμπορικές επιτυχίες.
Το 1973, η συναυλία του με τίτλο Aloha from Hawaii μεταδόθηκε για πρώτη φορά δορυφορικά σε όλο τον κόσμο. Την παρακολούθησαν 1,5 δισεκατομμύριο τηλεθεατές.

* Από το διαζύγιό του με την Priscilla Presley, τον Οκτώβριο του 1973, κι έπειτα άρχισε να χάνει τον έλεγχο με τη χρήση χαπιών –ισχυρών ηρεμιστικών- τα οποία έπαιρνε πάντα με ιατρική συνταγή. Ο ελληνικής καταγωγής γιατρός του Τζορτζ Νικόπουλος είχε πει χαρακτηριστικά «ένιωθε ότι παίρνοντας φάρμακα με ιατρική συνταγή δεν ήταν το junkie που συναντούμε στην άκρη του δρόμου».

* 18.000 δολάρια πήρε ένας εξάδελφος του Presley για να φωτογραφίσει τη σορό του. Η φωτογραφία του νεκρού βασιλιά έγινε εξώφυλλο στο National Enquirer και το συγκεκριμένο τεύχος είχε κάνει ρεκόρ πωλήσεων.

* Η Graceland προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους από 500.000 επισκέπτες και είναι το δεύτερο σημείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στις ΗΠΑ, μετά τον Λευκό Οίκο.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Ακούστε το single από το "X" των THE 69 EYES




Το νέο άλμπουμ των gothic-metallers από την Φιλανδία θα κυκλοφορήσει στις 28 Σεπτεμβρίου από την Nuclear Blast και θα περιλαμβάνει και ένα DVD  με το βίντεο του «Red» (μπορείτε να το ακούσετε πατώντας εδώ) καθώς και ένα ντοκυμαντέρ . Πρόκειται για την 10η  και καλύτερη δουλειά όπως δήλωσε ο τραγουδιστής της μπάντας Jyrki69.  Το μιξάρισμα έκανε ο Stefan  Boman  (THE HELLACOPTERS). To tracklist είναι:

01. Love Runs Away
02. Tonight
03. Black
04. If You Love Me The Morning After
05. Red
06. I Love The Darkness In You
07. Borderline
08. I'm Ready
09. I know What You Did Last Summer
10. When A Love Comes To An End

Bonus DVD

* Red (video)
* Made In Sweden – Stockholm & THE 69 EYES (documentary)