menu

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

METALLICA και Orion Music + More Festival



Στις 8-9 Ιουνίου στο Detroit έγινε το 2ο Orion Music + More Festival. Σ αυτό συμμετείχαν και οι METALLICA οι οποίοι -μέσα από τις δηλώσεις του μπασίστα Rob Trujillo εμφανίστηκαν ενθουσιασμένοι ενώ περιμένουν με ανυπομονησία το επόμενο φεστιβάλ.

Παρακάτω δείτε το βίντεο με στιγμιότυπα από το διήμερο.


Καινούργιο DVD για τους KREATOR


Στις 30 Αυγούστου θα κυκλοφορήσει μέσω της Nuclear Blast το καινούργιο DVD/Blu-ray DYING ALIVE των Γερμανών thrasers.

Θα περιέχει υλικό από την συναυλία που έδωσαν στο Oberhausen της Γερμανίας στις 22 Δεκεμβρίου του 2012.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Νέος δίσκος για τους BLACKMORE S NIGHT - Δείτε το πρώτο single



Τον 8ο δίσκο τους θα κυκλοφορήσουν οι BLACKMORE S NIGHT ο οποίος θα ονομάζεται DANCER AND THE MOON στις 14 Ιουνίου στην Ευρώπη και έδωσαν στην δημοσιότητα το video από το πρώτο τους single Παρακολουθήστε το.


Νέο άλμπουμ από τον STING



Στις 24 Σεπτεμβρίου θα βγει στην αγορά ο νέος δίσκος του STING THE LAST SHIP.

Θα περιέχει συνθέσεις οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στο ομώνυμο μιούζικαλ το οποίο θα ανεβάσει ο Βρετανός μουσικός το 2014 και θα έχει θέμα τα ναυπηγεία του Newcastle και την παρακμή τους.

Στο άλμπουμ θα συμμετέχει και ο BRIAN JOHNSON των AC/DC.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

JOHN PETRUCCI για το νεο άλμπουμ των DREAM THEATER: "Βλέπω κάθε νέο άλμπουμ σαν μια ευκαιρία επανεκκίνησης"


«Βλέπω κάθε νέο άλμπουμ σαν μια ευκαιρία επανεκκίνησης. Να χτίσω ή να βελτιώσω μία κατεύθυνση που έχει εξελιχθεί με το χρόνο ή να πατήσω σε εντελώς καινούριες περιοχές. Αυτό είναι το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ καριέρας μας και δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που να δηλώνει μια μουσική και δημιουργική ταυτότητα δυνατότερα από αυτό. Έχουμε εξερευνήσει πλήρως όλα εκείνα τα στοιχεία που μας κάνουν μοναδικούς, όπως την ένταση και την κινηματογραφική ατμόσφαιρα. Είμαστε ενθουσιασμένοι με το “Dream Theater” και ανυπομονούμε να το ακούσουν όλοι.»

Αυτά δήλωσε ο JOHN PETRUCCI σχετικά με το νέο άλμπουμ των DREAM THEATER που θα κυκλοφορήσει στις 24 Σεπτεμβρίου από την Roadrunner Records.

θα είναι διαθέσιμο σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις, όπως κανονική και ειδική έκδοση CD, διπλό βινύλιο 180 γραμμαρίων και περιορισμένης έκδοσης box set. 

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

PRETTY MAIDS MOTHERLAND




30 χρόνια σκηνικής παρουσίας "βαραίνουν" την πλάτη των Δανών rockers  οι οποίοι χωρίς να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με τα μεγάλα ονόματα του χώρου έχουν να επιδείξουν μερικές πολύ καλές δουλειές.

Έτσι, μετά το πολύ καλό PANDEMONIUM κυκλοφορούν το MOTHERLAND το οποίο περιέχει συνθέσεις μελωδικού heavy metal με στοιχεία από την AOR εποχή του συγκροτήματος.

Όπως έχει δηλώσει ο frontman RONNIE ATKINS η προσθήκη μονίμου πληκτρα έχει προσδώσει στα κομμάτια μελωδικότητα (αφαιρώντας τους λίγο από τον δυναμισμό θα συμπληρώναμε εμείς), αλλά και η παραγωγή του JACOB HANSEN έχει δώσει έναν μοντέρνο τόνο στις συνθέσεις διατηρώντας κάποια στοιχεία από την AOR εποχή τους.

Όλες οι συνθέσεις διακατέχονται από μια δυναμικότητα  από τα πιο σκληρά Mother of All Lies και Hooligan, τα mid-tempo Why So Serious και I See Ghosts, στα πιο μελωδικά Wasted και Sad to See You Suffer, οι Pretty Maids μας προσφέρουν ένα δίσκο που θα γοητεύσει τους οπαδούς του μελωδικού σκληρού ήχου.

Nick Cave @ Exit video Exit Festival 10-14 Ιουλίου Σερβία




Δελτίο Τύπου

Ο σκοτεινός ποιητής της rock, Nick Cave, και οι Βad Seeds προστέθηκαν στην κεντρική σκηνή του Εxit Festival

Exit Festival
10-14 Ιουλίου
Petrovaradin Fortress
Νόβι Σαντ, Σερβία

Συνεχίζεται η πώληση του πενθήμερου εισιτηρίου στην προνομιακή τιμή των 55 ευρώ μέχρι τις 15 Ιουνίου!

Mεταφορά με πούλμαν από 80 ευρώ και ταξιδιωτικά πακέτα από 178 ευρώ.

Nick Cave @ Exit video

Ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς της Alt-rock, Nick Cave, έρχεται να προστεθεί στο πολυσυλλεκτικό line-up της κεντρικής σκηνής του Exit Festival, ως μια από τις πιο επιβλητικές εμφανίσεις της φετινής χρονιάς, δίπλα σε άλλα κορυφαία ονόματα όπως το supergroup του Thom Yorke με τον Flea, Atoms For Peace αλλά και τους Prodigy με το project Warriors Dance!

Παρέα με τους Bad Seeds και το άλμπουμ "Push The Sky Away" που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες και σφράγισε την επανένωση της θρυλικής μπάντας, ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού και ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της rock σκηνής παγκοσμίως θα βρεθεί μπροστά σε 30.000 κοινό στη γειτονική Σερβία, παρουσιάζοντας τους σκοτεινούς ύμνους του, όπως το "Lightning Bolts" αφιερωμένο στην Αθήνα των δακρυγόνων.

Τη φεστιβαλική εμπειρία του Exit 2013 συμπληρώνουν μεταξύ άλλων οι Atoms For Peace, The Prodigy, Fatboy Slim, David Guetta, CeeLo Green, Snoop Dogg aka Snoop Lion, Bloc Party, Chase & Status & Rage, Diplo, DJ Fresh live, Dubfire, Eric Prydz, Jeff Mills, Pan-Pot, Mathew Johnson, Rudimental live, Dixon & Ame, SBTRKT, Seth Troxler, Scuba live, Matador Live και πολλοί άλλοι...

Πληροφορίες για το φεστιβάλ: Exitfest.org/en/tickets/greece

Τιμή εισιτηρίου και ταξιδιωτικά πακέτα:

5-Day Pass: 55 ευρώ | Μέχρι 15 Ιουνίου!

Προσφορά Exit Pass - Διαμονή & Μεταφορά μόνο 178 ευρώ
Mεταφορά με υπερπολυτελή πούλμαν από 80 ευρώ

Προπώληση: www.ticketarena.gr

Χορηγοί επικοινωνίας:
Mad TV | Mad Radio | Republic | Rodon FM | Mojo Radio| Join Radio | Indieground.gr | Clubber.gr | Rocking.gr | Avopolis.gr | Mixgrill.gr | Laternative

Προβολή - Επικοινωνία: DreamBox

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

PATTI SMITH


Η PATTI SMITH κάπου γύρω στο 1974 κατάφερε  με την φωνή της και το μοναδικό της performance να τραβήξει όλα τα φώτα πάνω της μετά απο ενα live της στο θρυλικό club c.b.g.p. κάνωντας έτσι το πρώτο βήμα προκειμένου να την γνωρίσουμε και εμείς οι υπόλοιποι.

Το 1975 υπογράφει το πρώτο της συμβόλαιο με την Arista Records και κυκλοφορεί το ντεμπούτο της με τίτλο HORSES σηματοδοτώντας παράλληλα την αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού πoυ φτάνει ως τις μέρες μας.Το εξώφυλλο του HORSES το οποίο επιμελήθηκε ο προσωπικός της φίλος και διάσημος φωτογράφος Robert Mapplethorpe,ήταν αρκετό για να σοκάρει απο μόνο του την πουριτανή κοινωνία της εποχής,απεικονίζοντας την ίδια την Patti να ποζάρει φορώντας ένα ανδρικό κοστούμι,βέβαια το μουσικό περιεχόμενο του  album επιφύλασε ένα ακόμη μεγαλύτερο σόκ αυτή τη φορά για τους κριτικούς,αλλά και για τους φίλους της μουσικής που έδειχναν να θέλουν να αφήσουν πίσω τους την hard rock - progressive σκηνή που μεσουρανούσε τα προηγούμενα χρόνια,αναζητώντας κάτι πιο φρέσκο και άγριο.
Η θυμωμένη διασκευή στο GLORIA του Van Morrison είναι ικανή απο μόνη της να πείσει για αυτό το νέο είδος(pro punk) που μόλις είχε καταφτάσει.Αλλες δυνατές στιγμές του HORSES είναι το πέρα για πέρα αληθινό  FREE MONEY,το εννιάλεπτο LAND και το σπαρακτικό BREAK IT UP.

Η επόμενη χρονιά θα κάνει ακόμη και όσους επιμένουν να σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά της,να της βγάλουν τελικά το καπέλο,το EASTER (1976) είναι σίγουρα η καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη δουλεία της,και αφού αποφασίζει να αλλάξει το PATTI SMITH σε PATTI SMITH GROUP  δημιουργεί ένα εμπνευσμένο δίσκο με την πολύτιμη βοήθεια του επί χρόνια φίλου της BRUCE SPRINGSTEEN ο οποίος της χαρίζει το πιο επιτυχημένο και αναγνωρίσιμο single της,ο λόγος φυσικά για το BECAUSE THE NIGHT,

όμως ξέχωρα απο αυτό το EASTER περιλαμβάνει αλλα δέκα μικρά διαμάντια τα οποία μπορούν και αστράφτουν εως και σήμερα,την αρχή σε αυτόν τον σπάνιο δίσκο κάνει το επαναστατικό TILL' VICTORY και τα SPACE MONKEY,GHOST DANCE,ROCK AND ROLL NIGGER,WE THREE σφηνώνουν στο μυαλό σου για πάντα μαζί με την δαιμονισμένη ενέργεια και την φωνή της.

Το RADIO ETHIOPIA που ακολούθησε την ίδια χρονιά φάνταζε δύσκολο να να αγγίξει την επιτυχία του προκατόχου του παρ'όλο που κινήθηκε στα χνάρια του,και αυτό γιατί οι συνθέσεις του δεν ήταν τόσο δυνατές σαν αυτές του EASTER με εξαίρεση το rock and roll ξέσπασμα της στο υπέροχο ASK THE ANGELS που σε κάνει να μην μπορείς να κάτσεις ήσυχος,αλλά και το απίστευτα συναισθηματικό PISSING IN A RIVER.



Μετά απο  μια συνειδητή αποχή τριών χρόνων απο την δισκογραφία λόγω του γάμου της με τον επίσης σπουδαίο μουσικό FRED 'SONIC' SMITH (MC5) η PATTI επιστρέφει με το τέταρτο album της καριέρας της με τίτλο WAVE με σκοπό να τον αποχαιρετήσει με αυτό,λόγο του ξαφνικόυ θανάτου του και αφού οι εποχές αλλάζουν,έτσι αποφασίζει να αλλάξει κάπως τον ήχο της,με το αποτέλεσμα να είναι απλά υπέροχο και τα FREDERICK,DANCING BAREFOOTS και ROCK AND ROLL STAR να κλέβουν τις εντυπώσεις και να γίνονται κλασικά,,ενώ στό χτίσιμο του WAVE συνέβαλε τα μέγιστα όπως και σε όλες τις προηγούμενες δουλειές της ο πληκτράς των BLUE OUSTER CULT ALEX LANIER ,όπως αντίστοιχα και η SMITH  έχει χαρίσει μερικούς απο τους άκρως ποιητικούς και μυστικιστικούς στίχους της στους Αμερικανους hard rockers.




Είναι Ιούνιος του 1988 και η PATTI SMITH αποφασίζει να επιστρέψει με την κυκλοφορία του δεύτερου πιο επιτυχημένου εμπορικά album μετα το EASTER και αυτό είναι το DREAM OF LIFE στο οποίο υπάρχει και το  PEOPLE HAVE THE POWER, σε αυτόν τον δίσκο βλέπουμε μια  σαφώς πιο ολοκληρωμένη και συνειδητοποιημένη SMITH μιάς και δεν έχει να αποδείξει κάτι σε σχέση με την αξία της πια,εκφράζοντας το μένος της απέναντι σε κάθε μορφή πολέμου και παράλληλα μας προστάζει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι ,τα PATHS THAT CROSS και το ομώνυμο DREAM OF LIFE είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα που ξεχωρίζουν μέσα απο αυτό.


PEOPLE HAVE THE POWER



Στο  GONE AGAIN (1996) εμφανίζεται η πιο σκοτεινή πλευρά της σε ένα δίσκο οπου θέλει να ξεβράσει τις πιο γκρίζες και μελαγχολικές τις σκέψεις,εδώ υπάρχει και το tribute της στον KURT COBAIN στο ABOUT A BOY ενώ το κομμάτι που ξεχωρίζει σαν όαση σε σχέση με τα υπόλοιπα είναι το SUMMER CANNIBALS .


ABOUT A BOY

SUMMER CANNIBALS


Ενα χρόνο αργότερα κάνει την εμφάνιση του το PEACE AND NOISE και η μπάντα δείχνει να πατάει ξανά γερά στα πόδια της με τα '1959',LAST CALL και BLUE POLLS της χαρίζουν την πρώτη της υποψηφιότητα για grammy χωρίς όμως να καταφέρει να το κάνει δικό της.

LAST CALL




Τα GUNG-HO (2000)  και TRAMPIN (2004) δεν είχαν να παρουσιάσουν κάτι σπουδαίο πέρα απο το GLITTER IN THEIR EYES που θύμισε κάτι απο την ενέργεια των 70'S .Μια απο τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας της ήταν το 2007 όπου δέχεται την τιμή και γίνετε μέλος του rock and roll hall of fame και το γιορτάζει με  την κυκλοφορία του ακουστικού TWELVE,ενός δίσκου έκπληξη όπου η SMITH διασκευάζει τραγούδια  από το παρελθόν και να τα κάνει δικά της, με καλύτερες στιγμές τα SMELLS LIKE TEEN SPIRIT(nirvana) GIMME SHELTER(ROLLING STONES) WHITE RABBIT(jefferson airplane).
WHITE RABBIT


Το 2012 κυκλοφορεί το  BANGA στο οποίο  δοκιμάζει στα φωνητικά ένα αρκετά ευρύτερο φάσμα τεχνικών και εμφανώς έχει αφιερωθεί πολύς χρόνο στις λεπτομέρειες των κομματιών και στην εύρεση του ιδανικού τρόπου για να «ξεστομίσει» το έργο της. Α ν και η θεματολογία των κομματιών είναι κάπως παράξενη αφού ασχολείται με θέματα όπως ο θάνατος της Winehouse ή τα γενέθλια του Johnny Deep η ερμηνεία τους έχει  άποψη και πάθος  δημιουργώντας τόσο περιγραφική μουσική και σου μεταδίδει τις σκέψεις και τα συναισθήματα της με τόση σαφήνεια.

Το άστρο της λάμπει και πέρα από την μουσική ενασχόληση της με την ποίηση αρκετά χρόνια πριν ξεκινήσει την μουσική  της καριέρα έχει ως αποτέλεσμα μια πλούσια βιβλιογραφία από μέρος της με τουλάχιστον δώδεκα εκδόσεις των έργων της. Η PATTI υπάρχει για να εμπνέει όποιον βρεθεί στον δρόμο της.