menu

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Βίντεο από την εμφάνιση του GEOFF TATE στην τέταρτη εκδήλωση του περιοδικού Vegas Rocks



Βίντεο από την εμφάνιση του GEOFF TATE στην τέταρτη εκδήλωση του περιοδικού Vegas Rocks όπου ερμηνεύει το Cold από το νέο του άλμπουμ Frequency Unknown μπορείτε να δείτε πατώντας τον σύνδεσμο. http://www.youtube.com/embed/0Z1YHLSKOJg

K.K. Downing (JUDAS PRIEST), Chris Poland (MEGADETH), Ty Tabor (KING'S X), Paul Bostaph (SLAYER, TESTAMENT, EXODUS), Lita Ford, Brad Gillis (NIGHT RANGER), Dave Meniketti (Y&T) και Craig Locicero (FORBIDDEN), οι αδερφοί Sarzo, o Simon Wright (DIO) στα ντραμς και πολλοί άλλοι συμμετέχουν στο άλμπουμ, το οποίο σε γενικές γραμμές έχει αποσπάσει καλές κριτικές με καλύτερες στιγμές τα Life Without You με κοφτά ριφ και μελωδίες και το Fallen με το  σόλο του Meniketti.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Dirty Fuse Live @ Gorilla 11 Θησέως 7 Μαρούσι Κυριακή 1 Δεκεμβρίου



Οι Dirty Fuse Surfάρουν πάνω στα Surfbetika! Στο Gorilla 11 την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου. Ένα 60`s style Live Party πλημμυρισμένο από ηλεκτρικές διπλοπενιές και τόνους Reverb, υπόσχεται να φέρει την παραλία στα Βόρεια Προάστια !!!
Το Live αρχίζει στις 21:30, Είσοδος ελεύθερη !!!

Dirty Fuse

Οι Dirty Fuse σχηματίστηκαν το 2008 από τον κιθαρίστα Duda Victor και τον ντράμερ Χρήστο Κόγιο με σκοπό να εξερευνήσουν τον μανιασμένο κόσμο του surf rock. Με επιρροές από Dick Dale, Ventures, Atlantics, Ramones και Televison, η μουσική τους είναι βασισμένη στην old school surf μουσική των 60's, αποδιδόμενη με την ενέργεια του garage και του punk rock. Με δικές τους κυρίως συνθέσεις ξεκινούν την περιπλάνηση τους στα live bars της Αθήνας σαν τρίο (κιθάρα, μπάσο και τύμπανα). Μετά από κάποιες αλλαγές στη σύνθεση τους στα μέσα του 2009 ηχογραφούν τα πρώτα τους κομμάτια τα οποία θα κυκλοφορήσουν ένα χρόνο αργότερα στο 7" βινύλιο Lost Riders. Μέσα στο 2010 προστίθενται στη μπάντα οι Μάνος Κισαμιτάκης (σαξόφωνο), Γιάννης Δράκος (μπάσο) και Κώστας Μπακούλας (κιθάρα) και με αυτή τη σύνθεση συνεχίζουν μέχρι σήμερα. Το 2012 κυκλοφορούν το ομώνυμο full-length CD Dirty Fuse, με το κομμάτι Sunset Beach (απόδοση του Ακρογιαλιές, δειλινά του Β. Τσιτσάνη) να βρίσκει μεγάλη αποδοχή από το ραδιόφωνο και τους djs. Το 2013 συνεχίζουν κυκλοφορώντας το 10" βινύλιο Surfbetika! με αποδόσεις εφτά παλιών ρεμπέτικων τραγουδιών. Χαρακτηριστικό των Dirty Fuse σε όλη τη διάρκεια της πορεία τους είναι η συνεχής και δυναμική παρουσία τους σε live stages.

Σημαντικές στιγμές στην πορεία των Dirty Fuse είναι η εμφάνισή τους δίπλα στους Atlantics στο Bat City,Intenso (2013), η συμμετοχή τους στο Surfer Joe Summer Festival στην Ιταλία (2012), η διοργάνωση του Surf Rock Mayhem, του πρώτου all-surf-music live event στο Bios (2013), η εμφάνιση τους δίπλα στους Invisible Surfers στο Αn Club (2012), και οι συμμετοχές τους στη συλλογή του Continental Magazine (USA, 2012), στο soundtrack του ντοκυμαντέρ «Welcome to the show (Η μουσική κληρονομιά του Παύλου Σιδηρόπουλου)» και στη συλλογή Unsigned United (2009).

Δισκογραφία
Lost Riders, 7" EP (2010, self-released)
Dirty Fuse, CD (2012, Green Cookie Records)
Surfbetika, 10" EP (2013, Green Cookie Records)

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Οί SPIRIT CARAVAN στο Deserrtfest



Οί SPIRIT CARAVAN θα εμφανιστούν στο Deserrtfest που θα γίνει τον Απρίλιο στο  Camden του Λονδίνου.
Οι αμερικάνοι stoners από το 2000 έως το 2004 όπου και σταμάτησαν κυκλοφόρησαν 2 άλμπουμ το Jug Fulla Sun (1999), Elusive Truth (2001) και το EP Dreamwhell (1999).

Στο Deserrtfest από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν οι PLANET OF ZEUS.

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Crazy People Music @ Santa Botella, 27 Νοεμβρίου Αθήνα Πανόρμου 15 Α



Δελτίο Τύπου

Οι Οι Crazy People Music είναι ένα σύνολο πεντε καταπληκτικών μουσικών που έχουν καταφέρει το ακατόρθωτο στην Ελληνική Jazz Funk σκηνή. Να παρουσιάζουν τη δουλειά τους για έξι συνεχόμενα χρόνια κάθε τετάρτη στο Santa Botella. Οσοι βρέθηκαν εκεί σίγουρα δεν αρκέστηκαν σε μια φορά. Γιαυτό σας προσκαλούμε ανεπιφύλακτα να απολαύσετε κι εσείς τη μουσική των Crazy People Music τις Τετάρτες.

Τους Crazy People Music αποτελούν οι Αντώνης Ανδρέου (τρομπόνι), Δημήτρης Τσάκας (Σαξόφωνο), Δημήτρης Σεβδαλής (πιάνο), Γιώργος Γεωργιάδης (Μπάσο), Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα).

Πανόρμου 115
210 - 6981032 είναι ένα σύνολο πεντε καταπληκτικών μουσικών που έχουν καταφέρει το ακατόρθωτο στην Ελληνική Jazz Funk σκηνή. Να παρουσιάζουν τη δουλειά τους για έξι συνεχόμενα χρόνια κάθε τετάρτη στο Santa Botella. Οσοι βρέθηκαν εκεί σίγουρα δεν αρκέστηκαν σε μια φορά. Γιαυτό σας προσκαλούμε ανεπιφύλακτα να απολαύσετε κι εσείς τη μουσική των Crazy People Music τις Τετάρτες.

Τους Crazy People Music αποτελούν οι Αντώνης Ανδρέου (τρομπόνι), Δημήτρης Τσάκας (Σαξόφωνο), Δημήτρης Σεβδαλής (πιάνο), Γιώργος Γεωργιάδης (Μπάσο), Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα).

Πανόρμου 115
210 - 6981032

The Ocean, Tides From Nebula, Abraham @ 25 Νοεμβρίου Gagarin 205 Αθήνα, Τρίτη 26 Νοεμβρίου Eightball, Θεσσαλονίκη

Η CTS Productions παρουσιάζει δύο από τα σημαντικότερα σχήματα της προοδευτικής ατμοσφαιρικής σκηνής και το πλέον ανερχόμενο σχήμα της ευρωπαϊκής post hardcore, σε ένα μοναδικό post rock/metal mini festival: η πολυσχιδής post/progressive metal κολλεκτίβα των The Ocean, οι λυρικοί instrumental δεξιοτέχνες Tides From Nebula και ο post hardcore χείμαρρος Abraham θα βρεθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για δύο εκρηκτικές συναυλιακές εμπειρίες, σε ένα triple bill που συνοψίζει την μουσική παραγωγή του σήμερα σε όλο το εύρος της. 

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου @ Gagarin 205, Αθήνα
Προπώληση: €15 (περιορισμένα εισιτήρια στο ocean-ath2013.eventbrite.com // Υπόλοιπο προπώλησης/ταμείο: €20
Πόρτες: 20.00
Διοργάνωση: Catch The Soap Productions

Τρίτη 26 Νοεμβρίου @ Eightball Club, Θεσσαλονίκη
Προπώληση: €15 (τα πρώτα 100 εισιτήρια) // Υπόλοιπο προπώλησης/ταμείο: €20
Πόρτες: 20.00
Διοργάνωση: Eightball Club

The Ocean
Δημιουργήθηκαν το 2000 και έκτοτε φιλοξένησαν δεκάδες μέλη στις τάξεις τους, ανανεώνοντας ταυτόχρονα το μουσικό τους οπλοστάσιο και εξελίσσοντας τον ήχο τους. Προσκολλημένη στον σκοπό δημιουργίας της, η αντισυμβατική κολλεκτίβα των The Ocean καταφέρνει εδώ και 13 χρόνια να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα προσωπικού πολυσυλλεκτικού ήχου. Με τους νεωτερισμούς της να την κρατάνε στην πρωτοπορία του post metal ιδιώματος, παντρεύουν ετερόκλητες περιοχές του σύγχρονου metal πεδίου, περνώντας με άνεση από την progressive πολυρυθμία και την post metal ένταση στις ορχηστρικές επικές αφηγήσεις και τις ήπιες αρμονικές αναπτύξεις - όλα εκτελεσμένα στην εντέλεια. Με πέντε εκπληκτικά studio albums (στις Metal Blade, Throne Records, Make My Day και την προσωπική Pelagic Records) στο ιστορικό τους - με αποκορύφωμα τα δύο διπλά concept epic άλμπουμ τους “Precambrian” (2007) και “Heliocentric/Anthropocentric” (2010) – έγιναν αποδέκτες διθυραμβικών κριτικών από τον παγκόσμια μουσική κοινότητα, κάνοντας τον Τύπο να μιλάει για έναν ήχο “επικό σε έκταση και άψογο στην εκτέλεση... ένα εκπληκτικό metal Βαγκνερικών διαστάσεων” (Rock Sound – UK). Με μια περίφημη σαρωτική live παρουσία (με την βοήθεια του διάσημου light show τους), με εμφανίσεις σε πάνω από 500 συναυλίες ανά την υφήλιο (ως headliners είτε στο πλάι μπαντών όπως οι Opeth, Isis, Cult Of Luna, The Dillinger Escape Plan κ.α.) οι The Ocean επιστρέφουν στην Ελλάδα έτοιμοι όσο ποτέ για να μοιράσουν νέες οριακές συναυλιακές συγκινήσεις σε παλιούς και νέους φίλους.

Tides From Nebula
Λίγα ντεμπούτα καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν την καλλιτεχνική πρόκληση που υψώνεται μπροστά τους με τον τρόπο που το κατάφερε το “Aura” (2008) των Tides From Nebula. Εν μέσω μιας καταιγίδας μουσικού μυρικασμού ο δίσκος του πολωνικού κουαρτέτου αποτέλεσε μια όαση αυθεντικότητας για το post rock κοινό. Σε μια διαρκή ηχητική ροή ανάμεσα σε ονειρικά ηχοτοπία και επικές συναισθηματικές κορυφώσεις, το πηγαίο ταλέντο και η μουσική ανωτερότητα του σχήματος τους επέτρεψε να αιχμαλωτίσουν μια εκπληκτική γκάμα μουσικών και συναισθηματικών χροιών, συστήνοντάς τους στο απροετοίμαστο ευρωπαϊκό κοινό. Ανάμεσά τους και ο εμβληματικός συνθέτης Zbigniew Preisner, ο οποίος αιφνιδιασμένος από το σπάνιο ταλέντο των νεαρών μουσικών τους εντόπισε και τους προσέφερε τις υπηρεσίες του. Η συνεργασία τους θα γεννήσει το “Earthshine” (2011), σκιαγραφώντας τις δραματικές πτυχές και τις επικές εκτάσεις της μουσικής των Tides From Nebula με νέο τρόπο κι ένταση. Με ένα νέο δίσκο στα σκαριά και διάσημοι για τις εκστατικές εμφανίσεις τους, οι παθιασμένοι λυρικοί post rockers επιστρέφουν στην Ελλάδα, ξυπνώντας αναμνήσεις και αφήνοντας υποσχέσεις για μια αξέχαστη βραδιά.

,Abraham
Από τα βάθη της hardcore ελβετικής σκηνής, πέντε φίλοι εμπνέονται από την obscure λογοτεχνία, τον εσωτερισμό και οραματίζονται το ηχητικό αντίστοιχο ενός κακοτράχηλου αφιλόξενου τοπίου. Το αποτέλεσμα της ηχητικής αλχημείας τους θα είναι οι Abraham που από το 2007 κατακτούν αργά και μεθοδικά την προσοχή των υποψιασμένων sludge ακροατών σε όλη την Ευρώπη. Με κύρια συστατικά την πρώιμη Cult Of Luna/Neurosis ορμή, μπολιασμένη με USBM δυσαρμονία και ένα πηγαίο εκρηκτικό post hardcore attitude, οι Abraham εφευρίσκουν έναν προσωπικό ανανεωτικό ήχο που βρίθει δυναμικής και υφολογικής ποικιλίας, απροκάλυπτα ταγμένοι στις σκοτεινότερες τραχύτερες υφές της post metal/sludge παράδοσης. Προστατευόμενοι των The Ocean, κυκλοφορούν τον τελευταίο εκπληκτικό τους δίσκο “The Serpent, The Prophet & The Whore” (2012) από την Pelagic Records και τον προωθούν στο πλάι των Cult Of Luna, Knut, Mumakil και Kruger. Οι μάρτυρες των υπερενεργητικών εμφανίσεών τους μιλάνε για μια live μπάντα-αποκάλυψη - κάτι που θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε και από κοντά στις 25 και 26 Νοεμβρίου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

THELEMITE



Οι Αθηναίοι THELEMITE σχηματίστηκαν το  2010 στο γκρουπ συμμετέχουν οι  Johnny Nightelf (guitars,vox) o οποίος είναι ο συνθέτης και στιχουργός, 
Lefteris Kaffetzis (drums)  Nikos Michalakakos (bass) The Sentinel (keyboards,back vox)

Αμέσως και παράλληλα με τις live εμφανίσεις τους μπαίνουν στο studio και το 2011 κυκλοφορούν το promo cd.

Οι επιρροές τους εκτείνονται από BLACK SABBATH, DIO, OZZY OZBOURNE, RAINBOW καθώς και στοιχεία power metal.

Το Φθινόπωρο του 2013 κυκλοφορούν την πρώτη δισκογραφική τους δουλεία με τίτλο SLAVE OF DESIRE με την ετικέτα της Gallery Records

Ο δίσκος περιέχει 15 συνθέσεις: Days And Nights, Excidium Lucifer, Doomed To Passion, Save Your Soul, For Your Eyes, Slave To Desire, Forever, Death Clock,
Veils Of Vertigo, Fallen Angel, Keitaro, Back Home, Third In Love, Razor Tears,
Hell (Tear Me Down To Love).

Από το εναρκτήριο Days And Nights


 το οποίο μας βάζει δυναμικά στο κλίμα του άλμπουμ  αλλά και το δυνατό Fallen Angel



με την πολύ καλή κιθάρα του Johnny Nightelf φαίνεται πως οι THELEMITES θα μας απασχολήσουν αρκετά στο μέλλον.

 Άλλες καλές στιγμές του δίσκου η εξαιρετική μπαλάντα For Your Eyes 



και το  Back Home με τα πολύ όμορφα effects στα πλήκτρα




Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Νέο δίσκο ετοιμάζει ο David Gilmour



Ο Graham  Nash (THE HOLLIES, CROSBY, STILLS, NASH & YOUNG) δήλωσε στο Vintage.tv πως ο Danid gilmour ετοιμάζει νέο δίσκο στο οποίο θα συμμετεχει και ο ιδιος.
Η τελευταία δισκογραφική δουλειά του κιθαρίστα των PINK FLOYD ήταν το On An Island το 2006 στο οποίο είχε πάρει μέρος κι ο Nash.



Dirty Fuse Live @ Urban Cafe Τετάρτη 20 Νοεμβρίου



Δελτίο Τύπου
Οι Dirty Fuse συνεχίζουν να surfάρουν πάνω στα Surfbetika! Αυτή τη φορά το κύμα θα πλημμυρίσει με ηλεκτρικές διπλοπενιές και εξωτικό reverb το URBAN Cafe (Ούλωφ Πάλμε 48, Ζωγράφου, 210-7756820)
Ώρα έναρξης 21:30 - Είσοδος ελεύθερη !!!

Οι Dirty Fuse σχηματίστηκαν το 2008 από τον κιθαρίστα Duda Victor και τον ντράμερ Χρήστο Κόγιο με σκοπό να εξερευνήσουν τον μανιασμένο κόσμο του surf rock. Με επιρροές από Dick Dale, Ventures, Atlantics, Ramones και Televison, η μουσική τους είναι βασισμένη στην old school surf μουσική των 60's, αποδιδόμενη με την ενέργεια του garage και του punk rock. Με δικές τους κυρίως συνθέσεις ξεκινούν την περιπλάνηση τους στα live bars της Αθήνας σαν τρίο (κιθάρα, μπάσο και τύμπανα). Μετά από κάποιες αλλαγές στη σύνθεση τους στα μέσα του 2009 ηχογραφούν τα πρώτα τους κομμάτια τα οποία θα κυκλοφορήσουν ένα χρόνο αργότερα στο 7" βινύλιο Lost Riders. Μέσα στο 2010 προστίθενται στη μπάντα οι Μάνος Κισαμιτάκης (σαξόφωνο), Γιάννης Δράκος (μπάσο) και Κώστας Μπακούλας (κιθάρα) και με αυτή τη σύνθεση συνεχίζουν μέχρι σήμερα. Το 2012 κυκλοφορούν το ομώνυμο full-length CD Dirty Fuse, με το κομμάτι Sunset Beach (απόδοση του Ακρογιαλιές, δειλινά του Β. Τσιτσάνη) να βρίσκει μεγάλη αποδοχή από το ραδιόφωνο και τους djs. Το 2013 συνεχίζουν κυκλοφορώντας το 10" βινύλιο Surfbetika! με αποδόσεις εφτά παλιών ρεμπέτικων τραγουδιών. Χαρακτηριστικό των Dirty Fuse σε όλη τη διάρκεια της πορεία τους είναι η συνεχής και δυναμική παρουσία τους σε live stages.

Σημαντικές στιγμές στην πορεία των Dirty Fuse είναι η εμφάνισή τους δίπλα στους Atlantics στο Bat City,Intenso (2013), η συμμετοχή τους στο Surfer Joe Summer Festival στην Ιταλία (2012), η διοργάνωση του Surf Rock Mayhem, του πρώτου all-surf-music live event στο Bios (2013), η εμφάνιση τους δίπλα στους Invisible Surfers στο Αn Club (2012), και οι συμμετοχές τους στη συλλογή του Continental Magazine (USA, 2012), στο soundtrack του ντοκυμαντέρ «Welcome to the show (Η μουσική κληρονομιά του Παύλου Σιδηρόπουλου)» και στη συλλογή Unsigned United (2009).

Δισκογραφία
Lost Riders, 7" EP (2010, self-released)
Dirty Fuse, CD (2012, Green Cookie Records)
Surfbetika, 10" EP (2013, Green Cookie Records)

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Just Dance @ Σταυρός Του Νότου Πέμπτη 14 Νοεμβρίου



Δελτίο Τύπου

Οι JUST DANCE ζωντανεύουν τραγούδια των θρύλων της Funk όπως Τower of power, Chaka Khan, Stevie Wonder, Chuck Brown, Tom Jones και πολλούς άλλους ακόμα, σε μια διαδρομή από τα 60s μέχρι τα 90s και την ατμόσφαιρα του Βrooklyn και της Νέας Ορλεάνης.

Ξεκινώντας με μια σειρά πετυχημένων εμφανίσεων το 2012 στο «Σταυρό του Νότου» και στο «Κοο Κοο» οι JUST DANCE έρχονται και πάλι με τα πιο ανεβαστικά grooves και τη μοναδική τους ενέργεια να ξεσηκώσουν το κοινό και τη διάθεση όλων.

Ο φετινός χειμώνας τους βρίσκει σε προετοιμασία ηχογραφήσεων στο στούντιο με νέο δικό τους υλικό.

Οι «Just Dance» αποτελούνται από τους:
Ηλιάνα Τσαπατσάρη – Φωνή
Γιώργος Μπίλιος – Φωνή
Αστέρης Παπασταματάκης – Πλήκτρα
Sam Marlieri – Alto Σαξόφωνο
Δημήτρης Παπαδόπουλος – Τρομπέτα
Γιώργος Ζαρέας – Τρομπόνι
Πέτρος Βασιλειάδης – Μπάσο
Άγγελος Τσιμιδάκης – Ηλεκτρική Κιθάρα
Νίκος Παγώνης – Τύμπανα
Δημήτρης Καρπούζας - Ηχητική επιμέλεια
Μελίνα Ζερβάκη – Φωτισμοί

Σταυρός του Νότου Club
ώρα εναρξης: 10.00μμ
Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος - Αθήνα
Τηλ. Επικοινωνίας: 2109226975, www.stn.gr
Είσοδος: 10€ με μπυρα/κρασ

Νέο άλμπουμ για τους RING OF FIRE



9 χρόνια μετά στη διάρκεια των οποίων τα μέλη του supergroup RING OF FIRE MARK BOALS, VITALIJ KUPRIJ πλήκτρα και TONY MACALPINE κιθάρα, συμμετείχαν σε διάφορα projects όπως την συνεργασία του MARK BOALS, με τους ROYAL HUNT καθώς και αυτή των KUPRIJ και MACALPINE με τους TRANS SIBERIAN ORCHESTRA και τον STEVE VAI ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ με τίτλο "BATTLE OF LENIGRAND" το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 24 Ιανουαρίου.

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Jon Lord tribute band @ PassPort, Πειραιάς 10 Νοεμβρίου




Δελτίο Τύπου

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η "Jon Lord Tribute Band" και το σύνολο εγχόρδων "Hellenic Musica Viva" παρουσιάζουν ένα μουσικό αφιέρωμα, στο συνθέτη και οργανίστα, ιδρυτικό μέλος του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Deep Purple, Jon Lord (9/6/1941-16/7/2012), με συνθέσεις από την προσωπική του δισκογραφία. 

Κυριακή, 10/11

JON LORD TRIBUTE BAND
«Before I forget to notice such things…»

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
Είσοδος: 12 eur (με μπύρα ή κρασί)

Θα ακουστούν αποσπάσματα από τα κυριότερα albums του συνθέτη, "Sarabande", "Before I Forget", "Pictured Within", "Beyond The Notes" και "To Notice Such Things". Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κλασική ορχήστρα και ροκ μπάντα ενώνουν τις δυνάμεις τους με ένα κοινό σκοπό!

Παρακάτω, διαβάστε πως περιγράφει ο εμπνευστής του αφιερώματος, Πάνος Πολίτης, τη διαδρομή από την αρχική ιδέα μέχρι την υλοποίηση του Jon Lord Tribute Band:

«Στα "περίεργα" και δύσκολα για πολλούς από εμάς εφηβικά χρόνια, τότε που "ψαχνόμαστε" και ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ωμή πραγματικότητα μέρα με τη μέρα και αναζητούμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, στα χρόνια εκείνα λοιπόν, γινόμουν καθημερινά δέκτης μουσικών και ήχων που εξιτάριζαν την φαντασία και την περιέργειά μου για τον τρόπο με τον οποίο παράγονται.

Ευτυχώς, η μουσική παιδεία μου ήταν πολύπλευρη και πλούσια, εντούτοις από το μυαλό μου δεν ξεκόλαγε το σκληρό μα και συνάμα άκρως δελεαστικό και εκφραστικό άκουσμα της παραμορφωμένης ηλεκτρικής κιθάρας σε συνδυασμό με έναν άλλο ήχο, εξίσου σκληρό μα και ακατανόητο για τα ηλικιακά και μουσικά μου γνωστικά δεδομένα της εποχής. 

Ανακάλυψα πως ήταν ο μοναδικός ήχος του Hammond organ που μόνο ο Jon Lord μέσα από τους πειραματισμούς του, παικτικούς και ηχητικούς, καθιέρωσε, όντας ένας από τους πρωτοπόρους στο είδος του. Ήθελα με κάθε τρόπο να του μοιάσω, να φτιάξω κι εγώ κάποτε μία μπάντα που να παίζει παρόμοια και γι'αυτό το λόγο δόθηκα στη μουσική εκπαίδευση, ψυχή και σώμα. Ολοκλήρωσα επιτυχώς τις μουσικές σπουδές. Αργότερα, ήρθε στη ζωή μου αυτό το λατρεμένο όργανο, ένα αυθεντικό Hammond C-3 organ μαζί με δύο καμπίνες leslie 122. Ήταν το μέσο για να γνωρίσω τον "μέντορά" μου και τιμώμενο καλλιτέχνη, το 2000, σε δύο συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, μέσο όπου απελπισμένα ο έλληνας διοργανωτής έψαχνε να βρει. Η ευκαιρία; Μοναδική! Ας είναι καλά ο Στάθης Παναγιωτόπουλος που μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή του στην τότε ΕΤ-3 "Jammin'", ανακοίνωνε την επιτακτική ανάγκη εύρεσης ενός τέτοιου οργάνου. Η συνεννόηση με τον διοργανωτή ολοκληρώθηκε άμεσα. Οι πολυπόθητες συναντήσεις με τον Lord έγιναν και θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στο μυαλό και την ψυχή μου. Ακόμα περισσότερο, έγινα κι εγώ μέρος της προετοιμασίας των δύο live, σαν αντάλλαγμα για την δωρεάν παραχώρηση του οργάνου. Οι στιγμές που έζησα, δύσκολο να ειπωθούν με λόγια! Και ήταν τότε που έβαλα ένα στόχο, ένα όνειρο ζωής, να τιμήσω κάποτε τον Jon Lord, έτσι, όπως του πρέπει. Μα συνάμα έπρεπε και οι συνθήκες της ζωής να ωριμάσουν και να έρθουν έτσι τα πράγματα που κάποια μέρα τελικά να ευοδωθούν...

Τα κομμάτια που θα παρουσιαστούν στο αφιέρωμα αυτό, είναι προσεκτικά επιλεγμένα ως από τα πιο αντιπροσωπευτικά του έργου του Jon Lord. Στο σημείο αυτό πρέπει να ευχαριστήσω πρωτίστως τον manager κ. Tarquin Gotch καθώς και τον στενό φίλο και συνεργάτη του Lord για τα τελευταία μα αρκετά χρόνια, κ. Paul Mann, του οποίου η εμπλοκή με το project αυτό είναι καθοριστικής σημασίας. Ο Mann έχει αναλάβει το δύσκολο και επίπονο έργο της μεταγραφής του συνόλου του έργου του Lord ώστε σε λίγο καιρό να είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση για εκτέλεση από ενδιαφερόμενους μουσικούς. Και οι δύο πλευρές λοιπόν, είχαν την ευγενική καλοσύνη να μου επιτρέψουν να αναπαράξω μέρος του έργου αυτού χωρίς οικονομικές επιβαρύνσεις μα με μοναδικό ίσως όρο, την μουσική συγγραφή και ενορχήστρωση του συνόλου των κομματιών από μένα. Ο κόπος τεράστιος. Ατελείωτες ώρες με τον υπολογιστή και τα σχετικά προγράμματα συγγραφής/αναπαραγωγής μουσικών κειμένων. Το αποτέλεσμα; Θα φανεί στο χειροκρότημα...Και εάν το εγχείρημα πετύχει, θα ακολουθήσει σειρά εμφανίσεων και αλλού. Ο στόχος φιλόδοξος μα και δύσκολος αναλόγως των καιρών. Και μετά, ένα βήμα παραπέρα: Η ζωντανή παρουσίαση του "Concerto for group & Orchestra". Αυτά για τώρα. Η συνέχεια επί σκηνής, σε λίγο καιρό...» 

"Hellenic Musica Viva": Σύνολο εγχόρδων

"Jon Lord Tribute Band":
Πάνος Πολίτης - Πιάνο/Hammond organ/Φωνητικά 
Ξένια Κόντου - Φωνητικά 
Παύλος Καλτουρουμίδης - Keyboards 
Άγγελος Καραγιάννης - Ηλεκτρική Κιθάρα 
Νίκος Ζηλάκος - Ηλεκτρικό Μπάσο 
Πάνος Θεοχαρίδης - Τύμπανα/Κρουστά

Διεύθυνση Ορχήστρας: Πέτρος Καρπαθάκης

Παραγωγή-Ενορχήστρωση: Πάνος Πολίτης 
Σκίτσο αφίσας: Ελευθερία Πολίτη

Προλογίζει ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

Ο KIRK HAMMET μιλάει για την εμφάνιση των METALLICA στην Ανταρκτική



Ο κιθαρίστας των METALLICA, KIRK HAMMET σε παλαιότερη συνέντευξη του είχε δηλώσει ότι παρόλο που τα μέλη της μπάντας θα ήθελαν να περνούν περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές τους, δεν έχουν αυτήν την πολυτέλεια.

Έτσι, οι αμερικάνοι metalers αφού πλέον έχουν καλύψει τα περισσότερα μέρη της γης, αποφάσισαν στις 9 Δεκεμβρίου να δώσουν μια συναυλία στην παγωμένη ήπειρο της Ανταρκτικής.

«Είναι πολύ εκκεντρικό και τρελό αυτό που θα κάνουμε στην Ανταρκτική. Δεν τα πάω καλά με το κρύο, οπότε διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το όλο εγχείρημα. Αν κρίνω όμως από τη συναυλία που είχαμε δώσει το 1995 στο Βόρειο Πόλο, πιστεύω ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Τότε στο Βόρειο Πόλο δεν ήταν και τόσο πολύ το κρύο όσο θα νομίζαμε, αλλά στην Ανταρκτική έχω ακούσει πως είναι ακόμα χαμηλότερες οι θερμοκρασίες.» δήλωσε ο HAMMET σε ράδιο του San Francisco.

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ανακοινώθηκαν 2 ονόματα που θα συμμετέχουν στο Download Festival



Οι AVENGED SEVENFOLD και ο ROB ZOMBIE θα εμφανιστόυν στο Download Festival  φεστιβάλ που διεξάγεται στο Donington Park στη Μεγάλη Βρετανία για 12η χρονιά στις 13, 14 και 15 Ιουνίου.

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Δείτε το νέο τραγούδι των NICK CAVE & THE BAD SEEDS




Give Us A Kiss τιτλοφορείται το νέο τραγούδι των NICK CAVE & THE BAD SEEDS το οποιό παρουσίασαν για πρώτη φορά στο κοινό στις 24 Οκτωβρίου στην έναρξη της βρετανικής περιοδείας τους.


BOX SET 24 καρατίων από τους DEEP PURPLE




Στις 11 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει το box set των DEEP PURPLE που θα αποτελείται από  4 άλμπουμ της Mk II εποχής. Τα CD θα έχουν επικάλυψη φύλλου χρυσού 24 καρατιών.



Πρόκειται για τα In Rock, Machine Head, Fireball και Who Do We Think We Are, το box set θα κυκλοφορήσει σε 5000 κομμάτια και θα περιλαμβάνει τα booklets των άλμπουμ καθώς και  τις πρωτότυπες ετικέτες τους.

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΝΕΚΕ VAN GIERSBERGEN: Mini Tour Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αθήνα



Δελτίο Τύπου

[Greece Mini Tour – Thessaloniki | Larissa | Athens] 

Opening Act Αθήνα: Dreambleed
Opening Act Θεσσαλονίκη: Scars of Tears | Missing Pulse
Opening Act Λάρισα: T.B.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 
Eightball Club
Πίνδου 1, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη

Σάββατο 30 Νοεμβρίου
Stage Club
Ήρας & Φιλίππου, Λάρισα

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου
Kookoo Live Music Bar
Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα

Doors open: 21:00

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κι ως ένας άγγελος επί γης. Ο συνδυασμός εξάλλου φωνής και εμφάνισης δεν αφήνει περιθώρια για άλλους χαρακτηρισμούς. Συχνά παρασύρει η έκδηλη ομορφιά της κι επικεντρώνεται κανείς εκεί. Μόλις όμως αρχίσουν οι μελωδίες να βγαίνουν από το στόμα καταλαβαίνει κι πιο αδαής που βρίσκεται η πραγματική ομορφιά, καθώς το βεληνεκές της φωνής της φτάνει αυτό μιας σοπράνο. H εκπληκτική τραγουδίστρια και μουσικός που ακούει στο όνομα Anneke Van Giersbergen, μια από τις πιο αγαπημένες καλλιτέχνιδες του Ελληνικού rock κι όχι μόνο κοινού, στις 29 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στις 30 στην Λάρισα και την 1η Δεκεμβρίου στην Αθήνα θα μας επισκεφτεί για να μας χαρίσει 3 ακόμη εκστατικές συναυλίες και μάλιστα με ολόφρεσκο album με τίτλο “Drive”. 

Το νέο της αυτό άλμπουμ όχι μόνο αποκαλύπτει τις νέες της δυνατότητες στο αναγνωρίσιμο στυλ της, αλλά πραγματικά αναδεικνύει κι ανεβάζει το ταλέντο της Anneke σε ένα υψηλότερο επίπεδο, τόσο στιχουργικά όσο και φωνητικά. Στο Drive δημιούργησε κάτι πιο χαρούμενο και «πικάντικο», γεμάτο θετική ενέργεια, ενώ ο Arno Krabman, παραγωγός του νέου άλμπουμ, βοήθησε πολύ στη δημιουργία των κομματιών. Ξεχωρίζουν τα "Shooting For The Stars", "The Best Is Yet To Come" και "We Live On", “Treat Me Like A Lady", "My Mother Said", "Mental Jungle".

Η Anneke γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου το 1973 στο Sint Michielsgestel της Ολλανδίας κι από νωρίς έγινε αντιληπτό το μέγεθος του ταλέντου της, καθώς η φωνή της ήταν συγκλονιστική, ακόμη κι από μικρή ηλικία. Πέρα από τη μαγική της φωνή παίζει πιάνο, κιθάρα και γράφει στίχους και μουσική. Επιρροές της η κλασσική και jazz μουσική κι από καλλιτέχνες, οι Prince, Ella Fitzgerald και Thom Yorke των Radiohead. Το 1994 έγινε frontwoman των Ολλανδών πρωτοπόρων metallers The Gathering και για 13 χρόνια σημείωνε μαζί τους μόνο επιτυχίες. Μετά τη κυκλοφορία του “Home” το 2006 όμως αποφάσισε λόγω και της γέννησης του γιου της να αποχωρήσει απ’ το συγκρότημα για να αφιερωθεί στην οικογένειά της και στο προσωπικό της project “Agua de Annique”. Μαζί με την μπάντα της, Agua De Annique κυκλοφόρησε διάφορα εξαιρετικά άλμπουμ με τα οποία γνώρισε την αναγνώριση κι ως σόλο καλλιτέχνης πλέον.

Στο ενεργητικό της έχει αρκετές ενδιαφέρουσες συνεργασίες κι η λίστα με τα ονόματα που έχει συνεργαστεί η χαρισματική Anneke είναι πραγματικά πολύ μεγάλη. Το 1998 συμμετείχε στο album του project Ayreon, του Lucassen, “Into The Electric Castle”. Το 2008 ανταποκρίθηκε και πάλι στο κάλεσμα του Lucassen και πήρε μέρος στο album “01011001”. Έχει συμμετάσχει επίσης στο δίσκο Rubicon των John Wetton και Geoffrey Downes στα κομμάτια, "To Catch a Thief" και "Tears of Joy". Οι σημαντικότερες συνεργασίες της υπήρξαν αυτές με τους “Napalm Death” το 2006 στο album “Smear Campaign”, με τους “Moonspell” στο κομμάτι “Scorpion Flower” από το δίσκο “Night Eternal” (2008) και με τον “Devin Townsend” στο album του “Addicted” το 2009. Ωστόσο η πιο ατμοσφαιρική και αξιοσημείωτη συνεργασία της ήταν εκείνη με τους “Within Temptation” για το τραγούδι “Somewhere”.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η Anneke van Giersbergen έχει εξερευνήσει τα μουσικά της όρια στο έπακρο. Το 2008, μαζί με τους Ολλανδούς Racoon and Bløf, ηχογράφησε ένα τραγούδι στη μητρική γλώσσα της: "Als je ooit nog eens Terug Kan", το οποίο ανέβηκε κατευθείαν στο # 1 στα charts της Ολλανδίας.
Πρόσφατα κατέλαβε τα μάτια και τις καρδιές ενός τεράστιου κοινού με τη διασκευή της στο κομμάτι των U2 "All I want is You" στη δημοφιλή καθημερινή Ολλανδική τηλεοπτική εκπομπή "De Wereld Draait Door". Για τέσσερα χρόνια, η Anneke Van Giersbergen έχει περιοδεύσει με επιτυχία ως σόλο καλλιτέχνης, τόσο στην πατρίδα της και σε όλη την υδρόγειο. Έχει εμφανιστεί από τη Χιλή ως το Λίβανο και από το Μεξικό ως τη Φινλανδία, καθώς και έχει ανοίξει τη συναυλία των Smashing Pumpkins και μια ειδική παρουσίαση μπροστά στο θρησκευτικό ηγέτη Δαλάι Λάμα!

Τιμές & Διάθεση Εισιτηρίων Αθήνα:

Προπώληση: 17€ [Τα πρώτα 200]
Προπώληση/Ταμείο: 20€

Σημεία προπώλησης:
Μέσω του viva.gr και του τηλεφωνικού αριθμού 11876 - http://www.viva.gr/tickets/music/anneke-van-giersbergen-band/
Public [σε όλα τα καταστήματα στην Ελλάδα] http://www.public.gr/storelocator/
Seven Video Spots [σε όλα τα καταστήματα στην Ελλάδα] http://www.sevenspot.gr/
Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου [σε όλα τα καταστήματα στην Ελλάδα] http://www.papasotiriou.gr/