menu

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

RAY MANZARECK: THE GOLDEN SCARAB



Μόλις οι THE DOORS ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις του L.A. WOMAN ο JIM MORRISON έφυγε για το Παρίσι. Εκεί στις 3 Ιουλίου 1971 βρέθηκε νεκρός μέσα στη μπανιέρα του διαμερίσματος το από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Ο RAY ο JOHN και ο ROBBIE συνέχισαν να δισκογραφούν, ώσπου το 1973 αποφασίζουν να διαλύσουν το συγκρότημα. Οι JOHN και ROBBIE σχηματίζουν τους BULETS BANDS εν΄ο RAY πηγαίνει στο Λος Άντζελες για να ξεκινήσει τη solo καριέρα του.

Ο MANZARECK επιλέγει για μάνατζερ τον DANNY SUGERMAN που γνωρίζονταν από την εποχή των THE DOORS  ο οποίος στα μέσα του 1973 "διοχετεύει" στα μουσικά έντυπα της εποχής την είδηση πως ο RAY MANZARECK σύντομα θα ανακοινώσει τα μέλη του νέου του γκρουπ.

Ο μπασίστας ήταν ο JERRY SCHEFF ο οποίος συμμετείχε και στο L.A. WOMAN, στη κιθάρα ο RAY τοποθέτησε τον LARRY CARLTON ενώ πίσω από τα ντραμς έκατσε ο τζαζίστας TONY WILLIAMS.



Οι ηχογραφήσεις έγιναν στα SUNSET ... STUDIOS και την παραγωγή έκανε ο BRUCE BOTNICK. 

Το THE GOLDEN SCARAB που ηχογραφήθηκε μέσα σε μιάμιση εβδομάδα με μόλις τρεις πρόβες του συγκροτήματος ήταν ένα concept άλμπουμ στο οποίο ο ήρωας μέσα από ένα ψυχικό ταξίδι αναζητά τον Μεσσία που θα του δείξει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει , το τέλος όμως καταλαβαίνει πως μόνο ο ίδιος μπορεί να βρεί το δρόμο του.

 Στα 8 κομμάτια του άλμπουμ περιέχονται πολλά είδη μουσικής από rock n' roll, blues αλλά και αφρικάνικη μουσική, ανατολίτικη, ενώ πολλές από τις μελωδίες ο RAY τις είχε γράψει με τους JOHN και ROBBIE την εποχή των THE DOORS. 



 Με την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων ο MANZARECK υπέγραψε στην MERCURY RECORDS για ακόμα δύο άλμπουμ.


Ο μουσικός τύπος υποδέχτηκε το THE GOLDEN SCARAB πολύ θερμά και αποφασίστηκε να το παρουσιάσουν στο κοινό με μια περιοδεία, όμως οι SCHEFF, CARLTON και WILLIAMS δεν μπορούν να συμμετέχουν λόγω υποχρεώσεων. Έτσι τη θέση τους παίρνουν οι JERRY MANFREDI (μπάσο), DAVE FERGUSON (κιθάρα) και TIM DONWS (ντραμς) ενώ για τα κρουστά επιλέχθηκε ο STEVE FORMAN.