menu

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Η πρώτη εμφάνιση του LEMMY με τους HAWKWIND




Το 1972, ο Τεράστιος LEMMY εντάσσεται στους  HAWKWIND μαζί με το ντράμερ SIMON KING.

Η πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση ήταν τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους στη φιλανθρωπική εκδήλωση "Greasy Truckers", η βραδιά εξελίχθηκε επεισοδιακά αφού παρενέβη η πυροσβεστική που ζητούσε να σταματήσει η εκδήλωση για λόγους ασφάλειας -εκείνο το διάστημα υπήρχαν απεργίες στις οποίες συμμετείχε το σωματείο των τεχνικών της αίθουσας-.

Τελικά οι HAWKWIND ανέβηκαν στην σκηνή στις 03.00 το πρωί και έπαιξαν 12 κομμάτια, μεταξύ των οποίων και το single του SILVER MACHINE που ανέβηκε στο # 3 των βρετανικών τσαρτ, όντας η μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος.

Στο διπλό βινύλιο που κυκλοφόρησαν οι διοργανωτές της συναυλίας υπάρχουν τα  MASTER OF THE UNIVERSE και  BORN TO GO.

Το 2007 κυκλοφόρησε η συναυλία σε CD στο οποίο περιλαμβάνονται όλα τα κομμάτια που έπαιξαν εκείνη τη βραδιά οι HAWKWIND.





























Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

GREY RIVER & THE SMOKY MOUNTAIN




Την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη είχαμε την τύχη να απολαύσουμε στο 7th ROCK AID FESTIVAL να δούμε τους GREY RIVER & THE SMOKY MOUNTAIN  , ένα folk συγκρότημα με πολλά στοιχεία από την Ιρλανδέζικη παραδοσιακή μουσική σκηνή αλλά και επιρροές από Americana. Το συγκρότημα αποτελείται από την Ρένα Παπαγεωργίου - Φωνή, μαντολίνο, Τάσος Γουσέτης - Βιολί, Σαράντος Γκουμάκος - Κιθάρα, φωνή, Θανάσης Γκιουλέας - Κόντραμπάσο  και τον Μελ Πώγας / μπάντζο.

Εν αναμονή του νέου τους άλμπουμ, τσεκάρετε την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο Captain Death.

Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Δείτε βίντεο από την εμφάνιση των IRON MAIDEN στη Φλόριντα




Οι IRON MAIDEN ξεκίνησαν την Πέμπτη, 18 Ιουλίου το βόρειο αμερικανικό σκέλος της περιοδείας του "The Legacy of the Beast" με πρώτο σταθμό το BB & T Center στο Sunrise της Φλόριντα.

Η ιδέα για την περιοδεία "Legacy Of The Beast" ήταν εμπνευσμένη από το παιχνίδι και το κωμικό βιβλίο του MAIDEN με το ίδιο όνομα. Ο σκηνικός σχεδιασμός περιλαμβάνει διάφορους αλλά αλληλοσυνδεόμενους "κόσμους" με ένα setlist που καλύπτει μια μεγάλη συλλογή του υλικού του 1980 αλλά και υλικό από τα πιο πρόσφατα άλμπουμ τους .


01. Aces High
02. Where Eagles Dare
03. 2 Minutes To Midnight
04. The Clansman

05. The Trooper
06. Revelations
07. For The Greater Good Of God
08. The Wicker Man
09. Sign Of The Cross
10. Flight Of Icarus
11. Fear Of The Dark
12. The Number Of The Beast
13. Iron Maiden

Encore:

14. The Evil That Men Do
15. Hallowed Be They Name
16. Run To The Hills


Ο ντράμερ NICKO MCBRAIN δήλωσε πρόσφατα για την περιοδεία "The Legacy of the Beast" : "Όταν βρίσκεστε εκεί στη σάρκα και βλέπετε αυτό το απίστευτο σκηνικό και την παραγωγή που βάζουμε σε αυτή την παράσταση, θα εκπλαγείτε . "

Το σκηνικό  περιλαμβάνει ένα Spitfire το οποίο ίπταται πάνω από τα κεφάλια της μπάντας . Το αεροπλάνο είναι ένα αντίγραφο μεγέθους 90 τοις εκατό του πραγματικού Supermarine Spitfire Mk Vb αριθμός εγγραφής AA 853 από 302 Μοίρα που χρησιμοποιήθηκαν στο Β ΠΠ.


Δείτε στιγμιότυπα από την εμφάνιση τους.





























Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Deluxe κυκλοφορία του THE SOFT PARADE των THE DOORS




Το τέταρτο στούντιο των  άλμπουμ THE DOORS THE SOFT PARADE θα κυκλοφορήσει Deluxe Edition , για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ημέρα κυκλοφορίας του στις. 18 Οκτωβρίου.
Το box set ,  θα περιλαμβάνει  ένα  βινυλίο με την αυθεντική έκδοση του 1969 LP, και 3  CD με ανέκδοτο υλικό από τις πρόβες για την ηχογράφηση του που θα περιέχουν πάνω από δώδεκα ανέκδοτα τραγούδια, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης του "Roadhouse Blues" με τον RAY MANZARECK στα φωνητικά.

The Doors – The Soft Parade – 50th Anniversary Deluxe Edition – Track Listing
Disc One
1.      “Tell All The People”
2.      “Touch Me”
3.      “Shaman’s Blues”
4.      “Do It”
5.      “Easy Ride”
6.      “Wild Child”
7.      “Runnin’ Blue”
8.      “Wishful Sinful”
9.      “The Soft Parade”
Bonus Track
10.  “Who Scared You” – B-side
Disc Two
1.      “Tell All The People” (Doors only mix)*
2.      “Touch Me” (Doors only mix w/new Robby Krieger guitar overdub)*
3.      “Runnin’ Blue” (Doors only mix w/new Robby Krieger guitar overdub)*
4.      “Wishful Sinful” (Doors only mix w/new Robby Krieger guitar overdub)*
5.      “Who Scared You” (Doors only mix)*
6.       “Roadhouse Blues” – Screamin’ Ray Daniels (a.k.a. Ray Manzarek) on vocal*
7.      “(You Need Meat) Don’t Go No Further” – Screamin’ Ray Daniels (a.k.a. Ray Manzarek) on vocal*
8.      “I’m Your Doctor” – Screamin’ Ray Daniels (a.k.a. Ray Manzarek) on vocal*
9.      “Touch Me” (Doors only mix)*
10.  “Runnin’ Blue” (Doors only mix) *
11.  “Wishful Sinful” (Doors only mix)*
Disc Three
1.      “I Am Troubled”
2.      “Seminary School” (aka “Petition The Lord With Prayer”) *
3.      “Rock Is Dead” – Complete Version *
4.      “Chaos” *
* previously unreleased

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Νέο άλμπουμ των OPETH έρχεται το Νοέμβριο



Τον προσεχή Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει το 13ο άλμπουμ η progressive heavy rock μπάντα από την Σουηδία μέσω της NUCLEAR BLAST και της MODERBOLAGET RECORDS.
Το IN CAUDA VENERUM όπως θα ονομάζεται, ηχογραφήθηκε στο Park's Studios στην Στοκχόλμη θα είναι διαθέσιμο σε διάφορες εκδόσεις ενώ λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα.



Το track listing του IN CAUDA VENERUM  :

01. Livet's Trädgård / Garden Of Earthly Delights (Intro)
02. Svekets Prins / Dignity
03. Hjärtat Vet Vad Handen Gör / Heart In Hand
04. De Närmast Sörjande / Next Of Kin
05. Minnets Yta / Lovelorn Crime
06. Charlatan
07. Ingen Sanning Är Allas / Universal Truth
08. Banemannen / The Garroter
09. Kontinuerlig Drift / Continuum
10. Allting Tar Slut / All Things Will Pass

Παράλληλα οι OPETH ανακοίνωσαν και μια περιοδεία στην Ευρώπη αλλά και στο LAS VEGAS για την προώθηση του άλμπουμ τους.


Ούτε το πρόσφατο πρόβλημα υγείας στάθηκε ικανό να διακόψει τις εμφανίσεις των ROLLING STONES



Παρά την πρόσφατη ταλαιπωρία του στο χειρουργείο η επάνοδος του Μικ Τζάγκερ στη σκηνή ήταν άμεση και στην πρώτη του συναυλία μετά την επέμβαση, ήταν και πάλι σαν έφηβος. Όμως, όπως γράφει η εφημερίδα Mail on Sunday, ο 75χρονος ρόκερ θα πρέπει από εδώ και πέρα να τραγουδάει πάντα παρουσία καρδιολόγου -«δια παν ενδεχόμενο»- ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής στις συναυλίες, σχεδόν πάνω στη σκηνή. Κατά την ίδια πηγή ο 75χρονος τραγουδιστής έχει επανέλθει στο πρόγραμμά του, το οποίο προβλέπει δύο ώρες καθημερινή γυμναστική ενώ έχει μαζί του και έναν προσωπικό σεφ που του ετοιμάζει φαγητά με ελάχιστο αλάτι.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο καρδιολόγος πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από τον Τζάγκερ κάθε φορά που αυτός ανεβαίνει στη σκηνή για να τραγουδήσει. «Πάντα υπήρχε γιατρός στις περιοδείες των Rolling Stones - αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση δεδομένης της ηλικίας των μελών του συγκροτήματος. Μετά το χειρουργείο, όμως, παρών είναι και ένας καρδιολόγος μόνο για τον Τζάγκερ. Αποτελεί απαίτηση της ασφαλιστικής εταιρείας σε περίπτωση που συμβεί κάτι», δήλωσε πηγή στην εφημερίδα.

Οι Rolling Stones ξεκίνησαν την περιοδεία No Filter από την Ευρώπη τον Σεπτέμβριο του 2017, με την τελευταία τους συναυλία να πραγματοποιείται τον Ιούλιο του 2018. Σύμφωνα με την εταιρεία Pollstar, οι Rolling Stones κέρδισαν το 2018 από την περιοδεία αυτή 116 εκατομμύρια δολάρια.

cnn.gr

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

New Long Fest 2019



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το New Long Fest, η μακροβιότερη εν ζωή underground φεστιβαλική διοργάνωση του καλοκαιριού, επιστρέφει ανανεωμένη για την 15η και μεγαλύτερη μέχρι στιγμής edition, έχοντας -όπως πάντα- στο line-up της τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα του εγχώριου σκληρού και εναλλακτικού ήχου.

Σε μία υπέροχη τοποθεσία, πέντε μόλις λεπτά μακριά από τη θάλασσα, το New Long Fest, θα περιλαμβάνει και φέτος -εκτός από πληθώρα μουσικών συναυλιών- στα πλαίσια της άκρως οργανωμένης υποδομής του, merchandise stands (LPs, CDs, ρουχισμός, αξεσουάρ), food stalls (μεγάλη ποικιλία σε φαγητό και ποτό), εκθέσεις εικαστικών και άλλα side activities που θα σας κρατήσουν συντροφία σε μία μοναδική ολοήμερη φεστιβαλική εμπειρία, που χρόνο με τον χρόνο αναβαθμίζεται, καταξιώνεται και επιβεβαιώνει όλο και περισσότερο την θέση που κατέχει στον ελληνικό φεστιβαλικό χάρτη.

Το New Long Fest έχει πλέον καθιερωθεί και αποτελεί έναν θεσμό που στηρίζεται εδώ και χρόνια από τους φίλους της σκληρής και εναλλακτικής μουσικής. Όσοι δεν είχατε την τύχη να παραβρεθείτε, ήρθε μάλλον η ώρα να ζήσετε αυτή την εμπειρία! Για τους υπόλοιπους, η συνταγή είναι γνωστή: 20 & 21 Ιουλίου ραντεβού στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης.


ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ – Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης:

Ο Δήμος Νέας Μάκρης εκμεταλλευόμενος την έκταση 40 στρεμμάτων περίπου που του διετέθη το 2000 από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου στο χώρο της πρώην Αμερικανικής Βάσης, κατασκεύασε ένα πανέμορφο Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο που ήδη σήμερα θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα Πολιτιστικά & Αθλητικά συγκροτήματα του Νομού Αττικής.

LINE-UP:

► Vodka Juniors
► + 1 headliner TBA
► Deaf Radio
► Tuber
► Bazooka
► Godsleep
► MONOVINE
► SiXforNinE
► Insect Radio
► Sadhus ''The Smoking Community''
► Automaton
► The Overjoyed
► All Vows Collapse
► Furor (Official)
► DIVER DOWN
► Loud Silence

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Υπερσυλλογή με ανέκδοτο υλικό του RORY GALLAGHER




Μια νέα συλλογή με ακυκλοφόρητα  κομμάτια του RORY GALLAGHER βρίσκεται στα ράφια των δισκοπωλείων από χτες. Περιλαμβάνει demos, κομμάτια που δεν είχαν ως τώρα συμπεριλιφθεί σε κάποιο άλμπουμ, καθώς και ηχογραφήσεις του με τον MUDDY WATERS  και τον ALBERT KING.


To tracklist του "Blues":

3 CD Deluxe Edition:

CD 1 – Electric Blues

1. Don’t Start Me Talkin’ (Unreleased track from the Jinx album sessions 1982)
2. Nothin’ But The Devil (Unreleased track from the Against The Grain album sessions 1975)
3. Tore Down (Unreleased track from the Blueprint album sessions 1973)
4. Off The Handle (Unreleased session Paul Jones Show BBC Radio 1986)
5. I Could’ve Had Religion (Unreleased WNCR Cleveland radio session from 1972)
6. As the Crow Flies (Unreleased track from Tattoo album sessions 1973)
7. A Million Miles Away (Unreleased BBC Radio 1 Session 1973)
8. Should’ve Learnt My Lesson (Outtake from Deuce album sessions 1971)
9. Leaving Town Blues (Tribute track from Peter Green ‘Rattlesnake Guitar’ 1994)
10. Drop Down Baby (Rory guest guitar on Lonnie Donegan’s “Puttin’ On The Style” album 1978
11. I’m Ready (Guest guitarist on Muddy Waters ‘London Sessions’ album 1971)
12. Bullfrog Blues (Unreleased WNCR Cleveland radio session from 1972)

CD 2 – Acoustic Blues

1. Who’s That Coming (Acoustic outtake from Tattoo album sessions 1973)
2. Should’ve Learnt My Lesson (Acoustic outtake from Deuce album sessions 1971)
3. Prison Blues (Unreleased track from Blueprint album sessions 1973)
4. Secret Agent (Unreleased acoustic version from RTE Irish TV 1976)
5. Blow Wind Blow (Unreleased WNCR Cleveland radio session from 1972)
6. Bankers Blues (Outtake from the Blueprint album sessions 1973)
7. Whole Lot Of People (Acoustic outtake from Deuce album sessions 1971)
8. Loanshark Blues (Unreleased acoustic version from German TV 1987)
9. Pistol Slapper Blues (Unreleased acoustic version from Irish TV 1976)
10. Can’t Be Satisfied (Unreleased Radio FFN session from 1992)
11. Want Ad Blues (Unreleased RTE Radio Two Dave Fanning session 1988)
12. Walkin’ Blues (Unreleased acoustic version from RTE Irish TV 1987)

CD 3 – Live Blues

1. When My Baby She Left Me (Unreleased track from Glasgow Apollo concert 1982)
2. Nothin’ But The Devil (Unreleased track from Glasgow Apollo concert 1982)
3. What In The World (Unreleased track from Glasgow Apollo concert 1982)
4. I Wonder Who (Unreleased live track from late 1980s)
5. Messin’ With The Kid (Unreleased track from Sheffield City Hall concert 1977)
6. Tore Down (Unreleased track from Newcastle City Hall concert 1977)


7. Garbage Man Blues (Unreleased track from Sheffield City Hall concert 1977)
8. All Around Man (Unreleased track from BBC OGWT Special 1976)
9. Born Under A Bad Sign (Unreleased track from Rockpalast 1991 w/ Jack Bruce)
10. You Upset Me (Unreleased guest performance from Albert King album ‘Live’ 1975)
11. Comin’ Home Baby (Unreleased track from 1989 concert with Chris Barber Band)
12. Rory Talking Blues (Interview track of Rory talking about the blues)

1 CD Version:

1. Don’t Start Me Talkin’ (Unreleased track from the Jinx album sessions 1982)
2. Nothin’ But The Devil (Unreleased track from the Against The Grain album sessions 1975)
3. Tore Down (Unreleased track from the Blueprint album sessions 1973)
4. Off The Handle (Unreleased session Paul Jones Show BBC Radio 1986)
5. A Million Miles Away (Unreleased BBC Radio 1 Session 1973)
6. Leaving Town Blues (Tribute track from Peter Green ‘Rattlesnake Guitar’ 1994)
7. As the Crow Flies (Unreleased track from Tattoo album sessions 1973)
8. Secret Agent (Unreleased acoustic version from RTE Irish TV 1976)
9. Should’ve Learnt My Lesson (Acoustic outtake from Deuce album sessions 1971)
10. Prison Blues (Unreleased track from Blueprint album sessions 1973)
11. Who’s That Coming (Acoustic outtake from Tattoo album sessions 1973)
12. I’m Ready (Guest guitarist on Muddy Waters ‘London Sessions’ album 1971)
13. What In The World (Unreleased track from Glasgow Apollo concert 1982)
14. Garbage Man Blues (Unreleased track from Sheffield City Hall concert 1977)
15. Born Under A Bad Sign (Unreleased track from Rockpalast 1991 w/ Jack Bruce)

2 LP / Limited Edition Blue Vinyl 2 LP Version:

Side 1

1. Don’t Start Me Talkin’ (Unreleased track from the Jinx album sessions 1982)
2. Nothin’ But The Devil (Unreleased track from the Against The Grain album sessions 1975)
3. Tore Down (Unreleased track from the Blueprint album sessions 1973)
4. Off The Handle (Unreleased session Paul Jones Show BBC Radio 1986)

Side 2

1. A Million Miles Away (Unreleased BBC Radio 1 Session 1973)
2. Leaving Town Blues (Tribute track from Peter Green ‘Rattlesnake Guitar’ 1994)
3. I’m Ready (Guest guitarist on Muddy Waters ‘London Sessions’ album 1971)
4. As the Crow Flies (Unreleased track from Tattoo album sessions 1973)

Side 3

1. Who’s That Coming (Acoustic outtake from Tattoo album sessions 1973)
2. Should’ve Learnt My Lesson (Acoustic outtake from Deuce album sessions 1971)
3. Prison Blues (Unreleased track from Blueprint album sessions 1973)
4. Secret Agent (Unreleased acoustic version from RTE Irish TV 1976)

Side 4

1. What In The World (Unreleased track from Glasgow Apollo concert 1982)
2. Garbage Man Blues (Unreleased track from Sheffield City Hall concert 1977)
3. Born Under A Bad Sign (Unreleased track from Rockpalast 1991 w/ Jack Bruce)