menu

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ακούστε την remaster έκδοση του The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars



Ο εξωγήινος Ziggy Stardust έρχεται στη γη λίγα χρόνια πριν την καταστροφή της για να μεταδώσει στην ανθρωπότητα μέσω της καριέρας του σαν αστέρας της rock ένα μήνυμα ελπίδας.

Αυτό είναι το θέμα του άλμπουμ του David Bowie  "The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars" το οποίο επανακυκλοφορεί στις 4 Ιουνίου με αφορμή την 40η επετειο από την 1η κυκλοφορία.
θα έχει remastered ήχο και θα είναι διαθέσιμη σε CD, βινύλιο 180 γραμμαρίων αλλά και dvd-audio με ήχο 5.1.

Το "The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars", με κομμάτια όπως τα "Moonage Daydream", "Starman" και "Ziggy Stardust", θεωρείται από τις σπουδαιότερες δουλειές του David Bowie καθώς και το album που δημιούργησε την persona του Ziggy Stardust.

Πατώντας εδώ μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το άλμπουμ


Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

18 Iουνίου στην Αθήνα Γήπεδο Baseball




Δελτίο Τύπου

Επιτέλους θα τους δούμε live και στην Αθήνα! Τους Lynyrd Skynyrd, το πιο δημοφιλές όνομα του south rock. Και θα ακούσουμε κι εμείς, ζωντανά, κομμάτια όπως τα Free Bird, Sweet Home Alabama και That Smell. Στις 18 Ioυνίου, στο Γήπεδο Baseball Ελληνικού.


Πέρα από τα κιθαριστικά riffs του αμερικάνικου νότου και τα «θανατηφόρα» τραγούδια, οι Lynyrd Skynyrd είναι ένα συγκρότημα με ασίγαστο πάθος, ένα συγκρότημα υπεύθυνο για τη διαιώνιση του μοναδικού Αμερικάνικου πνεύματος.


Και με νέο υλικό, το πρώτο μετά το 2003 και το Vicious Cycle. Η μπάντα-θρύλος των Lynyrd Skynyrd επέστρεψε με το «God & Guns», ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε στην ετικέτα της ιστορικής «Loud & Proud / Roadrunner Records». Ηχογραφήθηκε στο Nashville μεταξύ του 2008 – 2009, με διάφορες όμως ατυχίες να χτυπούν το συγκρότημα. Το project διακόπηκε αιφνίδια από το θάνατο του ιδρυτικού μέλους και κιμπορντίστα Billy Powell και αργότερα και του μπασίστα Ean Evans (2011).


Με την καθοδήγηση των βασικών μελών του συγκροτήματος, του Gary Rossington (κιθάρες), Johnny Van Zant (φωνητικά) και Rickey Medlocke (κιθάρες), μαζί με τον drummer Michael Cartellone, οι Lynyrd Skynyrd ηχογράφησαν ένα άλμπουμ (υπό καθεστώς “απειλής”, όπως συνήθως, σύμφωνα με τον Van Zant), που στέκεται στο ύψος του μύθου που ξεκίνησε 35 χρόνια πριν στο  Jacksonville της Φλόριντα. Ήταν η περίοδος που η καριέρα τους βρέθηκε στο peak, η δεκαετία μέχρι και το 1977, όταν σε μία αεροπορική τραγωδία σκοτώθηκαν τρία μέλη τους, ανάμεσά τους και ο Ronnie Van Zant και ο Steve Gaines. Από τότε, παρότι η μπάντα έχασε ξανά με τραγικό τρόπο τον Allen Collins, τον Leon Wilkeson και τον Hughie Thomasson, δεν σταμάτησε να ροκάρει.


 Mετά τους πρόσφατους θανάτους των Powell και Evans, «πολλοί θα περίμεναν προφανώς να πούμε ως εδώ αρκετά τράβηξε..», παραδέχεται ο Medlocke. Με έναν κατάλογο που ξεπερνάει τα 60 άλμπουμ και πωλήσεις που φτάνουν τα 30 εκατομμύρια, οι Lynyrd Skynyrd παραμένουν ένα cultural icon που γνωρίζει απήχηση σε όλες τις γενιές. Το καινούργιο τους άλμπουμ  God & Guns έρχεται να επιβεβαιώσει τον κανόνα. «Θέλαμε να αποδείξουμε στον κόσμο ότι ακόμα κρύβουμε άσσους κάτω από το μανίκι» λέει το ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας τους Gary Rossington.


Επιστρέφοντας από το στούντιο μετά το θάνατο του Powell, τα keyboards του οποίου ακούγονται σε περισσότερα από τα μισά τραγούδια στο God & Guns, «ήταν πραγματικά πολύ δύσκολα, δεν πρόκειται να σας πω ψέματα» ομολογεί ο Van Zant. «Αλλά το ξεπεράσαμε, όπως απ' ο,τι φαίνεται κάνουν πάντα οι Lynyrd Skynyrd. H μουσική είναι η καλύτερη θεραπεία. Αυτός ο δίσκος χρειαζόταν να γίνει. O Gary, o Rickey και εγώ είπαμε απλά “ας προχωρήσουμε, ας το τελειώσουμε!”».


Τα δάκρυα έλαβαν τέλος και τώρα.. it's time to rock! «Είμαι τόσο χαρούμενος που επιτέλους σηκωθήκαμε όρθιοι και συνεχίζουμε να παίζουμε» συμπληρώνει ο Medlocke. «Για εμάς το ότι στεκόμαστε πέρα από ό,τι έχει συμβεί, κάνει το συγκεκριμένο δίσκο ακόμα πιο ξεχωριστό. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο Billy και ο Ean μας βλέπουν από ψηλά με τεράστια χαμόγελα!».


Με τον περίφημο Βοb Marlette να υπογράφει την παραγωγή και την προσθήκη του κιθαρίστα John 5, το άλμπουμ ακούγεται πιο μεστό από οποιοδήποτε άλλο. «Ποτέ στο παρελθόν δεν συνεργαστήκαμε τόσο καλά με παραγωγούς, θέλαμε πάντα να γίνονται τα πράγματα με τον δικό μας τρόπο» παραδέχεται ο Rossington. «Ο Bob Marlette είναι εξαιρετικός τύπος. Βρήκε τον τρόπο να μας μιλήσει “μουσικά” και αυτό μας έκανε αμέσως φίλους. Είχε πολλές νέες φρέσκιες ιδέες και τρόπους να κάνει τα πράγματα, ενώ ταυτόχρονα ήθελε να διατηρήσει και τους παλιούς ήχους». 


Για τον John 5, o Rossington προσθέτει: «είναι πιθανότατα ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες που έχω συνεργαστεί ποτέ μαζί, και όπως ξέρετε έχω παίξει με πολλούς και εξαιρετικούς. Αυτός ζει μαζί με την κιθάρα του». Με βάση το Southern rock και την country, με παθιασμένα φωνητικά από τον Van Zant, και με τις χαρακτηριστικές κιθάρες του γκρουπ, το God & Guns καταφέρνει να διατηρήσει το γνώριμο ύφος των Skynyrd ενώ, ταυτόχρονα, ακούγεται εντελώς σύγχρονο. Και επίκαιρο επίσης, κάτι πολύ απαραίτητο σ' αυτούς τους καιρούς που είναι πολιτικά ασταθείς – γίνεται φανερό από τους τίτλους κάποιων κομματιών που υπονοούν το αίσθημα της απειλής και της άρνησης του να παραμείνει κάποιος ήσυχος και αδρανής. Πράγματα που σίγουρα θυμίζουν σε πολλούς το ξεκίνημα των Skynyrd. 


«Δεν είναι μόνο οι λέξεις “God and guns”. Πρέπει να κοιτάξετε το παρελθόν και να δείτε πάνω σε ποια θεμέλια χτίστηκε αυτή η χώρα: στην ελευθερία», λέει ο Medlocke. «Ο καθένας θα έπρεπε να μπορεί να παίρνει τις αποφάσεις του χωρίς να του λέει ο άλλος τί πρέπει να κάνει και πότε να το κάνει. Αυτό λέγεται ελευθερία επιλογής», συνεχίζει ο Medlocke που υπερηφανεύεται για το ότι είναι αυτόχθονας Αμερικάνος. «Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα πουν ότι επέστρεψαν οι rednecks (λευκοί ρατσιστές). Τους απαντώ λοιπόν ότι τα μέλη αυτής της μπάντας δεν είναι “rednecks”. Ο μόνος καταραμένος redneck είμαι εγώ γιατί απλούστατα είμαι ερυθρόδερμος!».


Οι Skynyrd κρατούν τα στάνταρτς ψηλά. Στα live και στα τραγούδια τους. «Κάποιοι θα μας κατηγορήσουν πως βγήκαμε περιοδεία επειδή χρειαζόμαστε τα χρήματα. Η πραγματικότητα είναι πως εμείς απλώς αγαπούμε τη μουσική, είναι κάτι πολύ περισσότερο από τα χρήματα. Ζούμε για να ανεβαίνουμε στη σκηνή και να παίζουμε ζωντανά. Και να βλέπουμε στα μάτια των ανθρώπων, πόσο αγαπούν αυτή τη μουσική». 


Στις 18 Ιουνίου εμείς θα είμαστε στο Ελληνικό, στο γήπεδο Baseball για να διαπιστώσουμε πώς οι Lynyrd Skynyrd συνεχίζουν να αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές του αμερικάνικου νότου. Και παίζουν αυθεντικό southern rock. Οι περισσότεροι από εμάς για πρώτη φορά θα τραγουδήσουμε μαζί στίχους που σημάδεψαν και το δικό μας παρελθόν..Sweet home Alabama, Where the skies are so blue, Sweet home Alabama, Lord, I'm coming home to you..


Lynyrd Skynyrd full band:
Gary Rossington- Guitar Johnny Van Zant- Vocals Rickey Medlocke- Guitar Mark "Sparky" Matejka- Guitar Michael Cartellone- Drums Robert Kearns - Bass Peter “Keys” Pisarczyk - Keyboards Honkettes: Dale Krantz Rossington- Backing Vocals Carol Chase- Backing Vocals


Also check:
http://www.lynyrdskynyrd.com
http://www.facebook.com/LynyrdSkynyrd
https://twitter.com/skynyrd
http://www.youtube.com/results?search_query=lynyrd+skynyrd&search_type=&aq=f
http://www.myspace.com/lynyrdskynyrd


Info:


Χώρος: Γήπεδο Baseball Ελληνικού
Ημερομηνία: 18 Ιουνίου 2012
Εισιτήρια: 40 ευρώ
Σημεία προπώλησης: 
Αθήνα: Metropolis, Public, Tickethouse, Ticketservices
Θεσσαλονίκη: Musicland 
& ηλεκτρονικά: www.livetickets.gr

Blind Guardian Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Ιουνίου




Δελτίο Τύπου
Η μπάντα-φαινόμενο έρχεται να αναστατώσει το ελληνικό κοινό με 3 εμφανίσεις εφ’ όλης της ύλης!
Θα μπορούσε να γραφτεί ένα ολόκληρο βιβλίο για την ιδιαίτερη σχέση των Blind Guardian με το Ελληνικό κοινό. Ένα βιβλίο με πάρα πολλά κεφάλαια καθένα από τα οποία θα αντιπροσωπεύει και θα αγγίζει την καρδιά ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών με κοινό παρονομαστή την αγάπη για αυτό το συγκρότημα. Μια αγάπη που όσα χρόνια και αν περάσουν θα παραμένει αναλλοίωτη. Αγάπη για τα τραγούδια που έχουν συνοδέψει τις σημαντικότερες στιγμές κάποιων όντας το ιδανικό soundtrack της εφηβείας τους, αλλά και για τα τραγούδια που συνεχίζουν να αγγίζουν όχι μόνο αυτούς αλλά και τις επόμενες γενιές δημιουργώντας έναν ενωτικό κρίκο ανάμεσα σε τόσο διαφορετικούς ανθρώπους.

Αυτός ο ενωτικός κρίκος είναι που ξεχωρίζει τους Blind Guardian από άλλα συγκροτήματα του παρελθόντος.
Η μουσική τους δεν συμβολίζει μόνο τη νοσταλγία για παλιότερες και πιο αγνές εποχές αλλά συνεχίζει να αφορά πολύ κόσμο που δεν είχε καν γεννηθεί όταν κυκλοφόρησαν album σαν το “Battalions of Fear” και το “Follow the Blind”.
Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε εμφάνιση των Blind Guardian στην Ελλάδα κινητοποιεί χιλιάδες ανθρώπους και αποτελεί πάντα ξεχωριστή εμπειρία για όλους.

Ένα ακόμα κεφάλαιο σ’αυτή την ιδιαίτερη σχέση, που σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο, θα γραφτεί τον προσεχή Ιούνιο καθώς οι Γερμανοί “ power metallers” θα εμφανιστούν τόσο στην Αθήνα (15 & 16 Ιουνίου στο Fuzz Club) όσο και στη Θεσσαλονίκη (17 Ιουνίου στο Principal).



Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Ιουνίου 
FUZZ Club (Πατρ. Ιωακείμ 1, Ταύρος)


Γενική είσοδος για 15/6: 35 €
Γενική είσοδος για 16/6: 35 €
Διήμερο εισιτήριο: 60 €
Προπώληση εισιτηρίων σε όλα τα καταστήματα PUBLIC (Σύνταγμα, Μαρούσι, Πειραιάς, Γλυφάδα & Αγ. Δημήτριος), στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42 εντός στοάς), τηλεφωνικά στο 801 11 60000 και ηλεκτρονικά στο www.i-ticket.gr, στο www.123tickets.gr & στο www.ticketpro.gr

Κυριακή 17 Ιουνίου
Principal Club Theater (Μύλος - Πολυχώρος Τέχνης & Πολιτισμού)
Ανδρέα Γεωργίου 56, 54627 Θεσσαλονίκη


Γενική είσοδος 30 €
Προπώληση εισιτηρίων στο Μetropolis Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 33)στο Ticket House Θεσσαλονίκης (Μητροπόλεως 102), στα καταστήματα Alone Store, Steel Gallery Store & Nephilim Store στη Θεσσαλονίκη & στο κατάστημα Rock Music Store στη Λάρισα, τηλεφωνικά στο 801 11 60000 και ηλεκτρονικά στο i-ticket.gr, στο 123tickets.gr & στο ticketpro.gr

Πληροφορίες
 210 6465000 &  www.musicboxproductions.gr 

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Νέα ονοματα στο Rockway Festival




 Δελτίο Τύπου

Από το Σάββατο 30 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, νέα ονόματα θα ανεβαίνουν στη σκηνή του Rockwave και θα ολοκληρώσουν το line up της κάθε ημέρας:

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012
THE LAST DRIVE
Το πιο θρυλικό ελληνικό rock ‘n’ roll συγκρότημα ανεβαίνει στη σκηνή του Rockwave!

Mε δική τους αποκλειστική ταυτότητα, έχουν κερδίσει μία περίοπτη θέση στην ιστορία της garage, rock μουσικής αλλά και την αγάπη και το σεβασμό του κοινού. Ξεκίνησαν το 1983, συνέθεσαν μερικούς rock ‘n’ roll ύμνους - “Misirlou”, “Poison”, “Gone, Gone, Gone”, “Bad Roads”, “Τhe Devil May Care”, “Blood From A Stone”, “Killhead Therapy”- και κρατώντας μία συνεπή στάση διαλύθηκαν το 1995. Η επανασύνδεσή τους το 2007 ήταν ψύχραιμη, ουσιαστική και δημιουργική - το 2009 έβγαλαν το “Heavy Liquid”, ένα μικρό αριστούργημα. Πριν λίγες ημέρες ολοκλήρωσαν την ηχογράφηση του νέου τους EP “News From Nowhere”.

Ο κόσμος των Last Drive είναι σκοτεινός, rock, sexy, και μαζί διασκεδαστικός, τα τραγούδια είναι γεμάτα εικόνες κόσμων που σβήνουν και κόσμων που ανατέλλουν. Οι κιθάρες τους είναι δυναμίτες που ηλεκτρίζουν, οι garage rock συνθέσεις σε κρατάνε καθηλωμένο, τα φωνητικά σε υπνωτίζουν.
Είναι αυθεντικοί, είναι ατμοσφαιρικοί, απολαμβάνουν το σεβασμό όλων, παλιότερων και νεώτερων, και στο Rockwave θα ανέβουν στη σκηνή για να μας τραβήξουν στη rock ‘n’ roll δίνη τους!

Respect!



The Last Drive Line up

Αλέξης Καλοφωλιάς (Alex K.) - Μπάσο, φωνή

Γιώργος Καρανικόλας (B.George Bop) - Κιθάρα, φωνή

Χρήστος Μιχαλάτος (Chris B.I.) - Τύμπανα

Θάνος Αμοργινός (T.H. Lime) - Κιθάρα




NASHVILLE PUSSY

 Το απόλυτο φεστιβαλικό συγκρότημα!

Εκρηκτικοί, σαρωτικοί, ηθικά επιλήψιμοι, οι NASHVILLE PUSSY έρχονται για να μας χαρίσουν την εμπειρία ενός αυθεντικού “sex, drugs & rock and roll” live. Εκρηκτικά κομμάτια, ρυθμοί που σπάνε κόκαλα, καταιγιστικά southern riffs και πανκ διάθεση συνδυάζονται με την αξιομνημόνευτη σκηνική παρουσία.

Ως υποψήφιοι για βραβείο Grammy για την καλύτερη Metal ερμηνεία με το κομμάτι “Fried Chicken and Coffee” το 1999 γνώρισαν τη διεθνή αναγνώριση. Περιοδεύουν ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο γεγονός που τους χάρισε τον τίτλο της «πιο σκληρά εργαζόμενης μπάντας στη showbiz». Αντισυμβατικοί, cult, το συγκρότημα αποτελείται από τον γεννημένο στο Κεντάκι κιθαρίστα και τραγουδιστή Blaine Cartwright, τη γυναίκα του Ruyter Suys στην κιθάρα, τη φλογερή Karen Cuda στο μπάσο και τον Τεξανό Jeremy Thompson (a.k.a. “Remo”) στα ντράμς.

Οι NASHVILLE PUSSY συνεχίζουν να αψηφούν ανοιχτά τους Αμερικανικούς θεσμούς, και έρχονται στο Rockwave να παίξουν ξέφρενα και ισοπεδωτικά, σαν να ήταν η τελευταία rock & roll μπάντα στον πλανήτη!


NASHVILLE PUSSY Line up

Blaine Cartwhright: Κιθάρα, Φωνή

Ruyter Suys: Κιθάρα

Jeremy “Remo” Thompson: Ντράμς

Karen Cuda: Μπάσο





NIGHTSTALKER

Έλληνες μεν, παγκοσμίου κλάσης δε, οι Nightstalker με το σπαθί τους διεκδίκησαν και κέρδισαν μια θέση δίπλα στα μεγαθήρια της stoner rock μουσικής. Δημιουργήθηκαν 1989 και το 1994 κυκλοφόρησαν το θρυλικό “SideFx” για να μας δώσουν το 1996 το ανυπέρβλητο «Use» ( “Trigger Happy” , “Row”, “This Is You”, “Freakland”).

Με το “Ritual” μας κράτησαν σε εγρήγορση μέχρι το “Just a Burn” που τους χάρισε την πλατιά αναγνώριση και πολλούς φαν, για να μας δώσουν τελικά το ‘Superfreak”. 
Οι Nightstalker είναι όσο «βρώμικοι» χρειάζεται, έχουν αποδείξει ότι αντέχουν το σανίδι, είναι φτιαγμένοι για να δημιουργούν συναυλιακά τραγούδια και οι ζωντανές εμφανίσεις τους αφήνουν εποχή. Με riff που σου κολλάνε στο μυαλό , στακάτα ντράμς, μπασογραμμές που σε οδηγούν στο διάστημα και δυνατά γκάζια, έρχονται στο Rockwave με διάθεση να μας στείλουν στα αστέρια.



Nightstalker Line up

Argy: Vocals

Andreas Lagios: Bass

Tolis Motsios: Guitars

Dinos Roulos: Drums






Δευτέρα 1 Ιουλίου 2012


GAD.
Οι GA D. (ή αλλιώς Generalized Anxiety Disorder) είναι το αγαπημένο ελληνικό συγκρότημα της electro –pop σκηνής που ξεπήδησε το 2007 με το album “System May Fall”, κατέκτησε τα ερτζιανά και το single “The End Of The Road” βρέθηκε στα χείλη όλων.

Tο 2010 oι GAD. με τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά “Τhe Perfect Crime” κάνουν μια στροφή σε πιο φυσικούς ήχους, τα μελωδικά electro σημεία εναλλάσσονται με τις dark μπασογραμμές και τις οργισμένες –όχι δεν υπερβάλλουμε- κιθάρες και με τη συμμετοχή – έκπληξη του Κ.ΒΗΤΑ στο τραγούδι “Οver The Moon” συνεχίζουν να εκπλήσσουν με τη δημιουργικότητα τους. Το Σεπτέμβριο του 2012 υπόσχονται να βγάλουν το καινούργιο τους album και το single “Your Lover Tonight” κυκλοφορεί ήδη.

Στο Rockwave έρχονται φρέσκοι και έτοιμοι να ταξιδέψουν τα συναισθήματά και την διάθεσή μας στον “Deep Blue World” τους.



GAD. Line up

Ηρακλής Αναστασιάδης: Synths

Κώστας Αντωνιάδης: Vocals/ Guitar

Μιχάλης Σεμερτζόγλου: Bass

Σπύρος Παπακώτσης: Drums

Αντώνης Αντωνιάδης: Guitar






 MONOVINE
Οι Monovine είναι το punk, dirty pop, grunge συγκρότημα που έρχεται στο Rockwave για να διαλύσει όλα τα κλισέ!

Τα τρία παιδιά από την Πάτρα εφοδιασμένα με τα εντελώς απαραίτητα –κιθάρα, μπάσο, ντραμς- με έμπνευση από το Σηάτλ και το grunge, έβγαλαν πέρυσι τον πρώτο τους δίσκο Cliche”, όπου η επιρροή του Θάνου Αμοργινού από τους Last Drive, του παραγωγού τους, ήταν καταλυτική. Με τραγούδια ατόφιας εκρηκτικότητας και ενέργειας, ήχο σκληρό, βρώμικο και συνάμα μελωδικό, στίχους που κινούνται μεταξύ δημιουργικότητας και αυτοκαταστροφής, άρνησης και αποδοχής, φωνή που θυμίζει τον Curt Cobain, δηλώνουν αποφασισμένοι να αλλάξουν τον κόσμο.

Θα εμφανιστούν πρώτοι την τρίτη ημέρα του φεστιβάλ και με τους ενισχυτές στο «κόκκινο» θα ανεβάσουν από νωρίς την αδρεναλίνη και την ένσταση στα ύψη επαληθεύοντας τη φήμη που έχουν για εκρηκτικές live εμφανίσεις!



Monovine Line up

Στράτος: Vocals/ Guitar

Ξένος: Βass

Γιάννης: Drums




 το Rockwave Festival

συνεχίζει να γράφει μουσική ιστορία!



Rockwave Festival τo 2012

τα παίζει όλα...



LINE UP



ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

THE LOCOS

THE LAST DRIVE

NASHVILLE PUSSY

NIGHTSTALKER



ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

OZZY OSBOURNE & FRIENDS

MACHINE HEAD

PARADISE LOST

UNISONIC

PLANET OF ZEUS

LUCKY FUNERAL



ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 *

THE PRODIGY

IGGY AND THE STOOGES

EVERLAST

GAD.

MONOVINE



*η εμφάνιση του Peter Hook την Τρίτη ημέρα του φεστιβάλ δεν θα πραγματοποιηθεί

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Στα δίχτυα της λογοκρισίας μπλέχτηκε το "Jailbreak"

Τα πράγματα φαίνεται να ξεφεύγουν  όσον αφορά την λογοκρισία της μουσικής (όχι δεν ζούμε στην δεκαετία το 60’ αλλά στον 21ο αιώνα)




Η Apple έκανε το "Jailbreak" στο δίσκο και το τραγούδι της deluxe έκδοσης που βγήκε το 2010"J*******k"  (παρόλο που στην κανονική έκδοση ο τίτλος αναγράφεται κανονικά). Ο λόγος της λογοκρισίας είναι ότι η συγκεκριμένη λέξη τυχαίνει να έχει και μια παράλληλη ερμηνεία: το να κάνεις jailbreak στο iPhone σου, σημαίνει να του εγκαθιστάς προγράμματα που δεν ανήκουν στην Apple (κάτι που δεν επιτρέπεται και καταργεί την εγγύηση)!

Skin Erased



Οι Skin Erased δημιουργήθηκαν στα μέσα του 2007 από τον κιθαρίστα Νικόλα Τριανταφύλλη, το μπασίστα Γιάννη Δράκο, το drummer Αχιλλέα Μιχαήλ, τον τραγουδιστή Αχιλλέα Δόλια και τον κιθαρίστα Βασίλη Αυλωνίτη. Η μουσική της μπάντας είναι ένα μείγμα heavy rock ατμόσφαιρας και κοφτών groovy riff, υπό το πρίσμα του αμερικάνικου νότου.

Με βασικούς συνθέτες του γκρούπ το Νικόλα Τριανταφύλλη και τον Αχιλλέα Μιχαήλ και κύριο στιχουργό το Γιάννη Δράκο.


Links:

http://www.facebook.com/#!/Skin.Erased
http://www.myspace.com/skinerased

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Skinny Whales






Οι Skinny Whales είναι ένα νεογέννητο τετραμελές σχήμα από την Αθήνα που  έχει σίγουρα κάτι να μας πει με τους ήχους του! Τα μέλη της μπάντας επηρεάζονται και πειραματίζονται με πολλά και ενδιαφέροντα είδη της Rock αγγλόφωνης σκηνής, κάτι που αντικατοπτρίζεται καθαρά στα κομμάτια τους. Σε γενικές γραμμές το συγκρότημα θα λέγαμε ότι κινείται στον χώρο της Indie Rock σκηνής. 


Το συγκρότημα αποτελείται από τον Γιώργο Αναστασάκη σε φωνή και ρυθμική κιθάρα, τον Άγγελο Καραπλή σε δέυτερα φωνητικά και σόλο κιθάρες, τον Γιάννη Χρυσομάλλη στο μπάσο και τον Jonathon Papas στα drums. 


Οι Skinny Whales κάνουν ντεμπούτο με το 21:01 EP το οποίο αποτελείται απο 4+1 τραγούδια και είναι διαθέσιμα για δωρεάν download στην διέυθυνση http://signmeto.roadrunnerrecords.com/artists/skinny-whales 


Άλλα link που αξίζει να επισκεφτείτε:


www.facebook.com/skinnywhales
  
www.myspace.com/skinnywhales 
http://signmeto.roadrunnerrecords.com/artists/skinny-whales  
http://www.musicwave.gr/el/members/member_info.asp?id=10804 

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Blind Guardian 15-16 Ιουνίου Fuzz Club Αθήνα 17 Ιουνίου Principal Θεσσαλονίκη



Δελτίο Τύπου

Η μπάντα-φαινόμενο έρχεται να αναστατώσει το ελληνικό κοινό με τρεις εμφανίσεις εφ' όλης της ύλης!



Θα μπορούσε να γραφτεί ένα ολόκληρο βιβλίο για την ιδιαίτερη σχέση των Blind Guardian με το ελληνικό κοινό. Ένα βιβλίο με πάρα πολλά κεφάλαια, καθένα από τα οποία θα αντιπροσωπεύει και θα αγγίζει την καρδιά ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών, με κοινό παρονομαστή την αγάπη για αυτό το συγκρότημα. Μια αγάπη που όσα χρόνια και αν περάσουν θα παραμένει αναλλοίωτη. Αγάπη για τα τραγούδια που έχουν συνοδέψει τις σημαντικότερες στιγμές κάποιων, όντας το ιδανικό soundtrack της εφηβείας τους, αλλά και για τα τραγούδια που συνεχίζουν να αγγίζουν όχι μόνο αυτούς αλλά και τις επόμενες γενιές, δημιουργώντας έναν ενωτικό κρίκο ανάμεσα σε τόσο διαφορετικούς ανθρώπους.

Αυτός ο ενωτικός κρίκος είναι που ξεχωρίζει τους Blind Guardian από άλλα συγκροτήματα του παρελθόντος. Η μουσική τους δε συμβολίζει μόνο τη νοσταλγία για παλιότερες και πιο αγνές εποχές, αλλά συνεχίζει να αφορά πολύ κόσμο που δεν είχε καν γεννηθεί όταν κυκλοφόρησαν άλμπουμ σαν το "Battalions Of Fear" και το "Follow The Blind".

Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε εμφάνιση των Blind Guardian στην Ελλάδα κινητοποιεί χιλιάδες ανθρώπους και αποτελεί πάντα ξεχωριστή εμπειρία για όλους.

Ένα ακόμα κεφάλαιο σ'αυτήν την ιδιαίτερη σχέση, που σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο, θα γραφτεί τον προσεχή Ιούνιο, καθώς οι Γερμανοί «power metallers» θα εμφανιστούν τόσο στην Αθήνα (15 & 16 Ιουνίου στο Fuzz Club), όσο και στη Θεσσαλονίκη (17 Ιουνίου στο Principal).
Τιμή εισητηρίου: 35 €
Σημεία προπώλησης:
Public, Ticket House, i-ticket.gr, 123tickets.gr, ticketpro.gr

Sepultura, Suicidal Angels, Flames, Hammercult, Verdict Denied 2 Ιουνίου Fuzz Club



Δελτίο Τύπου
SepulturaΈνα από τα απόλυτα highlight heavy metal συναυλιών στην Ελλάδα έχει αποτελέσει αναμφίβολα η πρώτη εμφάνιση των Βραζιλιάνων thrashers Sepultura στο ιστορικό, πλέον, «Ρόδον». Έκτοτε, μπορεί η σύνθεση του συγκροτήματος να έχει αλλάξει, ωστόσο η αξία τους παραμένει αναλλοίωτη και τα τραγούδια που έχουν γράψει είναι τόσο διαχρονικά, ώστε όπου παίζουν δημιουργείται πανικός από τους πολυάριθμους οπαδούς τους. Αυτό αναμένεται να γίνει και στις 2 Ιουνίου στο Fuzz Live Music Club.



Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όταν το 1984, τα αδέρφια Max και Igor Cavalera δημιουργούσαν τους Sepultura και έπαιρναν μαζί τους τον κιθαρίστα Jairo Guedz (επίσης Overdose, The Mist, Eminence, Guerrilha) και τον μπασίστα Paulo Jr. (που συμμετέχει μέχρι και σήμερα στο σχήμα), ποτέ δε φαντάζονταν πόσο επιδραστικοί θα γίνονταν. Το split LP τους "Bestial Devastation" και το ντεμπούτο τους "Morbid Visions" δε μπορούσαν να προδικάσουν τι επιφύλασσε το μέλλον για τους έφηβους αυτούς που μεγάλωσαν στις φτωχογειτονιές του Belo Horizonte. To 1987 μπήκε στο γκρουπ ο κιθαρίστας Andreas Kisser (αντικαθιστώντας τον Jairo Guedz) και το γκρουπ υπέγραψε στη Roadrunner Records, απ' όπου κυκλοφόρησαν τα "Schizophrenia" και "Beneath The Remains". Αυτοί οι δύο δίσκοι τους έβαλαν για τα καλά στο χάρτη και θεωρούνται ακόμη και τώρα από τους κορυφαίους δίσκους όλων των εποχών στο thrash metal. Μάλιστα, τότε κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους video clip για το κομμάτι "Inner Self", το οποίο θεωρείται από τα κλασικότερα τραγούδια τους.

Η επιτυχία τους είχε χτυπήσει την πόρτα για τα καλά και το "Arise" που ακολούθησε τους καθιέρωσε στις συνειδήσεις των metalheads, σαν ένα από τα κορυφαία ονόματα του χώρου, παίζοντας πάντα μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες κόσμου. Το "Chaos A.D." περιείχε για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό hardcore και industrial επιρροές, πηγαίνοντας τον ήχο τους σε διαφορετικά άκρα, αλλά ο κόσμος τους λάτρεψε και μέχρι τώρα ύμνοι όπως το "Refuse/Resist" ακούγονται απ' όλο το φάσμα των οπαδών της σκληρής μουσικής. Το "Roots" του 1996 τους βρήκε να πειραματίζονται σε τεράστιο βαθμό, προσθέτοντας στον ήχο τους στοιχεία παραδοσιακής βραζιλιάνικης μουσικής, nu metal και χαμηλοκουρδίζοντας τις κιθάρες. Ο δίσκος αυτός έκανε τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία του σχήματος και γιγάντωσε τη φήμη τους.

Δυστυχώς όμως, ήρθαν οι εσωτερικές έριδες και στην περιοδεία που ακολούθησε αποχώρησε ο Max Cavalera και δημιούργησε τους Soulfly. Οι Sepultura τον αντικατέστησαν με τον θηριώδη Αμερικανό Derrick Green, κυκλοφορώντας μία σειρά από δίσκους που μπορεί να μην είχαν την εμπορική απήχηση των προηγούμενων, αλλά έδειχναν ένα σχήμα που δε σταματά να πειραματίζεται και να συνθέτει ποιοτική μουσική. Το 2007, μετά την κυκλοφορία του "Dante XXI", αποχώρησε και ο έτερος των αδερφών Cavalera, ο Igor, για να παίξει κάποια χρόνια αργότερα με τον αδερφό του, στους Cavalera Conspiracy. Και τότε το σχήμα δεν το έβαλε κάτω και αφού κυκλοφόρησε το "A-Lex" υπέγραψε σε μία από τις σπουδαιότερες ανεξάρτητες εταιρίες, τη Nuclear Blast, και το 2011 μας χάρισε το σπουδαίο άλμπουμ "Kairos", το οποίο έχει αποσπάσει -όχι άδικα- φανταστικές κριτικές από τον Τύπο παγκοσμίως.

Έχοντας συμμετάσχει στην περιοδεία Thrashfest του 2011 (όπου και παρουσίασαν για πρώτη φορά τον νέο τους ντράμμερ - φαινόμενο, Eloy Casagrande) ως co-headliners μαζί με τους Exodus, όπου έπαιξαν κομμάτια αποκλειστικά και μόνο από τη θρυλική τριάδα των "Beneath The Remains", "Arise" και "Choas A.D.", είναι βέβαιο ότι θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ανελέητο headbanging υπό τους ρυθμούς των all-time classics "Arise", "Refuse/Resist", "Inner Self" και τόσων άλλων. Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν αγοράσει τους δίσκους τους δεν μπορεί να κάνουν λάθος...

Αμέσως πριν τους Sepultura, θα παίξουν οι δικοί μας Suicidal Angels, ένα από τα καλύτερα ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα της ελληνικής σκηνής τα τελευταία χρόνια, αφού έχουν περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο με τα σημαντικότερα σχήματα της ακραίας σκηνής (Kreator, Exodus, Death Angel, Cannibal Corpse, Behemoth κ.τ.λ.), εμφανίστηκαν στο Sonisphere όπου άνοιξαν για τους Big 4 (Metallica - Slayer - Megadeth - Anthrax) και κυκλοφόρησαν πρόσφατα το καταπληκτικό "Bloodbath", μία από τις σημαντικότερες thrash metal κυκλοφορίες των τελευταίων ετών. Η εμφάνισή τους θα είναι ουσιαστικά και το επίσημο release party τους, αφού θα είναι η πρώτη και αποκλειστική συναυλία τους στην Αθήνα από την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ.

Τη σκυτάλη λοιπόν στους Suicidal Angels θα παραδώσουν οι βετεράνοι Flames, το πρώτο εγχώριο σχήμα στον χώρο του thrash metal, που στα τέλη της δεκαετίας του '80 άνοιγε τις συναυλίες σχεδόν όλων των σημαντικών γκρουπ του χώρου που επισκέπτονταν τη χώρα μας, στην πρώτη τους εμφάνιση με τον κλασικό τους frontman, Alex, που επέστρεψε στην μπάντα μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Επίσης, τη βραδιά αυτή θα εμφανιστούν οι Ισραηλινοί Hammercult, ένα σχετικά νέο thrash metal σχήμα, πολύ ελπιδοφόρο όμως και με αρκετή συναυλιακή εμπειρία, αφού έχουν ήδη περιοδεύσει με τους D.R.I., ενώ έχουν παίξει και σε αρκετά φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων και το Wacken Open Air, που θα μας ξεσηκώσει με υλικό από την επερχόμενη δουλειά τους "Anthems Of The Damned" και όχι μόνο.

Τέλος, τη βραδιά θα ανοίξουν οι δικοί μας Verdict Denied, οι οποίοι ετοιμάζουν και θα μας παρουσιάσουν τη νέα τους δουλειά, κινούμενοι στο χώρο του τεχνικού thrash metal.

Sepultura (Brazil)
Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012, Fuzz Live Music Club
Support acts: Suicidal Angels (Greece), Flames (Greece), Hammercult (Israel), Verdict Denied (Greece)

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει στα: Ticket House, Metal Era, Public (Σύνταγμα, Mall Αμαρουσίου, Mall Αγίου Δημητρίου, Πειραιάς, Γλυφάδα) και ηλεκτρονικά από τα www.ticketpro.gr και www.123tickets.gr

Ώρα έναρξης: 19:00
Τιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ

Epica Σάββατο 26 Μαίου – Gagarin 205 Live Music Space, Αθήνα



Δελτίο Τύπου

Οι Epica, το σχήμα-αποκάλυψη του συμφωνικού metal, η Ολλανδική μουσική «ταχεία» με την frontwoman-έμβλημα Simone Simons επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις που θα δημιουργήσουν ρίγη συγκίνισης στους οπαδούς και θα αφήσουν το κοινό να παραμιλά.
Epica

Σάββατο 26 Μαίου – Gagarin 205 Live Music Space, Αθήνα

Κυριακή 27 Μαίου – Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη

Με χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη της προπώλησης των εισιτηρίων και τα σχήματα που θα «ανοίξουν» της δύο συναυλίες.

Στις 26 Μαϊου στο Gagarin, οι Seduce The Heaven και οι Skeptical Minds θα έχουν την τιμή να εγκαινιάσουν την μουσική πανδαισία που θα ακολουθήσει.

Seduce The Heaven

Οι Seduce The Heaven αποτελούν ένα από τα πιο ελπιδοφόρα νέα σχήματα της ελληνικής metal σκηνής, με το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Field Of Dreams" να κυκλοφορεί σύντομα. Δημιουργήθηκαν το 2009 από μέλη των Fragile Vastness, God.Fear.None και Κollektiva. To πρώτο δείγμα δουλειάς τους με τίτλο "Promo EP 2011" έχει ήδη αποστάσει διθυραμβικές κριτικές από τον μουσικό τύπο.

Skeptical Minds

Οι Skeptical Minds μας έρχονται από το Βέλγιο και φέτος συμπληρώνουν δέκα χρόνια ζωής. Συνδυάζοντας γυναικεία φωνητικά, τσέλο, δυνατές κιθάρες και ηλεκτρονικά στοιχεία, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που καθηλώνει! Έχουν πάνω από 200 εμφανίσεις στο βιογραφικό τους, ενώ μέσα στην άνοιξη του 2011 αναμένεται η τέταρτη τους κυκλοφορία.

Meden Agan

Στις 27 Μαϊου στο Principal, πρώτοι επί σκηνής θα βρεθούν οι Meden Agan. Το αθηναϊκό κουϊντέτο έχει κερδίσει τις εντυπώσεις κοινού και κριτικών τόσο με τις live εμφανίσεις του μαζί με Septic Flesh και Tarja Turunen όσο με την πρόσφατη κυκλοφορία του, "Erevos Aenaon".

H προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Παρασκευή 20 Απριλίου.

Σημεία προπώλησης:
Αθήνα - TicketHouse (Πανεπιστημίου 42) και
www.ticketpro.gr
Θεσσαλονίκη -TicketHouse (Μητροπόλεως 102), Metropolis (Τσιμισκή 33) www.ticketarena.gr

Tιμές εισιτηρίων:
Αθήνα - 25 ευρώ προπώληση και ταμείο.
Θεσσαλονίκη - 22 ευρώ για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων και 25 ευρώ μετά την εξάντληση τους.

Skelters, The Rusty NutsΣάββατο 19 Μαίου MAO Live Stage Coffee Bar



Δελτίο Τύπου

Οι Skelters live στο MAO Live Stage το 2012 στην Καβάλα, θα παρουσιάσουν τραγούδια από την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά "Explain To Me", νέα δικά τους κομμάτια καθώς και διασκευές από Beatles, U2, John Lennon, Elvis Presley, Queen, Oasis, Rolling Stones, Little Richard, Bob Dylan, Killers, Red Hot Chilli Peppers, Johnny Cash, Eric Clapton, Nirvana, Dire Straits, κ.α σε ένα μοναδικό Rock 'n Roll show!
Opening Act: The Rusty Nuts


MAO Live Stage Coffee Bar
Σάββατο 19 Μαίου 2012
Δαρδανελλίων 10-12 & Αγ. Νικολάου, Καβάλα
Ώρα Έναρξης: 22:00


The Last Drive Σάββατο 19 Μαΐου Gagain 205


Δελτίο Τύπου

Last Drive Mini Spring Tour ( Year II) - Mια low budget υπερπαραγωγή για γερά νεύρα:

Πέμπτη 26 Απριλίου - Πάτρα, Ακτή Δρυμαίων (Opening Act: Illegal Operation)
Παρασκευή 27 Απριλίου - Αγρίνιο, Εν Πλώ (Opening Act: Spinner)
Σάββατο 28 Απριλίου - Άρτα (Opening Act: Lord 13)
Παρασκευή 4 Μαΐου - Χανιά, Boca Club, (Opening Act: The Aas)
Σάββατο 5 Μαΐου - Ηράκλειο, (Opening Acts: The Aas, Los Tres)
Σάββατο 19 Μαΐου - Αθήνα, Gagarin 205 (Opening Act: Hard Coming Love)

Μερικά πράγματα αξίζει να γίνονται παράδοση. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος οι Last Drive ξεκινούν το σύντομο road-movie της άνοιξης για να βρεθούν με τους φίλους τους. Να ξανασμίξουν με τους μαχητικούς ονειροπόλους που απαρτίζουν τις rock 'n' roll κοινότητες της Ελλάδας - να παίξουν τα τραγούδια τους και να μοιραστούν μαζί τους τη στιγμή. Να κρατήσουν ζωντανό αυτόν τον κύκλο της ενέργειας που συμβαίνει από τότε που ξεκίνησαν και τους κάνει να συνεχίζουν.

Πριν από λίγες ημέρες ολοκλήρωσαν την ηχογράφηση του νέου τους E.P. με τίτλο News from Nowhere, που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο σε βινύλιο 12'', σε συνεργασία του «οικογενειακού» label των Drive Happy Crasher και της Inner Ear. Περιέχει τέσσερα καινούρια τραγούδια ("Butterfly 69", "Child Of The Sky", "Black Rain", "Never Let It Go") που πρωτοπαίχτηκαν στις τελευταίες συναυλίες του γκρουπ. Οι Last Drive ανέλαβαν οι ίδιοι την ηχογράφηση και την παραγωγή του υλικού, που έγιναν στο Downstroke Studio του Θάνου.

Τέλη Απριλίου βάζουν μπροστά τις μηχανές και ξεκινούν για μία μίνι περιοδεία σε τρεις πόλεις της Δυτικής Ελλάδας (Πάτρα-Αγρίνιο-Άρτα) και δύο της Κρήτης (Χανιά και Ηράκλειο). Φορτωμένοι με θυμό που γυρεύει να μετασχηματιστεί σε χιλιόμετρα και ντεσιμπέλ και έχοντας μαζί τους όπως πάντα το ασυναγώνιστο Drive Road crew, είναι έτοιμοι να προσθέσουν μερικές ακόμη σελίδες στο θορυβώδες χρονικό αγρύπνιας και υπέροχης ματαιότητας που γράφουν ο δρόμος και το rock 'n' roll.

Ο δρόμος καταλήγει στο Gagarin, όπου στις 19 Μαΐου οι Drive θα είναι παρόντες στο καθιερωμένο ραντεβού τους, με προσκεκλημένους αυτή τη φορά τους Ελβετούς Hard Coming Love.

Την ημέρα του live θα πωλείται για πρώτη φορά στο Gagarin το 12'' βινύλιο Ε.Ρ., "News From Nowhere"!

Σάββατο 19 Μαΐου 2012
The Last Drive
opening act: Hard Coming Love

Προπώληση: 10 ευρώ / Ταμείο: 12 ευρώ

Εισιτήρια προπωλούνται στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42) και μέσω διαδικτύου στο Event Brite.

Περισσότερα: www.gagarin205.gr/the-last-drive
Gagarin 205: www.gagarin205.gr

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ο Bill Ward εξηγεί γιατί δεν θα συμμετέχει στις συναυλίες των Back Sabbath


Ο Bill Ward αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους δεν θα συμμετέχει στις συναυλίες των Black Sabbath.
 «Δεν ήθελα να αποδεχτώ αυτήν την προσφορά. Δεν ήμουν έτοιμος να δω έναν άλλον drummer να παίζει το set των Sabbath ενώ εγώ θα συμμετέχω μόνο σε τρία τραγούδια.»

Είπε ακόμα  ότι του έγινε πρόταση να παίξει στη Σαββατιάτικη συναυλία της μπάντας στο Birmingham δωρεάν, αλλά δεν υπήρχε εγγύηση ότι θα έπαιζε και στις άλλες δύο. «Ξανά για εμένα είναι όλα ή τίποτα. Όφειλα να πω όχι στο Birmingham από την άποψη ότι ήθελα να παίξω σε όλα τα show. Το να πω όχι στο Birmingham ήταν κάτι πολύ δύσκολο. Η οικογένειά μου μεγάλωσε εκεί. Οι Black Sabbath μεγάλωσαν εκεί.»

Για τους υπόλοιπους  Black Sabbath είπε: «Δεν τους κρατάω κακία ούτε έχθρα. Τους αγαπάω, τους δέχομαι όπως είναι. Είμαι εξοργισμένος μαζί τους, όπως ενδεχομένως να είναι αυτοί μαζί μου. Η μάχη μου δεν ήταν ποτέ εναντίον τους. Θα τους αγαπώ για πάντα. Κατά τη γνώμη μου, κανείς δε νικάει αυτήν τη φορά. Η μπάντα δε νικάει, όσοι ήθελα το original line-up δε νικάνε... Κανείς... Ούτε καν αυτοί που νόμιζαν ότι νίκησαν...»

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

DIRTY FUSE


Το 2008 ο κιθαρίστας Duda Victor και ο drummer Χρήστος Κόγιος σχηματίζουν τους Dirty Fuse.Τις συνθέσεις αναλαμβάνουν οι Duda Victorκαι ο μπασίστας Κώστας Φ. Το τριο εμφανίζεται σε μπαρ των Αθηνών σκορπίζοντας νότες από Surf ανάμεσα στα βαρέλια μπύρας που καταναλώνουν.


Τον Μάιο του 2009 συμμετέχουν στη στη συλλογή Unsigned United ,με το Surf Lady ενώ αργότερα μέσα στον ίδιο χρόνο και μετά από κάποιες αλλαγές στην σύνθεση του γκρουπ που έφεραν τον Παναγιώτη Κοτσιόπουλο στο μπάσο κυκλοφορούντο 7” βινύλιο«Lost Riders» με τέσσερα κομμάτια τα (lost riders, look around, perfect device και vu.


Το 2010 το γκρουπ μεγαλώνει καθώς εντάσσονται σε αυτό ο σαξοφωνίστας Μάνος Κισαμιτάκης ο κιθαρίστας Γιάννης Δράκος και ο κιθαρίστας Κώστας Μπακούλας.


Πριν από λίγες ημέρες η μπάντα κυκλοφόρησε το πρώτο της full length άλμπουμ,το οποίο αποτελείται από δώδεκα instrumental Surf rock.
Links:
http://www.myspace.com/dirtyfuse

DISCRETION




Το death metal συγκρότημαDISCRETION δημιουργήθηκε το 2010 , όταν συναντήθηκαν ξανά οι δρόμοι των δύο μελών του παλιού death metal συγκροτήματος DISMAED (Γιώργος SAD-Guitars), (George T. - Vocals, Bass)και του (Hatzi - Drums. παλιό μέλος του death metalσυγκροτήματος EMPATHY).Στις αρχές του 2011 αφού προσήλθε στο συγκρότημα ο (Dimitris St -Guitars), το συγκρότημα ηχογράφησε τον Αύγουστο του 2011 το πρώτο του cd με τίτλο “YOU MUST DIE”.
Links:








Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ronnie James Dio




Ο Ronald James Padanova – όπως ήταν το πραγματικό του όνομα γεννήθηκε στο Portsmouth των Η.Π.Α  το 1943 Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με την τρομπέτα, και ηχογράφησε αρκετά τραγούδια με διάφορα μουσικά σχήματα της ροκαμπίλι. Η επίσημη μουσική πορεία του ξεκίνησε ήδη στα γυμνασιακά του χρόνια, όταν το 1957 προσχώρησε, αρχικά ως μπασίστας, στους The Vegas Kings από τη Νέα Υόρκη, οι οποίοι συν αποτελούταν από τους τραγούδι, Νικ Πάντας στην κιθάρα, Τομ Ρότζερς στα ντραμς και Τζακ Μασκί στο σαξόφωνο. Το συγκρότημα σύντομα μετονομάστηκε σε Ronnie and the Rumblers και το 1958, άλλαξε ξανά το όνομά του σε Ronnie and the Redcaps, παράλληλα με αλλαγές στο δυναμικό του. Έτσι, ο Πανταβόνα αντικατέστησε τον Ντε Γουόλφ στη θέση του τραγουδιστή, ο Μασκί αποχώρησε από το σχήμα και ένας καινούργιος κιθαρίστας, ο Ντικ Μπότοφ, προσχώρησε στη σύνθεση. Με αυτήν την καινούργια σύνθεση και όνομα κυκλοφόρησαν δύο σιγκλς: το 1958, το 7 ιντσών "Lover" μέσω της δισκογραφικής εταιρίας Reb Records και το 1961, μέσω της Seneca, το  ('An Angel Is Missing'. Στην πρώτη πλευρά του "Lover"




 ακούγεται το ομώνυμο κομμάτι στο οποίο τραγουδάει ακόμη ο Billy DeWolfe, ο προκάτοχος του Πανταβόνα, ενώ η φωνή του τελευταίου μπορεί να ακουστεί ξεκάθαρα στο υπόβαθρο. Η δεύτερη πλευρά φέρει το τραγούδι 'Conquest', ορχηστρικό, στο ύφος των Ventures, με τον ίδιο στην τρομπέτα. Το 'An Angel Is Missing' παρουσιάζει το ομώνυμο τραγούδι στην πρώτη πλευρά ενώ στη δεύτερη υπάρχει το 'What'd I Say. Και στα δύο τραγουδάει, επίσημα στη θέση του τραγουδιστή πλέον, ο Ντίο ο οποίος έκτοτε υιοθέτησε το παρωνύμιο αυτό ως αναφορά στο μέλος της Ιταλικής μαφίας Τζόνι Ντίο, και το χρησιμοποίησε για πρώτη φορά επαγγελματικά σ' αυτή, τη δεύτερη single κυκλοφορία του συγκροτήματος. Την ίδια χρονιά, το συγκρότημα άλλαξε το όνομά του ξανά σε Ronnie Dio and the Prophets. Η συγκεκριμένη σύνθεση διήρκεσε αρκετά και κυκλοφόρησε πλειάδα σινγκλς καθώς και ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ. Κάποιες πηγές αναφέρουν το Ντίο ως τον αποκλειστικό δημιουργό των τραγουδιών σε κάποια εκ των σινγκλς, ισχυρισμούς τους οποίους όμως ο ίδιος έχει διαψεύσει, αναφέροντας ότι η παραγωγική διαδικασία των σινγκλς υπήρξε αποτέλεσμα των μελών του σχήματος.
Το συγκρότημα των Ronnie Dio and the Prophets διαλύθηκε το 1967, ο Ντίο όμως, μαζί με τον κιθαρίστα τους, Nick Pantas, δημιούργησαν ένα καινούργιο, με το όνομα Electric Elves το οποίο το 1969 σμίκρυναν σε Ελφ (Elf) 




 Εκείνη την εποχή, με αυτό το σχήμα, άνοιγαν τις συναυλίες των Deep Purple και όταν ο Blackmore αποχώρησε από τους τελευταίους, προσέλαβε το Ντίο και άλλα μέλη των Ελφ, σχηματίζοντας τους Rainbow. Το σχήμα αυτό θα κυκλοφορήσει το 1975 τον πρώτο δίσκο του, "Ritchie Blackmore's Rainbow". Ο Ντίο ηχογράφησε με τους Rainbow  τα Rising (1976), και Long Live RocknRoll και στα 3 άλμπουμ  οι στίχοι ήταν εξ' ολοκλήρου δικοί του όπως και το 50% των συνθέσεων έπειτα αποχώρησε λόγω μουσικών διαφορών με τον Richie Blackmore ο οποίος απέβλεπε την πορεία της μπάντας προς εμπορικότερες κατευθύνσεις.
Το 1974, Ο Ντίο ερμηνεύει το "Love is All", από το άλμπουμ του  Roger Glover,  Butterfly Ball and the Grasshopper's Feast όπως επίσης συνεισέφερε φωνητικά σε άλλα δύο τραγούδια, στα "Homeward" και "Sitting in a Dream" featured.




Το 1979, έπειτα από την αποχώρηση του από τους Rainbow, ο Ντίο προσχωρεί στους Black Sabbath έδωσε νέα πνοή σε μια μπάντα που έψαχνε μια νέα ταυτότητα μετά την αποχώρηση του Ozzy Osbourne.
 Μαζί με τους Iommi και Butler στις συνθέσεις, και με τους δικούς του μαγικούς στίχους για μια ακόμη φορά, το αποτέλεσμα ήταν κορυφαίο: Τα "Heaven And Hell", "Mob Rules" και "Live Evil" δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης γι' αυτό. Έπειτα από την αποχώρησή του από τους Sabbath και με ένα μόνο μικρό διάλειμμα ("Dehumanizer") επιστροφής στις αρχές των 90s, αφοσιώθηκε κυρίως στο προσωπικό του σχήμα. Εκείνη την εποχή  ο Ντίο έκανε δημοφιλή ανά τους οπαδούς της metal μουσικής τη χειρονομία "devil's horns".
To 1982 κατά την διάρκεια της μίξης του “Live Evil” αποχωρεί από τους Sabbath και διμιουργεί το προσωπικό του σχήμα, τους Dio όπου συμμετέχουν οι Vivian CampelJimmi Bain , Vinnie Appice. Το ντεμπουτο τους γίνεται με το ‘Holy Diver’.΄


Ένα κλασσικών NWOBHM άλμπουμ και των καθηλωτικών μελωδιών και riffs  αλλά συνάμα ομοιογενής καθώς κάθε δευτερόλεπτο κρύβει μέσα του την ανάσα του Dio,
Η συνέχεια ήταν θριαμβευτική καθώς ο δίσκος πουλούσε τρελά, ενώ το φοβερό stage show με τους βράχους και το τέρας του εξωφύλλου έκανε το συγκρότημα ακόμα πιο γνωστό. Ο δρόμος της επιτυχίας ήταν χαραγμένος και το Last in Line που ακολούθησε, επιβεβαίωσε ότι η νέα δύναμη άκουγε στο όνομα Dio. Επί της ουσίας πάντως, το Holy Diver αποτελεί δίσκο σταθμό και περαιτέρω επιχειρηματολογία φαντάζει πενιχρή μπροστά σε μια και μόνο ακρόαση του δίσκου που όχι συνιστάται, αλλά επιβάλεται.


Το 2006 ο Dio θα συνεργαστεί με τους Tony Iommi, Geezer Butler και , Vinnie Appice και υπό τον τίτλο του πρώτου στοντιακού άλμπουμ που ηχογράφησε με τους  Black Sabbath, “Heaven And Hell”και  άρχισαν τις περιοδείες. Αυτό εγινε διοτι οι Iommi και Butler ήταν ακόμα μέλη της αρχικής σύνθεσης των Sabbath.
Το Νοέμβριο του 2009 ανακοινώθηκε ότι ο μεγάλος κοντός πάσχει από καρκίνο στομάχου και ξεκινά χημειοθεραπείες.
Στις 16 Μαΐου 2010η σύζυγος του Wendy βγάζει την ακόλουθη ανακοίνωση: "Today my heart is broken, Ronnie passed away at 7:45 a.m. [on Sunday] 16th May. Many, many friends and family were able to say their private goodbyes before he peacefully passed away.

"Ronnie knew how much he was loved by all.

"We so appreciate the love and support that you have all given us.

"Please give us a few days of privacy to deal with this terrible loss.

"Please know he loved you all and his music will live on forever."