menu

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Europe "Bag To The Bones"


"This is the sound of us falling apart..." τραγουδούν οι Σουηδοί hard rockers στο 90 studio άλμπουμ τους με το οποίο δείχνουν να έχουν αφήσει πίσω τις μέρες του glam metal  όπου μεσουρανούσαν.
Η επιλογή του Kevin Shirley για την παραγωγή (Joe Bonamassa, Black Country Communion, Aerosmith, The Black Crowes) αλλά και η συμμετοχή του Joe Bonamassa έδειξαν ότι οι συνθέσεις του δίσκου θα κινούνταν σε blues & hard rock μονοπάτια. Σε αυτό βοήθησαν και οι b κιθαριστικές δεξιότητες του John Norum  ο οποίος όταν έφυγε από τους  Europe στα solo άλμπουμ του ανέδειξε την αγάπη του για τα blues ενώ ο Ian Haugland στρα drums και ο John Leven στο μπάσο αποδίδουν πολύ καλά τις μελωδίες των συνθέσεων, ενώ στο βάθος ακούγονται τα πλήκτρα του Mic Michaeli.
ο δίσκος ανοίγει με το Riches To Rags”, με πολύ ωραίο ήχο κιθάρας. Ακολουθεί το Not Supposed To Sing The Blues με blues διάθεση και λίγο ποιο προσεγμένη παραγωγή αφού είναι και το του άλμπουμ το Firefox με τις ανατολίτικες μελωδίες και ένα εξαιρετικό  riff στο funky-rock Demon Head o Νορθμ κάνει μερικά πολύ καλά σολαρίσματα ενώ ακολουθει το «χαλαρό»  Drink And A Smile” , το  Mercy You Mercy Me έχει μια μικρή γεύση από παλαιότερες εποχές.
Το “Bag To The Bones” αποτελείται από πολύ ενδιαφέρουσες συνθέσεις, με πολύ ωραίες μελωδίες  από το οποίο λείπει το τραγούδι «κράχτης», αλλά στο σύνολο του δεν του λείπει το πάθος.