menu

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Bon Scott


Στις 9 Ιόυλιου του 1946 γεννιέται στο Fortar Σκωτίας ο  Ronald Belford Scott. Το 1956 η οικογένεια Scott μετακομίζει σττην Αυστραλία όπου ο Bon αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα με το νόμο τα οποία ελιχαν ως αποτέλεσμα να τον διώξουν από το κολλεγιο.
Θα του «κολλήσει» η ρετσινιά του κοινωνικά απροσάρμοστου, και αυτό θα τον εμποδίσει να καταταγεί στον στρατό.

Ο Bon θα ασχοληθεί με την μουσική την οποία θα βρει σαν διέξοδο στα προβλήματα του και θα συμμετάσχει σε πολλά τοπικά συγκροτήματα. Στους The Spectors παίζει drums ενώ αργότερα θα κυκλοφορήσει δύ δίσκους με τους και θα συμμετάσχει στουςτο συγκρότημα του   ο οποίος μετά τον θάνατο του Scott έγινε ο τραγουδιστής των AC/DC.

Το 1974 ο  έψαχνε τον αντικαταστάτη του Dave Evans για την μπαντα του και έτσι ο Scott μπαίνει στους AC/DC.

Με τους AC/DC ταιριάζει απόλυτα από την πρώτη στιγμή και γίνονται παγκοσμίως γνωστοί ως ο Αυστραλοί Hard Rockers. 6 albums που ηχογράφησαν από το 1975 ως το 1980 (High Voltage, T.N.T, Dirty Deeds Done Dirt Cheap, Let There Be Rock, Powerage, Highway To Hell) τους κάνουν παγκοσμίως γνωστούς.

Στις 19 Φεβρουαρίου 1980 ο  Bon Scott θα βρεθεί νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο ενός φίλου του στο Λονδίνο. Ύστερα από μια νύχτα γεμάτη ποτό. Είχε πεθάνει από αναρρόφηση..