menu

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

QUEENRYCHE τέλος ή μια νέα αρχη?




14 Απριλίου. Οι  QUEENSRYCHE εμφανίζονται στην Βραζιλία. Οι φήμες οργιάζουν πως στα παρασκήνια ο Geoff Tate επιτίθεται με μαχαίρι  στα  υπόλοιπα μέλη της μπάντας  όταν τους άκουσε να συζητούν το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του από το γκρουπ.
11 Ιουνίου οι  QUEENSRYCHE  θα εμφανίζονταν στο show των Scorpions στην Γιούτα. Λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας ο Tate βγάζει την παρακάτω ανακοίνωση ¨Κάποια από τα μέλη της μπάντας, για προσωπικούς λόγους, δεν μπορούν να παρεβρεθούν στη σημερινή συναυλία.Παρόλο που θα ήθελα πάρα πολύ να είναι εδώ, δεν έγινε εφικτό. Δεν θα μπορούσα να χάσω την ευκαιρία να παίξω μπροστά σ΄ένα από τα καλύτερα κοινά που υπάρχουν αλλά και μαζί με μία από τις πιο αγαπημμένες μου μπάντες. Ευχαριστώ τους οπαδούς και τους Scorpions για την υποστήριξη τους και σκοπεύω να ροκάρω στο Salt Lake City σήμερα το βράδι.  ¨

Η επιβεβαίωση της οριστικής ρήξης  QUEENSRYCHE Tate ήρθε στις 20 Ιουνίου όταν ο Scott Rockenfield ανακοίνωνε πως ¨Τους τελευταίους μήνες έχουν υπάρξει πολλές και αυξανόμενες διαφορές. Θέλουμε να ξέρουνε οι οπαδοί μας πως προσπαθήσαμε να βρούμε ¨

 Ο Geoff Tate τήρησε την υπόσχεσή του, σε σχέση με το όνομα των QUEENSRYCHE, το νέο μουσικό σχήμα θα περιλαμβάνει τους Rudy Sarzo (πρώην Ozzy Osbourne και QUIET RIOT), Bobby Blotzer (RATT) και Glen Drover (πρώην MEGADETH, KING DIAMOND).

Η κίνηση αυτή, ακολούθησε μετά από τον αγώνα του, να πείσει τους πρώην"συνεργάτες" να μην χρησιμοποιήσουν το όνομα QUEENSRYCHE. Όταν η δικαστική απόφαση, έδωσε και στους δύο το ίδιο δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το όνομα, ενημέρωσε επίσημα ότι η μπάντα του, θα ονομάζεται κι αυτή QUEENSRYCHE και κατηγόρησε τους πρώην συνεργάτες του, Michael Wilton, Scott Rockenfield και Eddie Jackson για έλλειψη έμπνευσης. Το προσωπικό του μήνυμα στους οπαδούς, είναι ότι αναγνωρίζει τηναναστάτωση που έχει προκαλέσει, ότι εκτιμάει την στήριξη που έχει. Επίσης αναφέρει ότι οι δυσκολίες τον έχουν κάνει δυνατότερο και ότι είναι στην καλύτερη φάση της ζωής του.

Μιλάει για μια καινούργια αρχή για τους QUEENSRYCHE, οι οποίοι θα ξεκινήσουν κάτι εντελώς καινούργιο, που θα φτάσει το συγκρότημα σε ένα μουσικό επίπεδο που δεν είχαν ποτέ. Η διαφορετικότητα του κάθε μουσικού, οι νέες ιδέες και στην ουσία το νέο μουσικό σετ θα είναι η απόλυτη ανανέωση για τους QUEENSRYCHE.
Όσον αφορά τις 3 δεκαετίες που πέρασε με τους Wilton, Rockenfield και Jackson, αναφέρει ότι η πρόκληση όταν βρίσκεσαι σε ένα δημιουργικό περιβάλλον κρατάει τα πάντα φρέσκα και ανανεώσιμα. Μετά από τόσα χρονιά συνεργασίας είναι πολύ δύσκολο. Δεν μπορεί να υπάρχει έμπνευση μια χημεία που είναι ναι μεν δοκιμασμένη αλλά αναγκάζεσαι να ενεργείς με ίδιες "μουσικές συνταγές".Την περασμένη εβδομάδα ο Geoff Tate ανέφερε ότι η διάσπασή του με τους QUEENSRYCHE, ήταν μια "προδοσία". 
Τα 3 μέλη από την αυθεντική σύνθεση των QUEENSRYCHE με τον Parker Lundgren, ετοιμάζουν νέο υλικό με τον Todd La Torre στα φωνητικά.