menu

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Phil Lynott



Σαν σήμερα (4 Ιανουαρίου) του 1986 φεύγει από την ζωή ο Philip Paris Lynott, μετά από χρόνια προβλήματα που του είχαν προκαλέσει η χρόνια κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών.

Ο Phil ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα της δεκαετίας των 60’ s ως τραγουδιστής των Black Eagles ενώ λίγο αργότερα πήγε στους Skid Row όπου γνωρίστηκε με τον Gary Moore. Ως αποζημίωση για την απόλυση του από τους Skid Row, ο Lynott έλαβε ένα μπάσο και ξεκίνησε μαθήματα ενώ ταυτόχρονα έφτιαξε τους Orphanage με την συμμετοχή του drummer Brian Downey.


Το 1969 οι Lynott – Downey γνωρίζονται με τους Eric Bell (κιθάρα) και Eric Wrixon (πλήκτρα) οι οποίοι είχαν αποχωρήσει από τους Them και αποφασίζουν να φτιάξουν τους THIN LIZZY.



το 1972 έρχεται η πρώτη μεγάλη επιτυχία της μπάντας με την διασκευή του παραδοσιακού ιρλανδικού κομματιού, “Whiskey In The Jar”, το οποίο τους έφερε στην εκπομπή “Top Of The Pops”.



Μετά από μερικούς δίσκους οι οποίοι έδειξαν και τις προοπτικές του γκρουπ, ήρθε η κυκλοφορία του “Fighting” το Μάιο του 1975. 



Η μεγάλη αναγνώριση ήρθε το 1976 με την κυκλοφορία του single “Jailbreak” από το άλμπουμ “The Boys Back To Town”.




Στα μέσα της δεκαετίας του ‘80 έπεσαν οι τίτλοι τέλους για την μπάντα, με τον Lynott να ηχογραφεί σόλο άλμπουμ, τον Gary Moore να έχει ήδη καθιερωθεί ως σημαντικός κιθαρίστας, τον Brian Robertson να περνάει ένα φεγγάρι και από τους Motorhead και τον John Sykes να ενώνει δυνάμεις με τους Whitesnake. Αποκορύφωμα ο θάνατος του Lynott το 1985.