menu

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Freddy Ζεί!


Σύμφωνα με τον κιθαρίστα τους, Brian May, τα εναπομείναντα μέλη της μπάντας σκέφτονται να δημιουργήσουν ένα ολόκληρο άλμπουμ από ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις οι οποίες περιλαμβάνουν φωνητικά του Freddie Mercury. Ο May δήλωσε ότι υλικό έχει έρθει όλα αυτά τα χρόνια από διαφορετικές πηγές, κάποιο από το οποίο είχε εντελώς ξεχαστεί, ανάμεσα στα οποία είναι και αυτό του Freddie με τον Michael Jackson.

Τι να πούμε? Άλλη μια ιστορία "αρπαχτής" προστίθεται στις τόσες που έχουμε δει.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Deus Ex Machina, Clerks' Conspiracy @ AN Club

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ @ AN CLUB!
DEUS EX MACHINA / CLERKS' CONSPIRACY
RELEASE LIVE SHOW

ΕΙΣΟΔΟΣ 6 EUROS - ΕΝΑΡΞΗ 21:00

Δύο απο τις καλύτερες μπάντες της χώρας μας, παρουσιάζουν τις νέες τους δισκογραφικές δουλειές!

Oι Deus Ex Machina αποτελούν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα που ισχύει στην ελληνική ανεξάρτητη σκηνή. O οποίος λέει πως λίγοι, ελάχιστοι είναι αυτοί που κατορθώνουν να έχουν αδιάλειπτη συνέχεια μέσα στον χρόνο. Ξεκίνησαν το 1989 και από τότε, με διάφορους τρόπους, δηλώνουν παρόντες. Πάντοτε.

10 χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου full length album τους “Signs”, ηχογραφούν το “The sound of liberation”. Θα αποφύγουμε κοινοτυπίες για το πόσο “επίκαιρος” μπορεί να είναι ή όχι ο τίτλος, γιατί πολύ απλά νομίζουμε πως δεν βιώσαμε ποτέ την ελευθερία και την χάσαμε τα 3 τελευταία χρόνια. Οι Deus λοιπόν, έγραψαν 10 τραγούδια βασισμένα σε ό,τι περικλείει ο κοινός μας κοινωνικός περίγυρος, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας και αυταρχισμού. Ο δίσκος ανοίγει με ένα απόσπασμα από ομιλία του Jello Biafra και κλείνει επίσης με ένα μικρό μέρος από ομιλία του subcomantade Marcos των Zapatistas.
Το “The sound of liberation”, θα κυκλοφορήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου, στις εξής μορφές: 300 έγχρωμα LP που θα περιέχουν και CD σε χάρτινο φακελάκι (wallet) με τυπωμένο εξώφυλλο οπισθόφυλλο. 400 μαύρα LP 300 CD
Συνεργασία των Labyrinth of thoughts & The Lab records που ξεκίνησε με τις επανακυκλοφορίες των Motorpsycho & Signs των Deus και θα συνεχιστεί και με άλλες κυκλοφορίες από την ελληνική ανεξάρτητη σκηνή σε βινύλιο.
Tracklist : Intro / Wired / Crime / Running / The sound of liberation / Deeper / Working man / Too late / One step back / Rise like the sun / Life is dead / Outro
Hμερομηνία κυκλοφορίας : 15 / 9 / 2013

CLERKS' CONSPIRACY
Mια φορά και έναν καιρό υπήρχε μια μπάντα από τη Θεσσαλονίκη που την έλεγαν Ziggy Was. Έπαιζε hardcore, grunge, punk, funk, jazz και όσο πιο πολύ τους άκουγες, τόσα περισσότερα πράγματα ανακάλυπτες γι' αυτούς. Όποιος είχε την τύχη να τους δει live, σίγουρα δεν θα τους έχει ξεχάσει. Με τα δοξάρια πάνω στις χορδές της κιθάρας και το μπάσο να υπερνικά κάθε κλισέ και στεγανό. Διέλυσαν, μάλλον άδοξα, στα τέλη της δεκαετίας του '90 και έκτοτε ο πυρήνας της μπάντας που αποτελούνταν από τον Λάμπρο Σαλτσίδη στο μπάσο και τον Πάνο Ρώση στην κιθάρα και τη φωνή δεν μας απασχόλησε σε επίπεδο δισκογραφίας τουλάχιστον.

'Ωσπου φτάνουμε στις μέρες μας και σχεδόν από το πουθενά ξεπηδάνε οι Clerks' Conspiracy που αποτελούνται από τον Λάμπρο και τον Πάνο καθώς και τους Paolo στην κιθάρα και Πασχάλη στα drums. Πιάνουν το νήμα 15 χρόνια μετά και το τραβάνε προς όλες τις κατευθύνσεις. Γιατί κανένα από τα κομμάτια του δίσκου δεν μοιάζει με το προηγούμενο ή το επόμενο.

Ο κόσμος των Clerks' είναι απίστευτα μεγάλος για να περιγραφεί σε λίγες γραμμές. Aπαιτεί χρόνο και προσοχή. Να τον περπατήσεις και να τον ανακαλύψεις. Όπως κάθε τι άξιο λόγου άλλωστε. 14 μικρές ιστορίες σε στίχους του Πάνου και μουσική των υπολοίπων, που σε πηγαίνουν παντού. Η μπάντα είναι φανερό, πως ασφυκτιά. Σε όρια και κανόνες που δεν έχουν τέλος και αποφασίζει απλώς να τα αγνοήσει. Το κοράκι (αν και υπαλληλικά γραβατωμένο...) πετάει ψηλά, έτσι δεν είναι?

Η Labyrinth of Thoughts κυκλοφορεί σε 400 αριθμημένα αντίτυπα βινυλίου το ομώνυμο album της μπάντας. Τα πρώτα 200, σε λευκό βινύλιο. Mε ειδικό για το βινύλιο mastering. To artwork, το οποίο επίσης σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τη βινυλιακή έκδοση, έγινε από τον Blackguard Sermons 

( http://mominetencore.blogspot.gr/).
Tracklist : No relief / Gravity is an illusion / Cap way / Do remember / € War / Free salvation / Because / TV not / El sistema / In vain / Where / Frauless / Loca lo se / Walk

Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης @ Κύτταρο 4 Οκτωβρίου

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ
https://www.facebook.com/events/513130578756416/
Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ και Νοσταλγός του Rock n Roll, επιστρέφουν μετά από καιρό στην αγαπημένη τους σκηνή, παρέα με όλα τα αγαπημένα τους τραγούδια και φυσικά τη μοναδική χημεία που τους ενώνει και τους έχει καθιερώσει ως ένα από τα πιο πετυχημένα ντουέτα της σκηνής μας,
Η..«Ευλαμπία» και το .. «Γοριλάκι» υπόσχονται να μας χαρίσουν μια βραδιά,
γεμάτη συναίσθημα, θετική αύρα και ατελείωτο Rock n Roll..
Έναρξη: 22.00
Είσοδος: 10€

Paul Di Anno, Sorrowful Angels @ Κύτταρο 30 Σεπτεμβρίου

 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
BEAST OVER GREECE FAREWELL TOUR 2013
PAUL DI’ANNO & SORROWFUL ANGELS

H περιοδεία “BEAST OVER GREECE 2013” θα είναι η τελευταία του PAUL DI’ANNO μιας που τέλη του 2013 αποχαιρετά τους οπαδούς του με ένα εκρηκτικό show με κομμάτια από τους 2 πρώτους δίσκους των IRON MAIDEN, “IRON MAIDEN” & “KILLERS” και όχι μόνο...
* Τα εισιτήρια για τη συναυλία του Paul Di'Anno στο Κύτταρο τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου βρίσκονται ΗΔΗ σε προπώληση ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μόνο από το ticketarena.gr και κοστίζουν ΜΟΝΟ 10 euros (περιορισμένος αριθμός)!!!!
Ο Paul Andrews (γεννήθηκε στις 17 Μαΐου του 1958, στο Chingford του Λονδίνου), γνωστός ως Paul Di’Anno, είναι ένας Άγγλος τραγουδιστής γνωστός ως ο πρώτος τραγουδιστής που ηχογράφησε με τους Iron Maiden, από το 1977 έως 1981.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας τους μετά τους Maiden, ο Di’Anno κυκλοφόρησε πολλά άλμπουμ, και ως σόλο καλλιτέχνης και ως μέλος συγκροτημάτων όπως τους Gogmagog, Di’Anno’s Battlezone, Praying Mantis, και Killers.
Καριέρα
Iron Maiden (1978–1981)
Ο Di’Anno μεγάλωσε στο Chingford, στην Αγγλία – περνώντας τα εφηβικά του χρόνια τραγουδώντας σε διάφορα rock συγκροτήματα και δουλεύοντας ως κρεοπώλης και σεφ. Έγινε τραγουδιστής των Maiden μετά την αποχώρηση του απρόβλεπτου Dennis Wilcock, που πίεσε τον ιδρυτή και μπασίστα των Iron Maiden, Steve Harris, στο να απολύσει όλα τα μέλη του συγκροτήματος (συμπεριλαμβανομένου και του Dave Murray).
Σύμφωνα με το DVD The Early Days, ο drummer Doug Sampson, παλιός φίλος του Steve Harris από την εποχή των “Smiler”, ήταν αυτός που σύστησε τον Di’Anno στο συγκρότημα.
Eκείνη την περίοδο περίπου υιοθέτησε και το όνομα Di’Anno, το οποίο θα χρησιμοποιούσε αργότερα για να ισχυριστεί ότι έχει Ιταλική καταγωγή. Η πρώτη ακρόαση με την παρουσία του Rod Smallwood. Το ομότιτλο άλμπουμ των Iron Maiden του 1980, γρήγορα αναγνωρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα στο είδος του, καθώς το συγκρότημα κατάφερε να συνδυάσει με επιτυχία την ενέργεια του punk με τα metal riffs και την πολυπλοκότητα του progressive rock, και αποτέλεσε οδηγό για τα μελλοντικά είδη όπως το thrash metal και το speed metal.
Το 1981 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους, το Killers, καθώς και ένα live EP, το Maiden Japan με πωλήσεις πολλών εκατομμυρίων μέχρι και σήμερα...
Το 1981, ο Di’Anno έφυγε από τους Iron Maiden μετά από μία συνάντηση που είχε με το συγκρότημα και τον μάνατζέρ τους Rod Smallwood. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Di’Anno: «Είναι σαν να έχεις τον Μουσολίνι και τον Αδόλφο Χίτλερ να διευθύνουν το συγκρότημά σου. Γιατί είναι ο Rod Smallwood και ο Steve Harris και έτσι είναι. Δεν μπορεί να υπάρχει κάποιος άλλος και ο χαρακτήρας μου είναι τόσο ισχυρός γι’αυτό και συνέχεια ο Steve κι εγώ ήμασταν σε αντιπαράθεση».
Σε σύγκριση με την πολύ ψηλή και μελοδραματική φωνή του συνεχιστή του στους Iron Maiden, ο Di’Anno είναι αξιομνημόνευτος για ένα πιο λαρυγγικό “punk“ ήχο στο τραγούδι του, εν μέρει γιατί ξεκίνησε την καριέρα του ως τραγουδιστής στο πανκ συγκρότημα Paedophiles. Παρόλο που ο Di’Anno μπορούσε να φτάσει πολύ ψηλές νότες, δεν τραγουδάει στο εύρος τενόρου που είναι το σήμα κατατεθέν του Dickinson. Συνήθως τραγουδούσε σε πιο βραχνό και σκληρό ήχο, παρόλο που ήταν ικανός να τραγουδήσει με μία πιο καθαρή φωνή όπως φαίνεται ξεκάθαρα σε πιο αργά κομμάτια όπως το “Remember Tomorrow”, το “Strange World” και το “Prodigal Son”.
Το στυλ του Di’Anno επηρέασε πολλούς τραγουδιστές σε thrash metal συγκροτήματα όπως τον Udo Dirkschneider των Accept, τον James Hetfield των Metallica, τον John Bush των Armored Saint και Anthrax, τον Dave Mustaine των Megadeth, τον Tom Araya από τους Slayer, τον Dave Poole από τους Copstabber και τον Phil Anselmo από Pantera και Down. Αργότερα στην καριέρα του, το στυλ του Di’Anno, μαζί με τη μουσική του έγινε πιο σκοτεινό και πιο επιθετικό.

ΕΝΑΡΞΗ: 19:30
ΕΙΣΟΔΟΣ: 10€ (ticketarena.gr)
12€ προπώληση
15€ ταμείο

Neal Morse (feat. Mike Portnoy) @ Fuzz Club 26 Σεπτεμβρίου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Neal Morse featuring Mike Portnoy
Line Up: Neal Morse - Mike Portnoy - Randy George - Eric Gillette - Bill Hubauer
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 - Fuzz Live Music Club

Αν υπήρχε βραβείο για τον πιο παραγωγικό μουσικό στην ιστορία του progressive rock, αυτό ήταν σίγουρα καπαρωμένο από τον σπουδαίο Neal Morse. Αυτός ο κιθαρίστας, πληκτράς, τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός, παραγωγός και γενικότερα πολυπράγμων της prog rock μουσικής, έχει καταφέρει από το 1995 που κυκλοφόρησε με τους Spock's Beard το “The Light” να φτάσει τον αξιοζήλευτο αριθμό των 26 φοβερά ποιοτικών κυκλοφοριών, με τους Spock's Beard, τους Transatlantic, τους Flying Colors και τη σόλο μπάντα του, 11 live άλμπουμ και 23 άλμπουμ μόνο για τα μέλη του fan club του! Αρκετοί μάλιστα από αυτούς τους δίσκους είναι διπλοί και τα live άλμπουμ του αποτελούνται από 3 CD και 2 DVD... Είπατε κάτι;

Από το ξεκίνημα της καριέρας του όλα έδειχναν ότι ο Neal Morse ήταν προορισμένος για μεγάλα πράγματα. Παρότι σε μικρή εταιρία, οι Spock's Beard, που ίδρυσε μαζί με τον αδερφό του Alan Morse, έκαναν τρομακτική αίσθηση με τα “The Light”, “Beware Of Darkness” και “The Kindness Of Strangers”, για να γνωρίσει η καριέρα τους μία τρομακτική άνθηση με τα “Day For Night”, “V” και το διπλό άλμπουμ, “Snow”, που έμελλε να είναι και το κύκνειο άσμα τους με τον Neal Morse. Στο μεταξύ, είχε δημιουργήσει -μαζί με τους Mike Portnoy, τότε ντράμερ των Dream Theater, οι οποίοι βρίσκονταν στο αποκορύφωμα της δημιουργικότητάς τους, Roine Stolt των Flower Kings και Pete Trewawas των Marillion- τους Transatlantic, ένα πραγματικό prog rock supergroup, με δύο δίσκους σε ισάριθμα χρόνια, τα “SMPT:e” και “Bridge Across Forever”. Επίσης διατέλεσε μέλος (στον διπλό ρόλο του κιθαρίστα / πληκτρά) και της μπάντας του Eric Burdon, κατά την περίοδο 1997 - 1999.

Ο Neal Morse φαινόταν να έχει φτάσει την επιτυχία που αποζητούσε από πιτσιρικάς, όμως φαινόταν ότι κάτι του έλειπε... Τότε συνειδητοποίησε ότι αυτό που τον γέμιζε ήταν η πίστη στο Θεό κι ένιωσε ότι ο Θεός τον καλούσε να αφήσει τη μουσική ζωή του μέχρι τότε και να κάνει ένα ταξίδι στο άγνωστο. Πήρε λοιπόν την ξαφνική απόφαση να παρατήσει τους Spock's Beard αλλά και τους Transatlantic, ενώ βρισκόταν σ’ ένα σημείο που φαινομενικά είχε πετύχει όσα ήθελε μουσικά, συναισθηματικά και πνευματικά.

Ο πρώτος δίσκος στη σόλο καριέρα του, το “Testimony”, ήταν παιγμένος σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον ίδιο, με τη βοήθεια αρκετών φίλων, όπως ο Mike Portnoy στα ντραμς, ο οποίος τον συνοδεύει σχεδόν σε όλη τη διάρκεια και της σόλο σταδιοδρομίας του. Το “Testimony” ήταν διπλός δίσκος, με πάνω από 2 ώρες μουσικής, πάμπολλες μουσικές επιρροές, από gospel και prog rock, μέχρι συμφωνική μουσική και φυσικά τη μεγάλη του αγάπη, τους Beatles, και αφηγούταν ουσιαστικά τη ζωή του καλλιτέχνη και την αγάπη του για το Θεό και τον Χριστιανισμό. Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν έξι αξιολογότατα σόλο στούντιο άλμπουμ, με τελευταίο το περσινό “Momentum”, αμέτρητες live κυκλοφορίες και ακόμα πιο πολλά fan club CDs. Επίσης, είχε κομβικής σημασίας ρόλο στους Flying Colors, μαζί με ποιον άλλον; Τον Mike Portnoy αλλά και τον Steve Morse (Deep Purple), τον Dave LaRue (Dixie Dregs) και τον Casey McPherson (Alpha Rev). Το ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε το 2012.

Ένα από τα χαρακτηριστικά των live του Neal Morse είναι η εξοντωτικά μεγάλη τους διάρκεια, αφού σπάνια παίζει λιγότερο από 2,5 ώρες και δεν είναι λίγες οι στιγμές που παίζει πλήκτρα, κιθάρα αλλά και τραγουδάει ταυτόχρονα...

Στη μπάντα του Neal Morse θα βρίσκεται και πάλι ο Mike Pοrtnoy στα ντραμς. Ό,τι και να πούμε για τον τεράστιο αυτόν μουσικό, είναι λίγο! Μιλούν όχι μόνο τα βραβεία που έχει λάβει από περιοδικά του χώρου, όχι μόνο η αμέτρητη δισκογραφία του και τα εκατομμύρια των πωλήσεων με το κορυφαίο σύγχρονο συγκρότημα στο χώρο της προοδευτικής μουσικής, τους Dream Theater, όχι μόνο το γεγονός ότι είναι ο δεύτερος νεότερος ντράμερ που μπήκε στο Hall Of Fame του περιοδικού Modern Drummer (στα 37 του χρόνια), αλλά και η αναγνώρισή του από τους μουσικούς και τον κόσμο ως μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες στον ευρύτερο χώρο της μουσικής τα τελευταία 20 χρόνια. Τα συγκροτήματα / project στα οποία έχει παίξει ενώ ήταν ακόμη ή αφότου έφυγε από τους Dream Theater είναι αναρίθμητα. Liquid Tension Experiment, Transatlantic, Osi, John Arch, Yellow Matter Custard, Avenged Sevenfold, Neal Morse, Hammer Of The Gods, Cygnus And The Sea Monsters, Adrenaline Mob, Flying Colors, Bigelf, The Winery Dogs και πολλά άλλα... Επίσης, έχει περιοδεύσει ή παίξει live με τους Fates Warning, Overkill, Stone Sour, G3, Hail!.

Η εμπειρία του να βλέπει κανείς αυτούς τους χαρισματικούς μουσικούς επί σκηνής έχει ιστορικό χαρακτήρα. Όποιος progster κι όχι μόνο σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να δει ζωντανά την ιστορία να γράφεται μπροστά από τα μάτια του. Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013, σε μία βραδιά του τύπου "An Evening With...", όπου δεν θα υπάρχει κανένα support act, αφού αναμένεται η μπάντα του Neal Morse να μας βομβαρδίσει με μουσική γύρω στο τρίωρο και βάλε, δεν πρέπει να λείψει κανείς. Οι εκπλήξεις που παρουσιάζουν αυτοί οι μουσικοί από συναυλία σε συναυλία είναι μεγάλες και το setlist αλλάζει από μέρα σε μέρα, καλύπτοντας υλικό από τους Spock's Beard, τους Transatlantic και φυσικά το γκρουπ του Neal Morse, χωρίς να αποκλείονται και άλλες εκπλήξεις!

Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων:
Ticket House, Public, Reload Stores, Metal Era, Παπασωτηρίου (Αθήνα, Μαρούσι, Κηφισιά, Σπάτα)
On-line: www.ticketpro.gr, www.viva.gr, και www.123tickets.gr

White Hills, This Is Nowhere @ 6 D.O.G.S, Αθήνα 22 Σεπτεμβρίου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λίγο μετά την συμμετοχή τους στο soundtrack της νέας ταινίας του Jim Jarmusch "Only Lovers Left Alive" και έχοντας νέο δίσκο στις αποσκευές τους, το εκπληκτικό "So You Are... So You 'll Be" -υπογράφει ο Martin Bisi (Sonic Youth, Brian Eno, Swans)- οι White Hills καταφθάνουν στη χώρα μας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας, για δύο μοναδικές συναυλίες!

Το space rock trio από την Νέα Υόρκη θα βρεθεί την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και την σκηνή του six dogs, ενώ την Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου ανηφορίζει για Θεσσαλονίκη για μια εμφάνιση στo Eightball club.

Το rock n roll των White Hills δεν οριοθετείται εύκολα παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι έχουν σπεύσει να προσδιορίσουν μερικώς τις συντεταγμένες του - Fuzzed Out Motorik Spacerock. Ήχος ολοκληρωτικά βρώμικος που ακολουθεί όμως πιστά μια Avant-garde αισθητική, φλερτάροντας με αναφορές αμιγώς κινηματογραφικές. Πνευματικά παιδιά των Hawkwind, των Mudhoney και των Stooges, έχουν βρει καταφύγιο στην επιλεκτική "Thrill Jockey Records", κυκλοφορώντας από το 2005 ασταμάτητα δίσκους-διαμάντια, ενώ αξιοσημείωτες παραμένουν και οι εκρηκτικές τους εμφανίσεις, μία εκ των οποίων αποτυπώνεται στο "Live at Roadburn 2011".

Special Guests στις εμφανίσεις τους επί ελληνικού εδάφους οι This Is Nowhere στην ολοκαίνουργια «εκδοχή» τους που ακούει στο όνομα "Turn On Tune Down Drop d" που θα κυκλοφορήσει μέσω της νεοσύστατης "Hands In Sand".

Info:

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου
White Hills + This Is Nowhere
Six dogs (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι. Τηλ: 210 3210510)
Οι πόρτες ανοίγουν 21:00 / Έναρξη 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ.
Προπώληση: Tickethouse (Πανεπιστημίου 42. Τηλ: 210 3608366) και ηλεκτρονικά μέσω Viva.gr
Διοργάνωση: P90 Events
Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου
White Hills + This Is Nowhere
Eightball Club (Πίνδου 1, Λαδάδικα)
Οι πόρτες ανοίγουν 21:00 / Έναρξη 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ.
Προπώληση: 13 ευρώ (Περιορισμένος αριθμός/Διαθέσιμα από το δισκοπωλείο Λωτός, Σκρα 7).
Διοργάνωση: Melotron & You Trip Me Up

Γιάννης Αγγελάκας @ Στρατόπεδο Κόδρα Θεσσαλονίκη 16 Σεπτεμβρίου

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ
«Από τις Τρύπες στη Γελαστή Ανηφόρα, μια ίσια γραμμή σ ένα βρώμικο χαρτί»
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΚΥΒΕΡΝΕΙΟΥ (Παλατάκι) –
Περιοχη Στρατοπέδου κόδρα (ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ)


Ο Γιάννης Αγγελάκας, ο ανατρεπτικός αυτός διανοούμενος ποιητής και συνθέτης και η παρέα του, Ντίνος Σαδίκης-μπαγλαμά, κιθάρα, Τίτος Καργιωτάκης-ηλεκτρική κιθάρα, πλήκτρα, Στάθης Αραμπατζής-κιθάρα, Χρήστος Χαρμπίλας-κρουστά, ηλεκτρονικά, πάνε στο στρατόπεδο κόδρα στην Καλαμαρία με τις αποσκευές γεμάτες τραγούδια για μία μοναδική συναυλία.
Μια αναδρομή στη πορεία του που ξεκίνησε από τις «Τρύπες», αρχές της δεκαετίας του ʼ80, μέχρι σήμερα.
Τελευταία στάση η «Γελαστή Ανηφόρα», το τελευταίο του cd-Ποιητική συλλογή-Βιβλίο που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2013 από την εταιρεία www.alltogethernow.gr και έχει γίνει ήδη χρυσό.

Ο καίριος σκληρός και πολλές φορές λυτρωτικός λόγος του σε συνδυασμό με ένα συνεχές τζαμάρισμα σε νέους δρόμους, ξετυλίγει χρόνια τώρα την ανθρώπινη περιπέτεια αλλά μέσα από αυτή τη συνειδητοποίηση της φθοράς προβάλει αχνά φως, μέσα από το ξέσπασμα η αποδοχή, μέσα από το βάσανο της σκέψης η χαρά της μέθης.
Ότι πιο καθαρό, ειλικρινές και θεραπευτικό τούτες τις μέρες, τούτες τις χρονιές που κατάντησε έκτρωμα η νεοελληνική κοινωνία, γκρεμοτσακίστηκε και μας παρέσυρε μαζί της.
Παραγωγη: kazandB, LOVE CAUAL, PANIC ART
INFO
Προαυλιο Κυβερνειου (Παλατακι), Καλαμαρια
Εναρξη: 21:30
Τηλ. κρατήσεων: 2310 365425, 2310 441601
Εισιτήριο θεάματος (ταμειο):12€, Προπωληση: 10€
e-ticket : e-ticket : http://panicart.eventbrite.com/
fb page; https://www.facebook.com/Panic.art.festival
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: ΙΑΝΟΣ, ΕΝΤΕΧΝΟΝ, ΣΑΡΩΘΡΟΝ, ΚΑΦΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΝ (ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ), STEREODIC, TICKET HOUSE

Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος Μίλτος Πασχαλίδης @ Νίκαια Κατράκειο 26 Σεπτέμβρίου





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ



ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ – ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ



OPENING ACT: ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΖΑΡΑΛΙΚΟΣ





Μια μεγάλη συναυλία στο Κατράκειο θέατρο της Νίκαιας, σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Μίλτος Πασχαλίδης συναντούν το Σπύρο Γραμμένο και το Χριστόφορο Ζαραλίκο σε μια μεγάλη γιορτή, με τραγούδια και σάτιρα που θα μας δώσουν δυνάμεις για το χειμώνα.



Με ροκ διάθεση ο «40 Χρόνια Εφηβος» Βασίλης Παπακωνσταντίνου επιστρέφει στον Πειραιά για να κλείσει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τον εορτασμό των 40 χρόνων του στη δισκογραφία. Με αποσκευές τα καλύτερα τραγούδια του από αυτή την πορεία, ταξιδεύει στην καινούρια 10ετια του, με τον ενθουσιασμό και την ενέργεια ενός έφηβου ροκά.



Μαζί του οι καλοί του φίλοι Χρήστος Θηβαίος και Μίλτος Πασχαλίδης, στήνουν από κοινού το δικό τους πρόγραμμα, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην Αθήνα το αποτέλεσμα της σύμπραξης τους. Οι δύο σπουδαίοι τραγουδοποιοί άλλοτε με τρυφερότητα  και άλλοτε με οργή, αφιερώνουν στις «Μέρες Αδέσποτες» που ζούμε, τα τραγούδια τους, διατηρώντας πάντα τις «Κακές Συνήθειες» τους.



Τη συναυλία ανοίγει ο «καλύτερος Έλληνας τραγουδιστής» Σπύρος Γραμμένος. Πιο ανώριμος από ποτέ, επιστρατεύει ολόκληρη την ομορφιά του, το 80% του ταλέντου του, και μας αφήνει άναυδους με την ουσία της ύπαρξης του. Χαρίζει απλόχερα αγάπη και ιστορίες για παγκάκια, κουκουλοφόρους και σκύλους.



Τη ροή και την παρουσίασης του προγράμματος αναλαμβάνει ο έμπειρος κωμικός Χριστόφορος Ζαραλίκος. Με το καυστικό του χιούμορ αλλά –κυρίως- το ορθωμένο του ανάστημα, θα επιχειρήσει να βάλει μια τάξη στη μεγαλύτερη συναυλία της χρονιάς, με αμφίβολα αποτελέσματα.



Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου

Κατράκειο Θέατρο, Νίκαια, τηλ: 210 4278289

Έναρξή 20.30μ.μ. – Προσέλευση 19.30μ.μ.



Tιμή εισιτηρίου: Προπώληση 10€ , ταμείο: 12€.

*Για τα παιδιά κάτω των 10 ετών που θα συνοδεύονται η είσοδος θα είναι δωρεάν.



Προπώληση:

· Καταστήματα Public

· Καταστήματα «Παπασωτηρίου»

· Ηλεκτρονικά στο viva.gr, τηλ. 11876 & Seven Spots,

· Δημαρχείο Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10, 210 4278100), Δημαρχείο Αγ. Ι. Ρέντη (Μπιχάκη 8), Πληροφορίες: 213 2004810





Για την πρόσβασή σας στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας  εξυπηρετείστε με τις εξής συγκοινωνίες:

  • Από metro Αιγάλεω: Λεωφορείο 750
  • Απο ηλεκτρικό Πειραιά: Λεωφορείο 800
  • Απο Εθνικής Αντιστάσεως, Πειραιά: Λεωφορεία 814, 800



Μια παραγωγή της STRAY MUSIC (www.straymusic.gr)



Επικοινωνία/ Δημόσιες Σχέσεις: PuRe | www.pure.com.gr

Άννα Γιώτη giotianna@gmail.com 6946959419

Χρήστος Καρυώτης kariotis@pure.com.gr 6944979551