menu

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Paul Di Anno, Sorrowful Angels @ Κύτταρο 30 Σεπτεμβρίου

 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
BEAST OVER GREECE FAREWELL TOUR 2013
PAUL DI’ANNO & SORROWFUL ANGELS

H περιοδεία “BEAST OVER GREECE 2013” θα είναι η τελευταία του PAUL DI’ANNO μιας που τέλη του 2013 αποχαιρετά τους οπαδούς του με ένα εκρηκτικό show με κομμάτια από τους 2 πρώτους δίσκους των IRON MAIDEN, “IRON MAIDEN” & “KILLERS” και όχι μόνο...
* Τα εισιτήρια για τη συναυλία του Paul Di'Anno στο Κύτταρο τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου βρίσκονται ΗΔΗ σε προπώληση ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μόνο από το ticketarena.gr και κοστίζουν ΜΟΝΟ 10 euros (περιορισμένος αριθμός)!!!!
Ο Paul Andrews (γεννήθηκε στις 17 Μαΐου του 1958, στο Chingford του Λονδίνου), γνωστός ως Paul Di’Anno, είναι ένας Άγγλος τραγουδιστής γνωστός ως ο πρώτος τραγουδιστής που ηχογράφησε με τους Iron Maiden, από το 1977 έως 1981.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας τους μετά τους Maiden, ο Di’Anno κυκλοφόρησε πολλά άλμπουμ, και ως σόλο καλλιτέχνης και ως μέλος συγκροτημάτων όπως τους Gogmagog, Di’Anno’s Battlezone, Praying Mantis, και Killers.
Καριέρα
Iron Maiden (1978–1981)
Ο Di’Anno μεγάλωσε στο Chingford, στην Αγγλία – περνώντας τα εφηβικά του χρόνια τραγουδώντας σε διάφορα rock συγκροτήματα και δουλεύοντας ως κρεοπώλης και σεφ. Έγινε τραγουδιστής των Maiden μετά την αποχώρηση του απρόβλεπτου Dennis Wilcock, που πίεσε τον ιδρυτή και μπασίστα των Iron Maiden, Steve Harris, στο να απολύσει όλα τα μέλη του συγκροτήματος (συμπεριλαμβανομένου και του Dave Murray).
Σύμφωνα με το DVD The Early Days, ο drummer Doug Sampson, παλιός φίλος του Steve Harris από την εποχή των “Smiler”, ήταν αυτός που σύστησε τον Di’Anno στο συγκρότημα.
Eκείνη την περίοδο περίπου υιοθέτησε και το όνομα Di’Anno, το οποίο θα χρησιμοποιούσε αργότερα για να ισχυριστεί ότι έχει Ιταλική καταγωγή. Η πρώτη ακρόαση με την παρουσία του Rod Smallwood. Το ομότιτλο άλμπουμ των Iron Maiden του 1980, γρήγορα αναγνωρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα στο είδος του, καθώς το συγκρότημα κατάφερε να συνδυάσει με επιτυχία την ενέργεια του punk με τα metal riffs και την πολυπλοκότητα του progressive rock, και αποτέλεσε οδηγό για τα μελλοντικά είδη όπως το thrash metal και το speed metal.
Το 1981 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους, το Killers, καθώς και ένα live EP, το Maiden Japan με πωλήσεις πολλών εκατομμυρίων μέχρι και σήμερα...
Το 1981, ο Di’Anno έφυγε από τους Iron Maiden μετά από μία συνάντηση που είχε με το συγκρότημα και τον μάνατζέρ τους Rod Smallwood. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Di’Anno: «Είναι σαν να έχεις τον Μουσολίνι και τον Αδόλφο Χίτλερ να διευθύνουν το συγκρότημά σου. Γιατί είναι ο Rod Smallwood και ο Steve Harris και έτσι είναι. Δεν μπορεί να υπάρχει κάποιος άλλος και ο χαρακτήρας μου είναι τόσο ισχυρός γι’αυτό και συνέχεια ο Steve κι εγώ ήμασταν σε αντιπαράθεση».
Σε σύγκριση με την πολύ ψηλή και μελοδραματική φωνή του συνεχιστή του στους Iron Maiden, ο Di’Anno είναι αξιομνημόνευτος για ένα πιο λαρυγγικό “punk“ ήχο στο τραγούδι του, εν μέρει γιατί ξεκίνησε την καριέρα του ως τραγουδιστής στο πανκ συγκρότημα Paedophiles. Παρόλο που ο Di’Anno μπορούσε να φτάσει πολύ ψηλές νότες, δεν τραγουδάει στο εύρος τενόρου που είναι το σήμα κατατεθέν του Dickinson. Συνήθως τραγουδούσε σε πιο βραχνό και σκληρό ήχο, παρόλο που ήταν ικανός να τραγουδήσει με μία πιο καθαρή φωνή όπως φαίνεται ξεκάθαρα σε πιο αργά κομμάτια όπως το “Remember Tomorrow”, το “Strange World” και το “Prodigal Son”.
Το στυλ του Di’Anno επηρέασε πολλούς τραγουδιστές σε thrash metal συγκροτήματα όπως τον Udo Dirkschneider των Accept, τον James Hetfield των Metallica, τον John Bush των Armored Saint και Anthrax, τον Dave Mustaine των Megadeth, τον Tom Araya από τους Slayer, τον Dave Poole από τους Copstabber και τον Phil Anselmo από Pantera και Down. Αργότερα στην καριέρα του, το στυλ του Di’Anno, μαζί με τη μουσική του έγινε πιο σκοτεινό και πιο επιθετικό.

ΕΝΑΡΞΗ: 19:30
ΕΙΣΟΔΟΣ: 10€ (ticketarena.gr)
12€ προπώληση
15€ ταμείο