menu

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ψηφίστε για την συμμετοχή των SORROWS PATH στο SWEDEN ROCK FESTIVAL



Οι Έλληνες doomsters SORROWS PATH, επιλέχθηκαν να είναι μέσα στους 200 που μπήκαν σε μία ψηφοφορία με έπαθλο τη συμμετοχή στο μεγαλύτερο Σκανδιναβικό rock/metal festival, το SWEDEN ROCK μαζί με τους BLACK SABBATH, ALICE COOPER και πολλούς ακόμα θρύλους του rock/metal.


 Σε αυτή την παγκόσμια ψηφοφορία συμμετέχει ο κάθε υπολογιστής (IP address) με δύο ψήφους τη μέρα στην ίδια μπάντα μέχρι τις 10 Γενάρη που θα γίνει η τελική ψηφοφορία. Μπορούμε λοιπόν να τους ψηφίζουμε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. 

Πατήστε απλά ΕΔΩ και επιλέξτε από την αλφαβητική λίστα τους SORROW PATH.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

BLACK SABBATH: MASTER OF REALITY



5 Φεβρουαρίου 1971. Οι Black Sabbath μπαίνουν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το τρίτο τους άλμπουμ MASTER OF REALITY. 

Για πρώτη φορά ο Tony Iommi άρχισε να κουρδίζει την κιθάρα του πιο χαμηλά (3 ημιτόνια κάτω) για να μειώσει την ένταση στο χτύπημα των χορδών, διευκολύνοντας έτσι το παίξιμό του λόγω των τραυματισμένων δαχτύλων του. Το μπάσο του Greezer Butler παίρνει κυρίαρχη θέση, το ύφος των στίχων γίνεται πιο άμεσο και εξακολουθεί να ασχολείται με ναρκωτικά, απομόνωση, πόλεμο και θεολογικά ζητήματα, η φωνή του Ozzy Osbourne αδιαμφισβήτητα στα καλύτερά της και τα ντραμς του Bill Ward ανελέητα. Σίγουρα πια, μπορούμε να πούμε ότι το "Master Of Reality" αποτέλεσε τον πρώτο λίθο στην μετέπειτα εξέλιξη του hard rock / rock ήχου γενικότερα και τον προάγγελο του doom / stoner / sludge metal.








Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ICED EARTH: THE PLAGUE EP



 Τον Ιανουάριο θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ των ICED EARTH και οι Αμερικάνοι power metalers  μας δίνουν μια γεύση με την κυκλοφορία ενός EP σε περιορισμένο αριθμό 1000 βινυλίων όπου τα 3 από τα 4 κομμάτια θα περιέχονται σε αυτό.


Το ομώνυμο κομμάτι που κυκλοφορεί  αρκετό καιρό στο διαδίκτυο και το οποίο θα είναι το εναρκτήριο του δίσκου θυμίζει αρκετά το Dystopia με πολύ καλή μελωδία αλλά ποιο αργό.


Συνέντευξη THELEMITE







Με αφορμή την εμφάνιση των metalers THELEMITE στο  Bat City Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου ζητήσαμε από τον κιθαρίστα του συγκροτήματος Γιάννη Μανόπουλο να μας δώσει ορισμένες πληροφορίες για το συγκρότημα,


Καλησπέρα Γιάννη,

ΕΡ . Πότε δημιουργήθηκαν οι  THELEMITE



Καλησπέρα Βαγγελη!

Οι THELEMITE δημιουργήθηκαν το φθινόπωρο του 2010 από εμένα, το Νίκο Μιχαλακακο (μπάσο) και τον Τασο Κολιο (ντραμς).

Σήμερα τα μέλη αποτελούνται απο τον Λευτερη Καφφετζή(ντραμς) και τον Γιάννη "The Sentinel" Μπριτσα (πλήκτρα, φωνή).



ΕΡ. THELEMITE: Περίεργο όνομα, πες μας τι σημαίνει



ΤΗΕLEMITE είναι όνομα που δανειστήκαμε από το ομώνυμο προσκυνητή του δόγματος Θέλημα που θέσπισε ο Aleister Crowley την αυγή του 20 αιώνα. Αναζητούσαμε ένα όνομα με Dark και μυστηριακή αισθητική ώστε να ταιριάξει με τον ήχο και την εικόνα μας . Το Θέλημα είναι ένα δόγμα το οποίο έχει δανειστεί το όνομα του από φιλοσοφικές αναζητήσεις του Πλατωνα, αλλά είναι ένα χαρμάνι από αρχαίες δοξασίες, καμπαλιστικες αιγυπτιακές, σουμεριακες, πολυθεϊσμό, σύμβολα.

Θεωρούν ότι κάθε άνθρωπος είναι στη ζωή για συγκεκριμένο σκοπό το οποίο χαρακτηρίζει το προσωπικό του χάρισμα και πρέπει να

αφοσιωθεί σε αυτό αποφεύγοντας τα θνητά θέλω. Η φιλοσοφία εμπεριέχει πάραυτα πολύ σκοταδισμό και σεξισμό.

Αρκετά ταιριαστό με το heavy metal που πρεσβεύουμε !!!!



ΕΡ. Ποιες είναι οι επιρροές σας


Οι επιρροές μας εικαστικά προέρχονται από όλο το φάσμα της μουσικής, ο καθένας μας τις αντιλαμβάνεται και αποκωδικοποιεί με

τον δικό του τρόπο και έτσι βγαίνει το αποτέλεσμα που ακούτε/βλέπετε. Ηχητικά και στυλιστικά χρωστάμε πολλά στους Black Sabbath,

Rainbow, Malmsteen, Savatage,Kiss,Dokken κλπ.



ΕΡ. Οι συνθέσεις των τραγουδιών προκύπτουν από ομαδική δουλειά ή υπάρχει  κάποιος «ιθύνων νους»



Ο συνθέτης των τραγουδιών , των ενορχηστρώσεων και των στίχων είμαι εγώ, στον πρώτο δίσκο είχα τον περισσότερο ρόλο στις ηχογραφήσεις

των οργάνων και των φωνών, καθώς και του artwork. Στον επόμενο δίσκο θα υπάρχει ενδιαφέρουσα συμμέτοχη παικτικά από τα νέα μέλη.

Είμαστε ένας πολύ υγιής οργανισμός όπου οι συνθέσεις μου ερμηνεύονται από τα μέλη όπως ακριβώς τους αξίζει . Ρωτάω εντατικά την

γνώμη όχι μόνο αυτών αλλά και άλλων ανθρώπων, και ο καθένας μας έχει αρκετό ρόλο στο να αποδώσει υπεύθυνα τα μέρη που του αναλογούν.



ΕΡ. Το SLAVE ΤΟ DESIRE είναι η 1η σας δισκογραφική δουλειά ποιά είναι ανταπόκριση του κοινού



Μετά από ένα χρόνο βλέπω το slave to desire σαν μια αξιόλογη ,ιδιαίτερη και φιλότιμη προσπάθεια για τα δεδομένα της εποχής μας. Είναι αρκετά μακριά από τις απαιτήσεις του μοντέρνου οπαδού , αν υπάρχει τέτοιος όρος και αν αφορά τον ήχο μας.

Σίγουρα επιδέχεται βελτιώσεων αλλά ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να προκύψει τεχνικά εκείνη την περίοδο. Το δυνατότερο χαρτί του είναι

φυσικά οι συνθέσεις και νομίζω η καλλιτεχνική άποψη που πρεσβεύει σαν πρώτο δισκογραφικό βήμα.



ΕΡ. Στο Bat City εκτός από κομμάτια από το SLAVE TO DESIRE τι άλλο θα περιλαμβάνει το  setlist της βραδιάς



Πολλές διασκευές σε αγαπημένα τραγούδια όλων, και guests έκπληξη !!!



ΕΡ. Πως βλέπεις το μέλλον της μπάντας



Θα έχει διάρκεια, θα αντέξει στον χρόνο γιατί έτσι είναι ο ήχος μας, διαχρονικός, δεν επιζητούμε πρόσκαιρη επιτυχία ούτε θα μπορούσαμε ποτέ να διεκδικήσουμε τέτοια με τα δεδομένα που έχουμε. Είμαστε επαγγελματίες, θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε σοβαροί κ να κάνουμε

σταθερά βήματα προς την επιτυχία με όποιον τρόπο και αν μας δοθεί η ευκαιρία να την προσεγγίσουμε .


Σε ευχαριστώ καλή συνέχεια.



Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Νέο supergroup από μέλη των MEGADETH και ANTHRAX


Στις 14 Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσει το πρώτο EP του νεοσυσταθέντος γκρουπ ALTITUDES & ATTIDUDE  το οποίο θα περιέχει τρία κομμάτια και θα διατίθεται από την Megaforce.

Στο γκρουπ συμμετέχουν οι Frank Bello (ANTHRAX), David Ellefson (MEGADETH) και Jeff Friedl (A PERFECT CIRCLE)

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

THELEMITE - SPELLBOUND LIVE - 20/12/2013 @ BAT CITY

   

 Την Παρασκευή 20-12-2013 στο Bat City στην Αθήνα (Λεώφ. Αλεξάνδρας 11) το μελωδικό Metal έχει τον πρώτο λόγο. Στη σκηνή ένα από τα σημαντικότερα ανερχόμενα μελωδικά Metal ονόματα της χώρας οι THELEMITE με support τους SPELLBOUND.

    Θα ακολουθήσει DJ Set από τον Χρήστο Κισατζεκιάν (Metal Hammer / Rocking.gr)

    Ώρα έναρξης: 22:00.

    Να είστε εκεί!

Event Page: 



Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

GHOSTDANCE






Στα τέλη του 2011 ο  Μάκης Φελέκης (κιθάρα) ηχογράφει ένα κομμάτι με τον Γιάννη Σιδεράκη (φωνή) για κάποιο άλλο project το οποίο άρεσε  τα στους Στάθη Κρίκα (κιθάρα), Γιώργο Χαρίτο (μπάσο) και ο Λεωνίδα Αθανασίου (τύμπανα). όλοι τους πρώην μέλη συγκροτημάτων με μεγάλη εμπειρία ,κι έτσι δημιουργήθηκαν οι GHOSTDANCE.

 Αμέσως ξεκίνησαν τις πρόβες στο στούντιο όπου και εκεί συγχωνεύτηκαν οι μουσικές επιρροές των μελών και διαμορφώθηκε το ύφος της μπάντας, το οποίο κινείται στα μονοπάτια του Hard Rock με πινελιές από blues, southern rock  αλλά και metal .


Μέσα από τα τζαμαρίσματα στο στούντιο και στηριζόμενοι στα live που  ξεκίνησαν σε όλη την Ελλάδα, δημιουργείται το πρώτο τους EP τον Μάϊο του 2012 με τίτλο LITTLE MAN με 6 κομμάτια το οποίο βρίσκει θετική ανταπόκριση από το κοινό.



 Επόμενη δισκογραφική δουλειά το DEAD AROUND που περιέχει 10 νέες συνθέσεις και το οποίο θα έχει κυκλοφορήσει έως τα Χριστούγεννα. Όμως οι GHOSTDANCE όντας μια μπάντα με πολύ ενέργεια ήδη έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζου  το υλικό για την 2η ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά -συγκεκριμένα  7 κομμάτια - ενώ συνεχώς δουλεύουν και πάνω σε άλλο υλικό για το νέο τους δισκο η ηχογράφηση του οποίου θα γίνει την ερχόμενη Άνοιξη.

Θα βρείτε τους GHOSTDANCE εδώ 
https://www.facebook.com/GHOSTDANCE.TheBand?fref=ts 

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

NYLON ASTRA @ BAR BLUE Σάββατο 7 Δεκεμβρίου Πεζόδρομος Ηρώων Πολυτεχνίου 76 Δάσος Χαϊδαρίου



Οι NYLON ASTRA το Σαββάτο 7 Δεκεμβρίου στο BAR BLUE (Πεζόδρομος Ηρώων Πολυτεχνίου 76 Δάσος Χαϊδαρίου) θα groovaroun οπώς μόνο αυτοί ξέρουν!

Το συγκρότημα των NYLON ASTRA σχηματίστηκε στη Νίκαια το χειμώνα του 2011 απο τους:

•    Τάκης Αϊβαλής (φωνητικά),
•    Ορέστης Νικολαΐδης (μπάσο),
•    Γιάννης Ψαρράκης (ηλ. κιθάρα)
•    Νίκος Ψαρράκης (ηλ. κιθάρα)
•    Γιώργος Κουρέλης ( Synths, Keys, Pianos )
•    Αντώνης Μιχαλακόπουλος (τύμπανα).

 

Οι BLUE ÖYSTER CULT τον Φεβρουάριο στο Gagarin205

Από την ιστοσελίδα του Gagarin205 επιβεβαιώνεται πως οι BLUE ÖYSTER CULT θα εμφανιστούν την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ



Τιμή εισιτηρίου: 25€ τα πρώτα 200 εισιτηρια,
28€ προπώληση,
32€ ταμείο

Ηλεκτρονική προπώληση: Viva.gr

Μια απο τις μεγαλύτερες hard rock μπάντες όλων των εποχών, με 24.000.000 πωλήσεις δίσκων στο ενεργητικό της,έρχεται στο Gagarin 205 για ένα μοναδικό live την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου με τους θρυλικούς Eric Bloom & Buck Dharma να σαρώνουν την σκηνή.

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Red Snapper, Ghost Note Project & Rainy Mood @ Block 33, Θεσσαλονίκη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 6 Δεκεμβρίου 2013
RED SNAPPER (UK)
Opening acts: Ghost Note Project & Rainy Mood (GR)

Είσοδος:
12 ευρώ (internet discount)
http://redsnapper13.eventbrite.com/

15 ευρώ προπώληση
Σημεία προπώλησης
- Stereodisc Record Shop: Αριστοτέλους 04, Τ: 2310 262912
- Rover Bar: Σαλαμίνος 06, Λαδάδικα, Τ: 2310 544304
- Ticket House - Musicland: Μητροπόλεως 102, Τ: 2310 264880

18 ευρώ ταμείο

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00

Η επιστροφή ενός θρύλου με τα αυθεντικά-ιδρυτικά μέλη επί σκηνής είναι γεγονός! Συνοδεύεται μάλιστα από ολοκαίνουριο σπουδαίο άλμπουμ! Tο Block33 θα πλημμυρίσει με ένα υπέροχο χαρμάνι Acid Jazz/Trip-Hop/Electronica ήχων χάρη σε ένα από τα σημαντικότερα και πλέον πρωτοπόρα συγκροτήματα των τελευταίων 20 χρόνων. Μια μοναδική συναυλία, με πανέμορφη Intelligent Dance Music που όλοι αγαπήσαμε εξαιτίας της εξαιρετικής δισκογραφίας των Red Snapper!

Red Snapper “The Sleepless”
http://www.youtube.com/watch?v=VULBO_pYl18Red Snapper 

Peter Hook & The Light, The Witch Doctors Of Zimbabwe @ 6 Δεκεμβρίου Gagarin 205, Αθήνα 7 Δεκεμβρίου Eightball Club Θεσσαλονίκη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
PETER HOOK (JOY DIVISION) & THE LIGHT PLAY JOY DIVISION’S “CLOSER” ALBUM!

DECEMBER 6: ATHENS, GAGARIN 205
DECEMBER 7: THESSALONIKI, EIGHTBALL CLUB

TICKET: 20 euros

Ήταν Νοέμβριος του 2010 όταν ο Peter Hook, ο θρυλικός μπασίστας των Joy Division, επισκεφθηκε την Ελλάδα μαζί με το νέο του συγκρότημα The Light για να παίξουν το Unknown Pleasures των Joy Division από την αρχή μέχρι το τέλος... Αποτέλεσμα; Δύο sold out συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο Gagarin και στο Eightball Club αντίστοιχα.

Τώρα ο Hooky επιστρέφει για να παίξει αυτή τη φορά ολόκληρο το αριστουργηματικό άλμπουμ των Joy Division “Closer” που όρισε το Post Punk και το New Wave με συνθέσεις όπως τα “Isolation”, “Passover”, “Twenty Four Hours”, “Atrocity Exhibition” , “Heart And Soul” και καλύτερα να σταματήσουμε εδώ γιατί στο τέλος θα αναφέρουμε όλο το άλμπουμ... Δεν θα μείνουν βέβαια μόνο στο “Closer”. Θα παίξουν σίγουρα πάλι κάτι από το “Unknown Pleasures” για όσους δεν είχαν μπορέσει να βρουν εισιτήριο την τελευταία φορά και φυσικά δεν θα αφήσουν παραπονεμένους αυτούς που θέλουν να ακούσουν το “Love Will Tear Us Apart” ή ακόμα και την πρώιμη εποχή των Warsaw.

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ EXEI ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΣΤΑ ΕΞΗΣ ΣΗΜΕΙΑ:
PUBLIC ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, KAΡΑΓΕΩΡΓΗ ΣΕΡΒΙΑΣ 1.
SECOND SKIN CLUB: ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ,ΨΥΡΡΗ (μόνο τις ώρες λειτουργίας του club)

Peter Hook playing “Love Will Tear Us Apart” in Athens at Gagarin : http://youtu.be/n1AtzNJpUzE

Simos Kokavesis & Χρυσάνθη Δημοπούλου Simos Kokavesis & Χρυσάνθη Δημοπούλου @ Lazy, Αθήνα 4 Δεκεμβρίου

ACOUSTIC WEDNESDAYS
Simos Kokavesis + ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
"Ακουστικές Τετάρτες" μ' έναν μαιτρ του είδους..
Ο Simos Kokavesis μ' έναν διαφορετικό καλεσμένο κάθε φορά, ερμηνεύουν Super Classics και γνωστές Βlues - Rock συνθέσεις!!!

Ελάχιστη κατανάλωση 5 ευρώ.

LAZY Πεντέλης 1 Βριλήσσια (Αττική Οδός, Έξοδος 12)

The Black Angels, A Victim Of Society @ Fuzz Club, Αθήνα 4 Δεκεμβρίου

Doledrums Music Events & Frontstage present:
Black Angels + Special Guests

Τετάρτη 4/12, Fuzz Live Music Club (Αθήνα)
Special guests: A Victim Of Society
Sold out


Πέμπτη 5/12, Mylos Club (Θεσσαλονίκη)
Special guests: Psychedelic Trips To Death
Τιμή Εισιτηρίου: 20 ευρώ (προπώληση) / 23 ευρώ (ταμείο)


Οι Τεξανοί Black Angels, η κορυφαία psych rock μπάντα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, έρχονται επιτέλους στην Ελλάδα! Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του εξαιρετικού τέταρτου άλμπουμ τους, "Indigo Meadow", οι συνιδρυτές του περίφημου Austin Psych Fest θα επισκεφτούν για πρώτη φορά τη χώρα μας για να δώσουν δύο μοναδικές συναυλίες, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στο Fuzz Live Music Club (Αθήνα) και την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στο Mylos Club (Θεσσαλονίκη).

Πρόκειται για μία από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου, πραγματικά, τα πολλά λόγια είναι περιττά. Είναι απειροελάχιστες οι φορές που το ελληνικό κοινό έχει την ευκαιρία να δει ζωντανά ένα τόσο σπουδαίο συγκρότημα, τη στιγμή που αυτό βρίσκεται στην απόλυτη ακμή του. Δεν θα πούμε αποκορύφωμα, διότι οι Black Angels έχουν αποδείξει πως κάθε νέο βήμα τους φέρνει ακόμα ψηλότερα, οπότε το μέλλον πιθανότατα επιφυλάσσει ακόμα μεγαλύτερα πράγματα γι' αυτούς.

Σημείο αναφοράς για την ψυχεδελική σκηνή εδώ και μία δεκαετία, κατορθώνουν να αξιοποιούν τις επιρροές τους με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να ακούγονται απόλυτα σύγχρονοι και άμεσοι. Τα κομμάτια τους, άλλοτε μελωδικά και άλλοτε γεμάτα ένταση, αναγνωρίζονται αμέσως από όσους αρέσκονται στη συγκεκριμένη μουσική. Άλλωστε, οι Black Angels μας έχουν προσφέρει ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά και κολλητικά κιθαριστικά riff των τελευταίων ετών, που αμέσως μετά την πρώτη ακρόαση κυριολεκτικά σου στοιχειώνουν το μυαλό, όπως εκείνα στα "Young Men Dead", "You On The Run", "Bad Vibrations", "Love Me Forever" - για να θυμηθούμε τουλάχιστον ένα από κάθε άλμπουμ τους.

Οι ζωντανές εμφανίσεις τους αποτελούν αληθινή εμπειρία για όποιον τις παρακολουθεί, με την εκπληκτική live απόδοση των τραγουδιών τους να συνοδεύεται από υπνωτιστικά video projections, παρασύροντας τους παρευρισκόμενους σε ένα σπάνιο οπτικοακουστικό ταξίδι.

Από το 2004, όταν και σχηματίστηκαν στο Austin του Texas, την... πρωτεύουσα (ελέω και Roky Erickson / 13th Floor Elevators) του psychedelic rock, έδωσαν αμέσως το στίγμα τους ως μία μπάντα που πρόκειται να σημαδέψει τη συγκεκριμένη μουσική σκηνή. Διάλεξαν το όνομά τους εμπνεόμενοι από το "The Black Angel's Death Song" των αγαπημένων τους Velvet Underground και ξεκίνησαν την πορεία τους συμμετέχοντας στη θαυμάσια συλλογή "Psychedelica Vol. 1" της Northern Star Records. Η σελίδα τους στο MySpace άρχισε ν' αποκτά όλο και περισσότερους επισκέπτες και οι ζωντανές τους εμφανίσεις να τραβούν όλο και μεγαλύτερο κοινό.

Το 2006, κυκλοφόρησε το εντυπωσιακό ντεμπούτο τους άλμπουμ, "Passover". Ο επιβλητικός, σκοτεινός, καλειδοσκοπικός ήχος του -με επιρροές από τα 60s μέχρι τους Spacemen 3- κέρδισε αμέσως τον θαυμασμό του μουσικού Τύπου, με instant classics το πασίγνωστο "Young Men Dead" και το single "The First Vietnamese War".

To Lollapalooza, το SXSW, το All Tomorrow's Parties ήταν τα festivals που, γνωστά για την ποιότητα των ονομάτων που φιλοξενούν, τους κάλεσαν να εμφανιστούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Οι περιοδείες συνεχίστηκαν με τις γνωστές... κακές παρέες: The Black Keys, BRMC, The Brian Jonestown Massacre, The Warlocks, Queens Of The Stone Age, The Horrors και, φυσικά, Roky Erickson (τον οποίον συνόδευσαν σε λίγες εμφανίσεις ως backing band), είναι μόνο μερικοί από τους κατά καιρούς συνοδοιπόρους τους, αρκετοί από τους οποίους έχουν υπάρξει και καλεσμένοι των ίδιων των Black Angels στο, περίφημο πλέον, Austin Psych Fest, ένα ετήσιο festival αφιερωμένο ολοκληρωτικά στην ψυχεδελική σκηνή, το οποίο έχει αισίως συμπληρώσει έξι χρόνια ύπαρξης, συγκεντρώνοντας όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από μπάντες και μουσικόφιλους σε ολόκληρο τον κόσμο. Παράλληλα, από το 2010, έχουν δημιουργήσει και το δικό τους δισκογραφικό label, Reverberation Appretiation Society Records. Πρώτη κυκλοφορία της εταιρείας το album του κιθαρίστα της μπάντας, Christian Bland (μαζί με τους Revelators), "The Lost Album".

Το 2008, παρουσίασαν το δεύτερο άλμπουμ τους, "Directions To See A Ghost". Η καθιέρωσή τους ήταν πλέον δεδομένη. Οι περισσότερες λίστες στο τέλος της χρονιάς τους κράτησαν με άνεση μία θέση στην πρώτη δεκάδα. Τα βασικά επιχειρήματα γι' αυτό είναι πια αρκετά γνωστά και τιτλοφορούνται "You On The Run", "Doves", "Science Killer", "Mission District", "18 Years", "Snake In The Grass" - μεταξύ άλλων.

Το "Phosphene Dream" παρέλαβε τη σκυτάλη το 2010, για να συνεχίσει με αμείωτη ταχύτητα την εκτόξευση της μπάντας, τόσο δημιουργικά όσο και από πλευράς δημοτικότητας. Αυτή τη φορά, ήταν τα "Bad Vibrations", "Entrance Song" και "Telephone" που μοιράστηκαν για πολλούς τον τίτλο του highlight, αν και στα άλμπουμ των Black Angels ο ακροατής μπορεί να διαλέξει οποιοδήποτε από τα κομμάτια τους ως αγαπημένο του (όπως συμβαίνει και με τους κολλητούς τους, Allah-las, στο ντεμπούτο τους).

Το φετινό "Indigo Meadow" μοιάζει να αποτελεί ήδη το αγαπημένο άλμπουμ της μπάντας για τους, πολυπληθείς πλέον, φίλους τους. Με προάγγελό του το δυναμιτιστικό single "Don't Play With Guns" και απόλυτο highlight το εκπληκτικό, απίστευτα εθιστικό, garage "Love Me Forever", η συγκεκριμένη δουλειά φανερώνει ένα group σε top φόρμα που, όπως πάντα, δεν φοβάται να καταπιαστεί με θέματα που οι περισσότεροι σύγχρονοι μουσικοί προτιμούν να μην αγγίζουν.

«Η μουσική μας ανέκαθεν προσπαθούσε να ρίξει φως σε θέματα που ίσως είναι δύσκολο να διαχειριστείς ή να αντιμετωπίσεις. Αν, όμως, οι άνθρωποι πιστεύουν πως μπορούν να αγνοούν την ύπαρξή τους τότε κάνουν μεγάλο λάθος. Μην παίζεις με τα όπλα, μην αγγίζεις έναν καυτό φούρνο, μη δίνεις στο παιδί σου ένα δηλητηριώδες φίδι, μη γυρνάς από την άλλη όταν κάποιοι καλλιτέχνες είναι διατεθειμένοι να μιλήσουν για κάτι διαφορετικό.» - Alex Maas

Ο μουσικός Τύπος έχει γράψει:

- «Οι Black Angels δεν ωραιοποιούν ούτε μασούν τα λόγια τους. Και το "Indigo Meadow" αποτελεί απόδειξη αυτής της ιδεολογίας.» - Consequence Of Sound
- «Δημιουργούν έναν από τους πιο εμπρηστικούς, γεμάτο reverb και drones, rock 'n' roll ήχους που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια.» - Drowned In Sound
- «Οι Black Angels παίζουν ψυχεδελικό rock σα να μην έχει ποτέ τελειώσει η δεκαετία του ’60. Και είναι οι απόλυτοι δεξιοτέχνες σε αυτό!» - The New York Times
- «Μοιάζουν να βρίσκουν τη χρυσή τομή ανάμεσα στο παλιό (13th Floor Elevators) και το... όχι τόσο παλιό (Spacemen 3, The Jesus & Mary Chain).» - Rolling Stone Magazine
- «Οι Black Angels έχουν φιλτράρει άπειρες sixties επιρροές μέσα σε ένα απόλυτα σύγχρονο πλαίσιο ερμηνείας και παραγωγής. Αυτή τη φορά έρχονται να εδραιώσουν την άποψη ότι αποτελούν επάξιους συνεχιστές του επιδραστικότατου έργου που ξεκίνησαν μεγαθήρια όπως ο Jason Pierce ή ο Anton Newcombe.» - Fractal Press

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας:
Christian Bland / κιθάρα, φωνητικά, μπάσο, drums
Alex Maas / φωνή, μπάσο, κιθάρα, πλήκτρα
Stephanie Bailey / drums, κρουστά, μπάσο
Kyle Hunt / πλήκτρα, κρουστά, μπάσο, κιθάρα

Μαζί τους, ο Jake Garcia (κιθάρα, μπάσο, φωνητικά)


The Black Angels + special guests (t.b.a.)

Τετάρτη, 4/12, Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817, www.fuzzclub.gr).
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.
Τα εισιτήρια για τη συναυλία της Αθήνας εξαντλήθηκαν!
Διάθεση στα καταστήματα Seven Spots (82 σε ολόκληρη την Ελλάδα), τα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και τα καταστήματα Public:

1. Νίκης 1 & Καραγεώργη Σερβίας, Πλ. Συντάγματος, τηλ. 210-3246210
2. Ανδρέα Παπανδρέου 35, The Mall Athens, Μαρούσι, τηλ. 210-6300410
3. Λεωφ. Βουλιαγμένης 276, Athens Metro Mall, Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210-9730006
4. Λεωφ. Μεσογείων 402, Αγία Παρασκευή, τηλ. 210-6003118
5. Σ, Καράγιωργα 4 & Λαζαράκη, Γλυφάδα, τηλ. 210-8984300
6. Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς, τηλ. 210-4126400
7. Ούλωφ Πάλμε 44, Ζωγράφου, τηλ. 210-7777611
8. Ελ. Βενιζέλου 45, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210-9355969
9. Χαριλάου Τρικούπη 123, Νέα Ερυθραία, τηλ. 210-6257550
10. Παπαναστασίου 3, Αιγάλεω, τηλ. 210-5904456

Πέμπτη, 5/12, Club του Μύλου (Αγίου Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη, 2310 551836 / 2310 510081, www.mylos.gr).
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.
Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ (προπώληση), 23 ευρώ (ταμείο).
Διάθεση: Ticket House (Μητροπόλεως 102, τηλ. 2310-264880), Lotus Record Shop (Σκρα 7, τηλ. 2310-260776), καταστήματα Seven Spots και στα καταστήματα Public (Τσιμισκή 24 - Μητροπόλεως 33, τηλ. 2310-227288 και Εμπορικό Κέντρο Metiterranean Cosmos, Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, Πυλαία, τηλ. 2310 472633)

Η διάθεση εισιτηρίων online -και για τις δύο συναυλίες- γίνεται στο www.viva.gr (τηλ. 11876).

4Bitten (acoustic) @ Garden4, Αθήνα




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Trailblazer Records περήφανα παρουσιάζει:
THE TRAILBLAZER UNPLUGGED EXPERIMENT

Στα πλαίσια της ραγδαίας ανόδου στην απήχηση και την ποιότητα της Ελληνικής underground rock/ metal σκηνής, που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση χάρη στο αδιαμφισβήτητο ταλέντων πολλών εκ των εκπροσώπων της αλλά και χάρη στα... σημεία των καιρών, η Trailblazer Records φέρνει κοντά σας -για πρώτη φορά- το “The Trailblazer Unplugged Experiment”.

Κάθε Πέμπτη, στο Garden4 bar (Κεραμεικού 4, Χολαργός, Αθήνα), ένα εγχώριο σχήμα του rock/ metal χώρου, θα σας προσφέρει ένα unplugged show με ακουστικά όργανα -επί το πλείστον- αναπαράγοντας έναν ηχητικό χαρακτήρα που δεν θα είχατε την ευκαιρία να απολαύσετε στις ηλεκτρικές live εμφανίσεις του. Heavy music never was so smooth!

Πριν και μετά το live set (μέχρι τις 3:00 το πρωί), συντροφιά θα σας κρατούν ο Γιάννης Τσιακόπουλος και ο Δημήτρης Κότσης της Trailblazer Records, με μουσικές επιλογές σε όλο το φάσμα του rock και metal, πότε αυθαίρετες και πότε εφάμιλλες του μουσικού χαρακτήρα του σχήματος της βραδιάς.

Καθένα από τα σχήματα που συμμετέχουν, έχει τη δική του μουσική ταυτότητα και θα αντιμετωπίσει την δική του καλλιτεχνική πρόκληση σε αυτή τη σειρά από events, για τα οποία ακόμα και ο χαρακτηρισμός “πείραμα” φαντάζει ανεπαρκής. Post rock, progressive metal, stoner rock, garage rock, gothic metal, epic metal και πολλά άλλα παρακλάδια του σύγχρονου και παλαιότερου σκληρού ήχου γίνονται ένα, σε αυτή τη πρωτόγνωρη σειρά από live shows.

Τα events ξεκινούν στις 21:00 και η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους.

Το μαγαζί θα τηρήσει χαμηλότερο τιμοκατάλογο του συνήθους για τις μπύρες, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τις ημέρες των events. Ενδεικτικά:
• Heineken βαρέλι 0,4l – 3€
• Heineken βαρέλι 0,25l – 2€
• Erdinger βαρέλι 0,5l – 4€
• Erdinger βαρέλι 0,3l – 3€

05/12/13 – 4Bitten

Το live portfolio των 4Bitten έχει “βαρύνει” επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια, πράγμα λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2010 περιόδευσαν ανά την Ευρώπη με τους Michael Schenker Group και το 2013 έκαναν ακριβώς το ίδιο με τους rock legends UFO, ενώ στο βιογραφικό τους έχουν επίσης καταγράψει live εμφανίσεις με τους Blaze Bayley, The Tygers of Pan Tang, Spiritual Beggars και Uriah Heep μεταξύ άλλων. Οι 4Bitten είναι έμπειροι μουσικοί με θητεία σε πολλά και διαφόρων ηχητικών προσανατολισμών σχήματα της εγχώριας σκηνής και στο δικό τους “πείραμα” θα παίξουν ένα εκτενές set με κομμάτια από το “Delirium” του 2012 που κυκλοφόρησε (όπως και το ντεμπούτο του 2009) από την βρετανική Rocksector Records αλλά και παλαιότερα, όπως και κάποιες... ξεχωριστές διασκευές.

Link: www.4Bitten.com