menu

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Διαλύονται οι Allman Brothers Band



Σε δηλώσεις που έκανε στο Relix, ο Gregg Allman δήλωσε σε συνέντευξη πως το 2014 θα είναι η τελευταία ενεργή χρονιά του συγκροτήματος καθώς, όπως είπε, 45 χρόνια ήταν αρκετά. 

Ο Allman, αναφέρθηκε και στο εάν οι ανακοινώσεις αποχώρησης των Trucks και Haynes έπαιξαν ρόλο σε αυτήν του την απόφαση, ενώ είπε πως το τέλος των Allman Brothers Band δεν θα σημάνει και το τέλος της προσωπικής του καριέρας, καθώς ήδη εργάζεται σε ένα προσωπικό άλμπουμ.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Συνέντευξη nylon astra






Με αφορμή τα δύο live του Vintage group nylon astra (Τάκης Αϊβαλής φωνητικά,Ορέστης Νικολαΐδης μπάσο,Γιάννης Ψαρράκης ηλ. κιθάρα ,Νίκος Ψαρράκης ηλ. κιθάρα, Αντώνης Μιχαλακόπουλος τύμπανα, Γιώργος Κουρέλης πλήκτρα) στο Rockarolla (Νικολαϊδου 30 - Ελευσίνα) στις 31 Ιανουαρίου και στο Blue Bar (Πεζόδρομος Ηρ. Πολυτεχνείου 76 - Δάσος Χαϊδαρίου) στις 1 Φεβρουαρίου ζητήσαμε από τον τραγουδιστή τους Τάκη Αιβάλη  να μας πεί 2 λόγια για το συγκρότημα. 


Ερ: Πότε δημιουργήθηκαν οι nylon astra

Τάκης Αιβαλής

Oι nylon astra είναι ενα σχήμα που ξεκίνησε σαν ιδέα από εμένα και τον αδερφό μου Κώστα στα μέσα των 90"es . Μαζί μας έπαιξαν πολλοί φίλοι και το διασκεδάσαμε πολύ τα πρώτα χρόνια . Το 2009 με τον Ορέστη συναντήσαμε σε κάποια jams τον Γιάννη και καταλάβαμε πως ταιριάζουμε. Ο Γιάννης έφερε τον αδερφό του Νίκο και τον Tony. O Γιώργος ήρθε το 2012. Από τότε πορευόμαστε οι εφτά μας μαζί , με την συμμετοχή και του Κώστα ως συνθέτη και manager μας.

Ερ: Ποιες είναι οι επιρροές σας
Τάκης Αιβαλής
Έχουμε σε μεγάλη εκτίμηση μουσικούς όπως ο Ray Charles , o Tom Waits , o Johny Cash , o James Brown... Αλλά ακούμε τα περισσότερα είδη χωρίς προκαταλήψεις. 

ΕΡ: Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας
Τάκης Αιβαλής
Το όνομα της μπάντας προέκυψε από μία φράση του Oscar Wilde. Είχε πει το εξής .." όλοι ζούμε στον υπόνομο αλλά κάποιοι από μας βλέπουν τα άστρα ". Το nylon αντιπροσωπεύει την φτηνή σε αξίες εποχή και το astra το δικαίωμα να ονειρεύεσαι. 

ΕΡ: Αυτό το διάστημα βρίσκεστε στο studio πως είναι η εμπερία

Τάκης Αιβαλής

Το να παίζουμε μαζί ζωντανά και το να ηχογραφούμε μας δίνει την ίδια χαρά . Στο studio αυτήν την περίοδο περνάμε υπέροχα και οι συνεργάτες μας είναι καταπληκτικά παιδιά. Είναι σπουδαστές στο τμήμα ηχοληψίας του ΑΝΤΕΝΑ και έχουν πολύ όρεξη για μουσικές εξερευνήσεις το ίδιο άλλωστε και εμείς. Η εμπειρία εν κατακλείδι αξέχαστη..
ΕΡ:Ποίος «ευθύνεται» για το γράψιμο της μουσικής και των στίχων

Τάκης Αιβαλής
Τα πρώτα τραγούδια των nylon astra τα γράψαμε εγώ και ο αδερφός μου. Αυτή την στιγμή γράφουμε και ενορχηστρώνουμε σχεδόν όλοι . Τους στίχους τους γράφω εγώ...

Ερ: Επηρεάζεστε από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας

Τάκης Αιβαλής
Προσπαθούμε να βλέπουμε τους στόχους μας με επιμονή και αφοσίωση παρά τις πολλές δυσκολίες. Το να είμαστε κομμάτι της συγκεκριμένης κοινωνίας δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση έτσι και αλλιώς...

ΕΡ: Με ποιόν καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε


Τάκης Αιβαλής
Με οποιονδήποτε έχει κάτι να πει....
Ερ: Πως βλέπεις τους NYLON ASTRA στο μέλλον, τι να περιμένουμε 

Τάκης Αιβαλής
 Θέλουμε να ζήσουμε αυτές τις στιγμές όσο γίνεται έντονα και εποικοδομητικά γράφοντας ωραία τραγούδια . Για όσο διαρκέσει....μπορεί αρκετά χρόνια ακόμα.
μπορεί λίγους μήνες ακόμα.....
κανείς δεν ξέρει......

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Νέο άλμπουμ ετοιμάζουν οι Fleetwood Mac



Σύμφωνα με τον Mick Fleetwood, οι αμερικανοβρετανοί rockers  τον Μάρτιο θα μπoύν  στο studio για να τα ηχογραφήσουν τα κομμάτια που ήδη γράφουν. Στη νέα δισκογραφική τους προσπάθεια θα συμμετέχει και η Christine McVie, η οποία είχε αποχωρήσει από την μπάντα το 1998 και πριν μερικούς μήνες έκανε guest εμφάνιση σε κάποιες συναυλίες των Fleetwood Mac, αλλά πλέον θεωρείται κι επισήμως κανονικό μέλος και πάλι.

Το τελευταίο άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει οι Fleetwood Mac είναι το "Say You Will" του 2003.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Οι AMON AMARTH τον Μάϊο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη




Δελτίο Τύπου

Σίγουρα ένα από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα των Ελλήνων metallers, οι Σουηδοί Vikings Amon Amarth, έρχονται για τέταρτη φορά στη χώρα μας, για να δώσουν συναυλίες αντάξιες της φήμης που τους συνοδεύει!

Amon Amarth (Sweden)

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 - Fuzz Live Music Club
Σάββατο 10 Μαΐου 2014 - Principal Club Theater

Viking Metal Warriors

Με 22 χρόνια καριέρας και 9 άλμπουμ, το ένα καλύτερο από το άλλο, οι Amon Amarth είναι ένα από τα ελάχιστα συγκροτήματα του ακραίου χώρου που έχουν καταφέρει να λατρεύονται ακόμα και από οπαδούς πιο παραδοσιακών ακουσμάτων, εξαιτίας των κολλητικών μελωδιών τους, του φοβερού groove και του καταιγιστικού ρυθμού που έχουν τα τραγούδια τους, της θεματολογίας τους που αφορά αποκλειστικά στη Σκανδιναβική μυθολογία αλλά και εξαιτίας των εκπληκτικών live shows που δίνουν.

Από το "Once Sent From The Golden Hall" του 1998, φαινόταν ότι το συγκρότημα αυτό, ήταν κάτι διαφορετικό σε σχέση με οτιδήποτε άλλο είχε δει το death metal ιδίωμα μέχρι τότε. Τα δύο επόμενα άλμπουμ τους, "The Avenger" και "The Crusher", ήταν εξαιρετικά και η καλή φήμη που ακολουθούσε τις ζωντανές τους εμφανίσεις, ξεκίνησε να κάνει αισθητή την παρουσία της. Το "Versus The World", ήρθε το 2002, να δείξει μία πιο σκοτεινή και heavy πτυχή του συγκροτήματος και ήρθε και το πρώτο trademark τραγούδι τους, που δεν είναι άλλο από το "Death In Fire" που άνοιγε το άλμπουμ και έκτοτε κλείνει σχεδόν όλες τις συναυλίες τους, όντας ένα απόλυτο crowd favorite. Το "Fate Of Norns" του 2004, φανέρωνε έναν πιο ώριμο ήχο, με το groove να υπερισχύει έναντι των υψηλών ταχυτήτων, το Viking στοιχείο να παραμένει έντονο και το video του "Pursuit Of The Vikings" να λατρεύεται απ' άκρη σ' άκρη.

Η ολική εκτόξευση, ήρθε με το -μάλλον- κορυφαίο άλμπουμ τους μέχρι σήμερα, το "With Oden On Our Side", με τραγούδια όπως το "Valhall Awaits Me", "Runes To My Memory" και "Cry Of The Blackbirds" και μεγάλες περιοδείες να ακολουθούν, χάρισε ακόμα και θέσεις στα charts στους Amon Amarth και έγινε χρυσό στην Αμερική, κάτι ανήκουστο μέχρι τότε, για ένα συγκρότημα που σε κανένα σημείο της καριέρας του δεν συμβιβάστηκε σε ότι έχει να κάνει με τον ήχο ή το image του και τη θεματολογία του, ιδιαίτερα έχοντας κυκλοφορήσει το άλμπουμ του μέσω μίας ανεξάρτητης εταιρίας όπως η Metal Blade (εταιρία με την οποία έχουν κυκλοφορήσει όλα τα άλμπουμ τους). Μέσω του video clip του "Cry Of The Blackbirds", ακόμα και όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να τους δουν live, μπορούσαν να θαυμάσουν τις «χορογραφίες» που έχουν να κάνουν με το εντυπωσιακό headbanging όλων των μελών επί σκηνής, που οδήγησε σε μία αμφίδρομη σχέση με τους οπαδούς τους, οι οποίοι στις συναυλίες τους μαζεύονται και κάνουν ότι κωπηλατούν ένα καράβι των Viking! Όπως λέει και το ίδιο το συγκρότημα για τις ζωντανές τους εμφανίσεις, που έχουν έντονο το στοιχείο της Σκανδιναβικής μυθολογίας και πολλές φωτιές, «Όταν πας να δεις μία συναυλία, δεν πας μόνο να ακούσεις τα τραγούδια. Αυτό το κάνεις και στο σπίτι σου. Πρέπει να δίνεις ένα show και να κάνεις τη συναυλία σου όσο πιο διασκεδαστική γίνεται για τον κόσμο. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς».

Οι Amon Amarth, πλέον, είχαν αποκτήσει ένα status, που ακόμα και ο πιο φανατικός τους οπαδός δεν μπορούσε να φανταστεί στο ξεκίνημα της καριέρας του. Στα πλαίσια της περιοδείας τους, πέρασαν για πρώτη φορά από τη χώρα μας, στις 31 Μαΐου 2007, κάνοντας το Gagarin 205 να μοιάζει με καμίνι από την ενέργεια που εξέπεμπαν και τον κόσμο που αντιδρούσε μανιωδώς! Είναι η περίοδος που ξεκίνησε μία παρατεταμένη διαφημιστική καμπάνια στο τότε κραταιό Myspace, που όποτε το άνοιγες, έβλεπες μπροστά σου το πρόσωπο του τραγουδιστή του γκρουπ, Johan Hegg και αυτό το γεγονός έκανε τον μη σχετικό κόσμο να πιστεύει ότι οι Amon Amarth είχαν αποκτήσει δημοφιλία παρόμοια με αυτή των Iron Maiden!

Τα πράγματα είχαν πλέον απλουστευθεί. Το "Twilight Of The Thunder God" σάρωσε στα charts (!), με guest συμμετοχές που εκτείνονταν από τον L.G. Petrov (Entombed) και τον Roope Latvala (Children Of Bodom) μέχρι τους Φιλανδούς τσελίστες Apocalyptica. Τα video clip τους συνέχισαν να είναι καταπληκτικά, όντας πιο κοντά σε ταινίες μικρού μήκους, παρά σαν απλά heavy metal video clips και η φήμη τους είχε πλέον διογκωθεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Αναπόφευκτη ήταν η δεύτερη διαδοχική εμφάνισή τους στη χώρα μας, ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων (14 Φεβρουαρίου 2009) στο Fuzz Live Music Club αλλά και για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη την επόμενη μέρα. Το όγδοο άλμπουμ των Amon Amarth, είχε τον τίτλο "Surtur Rising" και η περιοδεία τους, τους έφερε για μία ακόμη φορά στα μέρη μας, αυτή τη φορά στις 22 Απριλίου 2012 στο Fuzz Live Music Club για μία ακόμη φορά. Το άλμπουμ, ακολουθούσε την πεπατημένη, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις, απλά εδραίωνε το όνομα και τη φήμη του σχήματος. Το περσινό όμως, "Deceiver Of The Gods" με παραγωγό τον πασίγνωστο Andy Sneap (Sabbat, Hell), φανερώνει ένα σχήμα απελευθερωμένο από τα στεγανά του ήχου που οι ίδιοι δημιούργησαν, με πάρα πολλές κλασικομεταλλικές αλλά και καθαρόαιμες thrash metal επιρροές και ένα video clip που κυκλοφόρησε στις αρχές της χρονιάς, για το "Father Of The Wolf", που είναι μία ταινία μικρού μήκους, η οποία διαρκεί πάνω από 10 λεπτά και περιέχει και ηθοποιούς! Επίσης συμμετείχε και ο Messiah Marcolin (πρώην Candlemass, Momento Mori, κλπ) ως guest στο κομμάτι "Hel". Η Deluxe έκδοσή του άλμπουμ περιλαμβάνει ένα bonus CD, με τραγούδια φόρο-τιμής στα αγαπημένα τους σχήματα, Motörhead, Black Sabbath, AC/DC και Judas Priest, από την οπτική γωνία των Amon Amarth.

Οι Σουηδοί Vikings θα εμφανισθούν την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 στην Αθήνα στο Fuzz Live Music Club (ενώ μία μέρα αργότερα στην Θεσσαλονίκη στο Principal Club Theater) και είναι η ευκαιρία μας να τους θαυμάσουμε για μία ακόμη φορά σ' αυτό που κάνουν καλύτερα! Τις ζωντανές εμφανίσεις! Μην χάσετε τη συναυλία που μπορεί να αποδειχθεί εμπειρία ζωής, από ένα πραγματικά αυθεντικό συγκρότημα!

Ώρα έναρξης: 22:00 - Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ (Τα πρώτα 300 εισιτήρια) - 25 ευρώ (Υπόλοιπη προπώληση & ταμείο)

Προπώληση εισιτηρίων:
Ticket House, Public, Metal Era, Reload Stores, Παπασωτηρίου, Seven Spots
On-line: www.ticketpro.gr, www.viva.gr, tickets.public.gr και www.123tickets.gr

Στις 18 Μαρτίου κυκλοφορεί ο νέος δίσκος των PRETTY RECLESS




Οι Αμερικάνοι hard rockers ανακοίνωσαν πως το δεύτερο studio άλμπουμ  τους GOING TO HELLθα κυκλοφορήσει στις 18 Μαρτίου 
Παρακολουθείστε εδώ                                                   https://www.youtube.com/watch?v=bmtbg5b7_Aw το βίντεο του ομότιτλου κομματιού το οποίο περιγράφει ένα ταξίδι του συγκροτήματος στην κόλαση.


Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

STRYPER: NO MORE HELL TO PAY



Η 10η studio δουλειά των cristian metalers αποδεικνύει πως ο Michael Sweet και η παρέα του μετά από 30 χρόνια παρουσίας και 10 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως ακόμα μπορούν να βγάζουν δίσκους με επιβλητική ατμόσφαιρα, συνθέσεις τίγκα στα solos και riffs δεμένα με πολύ όμορφες μελωδίες βγαλμένες από τα 80' .



Η φωνή του Sweet σε καμία περίπτωση δεν προδίδει τα 50 του χρόνια και με την πάρα πολύ καλή υποστήριξη τω άλλων τριών μελών αποδίδει πολύ καλά συνθέσεις όπως τα “Saved By Love”, 


,



"The One"




 “Jesus Is Just Alright

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ακούστε ένα κομμάτι από το νέο EP των METHANE



Οι  Σουηδοί  metalers  METHANE έδωσαν στην δημοσιότητα δείγμα από το EP το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 31 Ιανουαρίου.



Οι METHANE σχηματίστηκαν το 2012 από τους Tim Scott - Bass and Vocals, Jimi Masterbo - Lead Guitar, Dylan Campbell - Rhythm Guitar  και Andreas Strom - Drums 

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Nightstalker, SixForNine, Madleaf @ Σπονδές, Καλαμάτα 18 Ιανουαρίου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Nightstalker Live In Kalamata 2014

Οι Nightstalker , η μπάντα που ξεσήκωσε "πιστούς" και μη πριν από ένα περίπου χρόνο στην πόλη της Καλαμάτας, επιστρέφει με ακόμη πιο άγριες διαθέσεις αυτή τη φορά, παίζοντας υλικό από όλες τις δουλείες τους. Ενώ μαζί τους οι αυτή τη φορά θα εμφανιστούν οι SiXforNinE . Η μπάντα που έχει προκαλέσει αίσθηση, μια ανάσα πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, στην δεύτερη μόλις ζωντανή εμφάνισή τους επι σκηνής, η τετράδα με frontman τον γνωστό σε όλους drummer των Septic Flesh, foti Benardo θα παρουσιάσει υλικό από την επερχόμενη κυκλοφορία της.
Και τέλος το πακέτο κλείνει με τους Madleaf. Τη μπάντα που 9 χρόνια τώρα ξέρει πώς να κερδίζει τις εντυπώσεις σε κάθε εμφάνιση της. 
18 Ιανουαρίου λοιπόν ραντεβού στις Σπονδές Live Stage (Υπαπαντής 18, Καλαμάτα).

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30 και το εισιτήριο είναι 10 ευρώ.

Oι Μadleaf δημιουργήθηκαν το 2004 και το 2008 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album "Sinners" από την αμερικάνικη Poison Tree Records (Fu Manchu κλπ). Ακολούθησαν αρκετά live κυρίως στην Αθήνα μερικά εκ των οποίων με μπάντες όπως Αtomic Bitchwax, Spice κλπ για τα οποία απέσπασαν θετικότατες κριτικές. Η μπάντα έμεινε ανενεργή για αρκετό διάστημα λόγω διαδοχικών αλλαγών των μελών της αλλά πλέον με σταθερή σύνθεση μπαίνουν στα Devasoundz Studios με παραγωγο τον Fotis Benardo για την ηχογραφηση του δεύτερου album τους.

Οι SiXforNinE είναι μία νέα, alternative/progressive rock μπάντα, με έδρα την Αθήνα.
Σχηματίστηκαν αρχικά από τους George Kapa (κιθάρες), Herc Booze (μπάσο) και Pete Outfox (τύμπανα) και μέσα από πολύωρα τζαμαρίσματα στο στούντιο συνέθεσαν το δυναμικό, αλλά και ευέλικτο μουσικά, υλικό για το ντεμπούτο άλμπουμ τους. Το 2010 μπήκαν στα DevasoundZ Studios για να ηχογραφήσουν το άλμπουμ, με τον Fotis Benardo (drummer των SEPTIC FLESH) να αναλαμβάνει αρχικά την παραγωγή. Οι αλλαγές όμως στο lineup, αλλά και το δέσιμο του Fotis με το υλικό και τη μπάντα, είχε ως αποτέλεσμα ο Fotis να γίνει ο τραγουδιστής των SiXforNinE και έτσι το συγκρότημα να αποκτήσει το τελικό του σχήμα. 
Το καλοκαίρι του 2012 ολοκληρώθηκαν οι ηχογραφήσεις και η μπάντα, δείχνοντας το πόσο σοβαρά και επαγγελματικά έχει πάρει το ρόλο της, στέλνει το υλικό της για μίξη και mastering στον πολύ γνωστό Forrester Savell, o oποίος έχει δουλέψει με συγκροτήματα όπως οι DEAD LETTER CIRCUS, KARNIVOOL, SUM 41, THE BUTTERFLY EFFECT μεταξύ άλλων.H μπάντα ήδη έχει γυρίσει και ένα βίντεο για το κομμάτι "Save me", το οποίο θα βγεί στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες.
Το πρώτο δείγμα από τη μουσική των SiXforNinE είναι το ομότιτλο κομμάτι του επερχόμενου ντεμπούτου τους, "6 for 9", και το οποίο μπορείτε να ακούσετε στη σελίδα της μπάντας στο facebook: https://www.facebook.com/SiXforNine
Οι SiXforNinE έκαναν το πρώτο τους live 11 Οκτωβρίου στην Αθήνα, όπου και ανοίξαν για τους SPIRITUAL BEGGARS.

Οι Nightstalker γνωστοί εδώ και πολλά χρόνια όχι μόνο στα ελληνικά εδάφη, αρνούνται να βάλουν ταμπέλα στη μουσική τους και συνεχίζουν την ανοδική πορεία δισκογραφικά αλλά και περιοδεύοντας ακούραστα τα τελευταία χρόνια.
Δημιουργήθηκαν αρχές του 1989, κάνοντας τις πρώτες εμφανίσεις και τo 1994 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τον τίτλο Side Fx από την Hitch Hyke Records, ενώ δυο χρόνια αργότερα, αλλάζοντας δισκογραφική εταιρία, κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Use από την FM Records. Το 2000 κυκλοφόρησε το Ritual. To 2004 οι Nightstalker με αλλαγές στη σύνθεση, όπως την είσοδο του Αντρέα στο μπάσο (πρώην μπασίστας στους Rotting Christ) και του Tόλη στην κιθάρα, κυκλοφόρησαν το Just a burn από την Mad Prophets Records. 
Η τελευταία τους κυκλοφορία με τίτλο Dead Rock Commandos, απογείωσε τη μπάντα καθώς πλέον στο δυναμικό της μπάντας εντάσσεται και ο Ντίνος Ρούλος στα τύμπανα.

Parthian Shot, Ganzi Gun, Half Note @ Αθηνά Live, Αθήνα



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η χρονιά αρχίζει δυναμικά! Parthian Shot, Ganzi Gun και Half Note συναντιούνται στο Athina live Φακανάς το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014. Σας περιμένουμε όλους!


Doors Open: 20:00
Τιμή εισιτηρίου στο ταμείο: 6€
Τιμή προπώλησης: 5€
Για περισσότερες πληροφορίες για την προπώληση επικοινωνήστε με τις μπάντες

Tribute to Gary Moore: Remember Lizzy, 11 Ιανουαρίου Κύτταρο



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 O Gary της καρδιάς μας…

ΣΑΒΒΑΤΟ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Για δεύτερη χρονιά, οι REMEMBER LIZZY και το ΚΎΤΤΑΡΟ διοργανώνουν ένα μεγάλο αφιέρωμα για τον λατρεμένο Ιρλανδό κιθαρίστα, δημιουργό και καλλιτέχνη με αφορμή τα 3 χρόνια από τον απρόσμενο θάνατό του.

Μερικοί από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαρίστες και τραγουδιστές της blues, rock και heavy metal σκηνής θα συγκεντρωθούν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον απόλυτο Guitar Hero.

Το φετινό αφιέρωμα φωτίζει με την παρουσία του ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς της παγκόσμιας ροκ σκηνής CHRIS TSANGARIDES, κουμπάρος, αδερφικός φίλος και συνεργάτης του GARY MOORE o οποίος θα μας μιλήσει για την προσωπικότητα του Moore και την μεταξύ τους ιστορία, ενώ θα κάνει και την έκπληξη, ανεβαίνοντας στη σκηνή και συμμετέχοντας στο live!

Ο Chris Tsangarides ξεκίνησε την καριέρα του σαν μηχανικός ήχου με το περίφημο άλμπουμ “Back on the streets” του Gary Moore το 1978 μέσα από το οποίο αναδείχθηκε η τεράστια επιτυχία “Parisienne Walkways”.

Στην συνέχεια, καταξιώθηκε παγκοσμίως με τις δουλειές του με THIN LIZZY, JUDAS PRIEST, YNGWIE MALMSTEEN, Y&T, GLYDER, ANVIL καθώς και με εναλλακτικούς καλλιτέχνες όπως DEPECHE MODE, NEW MODEL ARMY, CONCRED BLONDE και με τον τεράστιο TOM JONES.

Μαζί με τον Chris Tsangarides, καλεσμένος της βραδιάς θα είναι ένας από τους μόνιμους συνεργάτες του Moore στα 10 τελευταία χρόνια της ζωής του, ο απίστευτος VIC MARTIN στα πλήκτρα.

Ο Vic Martin, ένας χαρακτήρας διαμάντι έχει συνεργαστεί εκτός από τον Moore με ονόματα όπως BEE GEES, BOY GEORGE, EURYTHMICS, CHRIS DE BURGH και την δεκαετία του 70 έπαιξε πλήκτρα στους δικούς μας ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ!

Η βραδιά θα αρχίσει με το εξαιρετικό blues συγκρότημα COLD SWEAT blues band που θα παίξουν τραγούδια από την blues περίοδο του Moore και θα συνεχιστεί και θα κλείσει με τους διοργανωτές REMEMBER LIZZY & SPECIAL FRIENDS.

SPECIAL FRIENDS: 
ΚΙΘΆΡΑ: Άγγελος Περλεπές, Γιάννης Παπαδαντωνάκης, Αλέξης Φλούρος, Γιώργος Μαρούλης, Θανάσης Χατζηαγάπης, Σταύρος Γκατσόπουλος.

ΦΩΝΉ: Γιάννης Παπανικολάου, Γιώργος Διαμαντής, Στέργος Βόλας, Ηρακλής Ζώτος, Γιάννης Κορωναίος, Νεκτάριος Πουλάκος, Νάγια Κουτή

…more guests to be announced…

Μαζί με τους Remember Lizzy οι σπουδαίοι μουσικοί
Άκης Γαβαλάς : ντραμς 
Αλέξανδρος Σταύρακας : μπάσο
Μάνος Γαβαλάς : πλήκτρα.

… always gonna love you…

ΣΑΒΒΑΤΟ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014
Doors open : 21.00
Εισιτήριο : 10€

ΚΥΤΤΑΡΟ
Ηπείρου 48 & Αχαρνών
210.8224134

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Μουσείο γίνεται το σπίτι του Χέντριξ στο Λονδίνο -Ποια παράξενη σύμπτωση τον συνδέει με τον μπαρόκ συνθέτη, Χέντελ



Τους χωρίζουν τρεις αιώνες και σημαντικές διαφοροποιήσεις στον τρόπο που... χρησιμοποιούσαν τις νότες. Κι όμως τα σπίτια τους στο Λονδίνο τα χώριζε ένας τοίχος.

Ο Τζίμι Χέντριξ διέμενε στον αριθμό 23 της οδό Brook Street στο Λονδίνο, «στο μοναδικό σπίτι που είχα ποτέ», όπως συνήθιζε να λέει και ο ίδιος. Στο διπλανό σπίτι από το δικό του, στα μέσα του 17ου αιώνα, διέμενε ο κλασικός συνθέτης, Τζορτζ Φριντερίκ Χέντελ. Αν μη τι άλλο, η συγκεκριμένη συνοικία μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά μουσική.

Επειτα από αρκετές δεκαετίες από τον αδόκητο θάνατο του Χέντριξ (το 1970 σε ηλικία μόλις 27 ετών, σε ένα ξενοδοχείο στο Notting Hill. Ο θάνατός του προήλθε μάλλον από πνιγμό μετά από υπερβολική κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών, αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία), το σπίτι του ανακαινίζεται και γίνεται μουσείο.

Ο χώρος είναι γεμάτος με ροκ στοιχεία από τη ζωή του Hendrix και οι ροκ θιασώτες εκλιπαρούσαν για χρόνια να τον δουν ανοιχτό. Στα τέλη της δεκαετίας του '60 ο Jimi Hendrix νοίκιασε το συγκεκριμένο διαμέρισμα και το χαρακτήριζε ως «το μόνο σπίτι που είχε ποτέ».

Το ταμείο Heritage Lottery Fund θα ανακοινώσει σύντομα μια επιχορήγηση ύψους 1,2 εκατομμυρίων λιρών για την ανακαίνιση του χώρου, έτσι ώστε να μοιάζει όπως ήταν το 1968, όταν ο Hendrix πλήρωνε 30 λίρες την εβδομάδα για να μοιράζεται το διαμέρισμα με την φίλη του Kathy Etchingham. Στα δωμάτια θα είναι διάχυτα τα στοιχεία και το «άρωμα» από τη ζωή του Hendrix, από τη μουσική και το έργο του.

Ένα ζευγάρι μπλε πλάκες στον εξωτερικό τοίχο του διατηρητέου κτηρίου από τον 18ο αιώνα, τιμά τους δύο μουσικούς «γίγαντες» που χωρίζονται από αιώνες αλλά η μουσική τους σφραγίδα είναι ανεξίτηλη μέχρι σήμερα: τον Jimi Hendrix που έζησε στο νούμερο 23 και τον George Frideric Handel που έμεινε στο νούμερο 25.

Ο Hendrix γεννήθηκε στο Σιάτλ και ήταν ίσως, ο καλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών. Ήταν σχεδόν άγνωστος όταν πήγε στο Λονδίνο το 1966, αλλά γρήγορα διαδόθηκε το εξαιρετικό του ταλέντο κι έγινε αγαπητός στο ευρύ κοινό. Το ντεμπούτο άλμπουμ του τον έκανε ευρέως γνωστό, ενώ το κοινό του αποτελούσαν οι John Lennon, Eric Clapton, Pete Townshend και Mick Jagger.

Αν και τον περισσότερο καιρό τα τελευταία του χρόνια o Hendrix τον περνούσε σε περιοδείες, το 1968 έκανε το Λονδίνο βάση του και το διαμέρισμα στη Brook Street είναι το μοναδικό σωζόμενο σπίτι του.
Αν και πολλοί λένε ότι ο Hendrix δεν είχε ιδέα για τον Handel και την σύμπτωση να μένουν στο ίδιο κτήριο, ήθελε να μάθει για τη μουσική που έγραψε όσο καιρό έμενε εκεί, συμπεριλαμβανομένου και του «Μεσσία».



Πηγή:| iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/137195#ixzz2pFXgWTVB