menu

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Συνέντευξη nylon astra






Με αφορμή τα δύο live του Vintage group nylon astra (Τάκης Αϊβαλής φωνητικά,Ορέστης Νικολαΐδης μπάσο,Γιάννης Ψαρράκης ηλ. κιθάρα ,Νίκος Ψαρράκης ηλ. κιθάρα, Αντώνης Μιχαλακόπουλος τύμπανα, Γιώργος Κουρέλης πλήκτρα) στο Rockarolla (Νικολαϊδου 30 - Ελευσίνα) στις 31 Ιανουαρίου και στο Blue Bar (Πεζόδρομος Ηρ. Πολυτεχνείου 76 - Δάσος Χαϊδαρίου) στις 1 Φεβρουαρίου ζητήσαμε από τον τραγουδιστή τους Τάκη Αιβάλη  να μας πεί 2 λόγια για το συγκρότημα. 


Ερ: Πότε δημιουργήθηκαν οι nylon astra

Τάκης Αιβαλής

Oι nylon astra είναι ενα σχήμα που ξεκίνησε σαν ιδέα από εμένα και τον αδερφό μου Κώστα στα μέσα των 90"es . Μαζί μας έπαιξαν πολλοί φίλοι και το διασκεδάσαμε πολύ τα πρώτα χρόνια . Το 2009 με τον Ορέστη συναντήσαμε σε κάποια jams τον Γιάννη και καταλάβαμε πως ταιριάζουμε. Ο Γιάννης έφερε τον αδερφό του Νίκο και τον Tony. O Γιώργος ήρθε το 2012. Από τότε πορευόμαστε οι εφτά μας μαζί , με την συμμετοχή και του Κώστα ως συνθέτη και manager μας.

Ερ: Ποιες είναι οι επιρροές σας
Τάκης Αιβαλής
Έχουμε σε μεγάλη εκτίμηση μουσικούς όπως ο Ray Charles , o Tom Waits , o Johny Cash , o James Brown... Αλλά ακούμε τα περισσότερα είδη χωρίς προκαταλήψεις. 

ΕΡ: Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας
Τάκης Αιβαλής
Το όνομα της μπάντας προέκυψε από μία φράση του Oscar Wilde. Είχε πει το εξής .." όλοι ζούμε στον υπόνομο αλλά κάποιοι από μας βλέπουν τα άστρα ". Το nylon αντιπροσωπεύει την φτηνή σε αξίες εποχή και το astra το δικαίωμα να ονειρεύεσαι. 

ΕΡ: Αυτό το διάστημα βρίσκεστε στο studio πως είναι η εμπερία

Τάκης Αιβαλής

Το να παίζουμε μαζί ζωντανά και το να ηχογραφούμε μας δίνει την ίδια χαρά . Στο studio αυτήν την περίοδο περνάμε υπέροχα και οι συνεργάτες μας είναι καταπληκτικά παιδιά. Είναι σπουδαστές στο τμήμα ηχοληψίας του ΑΝΤΕΝΑ και έχουν πολύ όρεξη για μουσικές εξερευνήσεις το ίδιο άλλωστε και εμείς. Η εμπειρία εν κατακλείδι αξέχαστη..
ΕΡ:Ποίος «ευθύνεται» για το γράψιμο της μουσικής και των στίχων

Τάκης Αιβαλής
Τα πρώτα τραγούδια των nylon astra τα γράψαμε εγώ και ο αδερφός μου. Αυτή την στιγμή γράφουμε και ενορχηστρώνουμε σχεδόν όλοι . Τους στίχους τους γράφω εγώ...

Ερ: Επηρεάζεστε από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας

Τάκης Αιβαλής
Προσπαθούμε να βλέπουμε τους στόχους μας με επιμονή και αφοσίωση παρά τις πολλές δυσκολίες. Το να είμαστε κομμάτι της συγκεκριμένης κοινωνίας δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση έτσι και αλλιώς...

ΕΡ: Με ποιόν καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε


Τάκης Αιβαλής
Με οποιονδήποτε έχει κάτι να πει....
Ερ: Πως βλέπεις τους NYLON ASTRA στο μέλλον, τι να περιμένουμε 

Τάκης Αιβαλής
 Θέλουμε να ζήσουμε αυτές τις στιγμές όσο γίνεται έντονα και εποικοδομητικά γράφοντας ωραία τραγούδια . Για όσο διαρκέσει....μπορεί αρκετά χρόνια ακόμα.
μπορεί λίγους μήνες ακόμα.....
κανείς δεν ξέρει......