menu

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

5ο ‘’ River Of Souls ‘’ festival Ποταμός Αχέροντας - Παρασκευή 1 Αυγούστου 20.30 Πολιτιστικός Σύλλογος Βουβοποτάμου





 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βουβοποτάμου διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά το ‘’River Of Souls’’ festival στις όχθες του Αχέροντα , του μυθικού ποταμού των ψυχών .
Η φετινή μαγική συνάντηση ανθρώπων , ψυχών και μουσικής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Αυγούστου στις 20.30 , την ώρα που το φως παραχωρεί τη θέση του στη σκιά και ο μαυροντυμένος βαρκάρης ξεκινάει το ταξίδι του στα σκοτεινά νερά του Αχέροντα μεταφέροντας τις ψυχές στο βασίλειο του Άδη…
 
Το φετινό μουσικό ταξίδι ξεκινάει με τους Two Headed Dog , ένα δυναμικό δίδυμο από την περιοχή, που θ’ ανάψουν το φυτίλι με ηλεκτρισμένα riffs , καταιγιστικά τύμπανα και πολύ «θόρυβο» συνδυασμένα με τη νεανική τους ενέργεια.
 
Αμέσως μετά είναι η σειρά των Ghostdance the Band να βάλουν φωτιά στη σκηνή του ‘’River Of Souls’’. Πέντε ζόρικα παλικάρια από την Άρτα που δεν κρύβουν την αγάπη τους για το σκληρό και αντρίκιο Rock’n’Roll , τις ανοιχτές λεωφόρους και για οτιδήποτε έχει δύο ρόδες, εξάτμιση και εξαπολύει θόρυβο. Γουστάρουν να παίζουν ένα εκρηκτικό κι αλήτικο μείγμα hard/ heavy rock, blues, southern και κλασσικό rock που κρύβει μέσα του τη σκόνη της ερήμου κι είναι ποτισμένο με μπόλικο μπέρμπον και νικοτίνη… Η μουσική της πενταμελούς μπάντας από την Άρτα, έχει σκοπό να μας ταράξει, να μας κάνει να γουστάρουμε, να rockάρουμε και να θέλουμε να χαθούμε στο δρόμο για το πουθενά, πάνω σε δύο τσόπερ τροχούς!
Δημιουργημένοι το 2011, έκαναν την πρώτη τους δισκογραφική δήλωση με το "Little Man" EP, και αφού οι αντιδράσεις από πάσα κατεύθυνση ήταν κάτι παραπάνω απο ενθαρρυντικές, προχώρησαν στην δημιουργία του full-length "Dead Around" το οποίο και μοιράζει hangovers από τον Ιανουάριο του 2014.

Οι Villagers Of Ioannina City (V.I.C) δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, ως προς το από πού κατάγονται – το όνομα τους εξάλου τα λέει όλα. Το είδος της μουσικής που αποφάσισαν να μας χαρίσουν είναι θείο δώρο για τα αυτιά μας, αλλά προπάντων για τη ψυχή μας! Οι VIC σε καλούν σ’ ένα ταξίδι στις μουσικές και όχι μόνο παραδόσεις της Ηπείρου, ασχέτως αν είναι ο τόπος καταγωγής σου από εκεί. Εικόνες από την γη της Ηπείρου ζωντανεύουν στο μυαλό σου και αρχίζεις να μυρίζεις μέχρι και τη μυρωδιά του βρεγμένου χώματος. Το ψυχεδελικό heavy rock μπλέκεται αριστοτεχνικά με τον ήχο του κλαρίνου και κάθε σύνθεσή τους αναβλύζει συναισθήματα και αναμνήσεις, ενώ οι πονεμένες μελωδίες της Ηπείρου ακούγονται πιο φρέσκες, μα συνάμα πιο οικείες από ποτέ.
Δημιουργήθηκαν το 2007 και έκτοτε έχουν παίξει σε πολλά φεστιβάλ και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Έχουν κυκλοφορήσει ένα promo cd το 2010 και φέτος κυκλοφόρησε το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους με τίτλο "Riza", ένα εκρηκτικό μίγμα stoner rock, παραδοσιακής μουσικής, ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού και ψυχεδέλειας.
Ραντεβού λοιπόν στις όχθες του Αχέροντα για να ζήσουμε άλλη μια αξέχαστη εμπειρία . Οι μπύρες περιμένουν παγωμένες κι οι ενισχυτές είναι στο τέρμα ……
GET UP … FOR ROCK’N’ROLL PEOPLE !!!