menu

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ACID KING BLACK COBRA Τετάρτη 29 Απριλίου - Κύτταρο, Αθήνα

Η Catch The Soap Productions παρουσιάζει τους

ACID KING
BLACK COBRA

Τετάρτη 29 Απριλίου - Κύτταρο, Αθήνα [fb]
Opening act: 9oz. Of Nothing
Πόρτες: 20.30 | Έναρξη: 21.00
Πολύ περιορισμένη online προπώληση: €15
(αποκλειστικά στο catchthesoap.eventbrite.com)
Περιορισμένη προπώληση: €18 (τα πρώτα 200)
Υπόλοιπο προπώλησης/ταμείο: €22

Σημεία προπώλησης:
Tickethouse - Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς), Αθήνα (τηλ: 210 3608 366)
Rhythm Records - Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια (τηλ: 210 3841 550)
Gorilla 11 - Θησέως 7, Μαρούσι (τηλ: 210 8069 800)
Off The Record - Αγίου Κωνσταντίνου 13, Πειραιάς (τηλ: 210 4190 230)

catchthesoap.eventbrite.com
123tickets.gr

Απ’ ευθείας από το San Fransisco, California, δύο από τα σημαντικότερα ονόματα του αμερικάνικου underground heavy ήχου έρχονται στα ελληνικά εδάφη για μια μοναδική κοινή εμφάνιση: οι θρυλικοί stoner metal προπάτορες Acid King και το θυελλώδες sludge ντουέτο των Black Cobra θα συναντηθούν στη σκηνή του Κύτταρο Live για μια καθηλωτική stoner/sludge επίδειξη βαρύτητας.

Δημιουργημένοι το 1993 από την Lori S. (κιθάρα/φωνητικά), τον Joey Osbourne (τύμπανα) και τον Peter Lucas (μπάσο), οι Acid King παρουσίασαν από το πρώτο τους κιόλας ομώνυμο EP την ξεκάθαρη, αδιάλλακτη μουσική τους πρόταση: μέσα από τους τόνους παραμόρφωσης αλλά και της σφιχτοδεμένης groovy εκτέλεσης, με ίσες ποσότητες psychedelic/space αυθορμητισμού και heavy/doom βαρύτητας, κατέθεσαν στον stoner metal ήχο ένα από τα σημαντικότερα και πιο αναγνωρίσιμα δείγματα heavy γραφής.

Δέκα χρόνια μετά το genre classic δίσκο τους “III”, οι σαρωτικοί Acid King επιστρέφουν με την μακροβιότερη σύσταση τους και με τον πολυαναμενόμενο καινούριο τους δίσκο (“Μiddle Of Nowhere, Center Of Everywhere”, Svart Records) για να εξαπολύσουν τα φρέσκα heavy grooves τους σε υποψιασμένους και μη ακροατές.

Μαζί τους το αδυσώπητο sludge metal duo των Black Cobra. Με πάνω από δέκα χρόνια δισκογραφικής και συναυλιακής παρουσίας - με τέσσερα LP’s, ένα EP, περιοδείες και συμμετοχές στα σημαντικότερα metal festivals σε Ευρώπη και Αμερική – οι Jason Landrian (κιθάρα, ex-Cavity) και Rafael Martinez (τύμπανα, ex-Acid King) επιστρατεύουν τον καταστροφικό τους ήχο για μια πανηγυρική επιστροφή στα ελληνικά εδάφη, δηλώνοντας έτοιμοι να καλύψουν με τα μανιώδη ισοπεδωτικά τους riffs ένα συναυλιακό απωθημένο χρόνων.

Links:
acidking.com | Acid King @ facebook | blackcobra.net | Black Cobra @ facebook 
9oz. Of Nothing @ facebook | CTSprods.com | kyttarolive.gr

THUNDER: WONDER DAYS



Οι THUNDER αποτελούν μια ιδιαίτερη περίπτωση στο μουσικό στερέωμα. Χωρίς να βασιστούν στο "χτίσιμο" της εικόνας τους και χωρίς οι προσωπικές τους καριερες να έχουν καταγράψει κάποια σημαντική πορεία, έχουν καταφέρει να αναγράφονται στις μνήμες μας ως ένα αξιόλογο hard rock  συγκρότημα.

Το WONDER DAYS είναι το 10ο άλμπουμ τους το οποίο περιέχει 11 συνθέσεις που στιχουργικά βασίζονται σε βιωματικές τους εμπειρίες.

Η φωνή του DANNY BOWES δείχνει να αντέχει στο χρόνο - είναι χρονών- ερμηνεύοντας όμορφα τις hard rock μελωδίες με μερικές δόσεις blues.

Το εναρκτήριο και ομώνυμο κομμάτι είναι μια hard rock σύνθεση στο ύφος των THUNDER. Ακολουθούν τα THE THING, WHEN THE MUSIC BLAMED και το bluesy SERPETIME.



Οι THUNDER εν έτη 2015 καταφέρνουν να μας δώσουν ένα καλό hard rock άλμπουμ που θα απολαύσουν οι οπαδοί τους κι όχι μόνο.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Planet Of Zeus, Wish Upon A Star, Tuber @ Ιερά Οδός, Αθήνα

Δελτίο Τύπου

Planet Of Zeus
Wish Upon A Star
Tuber 

Ο τελευταίος χρόνος ήταν εξαιρετικά έντονος για τους Planet Of Zeus. Κυκλοφόρησαν τον τρίτο δίσκο τους, "Vigilante", περιόδευσαν στην Ελλάδα και την Ευρώπη για να τον παρουσιάσουν στο συνεχώς αυξανόμενο κοινό τους και συμμετείχαν σε μεγάλα festivals του εξωτερικού.

Οι Planet of Zeus κλείνουν αυτόν τον κύκλο με τον καλύτερο τρόπο: την μεγαλύτερη συναυλία της μέχρι τώρα ιστορίας τους το Σάββατο 4 Απριλίου στην Ιερά Οδό!

Ένα show αφιερωμένο στους οπαδούς τους που τους στηρίζουν επί δεκαπέντε χρόνια.

Αυτή η συναυλία θα είναι το τελευταίο μεγάλο Vigilante πάρτι και η τελευταία συναυλία τους στην Αθήνα για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, καθώς μετά θα μπουν στο στούντιο και θα αφοσιωθούν στην προετοιμασία του τέταρτου άλμπουμ τους.

Μαζί με τους Planet Of Zeus θα εμφανιστούν δύο μπάντες που έχουν διαγράψει την δική τους πορεία στην ελληνική ανεξάρτητη σκηνή τα τελευταία χρόνια: οι Wish Upon A Star και οι Tuber.

Οι Wish Upon A Star παίζουν μελωδικό punk rock. Έχουν κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ, έχουν περιοδεύσει αρκετές φορές στην Ευρώπη και έχουν εμφανιστεί με ονόματα όπως οι Therapy? και οι Authority Zero.

Οι Tuber παίζουν γκρουβάτο και ταυτόχρονα μελωδικό instrumental / post rock. Το βινύλιο του ντεμπούτου τους "Desert Overcrowded" έγινε γρήγορα sold out και έφερε την μπάντα από τις Σέρρες στο προσκήνιο.

Εισιτήρια:
Προπώληση: 10 ευρώ
Ταμείο: 14 ευρώ

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα www.ticketarena.gr, www.viva.gr, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός.

Οι μεταπωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

Πληροφορίες: www.detoxevents.gr, 210-9636845.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Οι MEGADETH δημιουργήθηκαν από αγνό πάθος για εκδίκηση




<<Ο λόγος που ξεκίνησαν οι MEGADETH αυτό που ξεκίνησαν, ήταν το αγνό πάθος για εκδίκηση. Ήταν σε φάση... ξέρετε; δεν θα με κάνετε να γίνω πάλι εκείνο το παιδί, το παιδί που διαλέγουν τελευταίο. Θέλαμε να γίνουμε η πιο βαριά και υπερ-άγρια metal μπάντα του πλανήτη. Τελεία. Ήθελα να το κάνω αυτό για τον εαυτό μου. Όχι για κάτι που έχασα, αλλά για κάτι που είχα ακόμα.>>.

Με αυτή την δήλωση ο DAVE MUSTAINE ρίχνει φως στο πως ξεκίνησε ένα από τα διασημότερα Thrash συγκροτήματα του πλανήτη το οποίο περνά μια περίοδο αλλαγών αφού ο κιθαρίστας CHRIS BRODERIC κι ο ντράμερ SHAWN DROVER ανακοίνωσαν πως αποχωρούν.

Νέο άλμπουμ από τους WHITESNAKE


Το νέο άλμπουμ των WHITESNAKE θα κυκλοφορησει στις 19 Μαϊου με τον χαρακτηριστικό τίτλο "THE PURPLE ALBUM".

Θα περιέχει κομμάτια από τα τρία άλμπουμ των DEEP PURPLE BURN, STORMBRINGER, COME TASTE THE BAND, τα οποία κυκλοφόρησαν την περίοδο 1973-1975 που ο COVEERDALE ήταν στο συγκρότημα.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ο ROB HALFORD επανακυκλοφορεί υλικό από την δουλειά του εκτός των JUDAS PRIEST



Στις 30 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει η συλλογή "ESSENTIAL ROB HALFORD" η οποία θα είναι και η πρώτη από μια σειρά κυκλοφορίες της δουλειάς του εκτός των JUDAS PRIEST. Θα ακολουθήσουν τα "PLAYLIST" και "COMPLETE ALBUMS" .

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Τον Αύγουστο κυκλοφορεί ο νέος δίσκος των W.A.S.P.



Τέσσερα χρόνια δουλεύουν το νέο τους δίσκο οι W.A.S.P. ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει από τη Napalm Records τον Αύγουστο.

O Blackie Lawless δήλωσε:
“Οι W.A.S.P. ενθουσιασμένοι ανακοινώνουν ότι έχουμε υπογράψει μια αποκλειστική συμφωνία με την Napalm Records. Επιλέξαμε την Napalm για την προσωπική τους εμπιστοσύνη και επαγγελματική δέσμευση στην καριέρα μας. Ανυπομονούμε για πολλά χρόνια γεμάτα επιτυχίες μαζί τους, ξεκινώντας από την κυκλοφορία του επερχόμενου μας δίσκου, “Golgotha”.

Το τελευταίο τους άλμπουμ το BABYLON, αν και είναι μικρό σε διάρκεια - μόνο 45 λεπτά - περιέχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έχουν δημιουργήσει τον ήχο των W.A.S.P. Ξεσηκωτικές μελωδίες, δυναμικά ντραμς που πλαισιώνουν όμορφα τις κιθάρες με τον Blackie να ερμηνεύει λες και βρίσκεται στα 80' s.




Στο δίσκο υπάρχει και η διασκευή του BURN των DEEP PURPLE που οι W.A.S.P. το προσεγγίζουν με προσοχή αφήνοντας να φανεί το μεγαλείο των PURPLE και ταυτόχρονα βάζοντας τη δίκη τους πινελιά να σου δίνει την αίσθηση πως πρόκειται για δική τους σύνθεση.

JACK WHITE και ROBERT PLANT μαζί στη σκηνή

Στο φεστιβάλ Lollaparoza στην Αργεντινή οι JACK WHITE και ROBERT PLANT εμφανίστηκαν μαζί και ερμήνευσαν το LEMON SONG.



MASTODON 2 Σεπτεμβρίου - Principal, Θεσσαλονίκη 3 Σεπτεμβρίου - Gazi Music Hall, Αθήνα



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Heavy By The Sea Festival

MASTODON +more names tba

To Heavy By The Sea Festival, το σημαντικότερο φεστιβάλ του σκληρού ήχου της χώρας, φέτος μεγαλώνει και θα πραγματοποιηθεί σε δύο πόλεις: στη Θεσσαλονίκη στις 2/9 στο Principal και στην Αθήνα στις 3/9 στο Gazi Music Hall.

Το πρώτο όνομα που ανακοινώνεται από το φετινό line-up του Heavy By The Sea Festival είναι οι Mastodon!

Τους έχουν αποδώσει τον τίτλο της κορυφαίας metal μπάντα της νέας χιλιετίας, τον οποίο οι Troy Sanders, Brent Hinds, Bill Helliher και Brann Dailor έχουν κερδίσει με το σπαθί τους. Τα έξι άλμπουμς που έχουν κυκλοφορήσει στην καριέρα τους είναι το ένα καλύτερο από το άλλο, συνδυάζοντας τόσα πολλά μουσικά στοιχεία, ώστε να μην μπορεί καν να ενταχθεί σε κάποια από τις κατηγορίες/ετικέτες που χρησιμοποιούν οι κριτικοί. Με αυτόν τον πρωτότυπο ήχο τους, ηγήθηκαν της «νέας σκηνής του heavy metal”, ανανεώνοντας γόνιμα ένα μουσικό είδος που είχε πια κορεστεί.

Το κοινό τους ανεβάζει τους δίσκους τους στο top10 του αμερικάνικου chart, καθώς και πολλών άλλων χωρών. Τα μεγαλύτερα περιοδικά του σκληρού ήχου τους προσφέρουν τα σημαντικότερα βραβεία τους (Metal Hammer, Kerrang, κλπ), ενώ  έχουν φτάσει ακόμα και στις υποψηφιότητες για βραβεία Grammy.

Το μεγαλύτερο παράσημό τους, όμως, είναι ότι παρά την ολοένα αυξανόμενη φήμη τους, στις ζωντανές εμφανίσεις τους συνεχίζουν να είναι σαρωτικοί. Η φοβερή ενέργεια που βγάζουν επί σκηνής επιβεβαιώνει τον αληθινό δεσμό που έχουν με τους οπαδούς τους, οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι κάθε βράδυ βλέπουν ένα πραγματικά κορυφαίο συγκρότημα στην καλύτερη στιγμή του.

Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες line-up του Heavy By The Sea Festival.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

25 Ευρώ – early bird tickets

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα www.ticketarena.gr, www.viva.gr, Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots, Ιανός.
Οι μεταπωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Νεό άλμπουμ από τους Vintage Caravan



Σε ένα απομονωμένο φιόρδ έστησαν οι Ισλανδοί Vintage Caravan το studio στο οποίο γράφουν το νέο τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Μάϊο από  την Nuclear Blast. Μια γεύση μπορείτε να πάρετε παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο.



Η μπάντα δημιουργήθηκε στην Ισλανδία το 2006 από τρεις 12-χρονους και πέντε χρόνια μετά είχαν κυκλοφορήσει το παρθενικό, ομώνυμο άλμπουμ τους. 

 Το 2012 τους βρίσκει και πάλι στο studio για τις ηχογραφήσεις του δεύτερου δίσκου "Voyage" που περιέχει εξαιρετικές συνθέσεις βγαλμένες λες από τα συρτάρια των zeps και sabbath όπως τα  "Midnight Meditation" & "The Kings Voyage.





Στο άλμπουμ δεν περιλαμβάνεται το "Know You Place" το οποίο όπως δήλωσε σε συνέντευξη του ο μπασίστας Alex Orn το απέσυραν καθώς οι σεξιστικοί του στίχοι δημιούργησαν αρνητικές αντιδράσεις, δείτε το όμως να το εκτελούν ζωντανά στο ποιο κάτω βίντεο.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

4ο Athens Wreck Athens fest 20-21-22 Μαρτίου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Live E! παρουσιάζει το Wreck fest!
To Wreck Athens fest  το μεγαλύτερο Ελληνικό φεστιβάλ στο χώρο της Heavy Metal και Hard Rock μουσικής θα πραγματοποιηθεί για 4η χρονιά και αυτή την φορά λόγω της μεγάλου ενδιαφέροντος από Ελληνικά συγκροτήματα να συμμετάσχει θα είναι τριήμερο.
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι 20 – 21 – 22 Μαρτίου 2015 στο Κύτταρο και για πρώτη φορά το φεστιβάλ ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη σαν Wreck Macedonia fest στις 31 Μαΐου 2015 στο Eightall.
Τα συγκροτήματα που θα συμμετάσχουν είναι τα εξής:

Παρασκευή 20 Μαρτίου
THE FALLEN LIVES
BUILDING CHAOS
666 PACKS
DISHARMONY
PARTHIAN SHOT

Σάββατο 21 Μαρτίου
SNOWBLIND
LIGHTFOLD
DEIFIED
CLAIRVOYANT
WISDOM
POWERCRUE

Κυριακή 22 Μαρτίου
ERASE
MASQUERA DI FERRO
ILLUSORY
NULL' O' ZERO
NEW WORLD DISORDER

Opeth Παρασκευή 20 Μαρτίου Gagarin 205 Σάββατο 21 Μαρτίου Principal Club Theater



Oι Opeth συγκαταλέγονται στις πιο ενδιαφέρουσες μπάντες του σκληρού ήχου και διατηρούν στενούς δεσμούς με τη χώρα μας, σαν ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού! Οι Σουηδοί επιστρέφουν την Παρασκευή 20 Μαρτίου στο Gagarin 205 και το Σάββατο 21 Μαρτίου στο Principal Club Theater για δύο μοναδικές εμφανίσεις!

Κάπου στο 1990 ο Μichael Akerfeld προσχώρησε στους Opeth και μέχρι σήμερα τροφοδοτεί τους μουσικόφιλους με μια σειρά εκπληκτικών δίσκων. Από τις οργισμένες death metal μέρες του "Orchid" & "Morningrise" η μπάντα ξέφυγε από τα στενά όρια του underground και αναδείχθηκε σαν μια από τις πιο υποσχόμενες της metal κοινότητας. Η ευρύτερη αναγνώριση δεν άργησε να έρθει μέσα από την τριλογία των  αριστουργημάτων "Still Life", "Blackwater Park", "Deliverance".

Ο ήχος του ατμοσφαιρικού death metal είχε βρει πλέον τους ηγέτες του με τους Σουηδούς να γνωρίζουν αποθέωση από κοινό και κριτικούς και τον Akerfeld να αντιμετωπίζεται σαν τον Μεσσία του ιδιώματος. Δαιδαλώδεις αριστοτεχνικές συνθέσεις όπου βρυχηθμοί εναλλάσσονταν με κοφτερά riffs δημιουργώντας μοναδικά μελαγχολικά ηχοτόπια.

Οι επόμενοι δίσκοι των Opeth τους βρήκαν στην εμπροσθοφυλακή του σκληρού ήχου, χαρίζοντας στους οπαδούς τους υπέροχα τραγούδια και τεράστιες περιοδείες ανά τον κόσμο. Στις αρχές του 2010 οι prog αναφορές του Akerfeld καθοδηγούμενες από το έκτο άτυπο μέλος της μπάντας και παραγωγό της, Steven Wilson, ήρθαν στις επιφάνεια, με το "Heritage" να αποτελεί φόρο τιμής στα '70s και να κάνει υπερήφανους progressive rock προπάτορες του ήχου.

Στα ίδια μουσικά κύματα και ο πρόσφατος δίσκος του συγκροτήματος με τίτλο "Pale Communion" με τους Σουηδούς να βουτούν στην ψυχεδέλεια των seventies και να δημιουργούν ένα άλμπουμ που συμπεριλαμβάνεται σε κάθε ενημερωμένη λίστα με τα καλύτερα του 2014! Περισσότερα επί σκηνής την Παρασκευή 20 Μαρτίου στο Gagarin 205 και το Σάββατο 21 Μαρτίου στο Principal Club Theater!