menu

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Συνέντευξη ACID FALLS



Το 2012 τρεις φίλοι και μουσικοί αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Και εγένετο οι ACID FALLS. Ας τους γνωρίσουμε με την βοήθεια του Σταμάτη Μπούτση.

1.    Πότε δημιουργήθηκαν οι ACID FALLS?

Οι ACID FALLS. δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο του 2012 από φίλους οι οποίοι είτε συμμετείχαν σε προηγούμενα σχήματα εναλλάξ, είτε είχαν την τύχη να τζαμάρουν μεταξύ τους για χρόνια χωρίς ποτέ μέχρι τότε να αποτυπώσουν στο σανίδι μια μουσική συνεργασία. Αποτελούνται απ΄τους: Σταμάτης Μπούτσης (drums), Όθωνας Μούλτος (el. guitars), Νάσος Σοφράς (bass, vocals), Κώστας Περδικούρης (vocals, el. guitar).



2.    Tι σημαίνει το όνομα της μπάντας?

Ψάχνοντας μεταξύ εύηχων λέξεων και εκφράσεων με απώτερο σκοπό το τελικό αποτέλεσμα να μην παραπέμπει σε συγκεκριμένο μουσικό ιδίωμα, προέκυψε το όνομα ACID FALLS.. Έχει διττή έννοια στη μετάφρασή του (ο καθένας διαλέγει πώς θέλει να το ερμηνεύσει) και για μας εκφράζει αινιγματικότητα, δύναμη, σαρκασμό και σκοτάδι.

3.     Ποιες οι επιρροές σας?

Οι επιρροές μας φαίνονται από τις διασκευές με τις οποίες επιλέγουμε να πλαισιώνουμε τα τραγούδια μας στις ζωντανές μας εμφανίσεις. Μεταξύ αυτών βρίσκονται οι Iron Maiden, Black Sabbath, Ronnie James Dio, Thin Lizzy, AC/DC και Saxon.

4.    Μίλησε μας για το demo cd σας το LOST IN DAZE είναι η πρώτη σας δισκογραφική δουλειά?

Όντως πρόκειται για την πρώτη μας απόπειρα να εισέλθουμε στο κόσμο της δισκογραφίας. Δουλεύτηκε συνθετικά, παράλληλα με την ηχογράφησή του στο home studio μας και περιλαμβάνει 6 τραγούδια, μέχρι στιγμής, προπομπούς ενός full length LP, το οποίο ευελπιστούμε να κυκλοφορήσει σύντομα. Υπάρχουν 5 κομμάτια διαθέσιμα στο soundcloud.com/acidfalls και στο youtube. Επιπλέον στο youtube, υπάρχει το πρώτο χρονικά κομμάτι που γράψαμε, με τίτλο Halos of Saturn.

5.    Ποίο κομμάτι του LOST IN DAZE θα επιλέγατε εάν φτιάχνατε ένα video clip?

Όλα τα τραγούδια μας έχουν πολύ έντονες μουσικές και στιχουργικές εικόνες, με επικρατέστερα τα Lost in Daze, The Sabbath Wine και Goddess. Ανάλογα με το budget και τη «λαϊκή απαίτηση», θα κριθεί το ποιό θα έχει την τύχη να οπτικοποιηθεί.

6.    Τι είναι μουσική για εσάς?

Είναι διασκέδαση, ψυχοθεραπεία, δημιουργία, ενέργεια, απόδραση, έρωτας, σωτηρία. Κοινώς, αν δεν είχαμε τη μουσική στη ζωή μας δεν θα είμασταν οι ίδιοι άνθρωποι.

7.    Στην Ελλάδα πόσο δύσκολο είναι οι εγχώριες rock μπάντες να προωθήσουν τη δουλειά τους?


Μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα που κινούμαστε στο χώρο, έχουμε καταλάβει οτι είναι μεν εύκολο να γνωστοποιήσει κάποιος τις κινήσεις του, ιδίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχει δε μεγάλη δυσκολία να φτάσει στα ύψη που κατέχουν οι καλλιτέχνες που θαυμάζει, λόγω των περιορισμών που θέτει η δισκογραφία, αλλά και η ίδια η ζωή σήμερα. Το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί. Απαιτούνται χρήματα για πρόβες, για ηχογραφήσεις καθώς και για την κυκλοφορία του υλικού. Όσοι καταφέρνουν να τα κάνουν όλα αυτά είναι, κυριολεκτικά, ήρωες. Αξίζει, ωστόσω, να κυκλοφορούν οι μπάντες τις προσωπικές τους δουλειές γιατί πιστεύουμε οτι έτσι κλείνουν κεφάλαια στις ζωές τους, ολοκληρώνονται σαν οντότητες και υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μεγαλώνει ο «μικρόκοσμος» του περιβάλλοντός τους.



8.    Ο αποκλεισμός τους από τα «μεγάλα» ΜΜΕ αντισταθμίζεται από τα social media? Σε ποιο βαθμό?

Αντισταθμίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, αν φυσικά κάνουν έξυπνες κινήσεις διαχείρισης της προβολής τους. Η μουσική που εκπροσωπούμε, απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που τυγχάνει να είναι χρήστες των social media. Το Rock και το Metal, δεν έχαιραν ιδιαίτερης εκτίμησης των ΜΜΕ της χώρας μας, με αποτέλεσμα να μην ήταν για πολλά χρόνια γνωστοί σημαντικοί καλλιτέχνες που έφεραν τη «ρετσινιά» τους εξ’αιτίας των έκδηλων μουσικών τους προτιμήσεων. Αυτό έχει διορθωθεί αρκετά με τα social media. Σηκώνει όμως και άλλη βελτίωση...

9.    Θα παίζατε άλλο είδος μουσικής αν ήταν να κάνατε μεγάλη καριέρα?

Η ερώτηση του 1 δις δολλάρια... Ο καθένας μας ιδιωτικά είναι ελεύθερος να πράξει ότι θέλει. Σαν σύνολο θα περιμένουμε πρώτα να υπάρξει ρεαλιστικά μια τέτοια επιλογή για να τη συζητήσουμε.

Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία να προβληθούμε από τη σελίδα σας. Σε όλους εσάς που δεν μας γνωρίζετε ελάτε σε επαφή μαζί μας μέσω της σελίδας μας στο facebook.com/ acid falls official fb.