menu

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Νέο δίσκο κυκλοφορεί ο DAVID GILMOUR

Στις 18 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει στα ράφια των δισκοπωλείων η 3η solo δουλειά του Βρετανού μουσικού με τίτλο RATTLE THAT LOCK και θα περιέχει τα :'5 AM''Rattle That Lock''Faces Of Stone''A Boat Lies Waiting''Dancing Right In Front Of Me''In Any Tongue''Beauty''The Girl In The Yellow Dress''Today''And Then…"


Στο άλμπουμ συμμετέχουν οι PHIL MANZANERA και JOOLS HOLLAND ενώ η ηχογράφηση έγινε στο studio του GILMOUR στο Μπράιτον.
Η κυκλοφορία του RATTLE THAT LOCK θα ακολουθήσει παγκόσμια περιοδεία

Η τελευταία δισκογράφική δουλειά του  DAVID GILMOUR ήταν το ON AN ISLAND του 2006.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το teaser

JON LORD SARABANDE



Ο JONATHAN DOUGLAS LORD από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε τις σπουδές στο πιάνο. Ο SEBASTIAN BACH και ο Άγγλος συνθέτης EDWARD ELGAR  όπως και τα blues 'ήταν από τις βασικές επιρροές που δημιούργησαν την μουσική ιδιοφυΐα που ξέρουμε.

Το 1975 οι  DEEP PURPLE επαναπροσδιορίζουν την πορεία τους. Ο RITCHIE BLACKMORE αποχωρεί για να δημιουργήσει τους RAINBOW και οι DEEP PURPLE μένουν χωρίς τον ηγέτη τους.
Ο DAVID COVERDALE αναλαμβάνει δράση και φέρνει στο συγκρότημα τον TOMI BOLIN.
Οι δυο τους ξεκινούν να σχεδιάζουν τους "νέους" DEEP PURPLE πειραματιζόμενοι με ήχους funk.

Ο JON LORD που παραμένει στην μπάντα, στις αρχές του έτους απομονώνεται στο διαμέρισμα του στη California και μέσα σε τρεις μήνες γράφει το καλύτερο άλμπουμ της solo καριέρας του, το αριστουργηματικό SARABANDE κατορθώνοντας να "παντρέψει "¨το rock με την κλασική μουσική.

Το 711 μ.Χ.,  τα μουσουλμανικά φουσάτα του Βέρβερου στρατηγού Ταρίκ Ιμπν Ζιγιάντ διέπλευσαν το στενό μεταξύ Μαρόκου και Ισπανίας και αποβιβάστηκαν στο Γιβραλτάρ, που τότε απέκτησε το σημερινό του όνομα ως «ο Βράχος του Ταρίκ» (Jabal Ṭāriq). Οι τότε κυρίαρχοι της Ιβηρικής, οι εκχριστιανισμένοι Βησιγότθοι του βασιλιά Ροδέριχου συγκρούστηκαν με τους ισλαμιστές μαχητές του Ταρίκ στις άνυδρες πεδιάδες της Ανδαλουσίας, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο ίδιος ο Ροδέριχος στην μάχη της Γκουανταλέτε, της οποίας η έκβαση έσβησε τους Βησιγότθους από την Ιστορία και εγκαινίασε την κυριαρχία των Αράβων στην Ισπανία.

Μαζί τους έφεραν και τον γυναικείο αισθησιακό χορό ZARABANDA που με το πέρασμα των αιώνων αφομοιώνεται από τους Ευρωπαίους.

Τον 18ο αιώνα ο SEBASTIAN BACH ανακαλύπτει τον χορό αυτό που είναι σκανδαλώδης για την εποχή και "παντρεύει" τον ρυθμο του με την κλασική μουσική.

έτσι ο JON LORD ερευνώντας το έργο του μέντορα του μας παραδίδει το SARABANDE στο οποίο συμμέτεχει ο ANDY SUMMERS των POLICE.

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Το φθινόπωρο κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ των GRAVEYARD



Στις 25 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει ο τέταρτος δίσκος των vintage rockers από τη Σουηδία με τίτλο INNOCENCE & DEACADENCE από την NUCLEAR BLAST σε διάφορες εκδόσεις Limited edition DIGI, VINYL, CD / DIGITAL / STREAMING.

Στο τελευταίο τους άλμπουμ, το THE LEGEND του 2012, για άλλη μια φορά οι GRAVEYARD απέδειξαν πως δικαίως ηγούνται στην σκηνή της heavy/vintage μουσικής.


Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Τον Αύγουστο κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ των ROTTING CHRIST






"Έχοντας υπάρξει ενεργοί για 27 χρόνια στη μεταλλική σκηνή και έχοντας παίξει περισσότερα από 1200 shows σε κάθε γωνια του πλανήτη, αποφασίσαμε τελικά να κυκλοφορήσουμε το πρώτο live άλμπουμ μας! Δουλέψαμε σκληρά για να κάνουμε το δίσκο όσο πιο πλούσιο γινότανε, συμπεριλαμβάνοντας όσο το δυνατό περισσότερα αγαπημένα κομμάτια των οπαδών, αποδίδοντας παράλληλα φόρο τιμής σε όλες τις φάσεις της μπάντας. Θα σας πάμε πίσω στις demo μέρες μας και θα σας φέρουμε μέχρι τις σύγχρονες δημιουργίες μας. Αυτός είναι ένας live δίσκος με ψυχή. Σας προσκαλούμε σε ένα ταξίδι στο μαγευτικό κόσμο των ROTTING CHRIST".

Με αυτή την δήλωση ο SAKIS TOLIS συνοδεύει την παρουσίαση του κομματιού ATHANATOI ESTE που θα περιλαμβάνεται στο νέο διπλο live άλμπουμ της μπάντας LUCIFER OVER ATHENS που θα κυκλοφορήσει στις 21 Αυγούστου από την Season Of Mist.