menu

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

RUNNING WILD: RAPID FORAY



Οι Γερμανοί πειρατές κυκλοφόρησαν το καλοκαίρι τον 16ο δίσκο τους το RAPID FORAY  3 χρόνια μετά το RESILIENT που αποκατέστησε την εικόνα του RUNNING WILD μετά το πολύ κακό SHADOWMAKER στο οποίο ο ROLF KASPARECK παρουσίασε ένα άλλο πρόσωπο που ξένισε τους οπαδούς της μπάντας η οποία δισκογραφεί εδώ και 36 χρόνια. 

Το θέμα του RAPID FORAY, είναι - τι άλλο -    οι πειρατές. Ο ήρωας είναι ένας πειρατές που γυρνώντας στο σπίτι του από μια επιδρομή βάζει την κλεψύδρα να μετράει μέχρι την επόμενη εξόρμηση.

Το line up είναι το ίδιο με την παρουσίαση του συγκροτήματος στο WACKEN το 2015 (ROLF KASPARECK φωνή, PETER JORDAN κιθάρα, OLE HEMPELMANN μπάσο, MICHAEL WOLPERS ντραμς).

Το άλμπουμ ξεκινάει με το up-tempo BLACK SKIES RED FLAG το οποίο θυμίζει τους  RUNNING WILD των 90's. 

To WARMONGERS που ακολουθεί έχει έντονο το χρώμα των 80' αφού είχε γραφτεί το 1979 και παρέμεινε στα συρτάρια του ROLF KASPARECK.



To BY THE BLOOD IN YOUR HEART το οποίο είναι  O ROLF το έγραψε στο μυαλό του όταν βρίσκονταν στο δρόμο και προσάρμοσε την μουσική σε αυτό   


Το τελευταίο κομμάτι, το LAST OF THE MOHICANS είναι μια γνήσια RUNNING WILD σύνθεση που κλείνει ένα αρκετά καλό άλμπουμ των heavy metallers από το Αμβούργο οι οποίοι πλέουν σε ασφαλή νερά χωρίς να παρουσιάζουν κάτι εξαιρετικό, ικανό όμως να προσελκύσει το ενδιαφέρον παλιών και νέων θαυμαστών.