menu

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

METAL LAW: HELLRIDER



Το HELLRIDER είναι το τρίτο άλμπουμ των Γερμανών heavy metalers οι οποίοι δισκογράφησαν μετά από 8 χρόνια απουσίας.



Οι METAL LAW δημιουργήθηκαν το 1997 και μετα από πολλές ανακατατάξεις τη μπάντα αποτελούν οι:KARSTEN DEGLING (φωνή, κιθάρα), MARIO BERGFELDER (κιθάρα), GINO CUTOLO (μπάσο) και MAXIMILIAN SCHULZ (ντραμς).

Ο δίσκος περιλαμβάνει 10 νέες συνθέσεις οι περισσότερες σε mid-Tempo ρυθμούς, και ένα παλιότερο κομμάτι το CRUSADERS OF LIGHTS  από το άλμπουμ LAWBREAKER που κυκλοφόρησε το 2008. 

Οι επιρροές τους δεν κρύβονται, είναι εμφανείς σε όλες τις συνθέσεις τους οι IRON MAIDEN, JUDAS PRIEST, ACCEPT, GRAVE DIGGER, ενώ ο frontman KARSTEN DEGLING αποδίδει αρκετά καλά και ειδικότερα τις συνθέσεις σε up-tempo ρυθμούς.





Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

METALLICA MASTER OF PUPPETS

 
 
Το 1986 οι METALLICA κυκλοφορούν το MASTER OF  PUPPETS. Ήταν ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος που κυκλοφόρησαν με την ELECTRA κι ο πρώτος που έγινε χρυσός πουλώντας πάνω από 500.000 αντίτυπα. Το 1991 είχε πουλήσει 4.578.000 αντίτυπα, ενώ σήμερα έχει χαρακτηριστεί έξι φορές πλατινένιος με πάνω από έξι εκατομμύρια πωλήσεις.
 
Mερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μπάντας, όπως το WELCOME HOME (SANITARIUM), το ORION και το ομότιτλο MASTER OF  PUPPETS, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι από κάθε συναυλία τους μέχρι σήμερα. Η θεματολογία των στίχων αγγίζει τον πόλεμο (DISPOSABLE HEROES), τα ναρκωτικά (MASTER OF  PUPPETS), ενώ αναφέρεται και σε ανθρώπινα συναισθήματα (WELCOME HOME (SANITARIUM), ). Είναι ο τελευταίος δίσκος του συγκροτήματος με τον μπασίστα  CLIFF BURTON, ο οποίος απεβίωσε σε τροχαίο δυστύχημα στις 27 Σεπτεμβρίου του 1986 στη Σουηδία.
 
Ο LARS ULRICH είχε συζητήσει με τον GEDDY LEE των RUSH ώστε να αναλάβει την παραγωγή, κάτι που δεν έγινε λόγω υποχρεώσεων του Καναδού.


 
 
Το MASTER OF  PUPPETS είναι το πιο πολυπαιγμένο τραγούδι σε συναυλίες τους (το έχουν ερμηνεύσει πάνω από 1500 φορές μέχρι στιγμής). Είναι ένα απ’ τα δύο μόλις κομμάτια του δίσκου όπου έχουν αποδοθεί συνθετικά credits και στα τέσσερα μέλη της μπάντας (το άλλο είναι το ‘Damage, Inc’), ενώ ο CLIFF BURTON, είχε δηλώσει ότι ήταν το αγαπημένο του.
 
Τα γέλια που ακούγονται στο τέλος προέρχονται από τα μέλη τους και η θεματολογία του αναφέρεται στην εξάρτηση από τα ναρκωτικά, καθώς η σχέση ναρκωτικών-χρήστη παραλληλίζεται με αυτήν της μαριονέτας με αυτόν που την ελέγχει (εξ ου και το cover art του δίσκου).
 
Όταν το 2013 μετέβαιναν στην Κίνα για δύο συναυλίες, η κυβέρνηση της χώρας τους απαγόρευσε να παίξουν το τραγούδι, για να αποφύγει πιθανή εξέγερση των εργαζομένων με αφορμή τον έλεγχό τους απ’ τους ανωτέρους τους. Παρόλα αυτά, ο KIRK HAMMET φρόντισε να παίξει το riff και στις δύο συναυλίες.


ΠΗΓΗ: WIKIPEDIA, STRAIGHTONMUSIC.COM

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

IAN ANDERSON: Κυκλοφορεί άλμπουμ με κομμάτια των JETHRO TULL σε ενορχηστρώσεις για έγχορδα



Στις 24 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ του IAN ANDERSON με τίτλο THE STRING QUARTERS.
 
Σε αυτό ο Βρετανός συνθέτης θα επανεκτελέσει γνωστά και άγνωστα κομμάτια των JETHRO TULL σε ενορχηστρώσεις για έγχορδα με τη συνοδεία του CARDUCCI QUARTET .
 
Ένα δείγμα της δουλείας μπορούμε να πάρουμε ακούγοντας το PASS THE BOTTLE (A CHRISTMAS SONG).
 

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Δείτε το νέο βίντεο των VOIVOD



Οι Καναδοί progressive trhashers εν αναμονή του νέους στούντιο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017, κυκλοφόρησαν το βίντεο του POST SOCIETY το οποίο περιλαμβάνεται στο 7ιντσο EP που κυκλοφόρησαν μαζί με τους ETOMBED A.D.



Δείτε την "οικογενειακή"φωτογραφία των HELLOWEEN




Τις 3 σχεδόν δεκαετίες παρουσίας τους στην δισκογραφία θα γιορτάσουν οι Γερμανοί metallers με μια παγκόσμια περιοδεία που θα διαρκέσει 2 χρόνια η οποία θα ξεκινήσει από το Σαο Πάολο της Βραζιλίας στις 28 Οκτωβρίου.



Στην PUMKINGS UNITED - όπως θα ονομάζεται η περιοδεία- θα ενωθούν ο MICHAEL KISKE και ο KAI HANSEN με την τωρινή lineup της μπάντας και θα ερμηνέυσουν κομμάτια που δεν έχουν παιχτεί στις εμφανίσεις τους ή δεν τα έχουν ερμηνεύσει πότε σε συναυλία.

Ο μπασίστας του συγκροτήματος DANI LOBLE ανάρτησε μια ¨οικογενειακή¨ φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Facebook με όλο το lineup της περιοδείας .





Δείτε το βίντεο



Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

BOLT THROWER



Ένα χρόνο μετά το χαμό του ντράμερ MARTIN "KIDDIE" KEAMS οι BOLT THROWER ανακοίνωσαν πως διαλύονται με την ποιο κάτω δημοσίευση. 




"Εκ μέρους μας και εκ μέρους της οικογένειας του Kiddie θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους σας για τις σκέψεις σας και την υποστήριξη τους τελευταίους 12 μήνες. Μαζί με την οικογένεια του Kiddie αποφασίσαμε να κρατήσουμε το θάνατο του ως ένα ιδιωτικό θέμα και να πάρουμε το χρόνο μας ώστε να αντιμετωπίσουμε όλη την κατάσταση. Όταν ο Kiddie μπήκε στις τάξεις μας πίσω στο 1994, παρόλο που ήταν μόνο 17 χρονών, αμέσως βελτίωσε τους Bolt Thrower σα live μπάντα και κανείς δεν ήταν πιο πιστός και περήφανος που ήταν μέλος των Bolt Thrower από αυτόν.
Περάσαμε 10 χρόνια μαζί κάνοντας περιοδείες στον κόσμο, με 3 διαφορετικούς τραγουδιστές, αλλά ήταν κάτι παραπάνω από ένας απλός ντράμερ για εμάς. Έτσι, όταν μεταφέραμε το φέρετρο του στην τελευταία του κατοικία , η θέση του ντράμερ των Bolt Thrower θάφτηκε μαζί του. Ήταν, και τώρα πάντα θα είναι Ο ντράμερ των Bolt Thrower, ο φίλος μας ο Martin "Kiddie" Keams.
Όσο για τους υπόλοιπους, οι Bolt Thrower ήταν ο τρόπος ζωής μας τα τελευταία 30 χρόνια, χωρίς να καθοδηγούμαστε από λεφτά, από τη φήμη ή τον εγωισμό, αλλά από τις προσωπικές μας αρχές και αξίες οι οποίες μας καθοδήγησαν μέσα στη ζωή μας , και που μας ένωσαν σα φίλους πολύ πριν δημιουργήσουμε τους Bolt Thrower".

Οι BOLT THROWER σχηματίστηκαν το 1986 στο Κόβεντρυ της Αγγλίας από τον μπασίστα GAVIN WARD και τον κιθαρίστα BARRY THOMSON τον ντράμερ ANDREW WALE και τον τραγουδιστή ALAN WEST. Από τότε πολλοί μουσικοί πέρασαν απ΄το συγκρότημα (ALEX THOMAS, ANDREW WHALE, ALAN WEST, ALEX TWEED, MARTIN VAN DRUNEN, DAVE INGRAM) ο κάθε ένας από τους οποίους συνέβαλλε ώστε  να δημιουργηθεί ο θρύλος των BOLT THROWER.

Studio albums
In Battle There Is No Law! (1988)
Realm of Chaos – Slaves to Darkness (1989)
War Master (1991)
The IVth Crusade (1992)
...For Victory (1994)
Mercenary (1998)
Honour – Valour – Pride (2001)
Those Once Loyal (2005)






















Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Νέο άλμπουμ από τον JERRY GARCIA



Το βίντεο για το κομμάτι KYLIE μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω. Το τραγούδι περιλαμβάνεται  στο νέο άλμπουμ του JERRY CARCIA THE COYOTE WHO SPOKE IN TONGUES που θα κυκλοφορήσει στις 27 Ιανουαρίου μέσω της NAPALM RECORDS.


Η ηχογράφηση και το mastering έγιναν από τον STEVE FELDMAN και τον GENE "THE MACHINE" GRIMALDI ενώ το μιξάρισμα από τον ROBBIE WALDMAN στα στούντιο της OASIS MASTERING στη Καλιφόρνια.

Ο JERRY CARCIA δήλωσε πως "αυτό το άλμπουμ είναι από τα ποιο σημαντικά της καριέρας μου δύσκολο και απαιτητικό αλλά αξίζει το κάθε λεπτό ιδρώτα".

THE COYOTE WHO SPOKE IN TONQUES tracklist:

01. Kylie
02. Green Machine
03. Give Me 250ml
04. The Hollingsworth Session
05. Space Cadet
06. Gardenia
07. El Rodeo
08. Argleben II
09. Court Order

Δείτε το νέο κομμάτι των FIREWIND από το επερχόμενο άλμπουμ



Στις 20 Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσει η νέα δισκογραφική δουλειά των FIREWIND με τίτλο IMMORTALS και οι Έλληνες power metallers έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο του ODE TO LEONIDAS.




Μιλώντας ο GUS G. για το δίσκο δήλωσε πως "Δεδομένου ότι είμαστε από την Ελλάδα, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν μια καλή ιδέα να κάνουμε  ένα concept άλμπουμ με θέμα την ελληνική ιστορία και τη πολιτιστική της κληρονομιάς. Έτσι, σε αυτό το άλμπουμ που επικεντρώθηκε στις θρυλικές μάχες των Θερμοπυλών και της Σαλαμίνας κατά τη δεύτερη περσική εισβολή στην Ελλάδα το 480 π.Χ.




"Immortals" track listing:

01. Hands Of Time
02. We Defy
03. Ode To Leonidas
04. Back On The Throne
05. Live And Die By The Sword
06. Wars Of Ages
07. Lady Of 1000 Sorrows
08. Immortals
09. Warriors And Saints

10. Rise From The Ashes

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Οι METALLICA ερμηνεύουν ζωντανά το ATLAS RISE



Οι METALLICA εμφανίστηκαν στο τηλεοπτικό show του Jimmy Kimel και ερμήνευσαν το ATLAS RISE που περιλαμβάνεται στη νέα τους δισκογραφική δουλειά HARDWIRED...TO SELF DISTRICT.



Το τραγούδι αντλεί έμπνευση από τον Άτλαντα, τον ισχυρότερο Τιτάνα της ελληνικής μυθολογίας που καταδικάστηκε από το Δία να κουβαλά στους ώμους τους τον «Ουράνιο Θόλο».

Στο show Αμερικάνοι metallers ερμήνευσαν και το FOR WHOM THE BELL TOOLS.