menu

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Συνέντευξη με τον Άρη Λάμπο των DEATHCROP VALLEY




Ο τραγουδιστής των heavy rockers DEATHCROP VALLEY Άρης Λάμπος απαντά στις ερωτήσεις μας.

Σύστησε μας τους DEATHCROP VALLEY 

Είμαστε ένα τετραμελές Heavy rock σχήμα από την Αθήνα.

 Ποιο ήταν το κίνητρο που σας ώθησε να δημιουργήσετε την μπάντα.

 Η μπάντα σαν ιδέα δημιουργήθηκε το 2010 από τον Αλέξη Καυκανιώτη (κιθάρα) και εμένα.  (φωνή). Ήταν περισσότερο ένα τζαμάρισμα, μια διέξοδος, παρά συγκρότημα. Ωστόσο ξεκίνησαν να δημιουργούνται τραγούδια από αυτή τη διαδικασία.Το 2015 με τον Άγγελο Μανάρα (μπάσσο) και τον Κώστα Αμαργιανιτάκη (τύμπανα) η ιδέα έγινε πράξη. Μπήκαμε όλοι μαζί στο στούντιο και μετά από άπειρες ώρες μεταμεσονύκτιας πρόβας τα πρώτα ολοκληρωμένα τραγούδια των Deathcrop Valley έγιναν πραγματικότητα. 

Πως θα περιγράφατε τον ήχο σας σε κάποιον που δεν σας έχει ακούσει ποτέ. 

Για διευκόλυνση μπορούμε να πούμε ότι με το ένα πόδι πατάμε στους Monster Magnet και με το άλλο στους Spiritual Beggars.. Ωστόσο υπάρχουν metal, funk αλλά και doom επιρροές οι οποίες είναι εμφανείς σε δεύτερο χρόνο και γι αυτό φταίνε τα εκνευριστικά πολλά και διαφορετικά μας ακούσματα 

Αυτό τον καιρό ετοιμάζετε το full length δίσκο , πως θα ονομάζεται, τι κομμάτια θα περιέχει. 

Έχουμε πράγματι ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις για τον πρώτο μας δίσκο και αυτή την περίοδο είμαστε σε διαδικασία μίξης. Πιθανότατα θα πάρει το όνομα κάποιου από τα κομμάτια που θα εμπεριέχονται οπότε το κρατάμε έκπληξη ακόμα και στους εαυτούς μας... Συνολικά θα περιλαμβάνει δέκα κομμάτια, ενώ θα κυκλοφορήσουν επανηχογραφημένα τα "Gotta go" και "Days to come" τα οποία υπάρχουν ήδη στο youtube. 

Ποίος «ευθύνεται» για το γράψιμο της μουσικής και των στίχων

 Συνήθως η μηχανή των riffs είναι ο Αλεξ (κιθάρα) και εγώ  (φωνή) γράφω τους περισσότερους στίχους. Ωστόσο όταν μπαίνει η ιδέα στο στούντιο περνάει μέσα από πολλές διεργασίες. Ο Κώστας (τύμπανα) συνήθως βάζει μια τάξη στη δομή της σύνθεσης ενώ ο Άγγελος (Μπάσσο) έχει τον καταλυτικό ρόλο του να μας ξεκολλάει όταν μπλοκάρει το πράγμα, με τις ιδέες του και όχι μόνο…! 

Το κοινό είναι ανοιχτό σε νέα ακούσματα 

Το κοινό μάλλον είναι ανοιχτό σε νέα ακούσματα αρκεί τα τραγούδια να είναι καλά. Ο στόχος μας με τους Deathcrop Valley δεν είναι να ανακαλύψουμε τον τροχό αλλά να πλάσουμε τον ήχο μας  έτσι, ώστε να περνάμε καλά και εμείς και ο κόσμος. Ακόμα ίσως είναι νωρίς για να το πετύχουμε, αλλά αυτό θέλουμε. Ωραία τραγούδια που να έχουν έχουν να πουν κάτι και να αγγίζουν αυτόν που τα ακούει. 

Στις 9 Σεπτέμβρη θα εμφανιστείτε στο Rock Aid Fest στη Νίκαια με σκοπό τη συγκέντρωση φαρμάκων για το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη. Πως βλέπεις τέτοιου είδους live .. 


Είναι τιμή μας που συμμετέχουμε σε μια τέτοια πρωτοβουλία. Είναι καλό να θίγεις σαν καλλιτέχνης ορισμένες καταστάσεις αλλά είναι καλύτερο να κάνεις και ότι περνάει από το χέρι σου για να βοηθήσεις και κάπου. Σάββατο 9 του μήνα πάρτε ένα κουτί φάρμακα και ελάτε στο κηποθέατρο Νίκαιας!