menu

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Eluveitie Helvetios


 Κάθε βδομάδα θα παρουσιάζουμε 1 άλμπουμ που μας έκανε εντύπωση. Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα να το ακούσετε πατώντας τον player που βρίσκεται δεξιά.

Ξεκινάμε με την 5η δισκογραφική δουλειά των Ελβετών death metallers βασίστηκε στην εξιστόρηση των Γαλατικών Πολέμων από την μεριά της Κέλτικης φυλής των Helvetios. Το εγχείρημα δεν ήταν εύκολο και χρειάστηκε να επιστρατευθούν ιστορικοί καθώς τα περισσότερα στοιχεία προέρχονται από αρχεία των Ρωμαίων δηλαδή από την πλευρά των νικητών.
Έτσι προέκυψε ένα concept άλμπουμ του οποίου τα τραγούδια συνδέονται αφηγηματικά μεταξύ τους.
Την παραγωγή και μίξη έκανε ο Tommi Vetrelli των Coroner, ενώ η ηχογράφηση έγινε σε δύο στούντιο. Οι κιθάρες ταdrums και τα φωνητικά ηχογραφήθηκαν στο New Sound Studio του Vetrelli ενώ το μπάσο, τα παραδοσιακά όργανα  και τα φωνητικά της Anna Murphy σε στούντιο της Λουκέρνης.
Οι συνθέσεις του δίσκου είναι υψηλής ποιότητας μελωδικό  death metal με folk στοιχεία-ελέω παραδοσιακών οργάνων όπου μαζί με την φωνή της Murphy δένουν αρμονικά κάνοντας τους Helvetios να ακούγονται ποιο εξελιγμένοι, με κορυφαίες στιγμές τα “Rose For Epona ” και “Alesia” ενώ δεν υπάρχει κάποιο κομμάτι που να υστερεί σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Οι Ελβετοί death metallers για ακόμα μια φορά μας προσφέρουν έναν πολύ καλό δίσκο.