menu

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

The Pearl Sessions Eπετειακή επανέκδοση του album της Janis Joplin


Με αφορμή την επέτειο κυκλοφορίας του solo album της Janis, “The Pearl”, ανακαλύφθηκε υλικό από την αυθεντική μονοφωνική εκδοχή του album καθώς και μία σειρά απο εναλλακτικές ηχογραφήσεις των κομματιών, demo, φωνητικές λήψεις και πολλά άλλα. Όλα αυτα λοιπόν θα κυκλοφορίσουν με τον τίτλο “The Pearl Sessions” στην επετειακή επανέκδοση του album.
 
Το album θα ονομάζεται “Janis Joplin: The Pearl Sessions” και θα περιέχει εννιά ακυκλοφόρητα κομμάτια ως συμπλήρωμα του τελευταίου αρχικού δίσκου της μεγάλης τραγουδήστριας που ήταν και ο πρώτος και μοναδικός που ηχογράφησε με το σχήμα The Full Tilt Boogie Band. Το διπλό cd θα περιλαμβάνει: Το αρχικό album, μονοφωνικές ηχογραφίσεις των single του album ("Cry Baby", "Me And Bobby McGee", "Half Moon", "Get It While You Can", "More Over", "A Woman Left Lonely") και ένα ολόκληρο δίσκο που θα περιλαμβάνει τις ζωντανες εμφανίσεις της Janis σε τηλεοπτικά στούντιο ερμηνεύοντας τραγούδια του album. Σαν bonus υλικό θα υπάρχει μία ζωντανή έκδοση του “Tell Me Mama”, ένα τραγούδι που δεν υπήρχε στην αρχική έκδοση του “Pearl”, καθώς επίσης και μια έκδοση του “Half Moon” που η τραγουδίστρια ερμήνευσε στο “The Dick Cavett Show” το 1970.

Η επανέκδοση αυτή θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 13 Απριλίου. Το “Pearl” είχε αρχικά κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 1971, 3 μήνες μετά το θάνατο της Janis.

Το “Janis Joplin: The Pearl Sessions” θα είναι διαθέσιμο και σε διπλό 10ιντσο βινύλιο, στις 17 Απριλίου, ενώ μια περιορισμένη έκδοση 12ιντσου βινυλίου του “Pearl”,  θα είναι διαθέσιμη από την www.officialjanis.com.

Η Columbia θα κυκλοφορήσει επίσης και μια ζωντανή ηχογράφηση από τους Big Brother And The Holding Company με τη Janis Joplin στα φωνητικά, που έλαβε μέρος στο Carousel Ballroom το 1968 και ηχογραφήθηκε από τον θρυλικό ηχολήπτη Owsley 'Bear' Stanley.


Το “Live At The Carousel Ballroom 1968” θα κυκλοφορήσει στις 13 Μαρτίου. Μια ειδική έκδοση για συλλέκτες θα είναι επίσης διαθέσιμη σε 12ιντσο βινυλίου.