menu

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Έρχονται οι SANTANA III



Σε συνέντευξη που έδωσε στο Noise11.com, ο Carlos δήλωσε ότι στον επόμενο δίσκο του θα είναι μαζί το line-up των πρώτων τριών δίσκων των Santana. "Αυτοί θα είναι οι Santana IV, καθώς σταματήσαμε στους Santana III", είπε στο μουσικό site, αλλά βέβαια θα πρέπει να συμπληρώσουμε εμείς ότι ο μπασίστας David Brown είναι λογικό να απουσιάζει, καθώς άφησε το μάταιο τούτο κόσμο το 2000. 

Σύμφωνα με τον Carlos, πάντως, το άλμπουμ θα έχει αυτή την αφρικανική αίσθηση των πρώτων τριών άλμπουμ των Santana.


Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

SPIRITUAL BEGGARS: Δείγμα από τον επερχόμενο δίσκο τους




Το 9o άλμπουμ υπό τον τίτλο "Earth Blues"  θα κυκλοφορήσουν οι Σουηδοί στις 16 Απριλίου μέσω της InsideOut Music.

Ο κιθαρίστας και συνθέτης της μπάντας Michael Amott δήλωσε σχετικά με το εξώφυλλο του άλμπουμ: "όταν ήμουν παιδί είχα μια αφίσα στο δωμάτιο μου με δύο εραστές που απολάμβαναν το ηλιοβασίλεμα. Η Ατομική Απειλή ήταν πάνω από τα κεφάλια μας όσο μεγαλώναμε και αυτές τις δύο εικόνες θέλησα να ενώσω". 

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε το πρώτο κομμάτι του δίσκου το "Turn The Tide"







WHITESNAKE: FOREVERMORE




2011, Ο γερόλυκος David Coverdale μας παραδίδει το FOREVERMORE ένα άλμπουμ που θυμίζει τους WHITESNAKE του παρελθόντος όταν στα μέσα της δεκαετίας των 80’s έβγαζαν κομματάρες.



Όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον ήχο τους βρίσκονται εδώ: Blues μαζί με Southern στοιχεία και φυσικά πολύ hard rock κυλούν στις νότες των τραγουδιών.

Το εναρκτήριο Steal Your Heart Away με το πολύ καλό solo του Albride 
είναι απλά Σύγχρονοι Whitesnake, με μια δόση blues και κιθάρες απλά καταιγιστικό. Ακολουθεί το All Out Of Luck και το  Love Will Set You Free”, αρκετά δυνατά κομμάτια και τα δύο, πρόκειται για κομμάτια που θυμίζουν το παρελθόν.

Σε όλο το άλμπουμ φυσικά εκείνο που κυριαρχεί είναι ο μεγάλος Coverdale, ο οποίος σαφώς και δεν μπορεί να αποδώσει όπως στο παρελθόν όμως στέκεται ικανοποιητικότατα.

Ο Doug Aldrich «εκτελεί» πάρα πολύ καλά τα τραγούδια με φοβερά solos.

Το τελευταίο κομμάτι από το οποίο πήρε το όνομα του ο δίσκος είναι μια πολύ όμορφη σύνθεση που ξεκινάει ηρεμα και εξελίσσεται δυναμικά 




Tales From An Analog Diary @ Closer Alternative Bar Ιπποκράτους 150 Παρασκευή 1 Μαρτίου




Tην Παρασκευή 1η Μαρτίου, οι Georges L. & Σταμάτης Γρίσπος σας καλούν σε ένα μουσικό ταξίδι με απρόβλεπτη κατάληξη.

Ήχοι μακριά από τα συνηθισμένα αλλά συνάμα γνώριμοι, κλασικά singles αλλά και αστραφτερά album tracks από όλο το φάσμα της σύγχρονης εναλλακτικής σκηνής διαμορφώνουν το μωσαϊκό μιας νέας μουσικής πρότασης που θα συζητηθεί.

Στο μουσικό αυτό ταξίδι, θα μας συντροφεύσουν σε ένα special live & acoustic show οι καταπληκτικοί :Skull & Dawn:, με διασκευές αγαπημένων τους τραγουδιών & δικές τους συνθέσεις από την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά, στο γνωστό dark - roots / americana ύφος της μπάντας!

Trip starts @ 23.00 (Till late) - Free Entry!

Dark Alternative Sounds & Post Punk Cuts.
Listen. Forget. Re-learn

On Dexx : Georges L. & Stamatis Grispos 

Closer Alternative Bar
Ιπποκράτους 150

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

TEN: Παρασκευή 1 Μαρτίου ΚΥΤΤΑΡΟ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την κυκλοφορία των δυο πολύ επιτυχημένων solo albums του, ο Gary Hughes συνέθεσε 28 κομμάτια, τα οποία σχεδίαζε να χωρίσει σε δύο albums. Τότε ήταν που προστέθηκε στο σχήμα ο Vinny Burns ο οποίος μόλις είχε ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με τους Asia και τους Ultravox. Με την πρόσληψη του Mike Stone (Journey, Whitesnake) για τη μίξη και τον ερχομό του Greg Morgan στα drums ολοκληρώθηκε το πρώτο line up των TEN.

Το ντεμπούτο τους, με τίτλο "X", κυκλοφόρησε το Μάϊο του 1996 και σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία στην οποία και περιόδευσαν την ίδια χρονιά. Με τα κομμάτια ήδη ηχογραφημένα, το συγκρότημα επέστρεψε στο στούντιο ώστε να ολοκληρώσουν το δεύτερο τους album. Το "The Name Of The Rose" κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 1996 και ήταν το ίδιο επιτυχημένο με το "X", αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Με την δημοτικότητα τους να αυξάνεται, μετά τα δυο πρώτα albums τους, πραγματοποιήσαν την πρώτη μεγάλη τους περιοδεία. Αμέσως μετά, επέστρεψαν στο studio για τις ηχογραφήσεις του τρίτου τους album με τίτλο "The Robe", με τον Mike Stone να αναλαμβάνει για άλλη μια φορά τη μίξη. Το νέο album, σήμανε μια αλλάγη στον ήχο του συγκροτήματος, αφού παρουσίασε ακόμη περισσότερα επικά στοιχεία. Με την προσθήκη του Steve Mckenna στο μπάσο, το συγκρότημα περιόδευσε εντατικά για ένα χρόνο. Επιστέγασμα αυτού ήταν η ηχογράφιση και κυκλοφορία η κυκλοφορία του διπλού live album τους με τίτλο "Never Say Goodbye".

Με δεδομένη την επιτυχία τους στην Ιαπωνία, οι TEN τράβηξαν το ενδιαφέρον και των Ευρωπαίων όταν υπέγραψαν με την Mercury Records για την κυκλοφορία του τέταρτου studio album τους "Spellbound", το οποίο βρέθηκε στα δισκοπωλεία τον Απρίλιο του 1999. Την παραγωγή ανέλαβε ο Rafe Mckenna (Giant, Bad Company). Ένα χρόνο αργότερα το συγκρότημα κυκλοφόρησε το concept album "Babylon" με τον Don Airey (Gary Moore, Rainbow, νυν-Deep Purple) στα πλήκτρα. Το 2002 κυκλοφόρησαν το "Far Beyond The World" ενώ το 2004 το "Return To Evermore", το πρώτο τους album με τον Chris Francis στις κιθάρες. Στα επόμενα δύο χρόνια, οι TEN κυκλοφόρησαν ένα ακόμη Best Of, το "The Essential Collection 1995-2005" ενώ το 2006 κυκλοφόρησαν το επικό "The Twilight Chronicles".

Από το 1998 μέχρι το 2007, ο Gary Hughes έγραψε τρια πολύ επιτυμένα solo albums για τον Bob Catley των Magnum, δυο solo albums (Precious Ones και Veritas) και μια Rock Opera με τίτλο "Once And Future King" με μεγάλες guest παρουσίες στους διάφορους ρόλους.

Οι TEN επέστρεψαν τον Ιανουάριο του 2011 με νέο album, το "Stormwarning" το οποίο απέσπασε πολύ θετικές κριτικές από τα μέσα ενημέρωσης και ήταν ένα από τα best selling albums τους στην Ιαπωνία. Επέστρεψαν στη live σκηνή στο τέλος της χρονιάς με την εμφάνιση τους στο Fleetwoodstock Festival, την πρώτη με το σημερινό lineup, ενώ μερικούς μήνες αργότερα έκαναν μια mini περιοδεία στην Αγγλία.

Τον Οκτώβριο του 2012, κυκλοφόρησαν το νέο τους album με τίτλο "Heresy And Creed", το οποίο για άλλη μια φορά απέσπασε θετικότατες κριτικές, ενώ μπήκε στα UK Rock Charts την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Το συγκρότημα, έχει ήδη παρουσίες στα Firefest και Hard Rock Hell, σε συναυλίες στην Ισπανία και την Αγγλία, ενώ προγραμματίζει μεγάλη πανευρωπαϊκή περιοδεία για τη χρονιά που έρχεται.

TEN:
Gary Hughes - Vocals, Guitars, Programming
Dan Mitchel - Guitars
John Halliwell - Guitars
Steve McKenna - Bass Guitar
Darrel Treece-Birch - Keyboards
Max Yates - Drums And Percussion

INFO
Ημερομηνία 1 Μαρτίου, Παρασκευή
Χώρος Κύτταρο
Διεύθυνση Ηπείρου 48 & Αχαρνών
Τηλέφωνο 210-8224134
Τιμή Εισιτηρίου 15,20 / 25 e
Ώρα Έναρξης 20:00
Σημεία ΠροπώλησηςTicket House, No Remorse Records, Bat City
Διοργάνωση HighVoltage Productions

CODE OF SILENCE: Dark Skies Over Babylon




Οι Βρετανοί melodic metallers CODE OF SILENCE, με frontman το Βραζιλιάνο τραγουδιστή Gus Monsanto (Revolution Renaissance, Adagio, Symbolica, Lord Of Mushrooms), το ντεμπούτο album της μπάντας "Dark Skies Over Babylon" είναι ένα μεγαλεπίβολο θεματικό album, βασισμένο στις ιστορίες των θρυλικών Ναϊτών Ιπποτών, κατά την περίοδο των Σταυροφοριών.

Με τον Paul Logue (Eden's Curse) στην παραγωγή, και με τον Ιταλό παραγωγό Alessandro Del Vecchio (Eden's Curse, Hardline, Lionville) στη μίξη και το mastering.



Εκτός του Monsanto, στη μπάντα συμμετέχουν ο κιθαρίστας Ben Randall (Power Quest) που πήρε τα πάνω του όταν κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία του "Πιο Υποσχόμενου Κιθαρίστα" στον εναρκτήριο Guitar Idol 2008 διαγωνισμό του Λονδίνου, σε ηλικία μόλις 17 ετών, τον πληκτρά Scott McLean (Falloch, Concept Of Time), το drummer John Clelland (The Crows, The Jack, Karma, The Troubleshooters) και το μπασίστα και αρχηγό της μπάντας, James Murray.

TRACK LIST:


01. Omertà
02. Bitter Sweet Paradise
03. Sky Is Falling Down
04. Tame The Tempest
05. Dark Skies Over Babylon
06. Seventh Seal
07. Witches Of November
08. Black Abyss
09. Knights Of The Crimson Cross
10. Midnight Cathedral (Veritas)
11. Here To Heaven

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ENFORCER Death By Fire



Η τρίτη δισκογραφική δουλειά των Σουηδών heavy metalers «έσκασε» με την αυγή του 2013. Δυόμισι χρόνια σχεδόν από το προηγούμενο τους άλμπουμ το Diamonds και κατά την διάρκεια των οποίων οι ENFORCER «όργωσαν» την υφήλιο είτε ως  support είτε ως headliners, μπήκαν στο στούντιο και ξεκινώντας από το μηδεν αφού το υλικό που είχαν στα συρτάρια τους είχε γραφτεί από τον  Adam Zaars ο οποίος έχει αποχωρήσει από την μπάντα, έφτιαξαν έναν αυθεντικό made by ENFORCER δίσκο.



Old school heavy metal με στοιχεία NWOBHM αποτελούν τις συνθέσεις που είναι δυνατές με ταχύτητα –μόνο αργό κομμάτι το εναρκτήριο Bells Of Hades περιλαμβάνει το άλμπουμ χωρίς καθόλου να ακούγονται παλιομοδίτικοι αλλά ταυτόχρονα να έχουν και μια «γεύση από τα 80’s» (το Cristal Suiteθυμίζει MAIDEN).

Οι Σουηδοί όντας δέκα χρόνια στην μουσική σκηνή δείχνουν πως γουστάρουν αυτό που κάνουν, να φτιάχνουν δηλαδή κομμάτια με στοιχεία από το παρελθόν αναμεμιγμένα με τις δικές τους –άλλωστε ο Olof Wikstrand έχει δηλώσει πως οι ENFORCER είναι μια extreme  μοντέρνα μπάντα- και φαίνεται πως το εγχείρημα τους πιάνει αφού το DEATH BY FIRE τους αναδεικνύει σε υπολογίσιμη δύναμη.

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

PRETTY MAIDS: Μια πρόγευση από το νέο τους άλμπουμ



Στις 22 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ των PRETTY MAIDS "Motherland" μέσω της Frontier Records
Ως πρόγευση για του τι πρέπει να περιμένουμε έδωσαν στη δημοσιότητα το Video clip για το κομμάτι "Μother Of All Lies". Δείτε το.








Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

KATATONIA Gagarin 205 Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου




Με 20 και πλέον χρόνια σπουδαίας καριέρας στις πλάτες τους και πολλές εξαιρετικά επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις στη χώρα μας, οι Σουηδοί ΚΑΤΑΤΟΝΙΑ, μία από τις κορυφαίες μπάντες ατμοσφαιρικού metal (στις αρχές της καριέρας τους θεωρούνταν ως οι προπάτορες του doom / death ήχου), έρχονται στην Αθήνα, για μία και μοναδική εμφάνιση στη χώρα μας, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, στο Gagarin205.
Στις αποσκευές τους έχουν το άλμπουμ “Dead End Kings”, που προκάλεσε πάταγο, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, ενώ στη χώρα τους είναι υποψήφιοι για το Βραβείο Grammy. Ο Ελληνικός metal Τύπος δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχος μπροστά σ’ αυτό το αριστούργημα:
Metal Hammer: “Το “Dead End Kings” διαφοροποιείται ως ένα σημείο από το “Night Is The New Day”. Όχι στις ρίζες του αυτές καθεαυτές, αλλά στο ότι το νέο τους δημιούργημα στα δικά μου αυτιά ακούγεται ακόμα πιο σκοτεινό και μελαγχολικό από τον προκάτοχό του. Θα μου πείτε γίνεται αυτό; Και όμως… Όλα γίνονται με αυτό το συγκρότημα πλέον. Ήταν και είναι μία από τις μοναδικές ικανότητες του. Να πιάνει την ψυχή σου, να την τσαλακώνει, να την κάνει σκουπίδι και να την αφήνει έρμαιο των μουσικών του επιλογών”. Βαθμός: 9/10 (Τεύχος 333, 9/2012)
ROCK HARD: “Ο Jonas Renkse είναι ακόμη περισσότερο το “κέντρο” των τραγουδιών. Πραγματικά μπορώ χωρίς αμφιβολία να πω ότι είναι τα καλύτερα φωνητικά που έχει κάνει ποτέ! Τα πιο ώριμα, τα πιο απαιτητικά… Φυσικά τα τραγούδια δεν έχουν χάσει την σκοτεινή, καταθλιπτική ατμόσφαιρα που έδιναν πάντοτε τα riffs του Anders “Blakkheim” Nystrom, καθώς και τα ψυχοβγαλτικά πλήκτρα και samples. .. Μια μπάντα που ποτέ, μα ποτέ δεν έχει απογοητεύσει, είτε στις καφρίλες, είτε στις σκοτεινίλες της. Προχωρούν, προοδεύουν, δουλεύουν και ελπίζω να το κάνουν για πολλά χρόνια ακόμα!” Βαθμός: 9,5/10. #6 καλύτερος δίσκος του 2012 σύμφωνα με τους συντάκτες του ROCK HARD και #8 σύμφωνα με τους αναγνώστες του.
Rocking.gr: “Πέρασα πολλά καλοκαιρινά βράδια ακούγοντας το “Dead End Kings” και η συντροφιά του υπήρξε πολύτιμη, όπως πολύτιμη αναμένεται να αποτελέσει και τις αντίστοιχες νύχτες του χειμώνα που έρχεται, όταν και είμαι σίγουρος ότι θα το αναζητώ συχνά. Στη ζωή είναι πολλά αυτά που μας απογοητεύουν συνεχώς και οι Katatonia μπορεί να συγκαταλέγονται μεταξύ των καλύτερων για να τραγουδάνε για αυτές τις απογοητεύσεις, αλλά η ώρα που οι ίδιοι θα μας απογοητεύσουν δεν έφτασε ακόμα.” #15 καλύτερος δίσκος του 2012 σύμφωνα με τους αναγνώστες του.
RockOverdose.gr: “Ο δίσκος αυτός, όπως όλοι των KATATONIA, διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που προσφέρει η μουσική, γεννά συναισθήματα, σε ταξιδεύει σε ψυχικές λεωφόρους, στοχεύει βαθιά μέσα στον εσωτερικό μας κόσμο, μας φέρνει αισθήματα πόνου αλλά και ελπίδας. Όλα αυτά μέσα από ένα μουσικό υπόβαθρο που διαθέτει οντότητα, προσωπικότητα, άρτια δομή εξαιρετική ενορχήστρωση.” Βαθμός: 80/100. #7 καλύτερος δίσκος του 2012 σύμφωνα με τους αναγνώστες του.
Οι KATATONIA φημίζονται για τα χορταστικά τους live, που έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια, αλλά και για την αγάπη τους για το Eλληνικό κοινό. Με μία σειρά από άλμπουμ που έχουν λατρευτεί, όπως το “Last Fair Deal Gone Down” (το οποίο έπαιξαν ολόκληρο πριν από περίπου 2 χρόνια, στο επετειακό τους show) αλλά και το “Viva Emptiness” και τραγούδια που προσφέρουν ανατριχίλες, όπως το “My Twin” ή το “Teargas”, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα προσφέρουν ένα show που θα το θυμόμαστε για πολύ καιρό, λίγο πριν αναχωρήσουν για την νέα τους Αμερικάνικη περιοδεία τους μαζί με τους OPETH.
Πριν τους KATATONIA, θα εμφανιστούν οι SCAR OF THE SUN, που μόλις επέστρεψαν από μία πολύ επιτυχημένη Ευρωπαϊκή περιοδεία με τους PAIN, MOONSPELL, SWALLOW THE SUN και LAKE OF TEARS και πολύ μεγάλη συναυλιακή εμπειρία. Μαζί τους, οι modern / alternative metallers MAPLERUN, που όλοι τους θυμόμαστε από τις εμφανίσεις τους με τους SHADOW GALLERY, με πρόσφατο το άλμπουμ “Restless” που κυκλοφόρησε και μαζί με το περιοδικό Metal Hammer και ποικίλες μουσικές επιρροές, αλλά και οι ME AND MYSELF, που αναδείχτηκαν μέσα από το ROCK HARD Live και κυκλοφορούν την παρθενική τους δουλειά στο τέλος Ιανουαρίου από την Ikk Productions.
Μία από τις πιο σημαντικές “μεταλλικές και όχι μόνο” συναυλίες του 2013, που δεν πρέπει να χάσετε για κανένα λόγο…

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Σάκης Φράγκος
210 9939613 – 6938090471
sakis@rockhard.gr

Νέο άλμπουμ ετοιμάζουν οι MEGADETH





"Super Collider" θα είναι ο τίτλος του νέου άλμπουμ τους, που θα κυκλοφορήσει από την Tradecraft, τη νέα δισκογραφική εταιρία του Dave Mustaine.

Σχετικά με το θέμα της νέας δισκογραφικής των MEGADETH, ο Mustaine είπε: "Έχουμε μια νέα εταιρία. Αφήσαμε την Roadrunner. Ολοκληρώσαμε το συμβόλαιο μας μαζί τους, κάτι που πολλές metal μπάντες δεν έχουν την πολυτέλεια να έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν συμβόλαια. Συνήθως είτε διαλύονται ή σταματούν ή τα παρατάνε και άλλα τέτοια, αλλά ήμασταν έντιμοι και τελειώσαμε το συμβόλαιο μας μαζί τους και προχωρήσαμε. Και έχουμε στην πραγματικότητα μια φανταστική σχέση με μια ολοκαίνουργια δισκογραφική. Έχουμε έντεκα τραγούδια που έχουν ήδη ηχογραφηθεί. Θέλουμε να τους δώσουμε δεκατρία για, ξέρετε, B-sides και ιαπωνικές κυκλοφορίες και όλα αυτού του είδους τα τρελά πράγματα."

Διπλό live album κυκλοφορούν οι WHITESNAKE




Υλικό από την συναυλία που έδωσαν το 2011 στην Ιαπωνία στο φεστιβάλ Loud Park θα περιέχει το νέο διπλό live album των WHITESNAKE το οποίο θα ονομάζεται "Made In Japan" και θα κυκλοφορήσει σε DVD Blu και Ray στις 3 Απριλίου.

TRACKLIST

Disk 1:

01. Best Years
02. Give Me All Your Love Tonight
03. Love Ain’t No Stranger
04. Is This Love
05. Steal Your Heart Away
06. Forevermore
07. Six Strings Showdown
08. Love Will Set You Free
09. Drum Solo
10. Fool For Your Loving
11. Here I Go Again
12. Still Of The Night

Disk 2: (Sound Check / Demo)

01. Love Will Set Your Free
02. Steal Your Heart Away
03. Lay Down Your Love
04. Fare Thee Well (Acoustic Version)
05. One Of These Days (Acoustic Version)
06. Good To Be Bad (Acoustic Version)
07. Tell Me How (Acoustic Version)
08. Evil Ways




Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ATROCITY: Ακούστε το νέο τους κομμάτι από το Okkult



Το νέο album τους με τίτλο "Okkult" θα κυκλοφορήσει στις 26 Απριλίου και θα αποτελεί μέρος μιας τριλογίας. Μπορείτε να ακούσετε ένα κομμάτι από το άλμπουμ, το "Pandæmonium".  Μπορείτε να ακούσετε το κομμάτι πατώντας εδώ

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

BULLET FOR MY VALENTINE: TEMPER-TEMPER


Ο τέταρτος δίσκος των Ουαλών δεν αφήνει καμία αμφιβολία: Οι BULLET FOR MY VALENTINE είναι metal μπάντα, διαλύοντας έτσι τις όποιες ενστάσεις είχαν διάφοροι τα προηγούμενα χρόνια.

Το Temper -Temper αποτελεί ένα ολόφρεσκο άλμπουμ στο οποίο οι BULLET FOR MY VALENTINE κατάφεραν να ενσωματώσουν τον ήχο που έχουν γίνει γνωστοί και παράλληλα να παρουσιάσουν και κάποια νέα στοιχεία όπως μικρότερης διάρκειας και ποιο κοφτά riffs καθώς και μικρότερα solos.


Το όνομα ο δίσκος το πήρε από ένα κομμάτι που περιλαμβάνεται σε αυτόν, ακολουθώντας την ίδια τακτική όσον αφορά την ονοματοδοσία των άλμπουμ τους.

Οι συνθέσεις έχουν αρτιότητα, με τοBreaking Point που ανοίγει το άλμπουμ να έχει όλα τα χαρακτηριστικά των  Ουαλών, riffs και  refrain γεμάτα δύναμη, και το Dead To The World να θυμίζει τα 80’s. Ο frontman Matt Tuck δήλωσε πως δεν υπήρξε κάποιο concept ή demo στο οποίο να στηρίχθηκαν για την σύνθεση των κομματιών.

Οι BULLET FOR MY VALENTINE κατάφεραν να φτιάξουν ένα καλό άλμπουμ που να ικανοποιεί τους fans αλλά που ακούγεται ευχάριστα και από αυτιά όχι εξοικειωμένα με τον ήχο τους.

Ακούστε το άλμπουμ



Giants Of Canaan: Παίρνουμε μια "γεύση" από το νέο άλμπουμ των ATTACKER




Επτά χρόνια από την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά  το πολύ καλό "The Unknown", οι ATTACKER θα κυκλοφορήσουν αυτό το μήνα την νέα τους δουλειά η οποία θα τιτλοφορείται "Giants of Canaan" και θα περιλαμβάνει δέκα τραγούδια. 

ΤRACKLIST:

01. GIANTS OF CANAAN
02. TRAPPED IN BLACK
03. THE HAMMER
04. WASHED IN BLOOD
05. SANDS OF TIME
06. CURSE THE LIGHT
07. BLACK WINDS CALLING
08. STEEL VENGEANCE
09. BORN INTO BATTLE
10. THE GLEN OF THE GHOST

Και μια γεύση από το άλμπουμ


Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Δείτε το νέο video του SLASH από το "Apocalyptic Love"




Nick Walberg (THE NOMADS) "Θα κυκλοφορήσουμε EP"




Οι THE NOMADS, οι πρωτοπόροι του Garage Punk ήχου έρχονται στην Ελλάδα για δύο συναυλίες στην Αθήνα και την Λάρισα και ο Nick Valberg έδωσε συνέντευξη στο www.rocking.gr 

Εκεί  ανάφερε πως δεν θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ αφού η ηλικία τους και οι σταθερές τους δουλειές δεν τους το επιτρέπουν αλλά θα υπάρξει ένα EP που θα περιέχει 4 νέα κομμάτια.



TOOL: Δεν αναμένεται άλμπουμ το 2013



Ο frontman του συγκροτήματος Maynard James Keenan ανέφερε πως οι TOOL δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν καποιο άλμπουμ μέσα στο έτος αφού δεν έχουν καθόλου ύλικο.

Η τελευταία τους δουλειά, το 10.000 days κυκλοφόρησε το 2006, Λιγότερο θυμωμένο,  περισσότερο ώριμο και σίγουρα μελωδικότερο, από το καταπληκτικό "Lateralus" το "10000 days" μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον ως αριστούργημα, ένα διαμάντι που λάμπει σε μια εποχή που κυριαρχεί το αναμάσημα, οι "συνταγές" και η μετριότητα, με τα περισσότερα συγκροτήματα να έχουν μετατραπεί από τις εταιρίες τους σε μηχανές κοπής ψηφιακών δίσκων.

Να θυμίσουμε πως στις 19 Φεβρουαρίου οι PUSCIFER, η άλλη μπάντα του  Maynard James Keenan θα κυκλοφορήσει  EP

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Το Μάρτιο θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ των WARLORD



Το νέο άλμπουμ των WARLORD "The Holy Empire" θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο. 

Πάρτε μια "χορταστική γεύση" από αυτό.



Κυκλοφόρησε το νέο single των Von Hertzen Brothers



«Το "Flowers And Rust" είναι η ιστορία του χωρισμού της πρώτης αγάπης και μιλάει για το σημάδι που σου αφήνει. Πολλές φορές μας ακολουθά στο υπόλοιπο της ζωής μας. Στην χειρότερη περίπτωση, αποτελεί τον λόγο για τον οποίο κάποιες ζωές ξεκίνησαν λάθος από την αρχή τους...»

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο Mikko von Hertzen το νέο single της progressive μπάντας Von Hertzen Brothers το οποίο περιλαμβάνεται στο νέο τους άλμπουμ "Nine Lives" που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο. Παρακολουθήστε το.


Beggar's Blues Diary K2 BAR Θεσσαλονίκης 10 Εδεσσα



Οι Beggar's Blues Diary και το "The Truth" ταξιδεύουν στην Ελλάδα!

Με αφορμή την κυκλοφορία του 3ου τους album "The Truth", οι Beggar's Blues Diary ξεκινούν την χειμερινή τους περιοδεία αρχής γενομένης με την τρίτη εμφάνισή τους στο «Ράδιο Αρβύλα» του Ant1!

H περιοδεία τους θα περιλαμβάνει υλικό του νέου τους album αλλά και singles από τις δύο προηγούμενες δισκογραφικές τους δουλειές.

Με τον γνωστό δυναμισμό και την δίψα τους για live (πραγματοποίησαν 72 εμφανίσεις μέσα στο 2012), επισκέπτονται αρχικά την βόρεια και κεντρική Ελλάδα.

Η περιοδεία τους θα ολοκληρωθεί με ένα headline act στο AN CLUB (Εξάρχεια) στις 30/03/2012, μαζί με τους "Mama Kin" και τους "Contra Limit"!

Στην πόλη της Εδεσσας θα βρίσκονται την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στο K2 Bar.


Show Starts @ 22.00

Vince Neil: "Ίσως κυκλοφορήσουμε EP το 2014 "




"Αυτό που πιθανόν να γίνει είναι να υπάρξει ένα ΕΡ με 3-4 τραγούδια αλλά κι αυτή η κυκλοφορία δεν πρόκειται να εμφανιστεί πριν τις αρχές του 2014".

Αυτό δήλωσε ο τραγουδιστής των MOTLEY CRUE, Vince Neil σε πρόσφατη συνέντευξη του όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ.



Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Πάνος Μπίρμπας 'Mournful'



Το "Mournful" είναι το ντεμπούτο άλμπουμ του Πάνου Μπίρμπα, σε επιμέλεια και παραγωγή του Lolek...

Το "Mournfull" είναι ένα ταξίδι μεταξύ μύθου και αλήθειας. Στέκεται στη σκοτεινή πλευρά του δρόμου και αφηγείται αληθινά συναισθήματα πλέκοντας φανταστικές ιστορίες. Βιώνει κυνικά τον έρωτα ,τον θάνατο, την απώλεια, την φυγή, την ελευθερία.

Ακολουθεί έναν φυγά-κατάδικο που καταφέρνει να το σκάσει από το κελί του για μια και μόνο νύχτα, εκρήγνυται σαν φλεγόμενο άστρο στον κόκκινο ουρανό της πόλης αναζητώντας τον αληθινό έρωτα. Στέκεται μοναχικά κοιτάζοντας από το παράθυρο την βροχερή πόλη της Νέας Υόρκης, αδιαφορώντας για την φασαρία και τους μπελάδες που προκαλούν οι συμμορίες της. Θρηνεί μόνο για την αγάπη που έφυγε , για την αγάπη που αλλάζει μορφές, αλλά υπάρχει πάντα γύρω του..

Το "Mournfull" νοσταλγεί και αγγίζει διακριτικά το παρελθόν , σου ζητάει να χορέψεις valse και ύστερα σε καθηλώνει με τους αργούς ,σχεδόν νεκρικούς swing ρυθμούς του. Μεταμορφώνεται όμως μέσα από πολύ δυνατά ξεσπάσματα, από απελπισμένες κιθάρες που σε μεταφέρουν στην βαθύτερη Αμερική και σε ξεσηκώνει να χορέψεις με τους pure rock και trip hop ρυθμούς του.

Το "Mournful" κυκλοφορεί αυτές τις μέρες απο την FM Records και παρουσιάζεται από μια δυναμική και καλοκουρδισμένη μπάντα στη σκηνή του six d.o.g.s. την Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου στις 21:30.

TRACKLISTING :

1. SHE’S LONG GONE
2. HAIR SHADOWED OF GOLD
3. LOVER
4. JAILBIRD
5. VALSE OF A DEAD MARCH
6. DEAD BONES
7. BEGGAR
8. MOURNFULL





Παρακολουθείστε το βίντεο από το νέο άλμπουμ των WITHIN THE RUINS

Στις 26 Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει το τρίτο άλμπουμ των WITHIN THE RUINS "Elite" από την eOneGoodFightRecords.

Παρακολουθείστε το βίντεο για το κομμάτι "Feedding Frenzy"



Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Σάββατο 9 Φλεβάρη 2013 – THE NOMADS @ AN Club




Οι «πατεράδες» των The Hellacopters & The Hives, το συγκρότημα από το οποίο ξεκίνησαν όλα στο Garage-Punk, αυτοί που μοιράστηκαν τη σκηνή με τον Roky Erickson έρχονται στην Αθήνα για μία εκρηκτική συναυλία αλλά κι ένα επίσημο DJ Set με το ολοκαίνουριο αριστουργηματικό Solna να αποτελεί το καλύτερο άλμπουμ της 30χρονης καριέρας τους:

(συναυλία + official DJ Set) – Εισιτήρια από 16 ευρώ:
Διαθέσιμα ήδη τα εκπτωτικά εισιτήρια THE NOMADS (-20%): σημαντική έκπτωση σε ανέργους, στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους, πολύτεκνους, φοιτητές: έλα στο Drugstore (μόνο εδώ, σε κανένα άλλο σημείο προπώλησης) με την αντίστοιχη κάρτα ή το έγγραφο σε ισχύ και πάρε εισιτήριο για την εκρηκτική συναυλία των The Nomads με έκπτωση 20%, αντί για 20 ευρώ δηλαδή κατέβαλε μόνο 16. Τα εκπτωτικά εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα μόνο στην προπώληση (όχι στο ταμείο την ημέρα διεξαγωγής της εκδήλωσης) και μόνο στο Drugstore (Αραχώβης 10 & Ιπποκράτους 69).
- The Nomads Official DJ Set – After Show Party:
οι Nomads στα decks του Drugstore! Επίσης, συναντούν τους οπαδούς και υπογράφουν βινίλια, CDs κλπ. Το Σάββατο 09.02.2013 αμέσως μετά τη συναυλία @ THE DRUGSTORE (Αραχώβης 10 & Ιπποκράτους 69, τηλ.: 211-4015779)
Εισιτήρια – ένα και μόνο κοινό εισιτήριο και για τις δύο εκδηλώσεις- προπωλούνται ήδη (σημεία προπώλησης: The Drugstore, www.ticketarena.gr, www.ticketpro.gr, Ticket House Αθηνών & Θεσσαλονίκης). Ένα κοινό εισιτήριο και για τις δύο εκδηλώσεις.
Προπώληση-Ταμείο: 20 ευρώ

Beggar's Blues Diary K2 BAR Θεσσαλονίκης 10 Εδεσσα




Δελτίο Τύπου
Οι Beggar's Blues Diary και το "The Truth" ταξιδεύουν στην Ελλάδα!

Με αφορμή την κυκλοφορία του 3ου τους album "The Truth", οι Beggar's Blues Diary ξεκινούν την χειμερινή τους περιοδεία αρχής γενομένης με την τρίτη εμφάνισή τους στο «Ράδιο Αρβύλα» του Ant1!

H περιοδεία τους θα περιλαμβάνει υλικό του νέου τους album αλλά και singles από τις δύο προηγούμενες δισκογραφικές τους δουλειές.

Με τον γνωστό δυναμισμό και την δίψα τους για live (πραγματοποίησαν 72 εμφανίσεις μέσα στο 2012), επισκέπτονται αρχικά την βόρεια και κεντρική Ελλάδα.

Η περιοδεία τους θα ολοκληρωθεί με ένα headline act στο AN CLUB (Εξάρχεια) στις 30/03/2012, μαζί με τους "Mama Kin" και τους "Contra Limit"!

Στην πόλη της Εδεσσας θα βρίσκονται την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στο K2 Bar.


Show Starts @ 22.00

Νέο μπασίστα απέκτησαν οι XANDRIA




Οι Γερμανοί symphonic metallers ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Steven Wussow (exDOMAIN, SHYLOCK, ILLECTRONIC ROCK ) για να καλυφθεί η θέση του μπασίστα.
Ο Wussow θα κάνει το ντεμπούτο του στη σκηνή με τους XANDRIA την άνοιξη στην Ρωσία.



Ο Messiah Marcolin (ex CANDLEMASS) θα συμμετάσχει στο νέο δίσκο των AMON AMARTH

                                             Φωτογραφία από τις ηχογραφήσεις

Ο πρώην τραγουδιστής των CANDLEMASS θα συμμετέχει στο νέο άλμπουμ των Σουηδών power metallers. Οι AMON AMARTH  έδωσαν στην δημοσιότητα φωτογραφία με τον Messiah Marcolin στο στούντιο αναφέροντας απλά "Our friend Messiah Marcolin came by the studio today”.

Το καλοκαίρι κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ των Black Sabbath



Το νέο album των Black Sabbath λέγεται "13" και ηχογραφήθηκε στο Los Angeles με παραγωγό τον Rick Rubin. Το συγκρότημα αποκάλυψε πως θα το "13" θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο της φετινής χρονιάς και θα περιέχει συνολικά 15 τραγούδια.

Στα drums, o Brad Wilk των Rage Against The Machine, αντικατέστησε τον Bill Ward που αποχώρισε από την επανένωση των Black Sabbath.




Εκπλήξεις κρύβει το νέο άλμπουμ των Sirenia



Τον έκτο δίσκο τους ετοιμάζουν οι Sirenia από το φθινόπωρο ο οποίος –σύμφωνα με δηλώσεις τους επιφυλάσσει εκπλήξεις.
 
 Συγκεκριμένα η μπάντα δήλωσε:

Είμαστε σίγουροι ότι ο έκτος δίσκος των Sirenia θα έχει κάποιες ωραίες εκπλήξεις και είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε αυτό το δίσκο κάπως διαφορετικό από τους δύο προηγούμενους.”

“Βρεθήκαμε ξανά στο studio αυτό το σαββατοκύριακο για να ηχογραφήσουμε κάποια φωνητικά ακόμα. Βρισκόμαστε περίπου στη μέση της ηχογράφησης το φωνητικών.

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει κάτω από την ετικέτα της Nuclear Blast Records.

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Dark Horizon, Heart Attack, 2 Φεβρουαρίου Bad City




Δελτίο Τύπου

Οι Heart Attack ξεκινάνε τη νέα χρονιά δυναμικά, με πολύ κέφι καθώς και ανανεωμένο line-up & playlist, έχοντας τη χαρά να μοιραστούνε τη σκηνή του Bat City με μια εξαιρετική Ηeavy/Power/Symphonic μπάντα από την Ιταλία, τους Dark Horizon.

DARK HORIZON (Italy)

Οι Dark Horizon μετράνε ήδη 16 χρόνια παρουσίας με 3 studio albums και σίγουρα θα μας απασχολήσουν ακόμα περισσότερο στο μέλλον! Δημιουργήθηκαν το Σεπτέμβριο του 1996 από τους Alessandro Battini (keyboards) και Daniele Mandelli.(guitars). To 1998 κυκλοφόρησαν το demo-cd “Legend In Opera”, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της Underground Symphony. Tο ντεμπούτο τους “Son Of Gods” κυκλοφόρησε το Nοέμβριο του 2001 και περιέχει 8 power metal tracks με ισχυρές συμφωνικές επιρροές.

Με νέα μέλη στο line-up το Μάιο του 2004 κυκλοφορούν το 2ο τους album “Dark light’s shades”, στο οποίο το master έγινε στα Gate & Pathway studios από τον Sascha Paeth, παραγωγό των Rhapsody, Angra, Edguy, Shaman κλπ. Το “Dark light’s shades” περιέχει 10 tracks μελωδικού heavy metal με power/symphonic, αλλά και prog rock των 70’s / 80’s στοιχεία. Στις ηχογραφήσεις συμμετείχε και 1 κουαρτέτο εγχόρδων και στιχουργικά συναντάμε ιστορικές και epic αναφορές, όπως η τριλογία με αναφορά στον Αννίβα. Το album αυτό άνοιξε το δρόμο ώστε το Μάιο του 2005 να κάνουν την πρώτη τους περιοδεία στη Γερμανία, ενώ τον Οκτώβριο του 2005 μοιράζονται τη σκηνή με τους Royal Hunt. Το Μάρτιο του 2006 η μπάντα περιοδεύει και πάλι στη Γερμανία, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή τους στο φημισμένο Headbangers Night festival.

To 3o τους album ηχογραφείται στα Finnvox Studios (Helsinki, Finland) σε παραγωγή των Daniele Mandelli και Arto Tuunela (HIM). Το “Angel Secret Masquerade” περιέχει 10 τραγούδια μελωδικού heavy metal, με επιρροές από Masterplan και Angra και κυκλοφορεί από την Underground Symphony τον Ιούλιο του 2010. Την άνοιξη του 2012 για να εορταστούν τα 15 χρόνια του γκρουπ κυκλοφορεί το διπλό cd “Dark Light Shades Deluxe Edition” το οποίο αποτελεί μια νέα έκδοση του Dark Light Shades” με σπάνιο υλικό, bonus tracks και ένα live-cd ηχογραφημένο κατά τη διάρκεια της 2ης περιοδείας τους στη Γερμανία, ενώ το artwork έχει επιμεληθεί η Alexandra Back (Kamelot, Adagio, Operatika).

Ένα live το οποίο οι οπαδοί του μελωδικού Ηeavy δεν πρέπει να χάσουν !!

Ακολουθεί dj-set από τον Μιχάλη aka HMRM! στα γνωστά hard/heavy/power μονοπάτια.
Be there!

Για περισσότερες πληροφορίες

HEART ATTACK

Οι Heart Attack δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2010 από τους: Γιώργο Δριμυλή (ex-Raging Storm)-vocals και Στέργιο Ντίκο-drums. Η σύνθεση του group ολοκληρώθηκε με την προσθήκη των Μιχάλη Τ.- keyboards, Γιώργου Πατέλη-bass και Στέφανου Γεωργιτσόπουλου-guitars.

Το ύφος τους κινείται σε Hard Rock και Heavy μονοπάτια από τις δεκαετίες του ‘80 και του ’90, ενώ και τα κομμάτια που επιλέγονται για διασκευές ακολουθούν αυτά τα μουσικά ρεύματα χωρίς να λείπουν κι οι εκπλήξεις... Έχουν πραγματοποιήσει αρκετές live εμφανίσεις με σημαντικά γκρουπς από Ελλάδα και εξωτερικό, όπως οι Cloven Hoof, Outloud, Work Of Art, Konkurent, Secret Illusion, George Gakis, Crimson Fire, Hungry Heart, Νewman, Danger Angel, Wild Rose, Wild Machine, X-Piral κ.α. πάντοτε με party διάθεση κι αξιόλογη ανταπόκριση από πλευράς κοινού. Από τον Ιούνιο του 2012 είναι πλέον διαθέσιμο και το promo του group, στο οποίο περιέχονται 4 τραγούδια και στόχος είναι μέσα στο 2013 να κυκλοφορήσει η πρώτη ολοκληρωμένη τους δουλειά.

Μετά από αρκετές αλλαγές το lineup σήμερα έχει ως εξής:
George Drimilis-Vocals
Stefanos Georgitsopoulos-Guitars
Lila Moka-Keyboards/backing vocals
Nikos Michalakakos-Bass guitar
Peter Petrov-Drums


Bat City
Διεύθυνση: Λεωφόρος Αλεξάνδρας 11
Τηλέφωνο: 210 6401666
Τιμή εισιτηρίου: 10 e
Ώρα έναρξης: 22:00