menu

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ENFORCER Death By Fire



Η τρίτη δισκογραφική δουλειά των Σουηδών heavy metalers «έσκασε» με την αυγή του 2013. Δυόμισι χρόνια σχεδόν από το προηγούμενο τους άλμπουμ το Diamonds και κατά την διάρκεια των οποίων οι ENFORCER «όργωσαν» την υφήλιο είτε ως  support είτε ως headliners, μπήκαν στο στούντιο και ξεκινώντας από το μηδεν αφού το υλικό που είχαν στα συρτάρια τους είχε γραφτεί από τον  Adam Zaars ο οποίος έχει αποχωρήσει από την μπάντα, έφτιαξαν έναν αυθεντικό made by ENFORCER δίσκο.



Old school heavy metal με στοιχεία NWOBHM αποτελούν τις συνθέσεις που είναι δυνατές με ταχύτητα –μόνο αργό κομμάτι το εναρκτήριο Bells Of Hades περιλαμβάνει το άλμπουμ χωρίς καθόλου να ακούγονται παλιομοδίτικοι αλλά ταυτόχρονα να έχουν και μια «γεύση από τα 80’s» (το Cristal Suiteθυμίζει MAIDEN).

Οι Σουηδοί όντας δέκα χρόνια στην μουσική σκηνή δείχνουν πως γουστάρουν αυτό που κάνουν, να φτιάχνουν δηλαδή κομμάτια με στοιχεία από το παρελθόν αναμεμιγμένα με τις δικές τους –άλλωστε ο Olof Wikstrand έχει δηλώσει πως οι ENFORCER είναι μια extreme  μοντέρνα μπάντα- και φαίνεται πως το εγχείρημα τους πιάνει αφού το DEATH BY FIRE τους αναδεικνύει σε υπολογίσιμη δύναμη.