menu

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Συνέντευξη InsaniteR


Πριν λίγο καιρό οι Έλληνες Trashers ανέβασαν στο You Tube το intro από τη νέα τους δουλειά που μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, και το highwayofrock βρήκε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κιθαρίστα και τραγουδιστή της μπάντας Peter ο οποίος δεν μασά τα λόγια του.






Καλησπέρα Peter. Πες μας πόσο καιρό "υπάρχουν" οι  InsaniteR



Καλησπέρα, οι InsaniteR υπάρχουν από το 2011 σαν μια μπάντα που είχε ως έδρα την Κρήτη. Ωστόσο έχουμε αλλάξει αρκετές μορφές και έδρες απο τότε , με σημερινή την Χίο. Αν και ξεκινήσαμε σαν μια μπάντα με τρία μέλη , έχουμε καταλήξει σαν μια μονομελής μπάντα


(χωρίς αυτό να σημαίνει οτι είχαμε κάποιες διαφορές και αυτό ειχε σαν αποτέλεσμα να χωριστούμε) που απλά έχει πολλούς καλούς φίλους-οπαδούς που βοηθάνε.

Τι σημαίνει το όνομα της μπάντας

InsaniteR σημαίνει για εμάς μανιακός! Μανιακός με την μουσική, με το thrash, ενάντια σε κάθε τι το οποίο προσβάλει τις αντιλήψεις μας . Αρχικά η λέξη αυτή υπάρχει μόνο στα λατινικά, και σημαίνει το άγριο, αλλά για εμάς είναι ολόκληρο το φάσμα στο οποίο ανήκει αυτή η λέξη! Να προσθέσω ότι αυτό το όνομα το χρωστάμε στον καλό μας φίλο Αντώνη από την Κύπρο ,σε αυτή την κυπριακή πορωτικη δύναμη !

 Μέσα σε αυτό το διάστημα έχετε κυκλοφορήσει 4 ep. από που αντλείτε την έμπνευση σας?
Λοιπόν εδώ με πιάνεις απροετοίμαστο! Ίσως δεν υπάρχει έμπνευση απλά αγάπη για την μουσική, και ίσως ,λέω ίσως ταλέντο. Αν προσπαθούσα να το αποδώσω κάπου, θα ήταν ίσως στις καταστάσεις που έχουμε ζήσει. Ξέρεις το σάπιο σύστημα(δεν το λέω με πολιτικό

υπαινιγμό), οι δυσκολίες επιβίωσης, οι ρίζες μας στο αυθεντικό μεταλ.. ναι ίσως αυτό να βοηθάει. Ξέρεις ,και είμαι σίγουρος έχεις καταλάβει οτι οι παλιές μπάντες σε σχέση με τα παλιά τους Cd πλέον βγάζουν πολύ κακά δισκάκια . Αυτο ίσως συμβαίνει γιατί είναι πλούσιοι

και έχουν βολευτεί. Παλιά το metal ήταν ενα είδος επανάστασης, κάτι διαφορετικό, πλέον εκείνοι δεν μπορούν να το δουν έτσι καθώς έγιναν οι ίδιοι το σύστημα το οποίο πολεμούσαν, αλλά εμείς το βλέπουμε ακόμα σαν επανάσταση. Ίσως αυτή είναι η έμπνευση μας!

 Γιατί διαλέξατε αυτό το είδος μουσικής. Πόσο δύσκολο είναι να ακολουθήσει κανείς μια Thrash μπάντα στην Ελλάδα?

Από την στιγμή που χώθηκα για τα καλά στην μεταλ μουσική ήταν το είδος της μπάντας που πάντα ήθελα να φτιάξω. Για εμένα το thrash βγάζει ένα απίστευτο συναίσθημα, κάτι το αληθινό. Οι απίστευτα γρήγορες νότες, σε συνδυασμό με τα πωρωμένα φωνητικά ή άλλοτε τα κορονοιδή  φωνητικά πραγματικά φτιάχνουν έναν απίστευτο συνδυασμό! Οι τότε thrashers ήταν οι μόνοι που ήταν λές και προέρχονται από τους μέταλ οπαδούς. Δηλαδή πέρα απο την μουσική, ήταν άτομα που φορούσαν οτι φορούσαν και οι οπαδοί , ούτε βαφόντουσαν ούτε τιποτα. Ωστόσο το να ακούς μια μουσική και να σε τρελαίνει απο το να την παίζεις και να έχεις το ίδιο συναίσθημα έχει τεράστια διαφορά.Η δυσκολία είναι μεγάλη, ξέρεις πολλές φορές ακούς να παίζουν σε τεράστιες ταχύτητες και να καταλήγουν όλοι μαζί στην ίδια νότα και λες ουαου, άλλα το θέμα είναι οτι η πορεία ίσως να μην ήταν ίδια για όλους, ειναι απίστευτα δύσκολο να παίζεις σωστά και συγχρονισμένα με τα άλλα μέλη της μπάντας σε τόσο μεγάλες ταχύτητες. Αυτο ειναι και ένα κακό τμήμα του thrash το να βρείς μέλη για μια τέτοια μπάντα ειναι πολυ δύσκολο, είναι δύσκολο να έχεται όλοι την ίδια αγάπη για το thrash και τις ίδιες ικανότητες.
Όσο αναφορά το δεύτερο σκέλος ,  είναι δύσκολο να παίξεις τόσο γρήγορα και σωστά μουσική , και σε συνδυασμό με τα μέσα που υπάρχουν στην Ελλάδα γίνεται δυσκολότερο.


Υπάρχουν κλίκες στο χώρο του ελληνικού Thrash? 

Δυστυχώς κλίκες υπάρχουν παντού ! Φυσικά και στο thrash. Ξέρεις όλοι κάνουν οτι δεν τα βλέπουν αλλά ας μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας.
Γιατί πάει μπροστα μια μπάντα που είναι μέτρια και κάποια άλλη εμφανώς καλύτερη όχι. Είμαι σίγουρος όλοι το έχουν αναρωτηθεί!
Κάποιοι όχι τόσο φανατικοί(Έλληνες) με Ελληνικες μπάντες αν τους ρωτήσεις ποιές ελληνικές μπάντες ξέρουν θα σου πουν το πολύ τρείς και ίσως να τις έχουν ακούσει μόνο απο διαφημήσεις περιοδικών. Και ίσως δεν φταίνε τόσο αυτοί .Εάν τα μεγάλα περιοδικά προωθούν τόσα χρόνια τις ίδιες 10 μπάντες απο τις οποίες οι μισές ίσως είναι καλές, ποιος φταίει?Είμαι σίγουρος οτί εάν άκουγαν κάποιες Underground θα κολούσαν με τα κομμάτια τους. Αλλά κανείς δεν δίνει σε αυτούς την ευκαιρία! Ειναι πολλοί αυτοι που νομίζουν οτι η Ελλάδα δεν έχει μεταλ μπάντες, ενω ειναι άπειρες και υπάρχουν πολλές καλές!

Εμείς ασχολούμαστε με την μουσική, είναι η ζωή μας, και ίσως όλα αυτα μας φαίνονται περίεργα αλλά για κάποιον που απλά του αρέσει να ακούει μουσική, έχει δουλεία και προσωπική ζωή, είναι απόλυτα φυσικό να μην κάτσει να ασχοληθεί με την τοπική σκηνή ψάχνοντας μόνος του μπάντες ,αλλά να ακούσει κάτι mainstream Που του αρέσει !
Ένα είναι σίγουρο εαν δεν γλείψεις δεν θα μπορέσεις να κάνεις δυνατά Live και να μπεις σε περιοδικά.
Εγώ είμαι από την μεριά αυτών που αν δεν τους αρέσει κάτι θα το πουν, δεν θα το κυνηγήσουν για να το βλάψουν , αλλά ούτε θα κρύψουν την γνώμη τους για να μπουν στην κλίκα. Δυστυχώς η γνώμη του άλλου αν είναι σκληρή γίνεται δόλωμα για θάψιμο. Κρίνοντας από εμάς

αν περιμένει κάποιος να του πω πόσο γαμάτος είναι, να κάνω συνέχεια Like, να τον γλείφω καθημερινά , να γίνω υποτίθεται φίλος του για να μπω στην κλίκα του και να με προωθήσει, οχι δεν θα το κάνω, θα του πώ άντε γαμήσου!
Πλέον όποιος έχει διασυνδέσεις προωθείτε , κάνει δυνατά support και όλα αυτά σε βάρος άλλων!
Δεν λέω φυσικά οτι όποιος πετυχαίνει δεν το αξίζει, αλλα είναι και αυτή μια μεγάλη , εαν όχι η μεγαλύτερη όψη του νομίσματος!
Προσωπικά κάποτε είμουν και σε μπάντα με την οποία αν και δεν είχαμε demo η cd(είχαμε δικά μας τραγούδια) , είχαμε τις προτάσεις λόγο γνωριμιών για δυνατά Live!
Επειδή τώρα θα μου πει κάποιος απλά τα λες , δεν έχεις επιχειρήματα.. Ξέρεις τι θα του πω? τρέχα να δείς τα support στην επαρχία, το 70% (και λέω λίγα)είναι άκυρα. Punk μπάντες σαπορτάρουν Doom μπάντες, rock μπάντες σαπορτάρουν metal μπάντες, και όλα αυτά

γιατί όλοι είναι στην ίδια κλίκα (φυσικά και μπορούν να γίνουν τέτοια support, όσο άκυρα και να είναι αλλά ο λόγος δεν είναι η μουσική, είναι οι κλίκες). Αν η κλίκα του διοργανωτή έχει μέλη σε punk μπάντα τότε όποιος και να είναι headliner, punk support θα έχει .Επίσης θα δείς οτι κάποιες μπάντες παίζουν συνέχεια support .. τι  δεν υπάρχουν μπάντες? Προσωπικά υπάρχουν πάνω απο τρεις μπάντες που τις είδα στο ίδιο μέρος, τον ίδιο μήνα τρείς και τέσσερις φορές..

Το κακό είναι ότι δεν είναι μόνο οι κλίκες μεταξύ των μπαντών-διοργανωτών στις οποίες για να μπεις πρέπει να γλείψεις πολλούς και να πεις και ευχαριστώ ,αλλά υπάρχουν και κλίκες στην προώθηση συγκεκριμένων μπαντών μέσω επώνυμων περιοδικών ! Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί να ακούει για τους ίδιους και τους ίδιους . Δεν μπορεί να μας πληροφορούν που ο τάδε μεταλ σταρ έβηξε, ή σκέπτεται να βγάλει cd (σκέπτεται , δεν έχει καν αποφασίσει ο ίδιος), και να αφήνουν τόσες σπουδαίες underground μπάντες στην απέξω! Εκεί έξω υπάρχουν απίστευτες μπάντες που δεν προωθούνται γιατί πρέπει το περιοδικό να γλείψει τους δικούς του, να βγάλει λεφτά από έναν εναλλακτικό( στην Ελλάδα )μουσικό χώρο ,και να θάψει όποιους πάνε αντίθετα με τα νερά του.
Είναι γελοίο να βγάζει μια μεγάλη ιστορική μπάντα έναν δίσκο που δεν ακούγεται με τίποτα και τα περιοδικά να λένε ότι είναι γαμάτος!

Είναι  επίσης τραγικό στο ελληνικό χώρο να βλέπεις και σε μέταλ κανάλια και σε περιοδικά να διαφημίζονται κάποιοι χωρίς να έχουν κάνει καν κάποιο σπουδαίο επίτευγμα, ενώ υπάρχουν τόσοι άλλοι εμφανώς καλύτεροι.

Άλλο ένα παράδειγμα για να κλείσω με αυτό, έβλεπα τις προάλλες(κανα χρόνο πριν) ένα μεταλ κανάλι και είχαν συνέντευξη σε μια νέα μεταλ μπάντα η οποία δεν είχε βγάλει cd , είχε απλά ένα κλιπάκι που απλά παίζανε το τραγούδι, ένα τραγούδι δηλαδή μόνο, ήταν όλο κιόλα κάνα τετράμηνο συγκροτημένη η μπάντα, έπαιζε συνηθισμένο θορυβώδες-Ανέτο-core , από αυτά που όταν ξεχωρίζεις μια νότα ενθουσιάζεσαι, και τους είχαν εκεί γιατί απλά τα δύο μύλοι τους ήταν πρώην μέλη από δύο ας πούμε σχετικά γνωστές-μέτριες ελληνικές μπάντες . Αν δεν είναι αυτό δείγμα κλίκας τι είναι? Και να σου πω θορυβώδες core παίζαμε, τίποτα πρωτότυπο να πω ότι γι αυτό το λόγο τους βάλανε ! Υπάρχουν διαμάντια αλλά αυτοί που μπορούν να τους βοηθήσουν κάνουν ότι δεν βλέπουν και προωθούν τους φίλους τους! Προωθούν το θόρυβο γιατί αυτό πουλάει και σε αυτό είναι μέρος η κλίκα τους! Όταν μπαίνει στην μέση η κλίκα τα μουσικά κριτήρια διαγράφονται παντελώς!

6. Πως ξεπερνιούνται τα προβλήματα που δημιουργούν?



Αυτό είναι το δύσκολο σημείο. Δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με αξιοπρέπεια , που δεν μπαίνουν σε κλίκες πουλώντας τα πιστεύω τους και γλείφοντας κάλους, με δυστυχώς τα αποτελέσματα να είναι σχεδόν καταστροφικά για την ίδια την μπάντα.


Αλλά αν υπάρχει η διάθεση , αυτό το στοιχείο που διακρίνει τον μεταλλά "το πείσμα" ,πιστεύω όλα μπορούν να επιτευχθούν!
Σίγουρα το να μην είσαι μέρος κλίκας σε κάνει να χάνει μεγάλες ευκαιρίες, αλλά αν και ο κόπος είναι μεγάλος ,όποιος πιστεύει στον εαυτό του μπορεί να τα καταφέρει!
Ευτυχώς υπάρχουν σε όλο το κόσμο αρκετοί τύποι που απλά θέλουν να βοηθήσουν αφιλοκερδώς μια μπάντα.Δεν θέλουν να κερδίσουν όπως κάνουν

οι κλίκες αλλά θέλουν να δώσουν. Κρίνοντας πάλι από εμάς πιστεύω ότι οποιοδήποτε μπάντα μπορεί να τα καταφέρει, δεν θα αργήσει η στιγμή, αν αξίζεις και το κυνηγάς, που θα έρθει κάποιος άγνωστος και θα σου προτείνει κάποιο tour με κάποιες μεγάλες μπάντες ή έστω μαγαλομεσαιες, το οποίο έγινε με εμάς , αν και τελικά δεν τα καταφέραμε να πάμε!

7. Η Metal και η Thrash μουσική στην χώρα μας είναι σαν να μην υπάρχει από τη σκοπιά της προβολής και προώθησης πως αντιμετωπίζετε το πρόβλημα?



Γενικά στην εποχή αυτή προωθούνται τα λεγόμενα εύκολα είδη μουσικης για απλούς ανθρώπους όπως ποπ.Δεν είναι μόνο αυτό όμως! Όσο αφορά την προώθηση από την πλευρά της ακραίας μουσικής  μόνο το ψευτο μέταλ προωθείτε. Αυτό ακούνε οι νέοι , αυτό θα αγοράσουν οι νέοι άρα αυτό προωθούν. Δεν τους αδικώ , γιατί προφανώς δεν είναι τόσο μεταλας κάποιος που θέλει να βγάλει λεφτά από την αγαπημένη του μουσική, απο το χόμπι του και ο οποίος εύχεται να γίνει μόδα το μέταλ ώστε να βγάλει λεφτάκια (δεν μιλάω για όλους παντα!). Δεν είναι ποπ (και δεν θέλω να θίξω ουτε την μουσική, ούτε αυτούς που το ακούν, καλά κάνουν!) , είναι μέταλ.. Το πώς αντιμετωπίζεται το όλο θέμα είναι κάτι που δεν μπορώ να στο απαντήσω με ακρίβεια.


Η εποχή είναι απίστευτα δύσκολη, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιμένουμε! Να είμαστε όλοι μαζί χωρίς να θάβουμε ο ένας τον άλλον πίσω απο την πλάτη του.Αν δεν τα βρούμε εμείς μεταξύ μας δεν νομίζω να έρθει το μέταλ στο προσκήνιο. Γενικά δεν νομίζω ποτέ το μέταλ να γίνει η εθνική μας μουσική και να προωθηθεί απίστευτα. Ένας λαός που έχει μάθει να διασκεδάζει αλλιώς δεν αλλάζει έτσι! Και φυσικά δεν το λέω με την κακή έννοια. Δικαίωμα του καθενός να ακούει οτι μουσική του αρέσει! Ωστόσο το μέταλ πάντα θα έχει ένα μεγάλο κοινό!




8. Πως "στήνεται" ένα live των InsaniteR? 



Χαίρομαι πολύ που θα σου απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Αρχικά εμείς(οι μπάντες) οι οποίοι στήνουμε και διοργανώνουμε μόνοι μας τα live μας ανήκουμε σε μια διαφορετική κατηγορία από την συνηθισμένη , και από αυτήν που γνωρίζει ο απλός οπαδός !

Αν ρωτήσεις κάποιον πώς γίνεται ένα Live θα σου απαντήσει ότι φέρνεις την μπάντα και τα μηχανήματα και παίζουν!

Δυστυχώς έτσι δεν είναι!
Συνήθως για να διοργανώσεις ενα Live χρειάζεται 10 άτομα για να βοηθήσουν, και διοργανωτή ! Εμείς είμαστε μόνο τρείς και κάνουμε τα πάντα μόνοι μας!  Αρχικά πρέπει να κλήσεις ηχολήπτη, να κάνεις αφίσες, να εκτυπώσεις τις αφίσες, να κολλήσεις αφίσες, να κλήσεις κάβα, πάγο ,να κλήσεις χώρο, την μέρα του live να κουβαλήσεις 500 κιλά εξοπλισμό σε απόσταση μπορεί και χιλιόμετρο ,να στήσεις τα μηχανήματα,  να κάνεις ήχο και μετά να βρείς τα κουράγια να παίξεις! Ξέρεις εμείς ευχαριστιόμασταν πολύ τα live μας και κυριολεκτικά τα δίναμε όλα, ανελέητο κοπάνιμα και ο ιδρώτας ποτάμι, αλλά δυστυχώς ο

κόσμος δεν το καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι. Πολύ λίγοι είναι αυτοί που συνειδητοποιούν πόσο κουραστικό είναι, και οτι το κάνουμε δωρεάν γιατί έτσι γουστάρουμε! Οτι 10 μέρες πριν το Live εμείς λιώνουμε σε πρόβες, λιώνουμε να το διοργανώσουμε την συναυλία ,και

ξέρεις δεν είμαστε πλούσιοι , πρέπει να δουλέψεις για να ζήσεις !
Έχουμε παίξει σε live που ο ένας από εμάς 2 ώρες πριν βγει στην σκηνή ξερναγε ασταμάτητα .Έχουμε παίξει σε Live που εγώ είχα μονοπυρυνωση και χτυπημένο χέρι. Το 90% θα το είχε ακυρώσει , αλλά εμείς πραγματικά το ευχαριστιόμασταν και το κάναμε και για εμάς

και για το κόσμο! Δεν ήταν τα λεφτά στην μέση !
Δυστυχώς ειναι εύκολο να κρίνεις εκ του ασφαλούς ! Και φυσικά δεν λέω για τους δικούς μας οπαδούς ούτε θα κρίνω εαν είναι η πλειοψηφία, αλλά πάντα υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι .Αυτό είναι όμως κακό, το 90% της παγκόσμιας μέταλ σκηνής κοιτά πως θα πάρει από τους

μέταλ οπαδούς λεφτά, όσο πιο πολλά γίνονται και ναι οι περισσότεροι δεν το καταλαβαίνουν. Και εμείς(και άλλες μπάντες παγκοσμίως) που προσωπικά σε αντίθεση με αυτούς ,δεν έχουμε βάλει ποτέ ούτε είσοδο ,και έχουμε πάντα οικονομικό ποτό ,ώστε να μπορεί να έρθει ο απλός οπαδός χωρίς να του φύγουν 3 μεροκάματα ,αλήθεια στεναχωριόμαστε

να βλέπουμε ότι δεν το εκτιμά ο άλλος..Είναι άσχημο να βλέπεις ότι ο άλλος δεν καταλαβαίνει, και ειδικά αν είναι και του χώρου ,όπως διοργανωτής!
Ευτυχώς υπάρχουν πάντα αυτοί που καταλαβαίνουν και εκτιμούν !



9. Πως βλέπετε την εγχώρια Thrash σκηνή, υπάρχουν τα μέσα και θέληση ώστε ν΄αναπτυχθεί?


Την βλέπω πολύ δυνατή. Έχει πολλές καλές μπάντες απο τις οποίες δυστυχώς προωθούνται λίγες όπως είπαμε και πρίν. Γενικά η Ελληνική μεταλ σκηνή έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από ότι δείχνουν τα ΜΜΕ!
Υπάρχουν πολλές μπάντες που αν προωθηθούν έστω και λίγο θα κάνουν το μπάμ !Ωστόσο ο ανταγωνισμός μεταξύ μας , και σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν βοηθάει , θα ήταν καλύτερο να ήταν συναγωνισμός, όσο φλώρικο και να ακούγεται αυτό!
Όσο αφορά εαν έχουμε τα μέσα η απάντηση είναι σκληρή. Η Ελλάδα μας δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις τεράστιες προωθητικές ικανότητες της Αμερικής και το τεράστιο κοινό(χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν αξίζουν οι μπάντες μας) ,και σίγουρα εαν θέλει να κάνει κάποιος καριέρα πρέπει να φύγει από εδώ.

10. Αν και πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το ep Infitium, ήδη δημοσιεύσατε στο YouTube το Intro του νέου σας ep. Πες μας λίγα λόγια για αυτό 

Ναι , και είμαστε πολλοί χαρούμενοι που το καταφέραμε γιατι αν και η θέληση υπάρχει , καμιά φορά δεν υπάρχουν τα χρήματα ή ο χρόνος. Το νέο μας ep θα έχει τίτλο " Half faces " και θα αποτελέσει το τελευταίο κομμάτι του thrash ξεσπάσματος μας. Αναμένεται η κυκλοφορία του τον Δεκέμβριο και θα έχει πολλές νέες συμμετοχές! Η μια είναι στο artwork του πολύ καλού μας φίλου Παύλου Τομάζου, ενός απίστευτα ταλαντούχου τύπου, και η άλλη αφορά τα φωνητικά(σε ένα κομμάτι) και την συμμέτοχη του John Didas απο Enochian Cross.
Στο προηγούμενο Ep υπήρχε ένα guest vocal  πιο thrash απο εμένα, αλλά αυτή την φορά θα αλλάξουμε ύφος σε κάτι πιο brutal με τον John.
Το δισκάκι θα έχει 8 κομμάτια και ίσως ένα ακόμα , το οποίο το δουλεύουμε ! Η ατμόσφαιρα θα είναι thrash, όπως και τα riffs αλλά αυτή την φορά η προσέγγιση θα ειναι λίγο πιο μελωδική χωρίς να σημαίνει οτι θα αλλάζει το είδος που βαράμε!
Για άλλη μια φορά όλα τα όργανα έχουν ηχογραφηθεί και γραφτεί από εμένα σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες.
Το Mastering-Mixing-Reamping έγινε πάλι στο φίλο μας David Prudent , ο οποίος αποτελεί μια ιδανική λύση για μπάντες που δεν έχουν να ξοδέψουν μια περιουσία σε μεγάλα ψευτοστούντια , και ο οποίος κάνει πολύ και καλή δουλειά!

11. Τι να περιμένουμε από τους InsaniteR στο μέλλον

Καλώς ή κακώς θα μας ακούτε για χρόνια, έχουμε στα σκαριά πάνω απο 6 νέα ep με πολύ υλικό,( και καλό κατά την ταπεινή μου γνώμη ) να έχει κιόλας ηχογραφηθεί ! Αυτό που μπορώ να σου πω είναι οτι μετά το Half faces , θα κυκλοφορήσει ενα ακόμα με τίτλο "Fuck you" και χαρακτήρα καθαρά punkothrash! Σε όσους δεν αρέσουν οι InsaniteR ας μην μας ακούνε! Σε ευχαριστώ πολύ που ενδιαφέρθηκες να κάνουμε μια συνέντευξη έξω από τα δόντια! Δεν είμαστε μια απίστευτη μπάντα αλλά αξίζει όποιος δεν μας έχει ακούσει να μας δώσει μια ευκαιρία! Σε όσους μας στηρίζουν ένα μεγάλο ευχαριστώ! Αυτοί είναι οι ίδιοι οι InsaniteR!

Σε ευχαριστώ.