menu

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Νέο άλμπουμ κυκλοφορούν οι HELLOWEEN


Οι Γερμανοί power metallers θα κυκλοφορήσουν το 15ο τος άλμπουμ το οποίο θα ονομάζεται MY GOD-GIVEN RIGHT στις 29 Μαϊου με την ετικέτα της NUCLEAR BLAST.

Οι συνθέσεις ηχογραφήθηκαν κατά το διάστημα Οκτωβρη 2014 - Φλεβάρη 2015 στην Τενερίφη με παραγωγό τον CHARLIE BAUEFEIND (GOTTHARD, HAMMERFALL).

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει σε διάφορες εκδόσεις (CD, DIGIPAK, EARBOOK).



"My God-Given Right" track listing:

01. Heroes
02. Battle's Won
03. My God-Given Right
04. Stay Crazy
05. Lost In America
06. Russian Roulé
07. The Swing Of A Fallen World
08. Like Everybody Else
09. Creatures In Heaven
10. If God Loves Rock 'N' Roll
11. Living On The Edge
12. Claws
13. You, Still Of War

The limited digipak (with special 3D cover) and the vinyl version will feature two bonus tracks:

14. I Wish I Were There
15. Wicked Game

The digital version contains three bonus tracks:

14. I Wish I Were There
15. Wicked Game
16. Free World

The limited earbook will feature a bonus CD with four bonus tracks:

01. I Wish I Were There
02. Wicked Game
03. Nightmare
04. More Than A Lifetime


ΑΚΟΎΣΤΕ ΤΟ BATTLE'S WON


Νέο tribute άλμπουμ για τον ΜΕΓΑΛΟ κοντό



Η Massacre Records θα κυκλοφορήσει ένα διπλό άλμπουμ αφιερωμένο στον RONNIE JAMES DIO. 



Θα ονομάζεται A LIGHT IN THHE BLACK - A TRIBUTE TO RONNIE JAMES DIO και θα βρίσκεται στα ράφια των δισκοπωλείων από τις 22 Μαίου.

Θα περιέχει 20 κομμάτια του τα οποία θα ερμηνεύσουν 12 συγκροτήματα όπως: CRYSTAL BALL, MESSENGER, GUN BARREL, GLORYFUL, THE ORDER, METAL INQUISITOR, CIRCLE OF SILENCE, BURDEN OF GRIEF, LOVE.MIGHT.KILL, REBELLION, IRON FATE and WIZARD.

Η εταιρία  εδωσε στην δημοσιότητα την εκτέλεση του SACRED HEART από τους CRYSTAL BALL.


BLACK SABBATH: Αποχαιρετούν με περιοδεία



"Ο σχεδιασμός είναι την επόμενη χρονιά να κάνουμε την τελευταία περιοδεία των BLACK SABBATH και ακόμα ένα δίσκο."

Ο OZZY δήλωσε τα παραπάνω σε συνέντευξη που έδωσε στην Βραζιλία.

ΟΙ DOKKEN τον Ιούνιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες οι DOKKEN θα εμφανιστούν τον Ιούνιο  στη Θεσσαλονίκη στο  Eightball Club Livestage στην Αθήνα στο Κύτταρο.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται σύντομα.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Έφυγε από τη ζωήο Τζακ Έλι, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Kingsmen



Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 71 ετών ο Τζακ Έλι, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Kingsmen, ο οποίος ήταν κυρίως γνωστός για την επιτυχία της δεκαετίας του '60 "Louie Louie".



Ο γιος του,  Σον Έλι, δήλωσε ότι ο πατέρας του, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Ρέντμοντ του Όρεγκον, έπειτα από μακροχρόνια μάχη με ασθένεια. «Λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων δεν είμαστε ακόμα σίγουροι ποια ήταν η αρρώστεια», είπε ο Σον Έλι στο Associated Press.

Το «Louie Louie» ηχογραφήθηκε σε ένα στούντιο το 1963. Ο Έλι ήταν το μόνο μέλος στο γκρουπ που γνώριζε τους στίχους του τραγουδιού που δεν ερμήνευσε καθαρά, με αποτέλεσμα ο παραγωγός να αναγκαστεί να του τραβήξει το μικρόφωνο για να ακούγεται πιο έντονα η μουσική.

Το FBI είχε κάνει έρευνα για να εξετάσει αν το τραγούδι περιέχει πορνογραφικά μηνύματα λόγω της ιδιαιτερότητας που είχε η ερμηνεία του Έλι. Το τραγούδι μιλάει για έναν άνδρα, ο οποίος θέλει να πάει στην Τζαμάικα για να συναντήσει και πάλι το κορίτσι που αγαπάει. Οι άνδρες του FBI λέγεται ότι συνέταξαν έκθεση, η οποία συμπέραινε ότι το τραγούδι "ήταν ακατανόητο σε όποια ταχύτητα κι αν ακουγόταν".

Ο Έλι είχε αποχωρήσει από το συγκρότημα αμέσως μετά την ηχογράφηση του "Louie Louie" και ασχολήθηκε με την εκπαίδευση αλόγων στο Όρεγκον.

Το "Louie Louie" ηχογραφήθηκε το 1957 από τον Ρίτσαρντ Μπέρι, ο οποίος το είχε συνθέσει δύο χρόνια νωρίτερα. Ωστόσο, έγινε επιτυχία με την δεύτερη ηχογράφηση, όταν το ερμήνευσε ο Έλι.


 ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Νέο άλμπουμ θα κυκλοφορήσει ο BILL WARD



Μετά την αντιπαράθεση του BILL WARD με τους BLACK SABBATH έσκασε το νέο πως ο βετεράνος drummer θα κυκλοφορήσει έπειτα από 18 χρόνια τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο.

Το ACCOUNTABLE BEAST όπως ονομάζεται θα περιέχει 9 συνθέσεις των THE BILL WARD BANDS (Leaf Killers, Accountable Beasts, Katastrophic World, D.O.T.H., First Day Back, As It Is In Heaven, Ashes, Straws, The Wall Of Death) κι όπως δήλωσε ο ίδιος: «Μάλλον τρελαθήκαμε όλοι μας, και είπαμε "Fuck everything", θέλω να πάω σε ένα μέρος που ξέρω καλά, και αυτό είναι να παίζω πολύ δυνατά».

Τέλος, στα σχέδια του είναι η κυκλοφορία ακόμα ενος άλμπουμ με τίτλο BEYOND ASTON.

Tribute άλμπουμ στους RIOT με τη συμμετοχή του Άγγελου Πελεπέ





Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις πρόβες για την συμμετοχή του Άγγελου Περλεπε στο tribute άλμπουμ αφιερωμένο στους RIOT.


Το άλμπουμ θα ονομάζεται THUNDER AND STEEL DOWN UNDER και θα συμμετέχουν οι FERDI DOEMBERG, AXEL RUDI PELL, ATTACKER, WALPYRGUS, SAVAGE MASTER, OCTOBER 21, ALPHA TIGER, STALLION, ROCKA ROLLAS, EVIL UNITED NIGHT DEMON, DEXTER WARD, CRYSTAL VIPER.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Αντιμέτωπος με 8 χρόνια φυλάκισης ο PHIL RUDD


Ο πρώην drummer και συνιδρυτής των AC/DC άλλαξε την κατάθεση του και δήλωσε πως απείλησε να σκοτώσει άνθρωπο.

Ο RUDD είπε στο δικαστήριο πως λόγω των χαμηλών πωλήσεων της πρώτης του δισκογραφικής δουλειάς HEAD JOB ζήτησε να <<ξεφορτωθούν>> τον υπάλληλο του, και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 8 χρόνων.

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

DIRTY FENCES @ SIX DOGS 23 Απριλίου



Δελτίο Τύπου
 
Είναι κρίμα να μην υπάρχουν στις μέρες μας πολλές μπάντες σαν τους Dirty Fences.
Αν νομίζετε ότι το rock n' roll έχει πεθάνει, ακούστε το ντεμπούτο τους "Too High To Kross" και αποδεχτείτε το σοκ. Οι Dirty Fences είναι κάτι παραπάνω από μπάντα, είναι μια συμμορία με όπλα τα γεμάτα ενέργεια τραγούδια τους.

Με επιρροές που έχουν βάση το παλιό αμερικάνικο ροκ και πρώτο-punk όπως MC5, Stooges, Ramones, Johnny Thunders, οι τέσσερις φίλοι από την Νέα Υόρκη δεν αρέσκονται απλά στο να κοπιάρουν, ούτε αποδέχονται τον όρο revival, αλλά μας χαρίζουν μουσική φτιαγμένη στα υπόγεια, από ανθρώπους που ματώνουν τα όργανα τους και γουστάρουν όσο τίποτα άλλο αυτό που κάνουν. Οι συναυλίες τους αποτελούν ένα πάρτι στο οποίο τα πράγματα κάποια στιγμή θα "ξεφύγουν" και όσοι τους έχουν δει live έχουν διαβεβαιώσει για αυτό.

Η παρθενική τους εμφάνιση στην Αθήνα θα λάβει μέρος στο Six dogs την Πέμπτη 23 Απριλίου.

Κάντε στον εαυτό σας ένα δώρο και ελάτε να το δείτε.

Εισιτήρια προπωλούνται (από 25/2) στα καταστήματα:

-Lab T-shirts (Θεμιστοκλέους 86)
-Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74)
-Public, Reload Stores, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός και οnline @ viva.gr

Τιμή προπώλησης: 12 / Ταμείο: 15

Έναρξη 21:30

THE LAST DRIVE: ΣΤΟ KAΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ LIVE ΣΤΟ GAGARIN


Δελτίο Τύπου
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Σημεία προπώλησης: Ticket House (Πανεπιστημίου 42), viva.gr και τα συνεργαζόμενα καταστημάτα Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots, Ιανός, Reload (Πανεπιστημίου 54)

Στις 15 Μαΐου, στο Gagarin της οδού Λιοσίων, οι Last Drive ανανεώνουν το ετήσιο ανοιξιάτικο ραντεβού τους με τα μέλη του Drive Tribe.

Ένα χρόνο και κάτι μετά τη μεγάλη γιορτή για τα 30 τους χρόνια και τις στιγμές της ένωσης που ζήσαμε, δίνουν το τελευταίο live τους σε κλειστό χώρο στην Αθήνα για τη σεζόν προτού βουτήξουν στη δημιουργική διαδικασία που θα τους προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα: Συνεχίζοντας την τρελή και ξεροκέφαλη πορεία τους με πειραματική διάθεση, ετοιμάζουν καινούργιο άλμπουμ που θα ηχογραφηθεί στο επόμενο διάστημα και στις 15 Μάη θα παρουσιάσουν κάποια καινούργια κομμάτια απ' αυτό, μαζί με το “White Knuckles” τη μουσική που παραχώρησαν στο ντοκιμαντέρ «Φασισμός Α.Ε.» Δίπλα σ' αυτά, θα επιχειρήσουν μία κατάδυση σε λιγότερο γνωστές στιγμές της πορείας τους, με κομμάτια-δυναμίτες που δεν έχουν παιχτεί μετά την επανασύνδεσή τους το 2007, και βέβαια τους rock ‘n' roll ύμνους που έχουν πια σημαδέψει την «άλλη» ιστορία της πόλης.

Στη συναυλία θα διατίθεται και η νέα κυκλοφορία των Last Drive, μια συλλεκτική έκδοση του θρυλικού “Time” του '89, που θα περιέχει και outtakes από το “Heatwave”, ανάμεσά τους και μία ακυκλοφόρητη στουντιακή εκτέλεση του “The Bad Roads”!

Οι πόρτες ανοίγουν στις 9.00. Φροντίστε να είστε εκεί από νωρίς, για να μην χάσετε τις δύο μπάντες που ανοίγουν τη συναυλία, το δυναμικό post blues ντουέτο των Noise Figures και τους Dead Dranks, οι οποίοι συνεχίζουν επάξια την παράδοση του αθηναϊκού street rock' n' roll, πατώντας στα αχνάρια που πάτησαν και οι Drive.

Ως γνωστόν, there's no rest for the wicked, και τα νέα δεν σταματάνε εδώ, καθώς η μπάντα δουλεύει μαζί με τα παιδιά από την Start A Scene, την ομάδα που κινηματογράφησε την γιορτή για τα 30 χρόνια, για την ολοκλήρωση του δεύτερου ντοκιμαντέρ με θέμα τους Drive και τίτλο «And the engine is still running” που θα προβληθεί μέσα στο καλοκαίρι. Πρόκειται για το χρονικό των περυσινών συναυλιών τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τους εκλεκτούς καλεσμένους που τίμησαν τους Last Drive με την παρουσία και τη συμμετοχή τους.

Για τους Drive δεν υπάρχει συνταγή, μόνο μια αδιαπραγμάτευτη πίστη στη δύναμη της στιγμής και στην απελευθερωτική δύναμη του rock n roll.

Οι συναυλίες των Last Drive για Απρίλιο- Μάιο:
Τετάρτη, 29 Απριλίου, Metropolis, Πάτρα w/Big Nose Attack
Πέμπτη 30 Απριλίου, Route 66, Γιάννενα
Παρασκευή 8 Μάη, Lab Art Βόλος, w/ Birthday Kicks
Σάββατο 9 Μάη, Stage Club, Λάρισα, w/Birthday Kicks
Παρασκευή, 15 Μάη, Gagarin 205, Αθήνα w/ Dead Dranks, Noise Figures
Κυριακή, 17 Μάη, Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη w/The Vibrators (UK), Dark Rags, Roundlights

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

H.E.A.T. TEARING DOWN THE WALLS


Το 4ο άλμπουμ των Σουηδών αποτελείται από ένα σύνολο καλοδουλεμένων συνθέσεων όπου τα πλήκτρα και οι κιθάρες δίνουν όμορφες μελωδίες σε συνδυασμό με τα φωνητικά του ERIC GRONWALL ο οποίος από το Σουηδικό Idol του 2009 βρέθηκε στην θέση του KENNY LECKREMO το 2012.

Ο δίσκος περιέχει δώδεκα κομμάτια melodic rock με αρκετές επιρροές από συγκροτήματα των 80's χωρίς να αντιγράφουν.

Καλύτερα κομμάτια:

TEARING DOWN THE WALLS



A SHOT AT REDEPTION



EYE FOR AN EYE


Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ακούστε την νέα σύνθεση των SKID ROW με τον TONY HARNELL



Λίγες εβδομάδες μετά την αποχώρηση του JOHNNY SOLINGER από τους SKID ROW οι Αμερικάνοι heavy metalers έδωσαν στη δημοσιότητα το κομμάτι 18 AND LIFE με τον νέο τους frontman TONY HARNELL (TNT, MORNING WOOD, STARBREAKER, WESTWORLD).

Ακούστε το πατώντας εδώ.

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Νέο άλμπουμ κυκλοφορούν οι SIRENIA


Οι Νορβηγοί SIRENIA θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ με τίτλο “The seventh life path” στις 27 Απριλίου μέσω της Napalm Records. Λίγες μέρες πριν  έδωσαν στην δημοσιότητα το βίντεο για το κομμάτι “Once my light”, το οποίο μπορείτε να δείτε από κάτω.
Το track listing του δίσκου:
01. Seti
02. Serpent
03. Once My Light
04. Elixir
05. Sons Of The North
06. Earendel
07. Concealed Disdain
08. Insania
09. Contemptuous Quitus
10. The Silver Eye
11. Tragedienne
12. Tragica ("Tragedienne" Spanish version, bonus track)


Δείτε εδώ το review του τελευταίου τους άλμπουμ PERILS OF THE BLUE SEA

ENFORCER live in Athens-Greece 19 December 2015


ENFORCER live in Athens-Greece 

FROM BEYOND TOUR

Exclusive show in Greece !

Saturday 19 December 2015

Support bands to be announced.

tickets cost:

Presale (starting on 17/4/2015)
First 100 tickets = 15 euro
Available from : no remorse, sirens, metal era

Next 200 tickets = 17 euro
Available from : no remorse, sirens, metal era

Door (last 300 tickets) = 20euro

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

SIRENIA PERILS OF THE DEEP BLUE




Το PERILS OF THE  DEEP BLUE είναι η 6η δισκογραφική δουλειά του female symphonic group από την Νορβηγία και κυκλοφόρησε 2 χρόνια μετά το ENIGMA OF LIFE το οποίο σηματοδότησε μια στροφή τους προς το εμπορικότερο.



Με το  PERILS OF THE  DEEP BLUE οι SIRENIA γυρίζουν στους ήχους με τους οποίους καταξιώθηκαν, έτσι, οι συνθέσεις είναι σύνθετες με πομπώδη μέρη που σε συνδυασμό με τα πλήκτρα του Morten Veland τα φωνητικά της Ailyn απογειώνουν το άλμπουμ δίνοντας του άλλη διάσταση.



Το 12λεπτο STILL KOM  DODEN το οποίο είναι και το μεγαλύτερο κομμάτι της μπάντας, έχει πολύ καλή ενορχήστρωση με αργό ρυθμό και ένα πολύ καλό riff στη μέση του κομματιού.




Στο SEVEN WIDOW WEEP μεταξύ των riffs ακούγεται μαζί με το κόντρα μπάσο και τα drums μια χορωδία και μαζί με όλα αυτά ενσωματώνονται ορισμένα ηλεκτρονικά στοιχεία





Με το PERILS OF THE  DEEP BLUE οι SIRENIA αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά γιατί βρίσκονται στην κορυφή των εκπροσώπων του Symphonic metal και αν συνεχίσουν να βγάζουν τέτοιες δουλειές θα βρίσκονται για πολύ καιρό στην κορυφή.

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Lunatic Medlar, The Voldera Cult, Corpses @ 6 D.O.G.S, 25 Απριλίου Αθήνα


Οι Lunatic Medlar είναι ένα (μερικώς instrumental) heavy / prog rock σχήμα με έδρα την Αθήνα. Αποτελώντας το side project μελών των Tardive Dyskinesia, Universe217, Sun Of Nothing και Konkave, θα μπορούσαμε να πούμε –τηρουμένων των αναλογιών- πως συνιστούν ένα χεβιμεταλικό dream team. Το 2013 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους "Finely Tuned Machine" σε ηλεκτρονική μορφή και οι live εμφανίσεις τους είναι σπάνιες και αρκούντως κατεδαφιστικές (sic). Με αφορμή τη κυκλοφορία του προαναφερθέντος ηχογραφήματος σε φυσική μορφή (CD), ανεβαίνουν το Σάββατο 25 Απριλίου στη σκηνή του Six D.O.G.S για να δείξουν τι συμβαίνει όταν 4 φίλοι απο τα παλιά αποφασίζουν να περάσουν μαζί ώρα στο στούντιο, απαλλαγμένοι από εξωγενείς πιέσεις και καλλιτεχνικά taboo. Οι Lunatic Medlar είναι και πάλι εδώ.

Μαζί τους εμφανίζονται οι σκοτεινοί hardcore metallers The Voldera Cult, οι οποίοι έχοντας επίσης κυκλοφορήσει το 2013 το εκπληκτικό άλμπουμ τους "Goliath", διανύουν στη παρούσα φάση μία εσωστρεφή στουντιακή περίοδο. Στις 25 Απριλίου σπάνε και αυτοί τη σιωπή τους, για να σπάσουν τελικά τη σκηνή του Six D.O.G.S, σε μία από τις τελευταίες εμφανίσεις για την προώθηση του ντεμπούτο τους, του οποίου τον διάδοχο αναμένουμε σύντομα.

Τη βραδιά ανοίγουν οι massacre 'n' rollers Corpses που έχουν μόλις κυκλοφορήσει το split EP τους με τους Θεσσαλονικείς Kamikazi. Ο ήχος τους ακροβατεί κάπου ανάμεσα στο punk, το hardcore, το rock 'n' roll και το sludge metal και υπόσχονται να σπείρουν από νωρίς κλίμα πανικού και ακραίου ηχητικού οργασμού στο gig space του Six D.O.G.S..

Links:
www.trailblazerrecords.com
www.facebook.com/lunaticmedlar
www.facebook.com/thevolderacult
www.facebook.com/corpsesband

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Τα 10 καλύτερα blues κομμάτια των LED ZEPPELIN


Στα 9 studio άλμπουμ των LED ZEPPELIN συναντάμε πολλές διασκευές blues κομματιών, με τους Βρετανούς να τα «πειράζουν» όσο πρέπει, εξάλλου ο JIMMY PAGE έχει δηλώσει πως η μουσική των ZEPPELIN είναι ένας γάμος των blues με την hard rock και την ακουστική μουσική.
Εμείς επιλέγουμε τα δέκα καλύτερα κομμάτια της δισκογραφίας τους.

10. TRAVELLING RIVERSIDE BLUES

ROBERT JOHNSON είναι ο δημιουργός αυτής της σύνθεσης του 1937 η οποία συμπεριλήφθηκε στην συλλογή KINGS OF THE DELTA BLUES SINGERS που κυκλοφόρησε το 1961. Οι ZEPS το ηχογράφησαν το 1969 για την συλλογή BBC SESSIONS και συμπεριλήφθηκε και στο CODA.

9. I M GONNA CRAWL

Το τελευταίο τραγούδι του τελευταίου άλμπουμ των LED ZEPPELIN IN THROUGH THE DOOR του 1979 όπου ο JOHN BONHAM βρίσκεται εν ζωή. Ο ROBERT PLANT τραγουδά για μια γυναίκα που δεν τον θέλει πια.

8. HOW MANY MORE TIMES

Περιλαμβάνεται στο πρώτο άλμπουμ των ZEPS και εείναι ένα από τα τρία κομμάτια που ο PAGE παίζει την κιθάρα του με το δοξάρι. Οι στίχοι προέρχονται από το  THE HUNTER του ALBERT KING, το HOW MANY MORE YEARS του HOWLINWOLF και ορισμένοι είναι εμπνευσης των ιδίων.

7. LEMON SONG

Οι ZEPS “πειράζουν” το τραγούδι του HOWLINWOLF KILLIING FLOOR που είχε γράψει το 1961 ο WILLIE DIXON και "ξεχνούν" να τυπώσουν στο εξώφυλλο του άλμπουμ το όνομα του δημιουργού. Αυτή η "αβλεψία" τους κόστισε 45.000$.

6.BRING IT HOME



Άλλη μια δημιουργία του  WILLIE DIXON από το 1963 που ερμήνευσε ο BOY WILLIAMSON και περιλαμβάνεται στο 2ο άλμπουμ των LED ZEPPELIN.

5. YOU SHOOK ME



Το 1961 ο EARL HOOKER ερμηνεύει για πρώτη φορά την σύνθεση του WILLIE DIXON έκτοτε θα διασκευαστεί από τον MUDDY WATERS τον JEFF BECK, το 1968 οι ZEPS το ηχογράφησαν στο Μαϊάμι για το 1ο τους άλμπουμ.





4. IN MY TIME OF DYING




Στo PHYSICAL GRAFFITY υπάρχει το μεγαλύτερο σε διάρκεια κομμάτι που ηχογράφησαν στο studio. Βασίζεται στην blues σύνθεση JESUS MAKE ME UP MY DYING BED του 1920 που παρουσιάστηκε 1η φορά από τον WILLIE JOHNSON.




3. I CAN T QUIT YOU BABY




Βασισμένο στο blues του DIXON που έγραψε το 1956 για τον OTIS RUSH. Οι ZEPPELIN το περιέλαβαν στο 1ο τους άλμπουμ ενώ στο CODA υπάρχει ηχογραφημένο ζωντανά από το 1970 στο ROYAL ALBERT HALL.




2. WHEN THE LEVEE BREAKS




Το τραγούδι γράφτηκε το 1927 και περιγράφει την εργασία των Αφροαμερικανών στο Δέλτα του Μισσισιπί όταν έσπασε κάποιο ανάχωμα και πλημμύρισε η φυτεία. Οι ZEPPELIN το έπαιξαν μόνο δύο φορές σε live στη Δανία και στο Σικάγο.




1. SINCE I VE BEEN LOVING YOU




Το #1 της λίστας μας περιλαμβάνεται στην 3η δισκογραφική τους δουλειά που κυκλοφόρησε το1970. Ο PLANT πιάνει εκπληκτική απόδοση ενώ και ο PAGE δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Το Intro του θυμίζει λίγο το NEW YORK CITY των YARDBIRDS.

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

FRANK ZAPPA: Άλλη μια κυκλοφορία μετά θάνατον


Το τελευταίο άλμπουμ του Αμερικανού    καλλιτέχνη με τίτλο "DANCE ME THIS" το οποίο ηχογράφησε μαζί με το δίσκο "TRANCE-FUSION"  το 1993 θα κυκλοφορήσει την 1η Ιουνίου και αποτελεί το τελευταίο κεφάλαιο σε ένα έργο του, που περιλάμβανε και τους δίσκους "CIVILAZATION, PHASE III" και το "THE RAGE & THE FURY, THE MUSIC OF EDGARD VARESE".

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ο πρώην drummer των LYNYRD SKYNYRD σκοτώθηκε σε αυτοκινιτιστικό δυστύχημα



Ο ROBERT BURNS JR από τα ιδρυτικά μέλη των LYNYRD SKYRNYD σκοτώθηκε στην Georgia όταν το αυτοκίνητο του προσέκρουσε σε δέντρο. Ήταν 64 ετών.

Ο BURNS.συμμετείχε στα δύο πρώτα άλμπουμ των southern rockers τα pronounced 'lĕh-'nérd 'skin-'nérd και Second Helping

Είχε αποχωρήσει από το συγκρότημα το 1974.

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Κι ο KIKO LOUNEIRO στους MEGADETH



«Γνώρισα τον Kiko για πρώτη φορά οκτώ χρόνια πριν. Δεν είχα ιδέα ποιος ήταν παρά μόνο το γεγονός ότι ήταν απίστευτα ταλαντούχος». 

Με αυτή τη δήλωση ο MUSTAINE ανακοίνωσε την κάλυψη της θέσης του κιθαρίστα από τον KIKO LOUNEIRO των ANGRA

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Η Joni Mitchell στην εντατική



Η γνωστή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Τζόνι Μίτσελ νοσηλεύεται στην εντατική σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες. Η 71χρονη μουσικός βρέθηκε αναίσθητη στο σπίτι της στο Λος Άντζελες και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, η Τζόνι Μίτσελ «ανέκτησε τις αισθήσεις της στο ασθενοφόρο που την μετέφερε στο νοσοκομείο. Είναι στην εντατική και υποβάλλεται σε εξετάσεις, ενώ βρίσκεται σε καλή διάθεση». Τον περασμένο Δεκέμβριο η Τζόνι Μίτσελ είχε δηλώσει στο περιοδικό «Billboard» ότι πάσχει από μία σπάνια δερματική ασθένεια, το σύνδρομο Μόργκελονς, το οποίο την εμποδίζει να συνεχίσει τις εμφανίσεις της.

Η Καναδή τραγουδίστρια και συνθέτρια της φολκ, ποπ και ροκ μουσικής, η οποία ασχολείται επίσης με την ζωγραφική και την φωτογραφία, έλαμψε κατά τη διάρκεια των δεκαετιών ΄60 και ΄70. Γνωστά άλμπουμ της είναι τα: «Clouds», «Ladies of the Canyon» και «Blue».

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Νέος δίσκος για τους KAMELOT



Στις 8 Μαίου θα κυκλοφορήσει το HAVEN το 11ο άλμπουμ των αμερικάνων power metalers μετα το SILVERTHORN το οποίο δημιούργήθηκε από μια καλοδουλεμένη παραγωγή με όμορφες ενορχηστρώσεις και τον νεοπροσληφθέντα TOMMY KARENIK να "συστήνει" στο ευρύ κοινό τις ικανότητες του.

Για ακόμα μια φορά οι The Stranglers Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 Οι βετεράνοι του punk έρχονται στην Ελλάδα . Αυτή τη φορά θα εμφανιστούν την Παρασκευή 22 Μαΐου στο Fix Factory of Sound στη Θεσσαλονίκη και την επομένη, Σάββατο 23 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club. 

Στην Αθήνα, η προπώληση ξεκινάει στα 24€ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 27€, ενώ στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, η τιμή θα είναι 30 ευρώ. Στη Θεσσαλονίκη, η προπώληση ξεκινάει στα 22€ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων, μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 25€, στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, η τιμή θα είναι 28€.

 Διάθεση εισιτηρίων: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload, Media Markt και το www.viva.gr.Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.