menu

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Οι MEGADETH έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο του CONQUER OR DIE



Οι Αμερικάνοι thrashers έδωσαν στην δημοσιότητα το βίντεο τις live εκτέλεσης του CONQUER OR DIE το οποίο περιλαμβάνεται στο DYSTOPIA. Στο 15ο άλμπουμ η μ΄πάντα με αλλαγμένα τα 2/4 των μελών της, ο KIKO LUNEIRO των ANGRA αντικατέστησε τον CHRIS BRODERIC ενώ στα drums βρίσκεται ο CHRIS ADLER των LAMP OF GOD που πήρε τη θέση του SHAWN DROVER επιχειρεί μια επιστροφή στις παλιές καλές εποχές -χωρίς να παραγνωρίζουμε το γεγονός της μειωμένης απόδοσης των φωνητικών του DANID MUSTAINE.


Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

SAXON: DALLAS 1 P.M



Το 1980, 4 μήνες μετά την κυκλοφορία του WHEELS OF STEEL οι SAXON κυκλοφορούν το 3ο στούντιο άλμπουμ STRONG ARM TO THE LAW.  Εκείνη την χρονιά κυκλοφορούν άλλοι δύο δίσκοι που ανεβάζουν στα ύψη το Βρετανικό HEAVY METAL. Το BRITISH STEEL των JUDAS PRIEST και το ACE OF SPACE των MOTORHEAD.


Πολλοί θεωρούν πως είναι ο καλύτερος τους δίσκος, αφού έφτασε μέχρι το Νο 11 στο Ηνωμένο βασίλειο. Τo single DALLAS 1 P.M είναι κομματάρα με το μπάσο στην αρχή να απογειώνει την ένταση ενώ τα ηχητικά εφε  με την κιθάρα στο μέσον δίνουν μια αληθοφάνεια, πριν ξεκινήσει ο καταιγιστικός ήχος των φτάσει την πόρωση σε νέα ύψη! 

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Οι GHOST κυκλοφορούν νέο EP Δείτε το βίντεο



Οι Σουηδοί occult rockers κυκλοφορήσαν το νέο τους EP POPESTAR το οποίο περιέχει 5 κομμάτια - SQUARE HAMMER, NOCTURAL ME, I BELIEVE, MISSIONARY MAN, BIBLE.

Το βίντεο του SQUARE HAMMER και το εξώφυλλο του EP μπορείτε να δείτε παρακάτω.




Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Ο PHIL CAMPELL ξεκινά νέα καριέρα






Ο κιθαρίστας των MOTORHEAD θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο ένα EP με τη νέα του μπάντα τους THE BASTARDS SONS η οποία είναι… οικογενειακή υπόθεση αφού σε αυτή συμμετέχουν οι τρείς γιοί του. Todd, Dane and Tyla και τον τραγουδιστή NEIL STARR.

Ο STARR δήλωσε σε συνέντευξη του δήλωσε ‘O PHIL CAMBELL είναι ο θεός των riff, πολλά κομμάτια των  MOTORHEAD είναι γραμμένα από αυτόν οπότε και οι THE BASTARDS SONS έχουν πολλά στοιχεία τους’.

Tracklist:
“Big Mouth”
“Spiders”
“Take Aim”
“No Turning Back”
“Life in Space”

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Oι FATES WARNING ερμηνεύουν το AWAKEN OF GUARDIAN



Στις 9 Σεπτέμβρή, στα πλαίσια του ProgPower Festival στην Ατλάντα οι Αμερικάνοι Progressive metalers FATES WARNING γιόρτασαν τα 30 χρόνια παρουσίας τους στη μουσική σκηνή με την παρουσίαση ολόκληρου του AWAKEN OF GUARDIAN του 1986 με τον JOHN ARCH στα φωνητικά.














Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Desertfest Athens: Red Fang, John Garcia, 1000mods, Torche, Black Rainbows, House of Broken Promises, Beggars, Sadhus, Automaton Αθήνα @ Ιερά Οδός 7 - 8 Οκτώβρίου




Red Fang
Colour Haze
Pentagram
Truckfighters
John Garcia
1000Mods
Torche
Elder
My Sleeping Karma
Karma To Burn
Black Rainbows
House Of Broken Promises
Steak
Beggars
Sadhus
Black Hat Bones
Automaton with Scott Heller (aka DrSpace)
We.own.the.sky
+more tba

Νέα ονόματα. Νέες τιμές εισιτηρίων 

Οι Truckfighters, οι Elder και ο Dr Space στο 1ο Desertfest Athens! Οι τρομεροί Σουηδοί, οι ψυχεδελικοί Βοστωνέζοι και ο γκουρού του space-rock Scott Heller (Øresund Space Collective) που θα εμφανιστεί μαζί με τους Automaton, προστίθενται στο εντυπωσιακό line-up του φεστιβάλ που περιλαμβάνει 18 αξιοσημείωτα συγκροτήματα που ξεχωρίζουν σε πολύ διαφορετικά ηχητικά φάσματα και μας υπόσχονται μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία στις 7 και 8 Οκτωβρίου στην Ιερά Οδό. 

Το line-up της κάθε ημέρας διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου
Red Fang, John Garcia, 1000mods, Truckfighters, Torche, Black Rainbows, House of Broken Promises, Beggars, Sadhus, Automaton.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου
Colour Haze, Pentagram, Elder, My Sleeping Karma, Karma to Burn, Steak, Black Hat Bones, We.Own.The.Sky

Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες για το 1ο Desertfest Athens.

Εισιτήρια
Προπώληση
Διήμερα εισιτήρια: 65 ευρώ (ως τις 17/9), 70 ευρώ

Μονοήμερα εισιτήρια: 35 ευρώ

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα Viva.gr, Public, SevenSpots.
Οι μεταπωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Συνέντευξη RUSTY BONES




Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια του 4ου ROCKAID FESTIVAL που και φέτος θα γίνει στο Κηποθέατρο της Νίκαιας με "εισιτήριο" ένα κουτί φάρμακα, θα εμφανιστούν οι  RUSTY BONES. ζητήσαμε από τον κιθαρίστα της μπάντας , Κώστα Καραπετσά να μας πει δυο λογία για το νέο σχήμα.  

-  "Σύστησε" μας τους RUSTY BONES

-Είμαστε τέσσερις μαντράχαλοι που έχουν πολύ κοινό τρόπο σκέψης σε πάρα πολλά πράγματα και κάνουμε εξαιρετική παρέα πολλά χρόνια τώρα. Συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό μουσικά θα μπορούσε να λειτουργήσει πολύ καλά. Οι Rusty Bones ήταν μάλλον αποτέλεσμα αυτής της συνειδητοποίησης.

-  Πως συνθέτετε και ποιες είναι οι επιρροές σας

-Από το ξεκίνημα της μπάντας αποφασίσαμε ότι η διαδικασία της σύνθεσης θα είναι κάτι πολύ ελεύθερο. Θέλαμε η σύνθεση να βγαίνει φυσικά. Οπότε η διαδικασία μας είναι απλή: Μαζευόμαστε, πίνουμε μπύρες και παίζουμε ό,τι πραγματικά βγαίνει εκείνη τη στιγμή. Διορθώσεις υπάρχουν αργότερα εννοείται, αλλά η βάση μας είναι εκεί. 
Σε ό,τι αφορά τις επιρροές, δυσκολεύουν τα πράγματα. Με εξαίρεση τις κλασσικές επιρροές του χώρου με τις οποίες μεγαλώσαμε κιόλας, ο καθένας από τους τέσσερις μάλλον έχει τις δικές του αγάπες. Ως μπάντα, μόλις ακούσεις θα καταλάβεις, μας βγήκε η κοινή αγάπη για τη "βρώμικη" Αμερική.

-  Αυτόν το καιρό ετοιμάζετε το 1ο σας άλμπουμ, σε ποιο στάδιο βρίσκεστε

-Είμαστε στο studio και γουστάρουμε πολύ! Σύντομα περιμένουμε να τελειώσουμε με την ηχογράφηση και να μπούμε σε διαδικασία μίξης. 

-  Τι θα θυσιάζατε για την καριέρα σας και τι δε θα κάνατε ποτέ για γι’ αυτήν

-Για καριέρα δεν ξέρω να σου πω. Για τη μουσική πάντως θυσιάζουμε πολλά, μέσα στα οποία ενέργεια, χρόνο, φαιά ουσία, χρήματα, εξόδους με φίλους, με γυναίκες... χαλάλι! Δε θα θυσιάζαμε όσα μας κάνουν αυτό που είμαστε σαν άνθρωποι. Τα πιστεύω μας, τα δεδομένα μας... δε θα γινόμασταν κάτι άλλο από αυτό που είμαστε στο βωμό μιας καλής συνεργασίας.


-  Ο αποκλεισμός των σχημάτων της rock και metal τους από τα «μεγάλα» ΜΜΕ αντισταθμίζεται από τα social media? Σε ποιο βαθμό

-Έχει γίνει πολύ ευκολότερο από ό,τι παλιότερα. Τα social media είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για μια μπάντα να προωθήσει τη δουλειά της και να απευθυνθεί στο κοινό της. Η πληθώρα των συγκροτημάτων εννοείται ότι δυσκολεύει τα πράγματα από μία άποψη, από την άλλη είναι πολύ ωραίο να βλέπει κανείς πολλές καλές μπάντες να έχουν πράγματα να πουν. Τα παραδοσιακά ΜΜΕ θα ήταν πολύ ευεργετικά, αλλά δεν μπορούμε να στηριζόμαστε ως χώρος επάνω τους. Κατά τη γνώμη μου το σημαντικότερο είναι, μπάντες και κοινό, να στηρίξουμε τη μουσική που αγαπάμε και να φροντίζουμε να εξελίσσεται και να προχωράει.

-  Στις 17 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστείτε στο 4ο ROCKAID FEST. Στο 1ο ROCKAID συμμετείχες με τους SKYSENT LU. Μίλησε μας για την εμπειρία σου  

-Το Rock Aid είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση φεστιβάλ. Ξεκίνησε ως ιδέα και υλοποιήθηκε από το Γιάννη Κομνηνό, έναν άνθρωπο με αγάπη για τη μουσική και διάθεση να μάθει ο κόσμος τις ελληνικές μπάντες, προσφέροντας παράλληλα στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Νίκαιας. Η διοργάνωση είναι πάντα σωστή και οι μπάντες γεμάτες όρεξη να συμμετέχουν. Με τους Skysent LU πριν τέσσερα χρόνια, όπως και με τους RUSTY BONES φέτος, θεωρούμε ότι είμαστε πολύ τυχεροί που συμμετέχουμε και θα χαρούμε να σας δούμε όλους εκεί. Και μην ξεχάσετε τα φάρμακά σας για την είσοδο! 

Οι... τέσσερις μαντράχαλοι είναι:

Nώντας Εμμανουήλ: φωνή
Κώστας Καραπετσας: κιθάρα
Jojos Σιλιβρίδης: μπάσο
Αλέξανδρος Βαρσάνης: ντραμς

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Οι καλύτερες συνθέσεις των JETHRO TULL





Ο...ιθύνων νους των μεγάλων JETHRO TULL , ο IAN ANDERSON έρχεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το Σάββατο 1 Οκτωβρίου να μας παρουσιάσει τις καλύτερες στιγμές των Ιρλανδών folk/rockers που στα 70's είχαν την ίδια αναγνωρισιμότητα με τους LED ZEPPELIN και τους  ROLLING STONES.

Ο ANDERSON, με τις συνθέσεις του και την ενσωμάτωση του φλάουτου σε αυτές, έδωσε μια ξεχωριστή διάσταση στην μουσική παντρεύοντας την PROGRESSIVE με τη ROCK αλλά και την FOLK με την κλασσική μουσική.

Μέσα στα 30 στούντιο άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει υπάρχουν πολλά "διαμάντια". Εμείς εδώ επιλέγουμε 10 από αυτά.

10. A SONG FROM THE JEFFRY. Από το 1ο τους άλμπουμ THIS WAS.






9. LIFE S A LONG SONG. Το 1971 οι JETHRO TULL κυκλοφορούν το EP LIFE S A LONG SONG, Το ομώνυμο κομμάτι συμπεριλήφθηκε και στο διπλό άλμπουμ LIVING IN THE PAST που κυκλοφόρησε το 1972.




8. SWEET DREAM Το 1969 οι JETHRO TULL κατά την διάρκεια της ηχογράφησης του STAND UP γράφουν τοSWEET DREAM που ήταν bonus κομμάτι στο άλμπουμ. 






7.  CROSS EYED MARY. Από το AQUALUNG που κυκλοφόρησε το 1971, ένα αλληγορικό άλμπουμ.





6. LIVING IN THE PAST. Το κομμάτι ηχογραφήθηκε το 1969 όμως έγινε ευρέως γνωστό το 1972 όταν κυκλοφόρησε το ομώνυμο άλμπουμ και έφτασε μέχρι το #11 του Top 20 hits στις ΗΠΑ.



5. A NEW DAY YESTERDAY. Μόλις μετά την κυκλοφορία του 1ου τους άλμπουμ, ο κιθαρίστας MICK ABRAHAMS αποχωρεί και την θέση καλύπτει ο MARTIN BARRE ο οποίος με τα εκπληκτικά του riff έφερε τους JETHRO TULL στις πρώτες θέσεις τον βρετανικών charts.




4. SONGS FROM THE WOOD.  Το 1977 οι JETHRO TULL κυκλοφορούν το 10ο άλμπουμ τους το οποίο σηματοδοτεί την στροφή της μπάντας σε συνθέσεις με έντονο το folk στοιχείο. Θα κυκλοφορήσουν άλλα δύο άλμπουμ σε παρόμοια κατεύθυνση, τα HEAVY HORSES το 1978 και STORMWATCH το 1979.





3.LOCOMOTIVE BREATH. Ένα κομμάτι από το AQUALUNG που ξεχωρίζει για το bluesy  παίξιμο του JOHN EVANS στο πιάνο.







2. THICK AS BRICK pt1. Οι αρνητικές κριτικές που έλαβε το AQUALUNG σχετικά με το γεγονός ότι ήταν concept άλμπουμ ώθησαν τον ANDERSON ώστε να κυκλοφορήσει μια αποκλειστικά concept δουλειά. Το THICK AS BRICK αποτελείται αποκλειστικά από το ομώνυμο τραγούδι το οποίο έχει διάρκεια σχεδόν 42 λεπτών και χωρίστηκε σε δύο μέρη λόγω του ότι η αρχική του κυκλοφορία πραγματοποιήθηκε σε μορφή δίσκου βινυλίου.





1. AQUALUNG. Το τέταρτο άλμπουμ των TULL ήταν consept (και αυτό οδήγησε τον ANDERSON να βγάλει άλλο ένα αμέσως μετά -τοTHICK AS BRICK ). πραγματεύεται τη διάκριση ανάμεσα στο θεό και την θρησκεία. Το ομώνυμο κομμάτι είναι από τα ποιο αναγνωρίσιμα της rock μουσικής. 

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Νέο άλμπουμ μετά από 30 χρόνια για τους GRIM RIPPER



Οι βετεράνοι NWOBHM GRIM RIPPER -που πλέον ονομάζονται STEVE GRIMMETT'S GRIM RIPPER  30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του ROCK YOU TO HELL, κυκλοφορούν το 4ο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο WALKING IN THE SHADOWS. Εν αναμονή της κυκλοφορίας του στις 23 Σεπτεμβρίου ακούστε το ομώνυμο κομμάτι.



Τrack list:

01. “Wings of Angels”
02. “Walking in the Shadows”
03. “Reach Out”
04. “I’m Coming for You”
05. “From Hell”
06. “Call Me in the Morning”
07. “Rock Will Never Die”
08. “Temptation”
09. “Thunder”
10. “Now You See Me”
11. “Blue Murder”
12. “Come Hell or High Water”

Νέο live άλμπουμ από τους SAXON



Στις 23 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει το 10ο live άλμπουμ των Βρετανών heavy metalers με τίτλο LET ME FEEL YOUR POWER και θα περιλαμβάνει υλικό από τις συναυλίες τους στο Μόναχο το 2015 και στο Μπράιτον το 2016 ενώ θα υπάρχει και bonus υλικό από την εμφάνιση τους στο Σικάγο το 2015.

Το LET ME FEEL YOUR POWER θα κυκλοφορήσει σε 2πλο CD/DVD, Blu-Ray/2CDs, καθώς και σε βινύλιο σε περιορισμένη έκδοση 1500 αντιτύπων η οποία θα συνοδεύεται από  Blu-ray, DCD και CD

"Let Me Feel Your Power" track listing:

01. Battering Ram*
02. Motorcycle Man*
03. Sacrifice*
04. Destroyer*
05. Power And The Glory*
06. 20000FT*
07. Devil's Footprint*
08. Heavy Metal Thunder*
09. Queen Of Hearts*
10. Princess Of The Night*
11. Wheels Of Steel*
12. Denim And Leather*
13. Crusader*
14. Eye Of The Storm#
15. Battalions Of Steel#
16. Requiem#

*live in Munich
#live in Brighton

Bonus Material (Live In Chicago):

01. Motorcycle Man
02. Battering Ram*
03. This Town Rocks
04. Sacrifice
05. Power And The Glory
06. Solid Ball Of Rock
07. Dallas 1 PM
08. Heavy Metal Thunder
09. Rock The Nations
10. The Eagle Has Landed
11. Wheels Of Steel
12. Backs To The Wall
13. Just Let Me Rock
14. Strong Arm Of The Law
15. 747 (Strangers In The Night)
16. Princess Of The Night
17. Crusader*
18. Denim And Leather




Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Δείτε το βίντεο των PINK FLOYD GRANTCHESTER MEADOWS


Το Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει το box set των PINK FLOYD "THE EARLY YEARS 1965-1972 το οποίο θα περιλαμβάνει ένα τεράστιο όγκο υλικού από τα 
πρώτα 7 χρόνια της πορείας των θρύλων της progressive/ψυχεδελικής ροκ. Συγκεκριμένα θα περιέχει 20 ακυκλοφόρητα τραγούδια από εκείνη την περίοδο και 7 ώρες ακυκλοφόρητων ζωντανών ηχογραφήσεων, 15 ώρες σπάνιων βίντεο της μπάντας, όπως τηλεοπτικές εμφανίσεις, sessions στο BBC, demos αλλά και τις τρεις ταινίες για τις οποίες είχαν γράψει soundtracks (‘The Committee’, ‘More’ και ‘La Vallee’). Επιπλέον, η μουσική που είχαν γράψει οι Floyd για την ταινία ‘Zabriskie Point’ (1970), υποβλήθηκε σε διαδικασία remastering και θα είναι κι αυτή μέρος της συλλογής. 

Ένα από τα βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω είναι και το GRANTCHESTER MEADOWS που ηχογραφήθηκε το 1969 για το άλμπουμ UMMAGUMMA.