menu

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Συνέντευξη RUSTY BONES




Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια του 4ου ROCKAID FESTIVAL που και φέτος θα γίνει στο Κηποθέατρο της Νίκαιας με "εισιτήριο" ένα κουτί φάρμακα, θα εμφανιστούν οι  RUSTY BONES. ζητήσαμε από τον κιθαρίστα της μπάντας , Κώστα Καραπετσά να μας πει δυο λογία για το νέο σχήμα.  

-  "Σύστησε" μας τους RUSTY BONES

-Είμαστε τέσσερις μαντράχαλοι που έχουν πολύ κοινό τρόπο σκέψης σε πάρα πολλά πράγματα και κάνουμε εξαιρετική παρέα πολλά χρόνια τώρα. Συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό μουσικά θα μπορούσε να λειτουργήσει πολύ καλά. Οι Rusty Bones ήταν μάλλον αποτέλεσμα αυτής της συνειδητοποίησης.

-  Πως συνθέτετε και ποιες είναι οι επιρροές σας

-Από το ξεκίνημα της μπάντας αποφασίσαμε ότι η διαδικασία της σύνθεσης θα είναι κάτι πολύ ελεύθερο. Θέλαμε η σύνθεση να βγαίνει φυσικά. Οπότε η διαδικασία μας είναι απλή: Μαζευόμαστε, πίνουμε μπύρες και παίζουμε ό,τι πραγματικά βγαίνει εκείνη τη στιγμή. Διορθώσεις υπάρχουν αργότερα εννοείται, αλλά η βάση μας είναι εκεί. 
Σε ό,τι αφορά τις επιρροές, δυσκολεύουν τα πράγματα. Με εξαίρεση τις κλασσικές επιρροές του χώρου με τις οποίες μεγαλώσαμε κιόλας, ο καθένας από τους τέσσερις μάλλον έχει τις δικές του αγάπες. Ως μπάντα, μόλις ακούσεις θα καταλάβεις, μας βγήκε η κοινή αγάπη για τη "βρώμικη" Αμερική.

-  Αυτόν το καιρό ετοιμάζετε το 1ο σας άλμπουμ, σε ποιο στάδιο βρίσκεστε

-Είμαστε στο studio και γουστάρουμε πολύ! Σύντομα περιμένουμε να τελειώσουμε με την ηχογράφηση και να μπούμε σε διαδικασία μίξης. 

-  Τι θα θυσιάζατε για την καριέρα σας και τι δε θα κάνατε ποτέ για γι’ αυτήν

-Για καριέρα δεν ξέρω να σου πω. Για τη μουσική πάντως θυσιάζουμε πολλά, μέσα στα οποία ενέργεια, χρόνο, φαιά ουσία, χρήματα, εξόδους με φίλους, με γυναίκες... χαλάλι! Δε θα θυσιάζαμε όσα μας κάνουν αυτό που είμαστε σαν άνθρωποι. Τα πιστεύω μας, τα δεδομένα μας... δε θα γινόμασταν κάτι άλλο από αυτό που είμαστε στο βωμό μιας καλής συνεργασίας.


-  Ο αποκλεισμός των σχημάτων της rock και metal τους από τα «μεγάλα» ΜΜΕ αντισταθμίζεται από τα social media? Σε ποιο βαθμό

-Έχει γίνει πολύ ευκολότερο από ό,τι παλιότερα. Τα social media είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για μια μπάντα να προωθήσει τη δουλειά της και να απευθυνθεί στο κοινό της. Η πληθώρα των συγκροτημάτων εννοείται ότι δυσκολεύει τα πράγματα από μία άποψη, από την άλλη είναι πολύ ωραίο να βλέπει κανείς πολλές καλές μπάντες να έχουν πράγματα να πουν. Τα παραδοσιακά ΜΜΕ θα ήταν πολύ ευεργετικά, αλλά δεν μπορούμε να στηριζόμαστε ως χώρος επάνω τους. Κατά τη γνώμη μου το σημαντικότερο είναι, μπάντες και κοινό, να στηρίξουμε τη μουσική που αγαπάμε και να φροντίζουμε να εξελίσσεται και να προχωράει.

-  Στις 17 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστείτε στο 4ο ROCKAID FEST. Στο 1ο ROCKAID συμμετείχες με τους SKYSENT LU. Μίλησε μας για την εμπειρία σου  

-Το Rock Aid είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση φεστιβάλ. Ξεκίνησε ως ιδέα και υλοποιήθηκε από το Γιάννη Κομνηνό, έναν άνθρωπο με αγάπη για τη μουσική και διάθεση να μάθει ο κόσμος τις ελληνικές μπάντες, προσφέροντας παράλληλα στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Νίκαιας. Η διοργάνωση είναι πάντα σωστή και οι μπάντες γεμάτες όρεξη να συμμετέχουν. Με τους Skysent LU πριν τέσσερα χρόνια, όπως και με τους RUSTY BONES φέτος, θεωρούμε ότι είμαστε πολύ τυχεροί που συμμετέχουμε και θα χαρούμε να σας δούμε όλους εκεί. Και μην ξεχάσετε τα φάρμακά σας για την είσοδο! 

Οι... τέσσερις μαντράχαλοι είναι:

Nώντας Εμμανουήλ: φωνή
Κώστας Καραπετσας: κιθάρα
Jojos Σιλιβρίδης: μπάσο
Αλέξανδρος Βαρσάνης: ντραμς