menu

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

JiMi HENDRiX TRiBUTE LiVE! ARE YOU EXPERIENCED? support act: the Big Nose Attack




Δελτίο Τύπου

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012
Stage Club, Λάρισα


70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ JIMI HENDRIX (1942-2012)

70 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη γέννηση του μεγάλου μάγου και βιρτουόζου της ηλεκτρικής κιθάρας και διοργανώνονται εκδηλώσεις σε πολλές χώρες παγκοσμίως όπου προβάλλουν τιμούν και προωθούν το έργο του μεγάλου κιθαρίστα της ροκ μουσικής. Η Alive Art Performances θέλοντας να τιμήσει το έργο και τη προσφορά του Jimi Hendrix, λαμβάνει μέρος και αυτή στις επετειακές εκδηλώσεις και με την ευκαιρία προσκάλεσε στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Alterground Productions την καλύτερη Tibute μπάντα για τον JIMI HENDRIX που υπάρχει στον κόσμο, τους ARE YOU EXPERIENCED?, ένα κλασικό ροκ τρίο που έρχεται κατευθείαν από τη Μεγάλη Βρετανία. Το συγκρότημα είναι ενεργό για περισσότερα από 15 χρόνια και κάθε χρόνο πραγματοποιεί πάρα πολλές εκδηλώσεις παγκοσμίως όπου παίζει και προωθεί αποκλειστικά τη μουσική του μεγάλου κιθαρίστα.  
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά επί σκηνής άπαντες τους αθάνατους ύμνους του θρύλου της ροκ μουσικής. Η συναυλία αναμένεται εκρηκτική. Το συγκρότημα θα περάσει από Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα για 4 βράδια που δεν είχαμε την ευκαιρία ποτέ άλλοτε να ζήσουμε. Θα υπάρξει φουλ πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς φανς!  Κάθε show περιλαμβάνει περισσότερο από 2 ολόκληρες ώρες επί σκηνής με όλα τα αγαπημένα τραγούδια του σημαντικότερου ηλεκτρικού κιθαρίστα όλων των εποχών: όπως τα Are You Experienced?, Stone Free, Can You See Me, Red House, The Wind Cries Mary, Spanish Castle Magic, Johnny B Goode, Dolly Dagger, All Along The Watchtower, Axis Bold As Love, Highway Chile, Machine Gun, Hear My Train A Coming, Angel, Hey Joe, Star Spangled Banner, Purple Haze, Castles Made Of Sand, Rolling Stone, Manic Depression, Little Wing, Foxy Lady, Fire, Come On, Voodoo Chile, Wild Thing…και άλλα πολλά!!!

Ο Jimi Hendrix γεννήθηκε 70 χρόνια πριν και παρόλο την ελάχιστη προβολή στην ουσιαστικά πεντάχρονη πορεία του, καθώς πέθανε εξαιρετικά νέος, κατάφερε να γίνει θρύλος. Κατάφερε να κερδίσει πρώτα το βρετανικό κοινό και αργότερα το αμερικάνικο παρόλη την καταγωγή του. Στην Αγγλία έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής και 2 χρόνια αργότερα έγινε πολύ γνωστός και στην Αμερική μετά τη μεγαλειώδη και ιστορική του εμφάνιση στο Monterey Pop Festival. Αμέσως μετά του ζητήθηκε να εμφανιστεί ως headliner στο θρυλικό Woodstock Festival, όπου και εκεί η εμφάνιση του ήταν άκρως καθηλωτική και συγκλονιστική για εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. Ο Hendrix έπαιξε την ηλεκτρική κιθάρα όπως κανένας άλλος μέχρι τότε και άνοιξε ένα τεράστιο καινούργιο δρόμο στη σύγχρονη μουσική ιστορία. Ο άνθρωπος έπαιξε ροκ εν ρολ σαν να ήταν εξωγήινος και έκανε την ηλεκτρική κιθάρα το σημαντικότερο μουσικό όργανο της σύγχρονης μουσικής παγκοσμίως!!! Επηρέασε ορδές από οπαδούς και μουσικούς και έσπρωξε εκατομμύρια παιδιά να αρπάξουν μια ηλεκτρική κιθάρα και να φτιάξουν μια ροκ μπάντα. Στις 13 Δεκεμβρίου στην Λάρισα και στις 14 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη καλεσμένοι να συμμετέχουν στο αφιέρωμα και να προετοιμάσουν την ατμόσφαιρα με τον καταλληλότερο τρόπο είναι οι Big Nose Attack, και έρχονται και αυτοί για να τιμήσουν τον θρύλο σε ένα τρίωρο σχεδόν live φωτιά όπου θα ακουστούν τα κυριότερα τραγούδια του τεράστιου Jimi Hendrix.

THE BIG NOSE ATTACK

Οι 'the Big Nose Attack', είναι ένα εναλλακτικό blues/rock duo απο την Αθήνα. Στον λίγο παραπάνω απο ένα χρόνο ενεργής δράσης, η μπάντα έχει καταφέρει να κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ και να πραγματοποιήσει πενήντα σχεδόν live εμφανίσεις, πολλές απο αυτές στο εξωτερικό (Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία, Ρουμανία, Κροατία)...
Αυτή τη φορά, οι 'the Big Nose Attack' θα πραγματοποιήσουν μια σειρά εμφανίσεων ανα την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα ηχογραφούν τη δεύτερη τους δισκογραφική δουλειά! Τα μέλη της μπάντας και αδέρφια Boogieman και Little Tonnie, αποτελούσαν επίσης τον βασικό πυρήνα του texas blues τρίου Down & Out, με τους οποίους είχαν ανοίξει για ονόματα όπως οι Gary Moore, o Johnny Winter στην Αθήνα και για τους ZZ Top στη Βουλγαρία και τα Σκόπια, ενώ είχαν εμφανιστεί σε διακεκριμένα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Πλέον το line up αποτελείται απο 2 άτομα και οι επιρροές πηγαίνουν προς τους Black Keys, White Stripes, Seasick Steve, Tom Waits, RL Burnside, Junior Kimbrough, Captain Beefheart, Howlin Wolf, Frank Zappa, Louis Armstrong, Blakroc, CW Stoneking κ.ά.

Τα επικείμενα shows θα είναι:

Λάρισα : Πέμπτη 13.12.2012 @ Stage Club
Θεσσαλονίκη: Παρασκευή 14.12.2012 @ Γαία Live.
Αθήνα: Σάββατο 15.12.2012 - 1ο show @ The Drugstore (Αραχώβης 10 & Ιπποκράτους 69, τηλ.: 211-4015779).
Αθήνα: Κυριακή 16.12.2012 - 2ο show @ The Drugstore (Αραχώβης 10 & Ιπποκράτους 69, τηλ.: 211-4015779).

Λάρισα:
Είσοδος κοινού: 21 : 30
Ώρα Έναρξης: 22 : 00
Προπώληση: 12 €
Ταμείο: 15 €

Προπώληση Εισιτηρίων - Λάρισα: 
Βενέδικτος Στόλλας, Παπαναστασίου 53, 2410 531 230 
Rock Music Store, Κοραή 34, 2410 283 919
Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου, Παπαναστασίου 57, 2410 549 326

Πληροφορίες: 2413 00 82 26

Διοργάνωση : Alive Art Performances