menu

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

KANSAS: POINT OF KNOW RETURN




Έχοντας ήδη τέσσερα άλμπουμ στο ενεργητικό τους -Kansas (1974), Song for America (1975), Masque (1975) και Leftoverture (1976)- οι Kansas κυκλοφορούν το 1977 το 'Point Of Know Return', το οποίο αφήνει άναυδους τους κριτικούς της ροκ, ξεπερνά τις εντυπώσεις που είχε αφήσει το υπέροχο προηγούμενο άλμπουμ τους και στιγματίζει μία και για πάντα το progressive rock.


Συνδυάζοντας στοιχεία από την αγγλική ροκ και παντρεύοντας τα πλήκτρα με αμερικάνικη folk, οι Kansas, με διασημότερους τους Steve Walsh (φωνή/πλήκτρα), Kerry Livgren (πλήκτρα/κιθάρα) και Robby Steinhardt (φωνή/βιολί), κατάφερε να δημιουργήσει έναν ισορροπημένο δίσκο με κύριο συνδετικό θέμα των  κομματιών τη γνώση (από εδώ και το know στον τίτλο) και τους κινδύνους της απόλυτης δύναμης.
Paradox
Portrait
 Εδώ βρίσκουμε το πιο αναγνωρίσιμο κομμάτι των Kansas, την ακουστική μπαλάντα 'Dust in the wind', Είναι χαρακτηριστικό πως η μελωδία αποτελούσε άσκηση του Kerry Livgren  στην κιθάρα, η συζυγος του άκουσε την μελωδία και τον προέτρεψε να γράψει τους στίχους.
καθώς, το επικό 'Closet chronicles'
και το 'Sparks of the Tempest',
 τα οποία περιλαμβάνονται σε κάθε συλλογή με τα καλύτερα του συγκροτήματος. Τη λίστα συμπληρώνει τα Lightings Hand , Nobodys Home και το μοναδικό ορχηστρικό, 'Spider'.