menu

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

DIRTY FUSE: "DIRTY FUSE"



Οι DIRTY FUSE σχηματίστηκαν  στα μέσα του 2008 από τον κιθαρίστα Duda Victor (Bufalos d'agua) και τον ντράμερ Χρήστο  Κόγιο, στην παρέα τους προστίθεται και ο μπασίστας Κώστας Φ. με σκοπό να εξερευνήσουν τον μανιασμένο  κόσμο της Surf , Rock `n` Roll και Garage .


 Μετά από πολλές αλλαγές στη σύνθεση τους αλλά πάντα σαν τρίο (μπάσο ,κιθάρα, ντραμς) ηχογραφούν στα μέσα του 2009 τέσσερα κομμάτια (lost riders, look around, perfect device και vu) με τον Παναγιώτη Κοτσιόπουλο στο μπάσο . Μέσα στο 2010 η μπάντα μεγαλώνει και σ` αυτήν προστίθενται οι Μάνος Κισαμιτάκης (σαξόφωνο) , Γιάννης Δράκος (μπάσο) και Κώστας Μπακούλας (κιθάρα). 



Το 2012 είναι η χρονιά όπου οι DIRTY FUSE κυκλοφορούν το πρώτο τους full length άλμπουμ κάτω από την ετικέτα της Green Cookie Records το οποίο περιέχει 12 instro  συνθέσεις σε ρυθμούς surf. Ακούγοντας το έρχονται στο νου παραλίες με φοίνικες και surfers που σκίζουν τα κύματα.


Το σαξόφωνο του Μάνου Κισαμιτάκή "δένει" πολύ όμορφα με τη surf διάθεση της μπάντας και τις επιρροές τους από Dick Dale, Ventures καθώς και τα στοιχεία garage που διαπερνούν τις συνθέσεις του δίσκου.

Ακούγοντας τον δίσκο νομίζεις πως θα βγουν απ' την γωνία οι ήρωες από το Pulp Fiction του Tarantino,  ειδικά το "Kite To Stars"  ενώ τα "Blade From Damascus" και "Red Moon" με έντονο το reverb στοιχείο αποτελούν τις ποιο σκοτεινές συνθέσεις του άλμπουμ.

Το κομμάτι όμως που ξεχωρίζει είναι σαφώς το "Sunset Beach" το οποίο είναι μια διασκευή του "Ακρογιαλιές Δειλινά" του Βασίλη Τσιτσάνη! Ο ρυθμός του κομματιού έχει "κουμπώσει" τέλεια με τις κιθάρες και το σαξόφωνο, και μας προϊδεάζει ευχάριστα για την επόμενη δουλειά των DIRTY FUSE η οποία θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο θα ονομάζεται "Surfbetica" και θα περιέχει 7 διασκευές ρεμπέτικων σε ρυθμούς surf!