menu

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

KROKUS: DIRTY DYNAMITE




Ο 17ος δίσκος των Ελβετών rockers είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος του. Δυναμίτης!
Γεμάτος από boogie διάθεση με το πρώτο κιόλας κομμάτι το "Hallelujah Rock 'N' Roll" μας φέρνουν στα 70' sκαι σε classic rock καταστάσεις.

Ένας λόγος είναι η επιστροφή του Mandy Mayer μετά από εφτά χρόνια στις κιθάρες πλαισιώνοντας τους κιθαρίστες Fernando Von Arb, Mark Kohler και Marc Storace-φωνή και Chris Von Rohr-μπάσο της κλασικής σύνθεσης του group. Ένα rhythm section που βγάζει φωτιές, αλλά και το γεγονός ότι πολλά μέρη του δίσκου ηχογραφήθηκαν στα Abbey Road Studios τα οποία όπως δήλωσε ο μπασίστας αλλά και παραγωγός Chris Von Rohr  έδωσαν μια επιπλέον αίσθηση στον τραγουδιστή και τον κιθαρίστα καθώς υπαρχουν ακόμα εκεί η ενέργεια των Beatles!

 οι εξωτερικές βοήθειες ήταν σημαντικές και αρκετά καλές αφού συνεργάστηκαν με τον ντράμερ Kosta Zafiriou (Pink Cream 69) και τους τραγουδιστές Tommy Heart (Fair Warning) και Mark Fox (πρώην Shakra).

Οι συνθέσεις είναι ξεσηκωτικές, με στακάτα riff και mid tempo και γενικά περιέχουν μελωδίες που μένουν στο μυαλό και θυμίζουν παλαιότερες εποχές ενώ υπάρχει και μια εκπληκτική διασκευή του "Help" 

Το "Dirty Dynamite" είναι φτιαγμένο από τα γνωστά υλικά: rock και blues αναμεμιγμένα με μια αίσθηση από AC/DC. Όλα μαζί φτιάχνουν ένα εκρηκτικό μείγμα που βγάζει φωτιές!




Tracklist : 

01. Hallelujah Rock N' Roll
02. Go Baby Go 
03. Rattlesnake Rumble 
04. Dirty Dynamite 
05. Let The Good Times Roll 
06. Help 
07. Better Than Sex 
08. Dög Song 
09. Yellow Mary 
                                                           10. Bailout Blues 
                                                           11. Live Ma Life 
                                                           12. Hardrocking Man