menu

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

MEMORY GARDEN DOOMAIN




5 χρόνια μετά το τελευταίο τους άλμπουμ οι σουηδοί doomers κυκλοφορούν την 5η δισκογραφική δουλειά που ακούει στο όνομα “Doomain”.




Ο δίσκος από πλευράς συνθέσεων κινείται στα επίπεδα του προηγούμενου τους άλμπουμ, "Carnage Carnival", με το δυναμικό "The Evangelist" το οποίο θυμίζει αρκετά NEVERMORE – οι οποίοι όπως έχει δηλώσει ο κιθαρίστας Simon Johansson αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους MEMORY GARDEN. Στην σύνθεση έχουν συμμετάσχει όλα τα μέλη του συγκροτήματος και διακρίνονται από ταχύτητα, όμορφα solos καθιστώντας το σύνολο των 44 λεπτών ενδιαφέρον και σίγουρα αξιόλογο.






Το άλμπουμ ξεκίνησε να δουλεύεται πριν από 5 χρόνια σε χαλαρούς ρυθμούς –καθώς όλα τα μέλη έχουν τις δουλειές τους, και ο Simon Johansson συμμετέχει στους WOLF  οι οποίοι θα μπουν στο στούντιο το φθινόπωρο, και στους BIBLEBACK αλλά και η αλλαγή εταιρείας συνέβαλλε στην καθυστέρηση αφού η Vic Records δεν ανταποκρίνονταν στα στάνταρντς που είχαν βάλει.

οι  MEMORY GARDEN. ανήκουν στους καλύτερους πρεσβευτές του σουηδικού doom και αν και δεν απολαμβάνουν την αναγνωσιμότητα των CANDLEMASS ή των CATHEDRALL άνετα καλύπτουν το κενό που έχουν αφήσει.