menu

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Ακούστε το PLAYING GOD από το νέο άλμπουμ των BULLET FOR MY VALENTINE



Οι Βρετανοί metalers κυκλοφόρησαν την 5η δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο VENOM η οποία θα κυκλοφορήσει στις 14 Αυγούστου και έδωσαν στη δημοσιότητα το PLAYING GOD που περιλαμβάνεται στην deluxe έκδοση.

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Δείτε το νέο βίντεο των FEAR FACTORY



Οι cyber metallers από το Los Angeles κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ GENEXUS μέσω της Nuclear Blast και έδωσαν στην δημοσιότητα το βίντεο του DIELECTRIC που περιλαμβάνεται στο δίσκο.

Δείτε το


Το track listing:

01. Autonomous Combat System
02. Anodized
03. Dielectric
04. Soul Hacker
05. Protomech
06. Genexus
07. Church Of Execution
08. Regenerate
09. Battle For Utopia
10. Expiration Date

Limited digipak bonus tracks:

11. Mandatory Sacrifice (Genexus Remix)
12. Enhanced Reality

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Νέο δίσκο κυκλοφορεί ο DAVID GILMOUR

Στις 18 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει στα ράφια των δισκοπωλείων η 3η solo δουλειά του Βρετανού μουσικού με τίτλο RATTLE THAT LOCK και θα περιέχει τα :'5 AM''Rattle That Lock''Faces Of Stone''A Boat Lies Waiting''Dancing Right In Front Of Me''In Any Tongue''Beauty''The Girl In The Yellow Dress''Today''And Then…"


Στο άλμπουμ συμμετέχουν οι PHIL MANZANERA και JOOLS HOLLAND ενώ η ηχογράφηση έγινε στο studio του GILMOUR στο Μπράιτον.
Η κυκλοφορία του RATTLE THAT LOCK θα ακολουθήσει παγκόσμια περιοδεία

Η τελευταία δισκογράφική δουλειά του  DAVID GILMOUR ήταν το ON AN ISLAND του 2006.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το teaser

JON LORD SARABANDE



Ο JONATHAN DOUGLAS LORD από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε τις σπουδές στο πιάνο. Ο SEBASTIAN BACH και ο Άγγλος συνθέτης EDWARD ELGAR  όπως και τα blues 'ήταν από τις βασικές επιρροές που δημιούργησαν την μουσική ιδιοφυΐα που ξέρουμε.

Το 1975 οι  DEEP PURPLE επαναπροσδιορίζουν την πορεία τους. Ο RITCHIE BLACKMORE αποχωρεί για να δημιουργήσει τους RAINBOW και οι DEEP PURPLE μένουν χωρίς τον ηγέτη τους.
Ο DAVID COVERDALE αναλαμβάνει δράση και φέρνει στο συγκρότημα τον TOMI BOLIN.
Οι δυο τους ξεκινούν να σχεδιάζουν τους "νέους" DEEP PURPLE πειραματιζόμενοι με ήχους funk.

Ο JON LORD που παραμένει στην μπάντα, στις αρχές του έτους απομονώνεται στο διαμέρισμα του στη California και μέσα σε τρεις μήνες γράφει το καλύτερο άλμπουμ της solo καριέρας του, το αριστουργηματικό SARABANDE κατορθώνοντας να "παντρέψει "¨το rock με την κλασική μουσική.

Το 711 μ.Χ.,  τα μουσουλμανικά φουσάτα του Βέρβερου στρατηγού Ταρίκ Ιμπν Ζιγιάντ διέπλευσαν το στενό μεταξύ Μαρόκου και Ισπανίας και αποβιβάστηκαν στο Γιβραλτάρ, που τότε απέκτησε το σημερινό του όνομα ως «ο Βράχος του Ταρίκ» (Jabal Ṭāriq). Οι τότε κυρίαρχοι της Ιβηρικής, οι εκχριστιανισμένοι Βησιγότθοι του βασιλιά Ροδέριχου συγκρούστηκαν με τους ισλαμιστές μαχητές του Ταρίκ στις άνυδρες πεδιάδες της Ανδαλουσίας, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο ίδιος ο Ροδέριχος στην μάχη της Γκουανταλέτε, της οποίας η έκβαση έσβησε τους Βησιγότθους από την Ιστορία και εγκαινίασε την κυριαρχία των Αράβων στην Ισπανία.

Μαζί τους έφεραν και τον γυναικείο αισθησιακό χορό ZARABANDA που με το πέρασμα των αιώνων αφομοιώνεται από τους Ευρωπαίους.

Τον 18ο αιώνα ο SEBASTIAN BACH ανακαλύπτει τον χορό αυτό που είναι σκανδαλώδης για την εποχή και "παντρεύει" τον ρυθμο του με την κλασική μουσική.

έτσι ο JON LORD ερευνώντας το έργο του μέντορα του μας παραδίδει το SARABANDE στο οποίο συμμέτεχει ο ANDY SUMMERS των POLICE.

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Το φθινόπωρο κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ των GRAVEYARD



Στις 25 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει ο τέταρτος δίσκος των vintage rockers από τη Σουηδία με τίτλο INNOCENCE & DEACADENCE από την NUCLEAR BLAST σε διάφορες εκδόσεις Limited edition DIGI, VINYL, CD / DIGITAL / STREAMING.

Στο τελευταίο τους άλμπουμ, το THE LEGEND του 2012, για άλλη μια φορά οι GRAVEYARD απέδειξαν πως δικαίως ηγούνται στην σκηνή της heavy/vintage μουσικής.


Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Τον Αύγουστο κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ των ROTTING CHRIST






"Έχοντας υπάρξει ενεργοί για 27 χρόνια στη μεταλλική σκηνή και έχοντας παίξει περισσότερα από 1200 shows σε κάθε γωνια του πλανήτη, αποφασίσαμε τελικά να κυκλοφορήσουμε το πρώτο live άλμπουμ μας! Δουλέψαμε σκληρά για να κάνουμε το δίσκο όσο πιο πλούσιο γινότανε, συμπεριλαμβάνοντας όσο το δυνατό περισσότερα αγαπημένα κομμάτια των οπαδών, αποδίδοντας παράλληλα φόρο τιμής σε όλες τις φάσεις της μπάντας. Θα σας πάμε πίσω στις demo μέρες μας και θα σας φέρουμε μέχρι τις σύγχρονες δημιουργίες μας. Αυτός είναι ένας live δίσκος με ψυχή. Σας προσκαλούμε σε ένα ταξίδι στο μαγευτικό κόσμο των ROTTING CHRIST".

Με αυτή την δήλωση ο SAKIS TOLIS συνοδεύει την παρουσίαση του κομματιού ATHANATOI ESTE που θα περιλαμβάνεται στο νέο διπλο live άλμπουμ της μπάντας LUCIFER OVER ATHENS που θα κυκλοφορήσει στις 21 Αυγούστου από την Season Of Mist.


Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

BLACKMORES NIGHT : Επανέρχονται με νέο άλμπουμ





Το δέκατο άλμπουμ θα κυκλοφορήσει η folk rock μπάντα στις 18 Σεπτεμβρίου με τίτλο ALL OUR YESTERDAYS.


Αν και ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί το tracklist πληροφορίες  από το στρατόπεδο των BLCKMORES NIGHT αναφέρουν πως το ALL OUR YESTERDAYS θα βγει στα ράφια των δισκοπωλείων σε CD,CD με DVD και βινύλιο.


Σύμφωνα με το website του συγκροτήματα το DVD θα περιέχει μια αναδρομή στην κοινή πορεία του RItCHIE BLACKMORE και CANDICE NIGHT. 

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ακούστε το νέο single των BULLET FOR MY VALENTINE



Το φαινόμενο του buyllying που υπέστη κατά την παιδική του ηλικία ο MATT TUCK θίγει το νέο single των BULLET FOR MY VALENTINE "YOU WANT A BATTLE? (HERE'S A WAR)", που θα περιλαμβάνεται στο "VENOM", το 6ο άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει στις 14 Αυγούστου.


DEEP PURPLE: Κυκλοφορούν δύο νέα live άλμπουμ



Τα άλμπουμ θα έχουν τον τίτλο "FROM THE SETTING SUN...(IN WACKEN)" και "TO THE RISING SUN...(IN TOKYO)" τα οποία είναι ηχογραφημένα στο Wacken Open Air Festival το πρώτο και το δεύτερο στο Budokan, στο Τόκιο της Ιαπωνίας.



Η κυκλοφορία τους έχει προγραμματιστεί για τις 28 Αυγούστου μέσω της earMusic και θα είναι διαθέσιμα σε 2CD+DVD, DVD, Blu-ray (Tokyo performance), Blu-ray 3D (Wacken performance) & σε τριπλό βινύλιο.

Για την μαγνητοσκόπηση τους χρησιμοποιήθηκαν στο Wacken εννέα κάμερες HD και ενώ στο Τόκιο χρησιμοποιήθηκαν 12 κάμερες HD.

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

NEW LONG FEST 2015 18-19 Ιουλίου @Πολιτιστικό Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης


Το New Long Fest, το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο ίσως open air festival της underground rock και metal ελληνικής σκηνής είναι για 11η συνεχή χρονιά κοντά σας, με ένα δυναμικό όπως πάντα line up, τo Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης. 

Από το 2004 το φεστιβάλ με αρχικό όνομα "Μουσικά Κύματα", υπό την αιγίδα του συλλόγου Πολιτιστικές Απόπειρες και του Δήμου Μαραθώνα, φιλοξενεί με επιτυχία τους πιο επίκαιρους και ενεργούς εκπρόσωπους του σκληρού ήχου της εγχώριας σκηνής.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος 18 εξαιρετικές μπάντες σε μία σκηνή, άφθονη και κρύα βαρελίσια μπύρα, ζεστά σουβλάκια, merchandise, Camping, φιλική διάθεση και ομαδικό πνεύμα, θα συνθέσουν το μεγαλύτερο underground πάρτι του καλοκαιριού που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσετε με είσοδο μόνο 3 ευρώ ανά ημέρα!

Το New Long Fest έχει πλέον καθιερωθεί και αποτελεί έναν θεσμό που στηρίζεται εδώ και χρόνια από τους φίλους της metal/rock μουσικής.

Όσοι δεν είχατε την τύχη να παρευρεθείτε, ήρθε μάλλον η ώρα να ζήσετε αυτή την εμπειρία!

Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης (πρώην Αμερικάνικη Βάση) Λεωφ. Μαραθώνος 196.
Είσοδος: 3 ευρώ την ημέρα.
Ώρα έναρξης: 17:00 (και τις 2 μέρες).

Line-up 2015:
SiXforNinE / Tardive Dyskinesia / Need / Sun Of Nothing / Slavebreed / Sadhus / Mortal Torment / Black Hat Bones / Phase Reverse / Mother Of Millions / Yellow Devil Sauce / Stonebringer / Vermingod / Hedvika / GodSleep / Solarmonkeys / Anal Veritas / Elephant Riders.

TARDIVE DYSKINESIA
Κουβαλώντας 12 χρόνια στην πλάτη, 3 full length albums, αμέτρητα live σε Ελλάδα και Ευρώπη και έχοντας μοιραστεί το stage με τα μεγαλύτερα ονόματα του προοδευτικού metal, όπως οι Meshuggah, Textures, The Dillinger Escape Plan, The Ocean Collective, Hacride κλπ, oι Tardive Dyskinesia έρχονται, ύστερα από 3 χρόνια απουσίας από το New Long Fest, να μας παρουσιάσουν για πρώτη φορά νέα κομμάτια από το album που ηχογραφούν αυτό το διάστημα αλλά και υλικό από όλη τους τη δισκογραφία. Η συμμετοχή τους φέτος (για δεύτερη φορά) στο Euroblast Festival (το μεγαλύτερο prog, djent festival της Ευρώπης) δίπλα σε ονόματα όπως οι Leprous, Between The Buried And Me, KLONE κλπ, επισφραγίζει το γεγονός ότι ο ντόρος που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά τους δεν είναι τυχαίος.

FB page: www.facebook.com/tardivedyskinesiaband
Bandcamp: www.tardivedyskinesia.bandcamp.com

SUN OF NOTHING
Μία ευρωπαϊκή περιοδεία, πολλές εμφανίσεις δίπλα σε καταξιωμένα ονόματα του metal (και όχι μόνο) χώρου, αμέτρητες άλλες, με ένα διαρκώς διευρυνόμενο die-hard κοινό, 3 full length albums, συμμετοχές σε συλλογές και πολλά άλλα συνέβησαν μέσα σε μια 15ετία, που όμως μοιάζουν να μην απασχολούν τόσο τους ίδιους, όσο αυτούς που τους ακολουθούν. Οι Sun Of Nothing είναι μια μπάντα που της αρέσουν οι συναισθηματικές εξάρσεις και η ακραία έκφραση, μια μπάντα που της αρέσει το σκοτάδι και εμπνέεται από αυτό. Είναι όμως και μια μπάντα που της αρέσει το σανίδι κι έτσι, μετά από μία μακρόχρονη απουσία από αυτό, θα βρεθεί στη σκηνή του New Long Fest, για να αναπαράγει τις μαυρομεταλικές εκρήξεις της, τις doom συσκοτίσεις της και τους θορυβώδεις sludge παραλογισμούς της. Η επαναδραστηριοποίηση της χρονιάς για το ελληνικό underground είναι γεγονός.

FB page: www.facebook.com/Sun0fNothing
Bandcamp: www.sunofnothing.bandcamp.com

SIXFORNINE
Οι SiXforNinE εν πρώτοις ξεχώρισαν χάρη στη συμμετοχή στο σχήμα του χαρισματικού Φώτη Μπενάρντο, πρώην ντράμερ των local death metal pioneers SEPTICFLESH, αυτή τη φορά σε ρόλο τραγουδιστή. Αυτό όμως ήταν η κορυφή του παγόβουνου, καθώς στη συνέχεια, με τις πρώτες τους ζωντανές εμφανίσεις αλλά και με την βιντεοπρεμιέρα του απίστευτου “Save Me”, ανέδειξαν ολοκληρωμένα το με προοδευτική διάθεση και άκρως ποιοτικό πρόσωπο και υλικό τους. Ο ήχος τους είναι κατά βάση Αμερικάνογενής, όμως δεν είναι εύκολο να τον κατατάξεις κάπου. Το ομώνυμο ντεμπούτο τους, μόλις κυκλοφόρησε από την No Regrets Records (W.E.B., MEDEN AGAN, SlavEATgoD) ενώ ήδη έχουν σταθεί στη σκηνή δίπλα σε ονόματα/ μεγαθήρια όπως οι Fates Warning, Monster Magnet και Ocial Spiritual Beggars. Η συνέχεια… στο New Long Fest!

FB page: www.facebook.com/SiXforNine

BLACK HAT BONES
Ο καιρός πέρασε και το νερό μπήκε στο αυλάκι: Το εκπληκτικό ντεμπούτο “High Gain Devil Rockers” των εκ Σπάρτης ορμώμενων Black Hat Bones μοίρασε ένα δυνατό rock’n’roll χαστούκι σε όποιον βρήκε στον διάβα του. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις είναι ένα κολασμένο rock’n’roll party για όποιον παραβρίσκεται σε αυτές κι έτσι, πιο ορεξάτοι από ποτέ, φέρνουν τον ηλεκτρισμό, την ενέργειά τους και τη κληρονομία των Σουηδών τιτάνων The Hellacopters, στη σκηνή του New Long Fest. No one can stop High Gain Devil Rockers!

FB Page: www.facebook.com/BlackHatBones
Bandcamp: www.blackhatbones.bandcamp.com

GODSLEEP
Οι GodSleep είναι ένα ψυχεδελικό heavy rock κουαρτέτο από την Αθήνα, που δεν αστειεύεται. Έχοντας παίξει σε ευρωπαϊκά festivals όπως τα Freak Valley Festival ,Yellowstock Festival and Aquamaria Festival, αλλά και έχοντας ενεργή συναυλιακή παρουσία στην έδρα τους, βρίσκονται προ των πυλών της κυκλοφορίας του ντεμπούτο full length album τους “Thousand Sons of Sleep”. Υποδεχτείτε τους στο New Long Fest.

FB Page: www.facebook.com/Godsleepband
Bandcamp: www.godsleep.bandcamp.com

HEDVIKA
Οι Hedvika είναι μια κατά κόρον συναυλιακή μπάντα. Ο ήχος τους αποδίδεται καλύτερα στο σανίδι, αλλά και αυτοί αγαπούν πολύ να ανεβαίνουν σε αυτό. Απόδειξη αποτελούν οι πολυάριθμες ζωντανές τους εμφανίσεις, εντός και εκτός Αθηνών, που ήρθαν να ακολουθήσουν την ανεξάρτητη κυκλοφορία του εφιαλτικά ατμοσφαιρικού “The Evidence of Absence’ (2013). Το άκρως επιβλητικό και “σκισμένο” sludge/ post metal τους ίσως να μην είναι το ιδανικότερο καλοκαιρινό άκουσμα, όμως μπορεί να αποτελέσει μια όμορφη συντροφιά την ώρα που ο ήλιος αρχίζει να δύει, υπό τις πότε up-tempo, πότε σχεδόν drone επιταγές τους.

FB page: www.facebook.com/pages/Hedvika/134781709931963
Bandcamp: www.hedvikamusic.bandcamp.com

MORTAL TORMENT
Εκεί που ο gore στίχος συναντά το γκρουβάτο brutal death metal των Dying Fetus και την κωμική διάθεση των Birdesh, γεννιούνται οι Mortal Torment. Η ιστορία τους ξεκινάει πίσω στο 2005 με το μεγαλεπίβολα σάπιο demo “Infernal Odium Schizophrenia”. Από τότε όμως άλλαξαν πολλά και έγιναν ακόμη περισσότερα. Μοιράστηκαν τη σκηνή με τους Aborted, Severe Torture, Obscura, Belphegor, Dark Fortress και Carcass (μεταξύ άλλων) ενώ το cult death metal label Coyote Records κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album τους σε CD το 2011. Αυτή τη περίοδο ηχογραφούν τον διάδοχό του και κάνουν μια στάση στη σκηνή του New Long Fest για να μεταδώσουν το γνωστό σύνθημα: “Bree!”.

FB page: www.facebook.com/mortaltorment
Bandcamp: www.mortaltorment.bandcamp.com

MOTHER OF MILLIONS
Η διαρκώς αυξανόμενη δημοτικότητα, όπως και η επιμονή στην ποιότητα και τη λεπτομέρεια των Mother Of Millions είναι κάποια από τα στοιχεία που τους έχουν κάνει να ξεχωρίσουν, από τη κυκλοφορία του ντεμπούτο τους “Human” (Turkey Vulture, 2014) και μετά. Ο έντονα επηρεασμένος από Tool, Porcupine Tree και Pain of Salvation ήχος τους, αποτελεί ένα χωνευτήρι progressive metal/ rock ηχοχρωμάτων και world music, που συνθέτει ένα εκλεπτυσμένο και γλυκόπιοτο αποτέλεσμα που φέρνει στο μυαλό ένα soundtrack δραματικής ταινίας. Έντονα συναισθήματα, πολλά κιλά on stage ενέργειας, απρόσμενα heavy ξεσπάσματα και πανέμορφα visuals συνοδεύουν τις ζωντανές εμφανίσεις ενός από τα πιο υποσχόμενα σχήματα της ελληνικής σκηνής του σήμερα. Υποδεχτείτε τους στη σκηνή του New Long Fest.

Website: www.motherofmillionsband.com
FB page: www.facebook.com/motherofmillionsband

NEED
Οι prog metallers Need δεν είναι χτεσινοί. Στις αρχές του 2014 κυκλοφόρησαν το τελευταίο (τρίτο σε σειρά), αριστουργηματικό full length album τους “Orvam: A Song for Home”, κάνοντας τον εγχώριο και διεθνή τύπο να παραμιλούν. Η φήμη τους ως ένα υψηλής ενέργειας live act, τους συνοδεύει στο πέρασμά τους, γεγονός που τον Σεπτέμβρη του 2014, τους οδήγησε στη σκηνή ενός από τα σημαντικότερα festivals για τον ήχο τους παγκοσμίως. Ο λόγος για το ProgPower USA, στο οποίο εισέπραξαν τις θετικότερες των εντυπώσεων, κάνοντας άλλο ένα βήμα μπροστά στην ήδη γεμάτη περγαμηνές πορεία τους. Είναι μεγάλη χαρά του New Long Fest να τους φιλοξενεί φέτος στη σκηνή του.

FB Page: www.facebook.com/needband
Bandcamp: www.needband.bandcamp.com

SLAVEBREED
Δύσκολο να ασχολείστε με το grind και να μη ξέρετε τους Slavebreed. Ο λόγος γι’ αυτό είναι η σταθερή και ποιοτική δισκογραφική και συναυλιακή τους παρουσία, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, στο οποίο μάλιστα έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες περιοδείες και έχουν εμφανιστεί σε σημαντικά festival του είδους τους. Τα υπερηχητικά blastbeats, τα βαθιά growls και τα κοφτερά κιθαριστικά ris τους, που σε στιγμές φλερτάρουν με το crust όσο και με το brutal death metal είναι τα όπλα τους, η DIY νοοτροπία είναι η παρακαταθήκη τους, και με το split release τους με τους grind heroes Birdesh στις αποσκευές τους, έρχονται να πραγματοποιήσουν ένα από τα φημισμένα εκρηκτικά shows τους στη σκηνή του New Long Fest.

FB page: www.facebook.com/pages/Slavebreed/193347340717367
Bandcamp: www.slavebreed.bandcamp.com

SOLARMONKEYS
Τα ’90s είναι η κληρονομιά, πάνω στην οποία οι Solarmonkeys χτίζουν το groovy rock οικοδόμημά τους. Το ντεμπούτο album τους “Payblack” που κυκλοφόρησε στις αρχές του χρόνου από την The Sound Of Everything, παρέδωσε μαθήματα του πως ένα σχήμα μπορεί να ζει στην εποχή του, φέροντας τόσο παλιακές μουσικές επιρροές. Ο ήχος τους ακούγεται φρέσκος και είναι δεόντως ανεβαστικός ενώ οι ίδιοι είναι εξίσου στα πάνω τους, γεγονός που φροντίζουν να επιβεβαιώνουν με κάθε ζωντανή τους εμφάνιση. Τους απολαύσαμε συναυλιακά στο πλευρό των Monster Magnet, νωρίτερα φέτος και το ίδιο θα κάνουμε και στη σκηνή του New Long Fest. Ετοιμαστείτε για τις ηλιακές μαϊμούδες.

FB page: www.facebook.com/solarmonkeys
Bandcamp: solarmonkeys.bandcamp.com

STONEBRINGER
Οι Stonebringer αγαπούν τον βαρύ ήχο και τον προοδευτικό τρόπο σκέψης. Η εκρηκτικότητα των ζωντανών εμφανίσεων τους, τους έφερε στη σκηνή, δίπλα σε ονόματα όπως οι Orange Goblin, Planet of Zeus και Karma to Burn, ενώ άξια αναφοράς είναι και η συνεργασία τους με τον παγκοσμίου κλάσης παραγωγό Chris Tsangarides (Judas Priest, Black Sabbath, Thin Lizzy Κλπ) για την παραγωγή του 4-track EP τους “Ocean of the Brave”. Έχοντας μόλις κυκλοφορήσει το πρώτο full length album τους “Those Winds”, έρχονται ορεξάτοι και με κεκτημένη ταχύτητα στη σκηνή του New Long Fest.

FB Page: www.facebook.com/Stonebringer
Bandcamp: www.stonebringer.bandcamp.com

VERMINGOD
Το βαθύτατα επηρεασμένο από τους Cannibal Corpse brutal death metal των Vermingod_Ocial φέρει τον χαρακτήρα του άρτια εκτελεσμένου ακραίου metal, που λείπει από πολλές σημερινές μπάντες αυτού του περιβάλλοντος. Οι πιο σύγχρονες, πιο groovy, μελωδικές ή και σε στιγμές στην οριογραμμή του thrash metal επιρροές δεν λείπουν από τον ήχο τους, καθιστώντας τον κάθε άλλο παρά μονότονο. Οι ίδιοι προβάρουν ασταμάτητα (τουλάχιστον αυτό μαρτυράει η απόδοσή τους επί σκηνής) και αυτή τη περίοδο προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη κυκλοφορία του δεύτερου σε σειρά full length album τους “Whisperer of the Abysmal Wisdom”. Έχοντας πολλάκις αλώσει τις σκηνές της ιδιαίτερης πατρίδας τους, Πάτρας, ήρθε η ώρα να κατεδαφίσουν και αυτή του New Long Fest.

FB page: www.facebook.com/Vermingod
Bandcamp: www.vermingod.bandcamp.com

YELLOW DEVIL SAUCE
Τα κουμάσια είναι εδώ! Μία από τις πιο αδικημένες και υποτιμημένες μπάντες του ελληνικού underground, μοιάζει επιτέλους φέτος να κάνει σημαντικά βήματα προς τη κατεύθυνση που της αξίζει, αυτή της καταξίωσης. Το υπέροχο (τρίτο σε σειρά) full length album τους “Right Under Your Nose” κυκλοφόρησε σε CD και βινύλιο στα τέλη της περασμένης χρονιάς και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ήδη βρίσκει τη θέση του στο πάνθεον των κορυφαίων ελληνικών κυκλοφοριών. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις είναι τίμιες ως το μεδούλι και το “βάρος” που εκπνέουν σε κάνει να δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πως πρόκειται για trio Grunge rock; Heavy rock; Heavy metal; Δεν έχει σημασία. Είναι οι Yellow Devil Sauce και είναι εδώ για να μείνουν.

FB page:www.facebook.com/pages/Yellow-Devil-Sauce/157785804359718

ANAL VERITAS
Δύο χρόνια πέρασαν από το ντεμπούτο full length album των ANAL VERITAS, το πολυπρόσωπο “Project: T.V. Junkies”, που ήρθε -μετά από 10 ολόκληρα έτη περιπλάνησης του σχήματος στο εγχώριο underground- να καταδείξει τον χαρακτήρα τους ως ένα άκρως ενδιαφέρον μείγμα sludge, hardcore, post rock και άλλων heavy ηχοχρωμάτων. Οι ANAL VERITAS δεν φοβούνται να πειραματιστούν καλλιτεχνικά και τώρα, στα πρόθυρα της κυκλοφορίας του διαδόχου του “Project…” αλώνουν ένα-προς-ένα τα εγχώρια stages, περνώντας και από αυτό του New Long Festival.

FB page: www.facebook.com/pages/ANAL-VERITAS/209599409092168
Bandcamp: www.analveritas.bandcamp.com

ELEPHANT RIDERS
Οι εληνοισπανοί Elephant Riders (όνομα δανεισμένο από τον ομώνυμο υπέροχο δίσκο των τιτάνιων Clutch) το 2014 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους “Supernova”, προσφέροντας απλόχερα το ποιοτικό desert / heavy rock τους, βαθιά επηρεασμένο από την κληρονομιά των τεράστιων Kyuss. Στα πρόθυρα της κυκλοφορίας του EP / maxi single τους, “Challenger”, που είναι προγραμματισμένη για τις επόμενες μέρες, μας παρουσιάζονται για πρώτη -μα σίγουρα όχι τελευταία- φορά, επί ελληνικού εδάφους. Κοντά σας φέτος στο New Long Fest.

FB page: www.facebook.com/elephantridersband
Bandcamp: www.elephantriders.bandcamp.com

PHASE REVERSE
Ο ήχος των Phase Reverse είναι βαρύς σαν έναν τεράστιο βράχο που κάθισε πάνω στο στήθος σου και σε κρατάει καθηλωμένο. Οι ίδιοι δεν κάνουν κατάχρηση των ικανοτήτων τους, κρατώντας το rock τους απλό και μονολιθικό. Zakk Wyld-ικά leads, εναλλάσσονται με μπαρουτοκαπνισμένες φωνές, πάνω από ένα rhythm section συμπαγές σαν ντουβάρι. Εκεί που τα heavy blues συναντούν το southern metal, γεννιούνται τα ris των PHASE REVERSE Ocial page και κουρδισμένα πιο χαμηλά κι από την κόλαση, έρχονται να σας ταρακουνήσουν στο φετινό New Long Fest.

FB page: www.facebook.com/pages/PHASE-REVERSE-Official-page/307807068980
Bandcamp: www.phasereverse.bandcamp.com

SADHUS
“Roll fast, play slow”. Αυτό είναι το ρητό των Αθηναίων sludge doomsters Sadhus (The Smokin Community) που τα τελευταία χρόνια κάνουν όλο και πιο αισθητή την παρουσία τους στο εγχώριο underground, με τις πνιγμένες σε καπνό και fuzz ζωντανές εμφανίσεις τους. Το ομώνυμο album τους κυκλοφόρησε το 2014 και μέχρι σήμερα αποτελεί ευαγγέλιο για τους απανταχού sludge/ doom/ stoner fans της χώρας. Ο βρώμικος και βαρύς σαν αμόνι ήχος τους θα πολτοποιήσει ανυποψίαστα αυτιά, φέτος στο New Long Festival.

FB page: www.facebook.com/SadhusCommunity
Bandcamp: www.sadhus.bandcamp.com

Ακούστε το πρώτο single των NYLON ASTRA





Οι NYLON ASTRA το vintage group από την Νίκαια με το όνομα που παραπέμπει στον OSCAR WILDE και με επιρροές από την blues, soul και φυσικά το rock n' roll παρουσίασαν το πρώτο τους single "ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΈΤΑΡΤΟ" που θα περιλαμβάνεται στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά η οποία θα κυκλοφορήσει από την FINAL TOUCH.



Πρόκειται για ένα jazz/blues τραγούδι σε στίχους του ΤΑΚΗΣ ΑΙΒΑΛΗΣ και μουσική των NYLON ASTRA .

Η κεφάτη, μεθυστική μελωδία του τραγουδιού σε συνδυασμό με τους μελαγχολικούς στίχους δημιουργούν στον ακροατή μια γλυκιά αίσθηση νοσταλγίας.


Ο ήχος του σαξόφωνου του ΘΟΔΩΡΗ ΜΠΙΣΤΟΛΑ, η jazzy ενορχήστρωση και η φωνή του ΤΑΚΗΣ ΑΙΒΑΛΗΣ με το χαρακτηριστικό της ηχόχρωμα δημιουργούν μια vintage rock ‘n’ roll ατμόσφαιρα που αναμένεται να ξετρελάνει τους ‘παλιούς’ αλλά και τους νεότερους!

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

SLIPKNOT: Κάνουν διάλειμμα ή συνεχίζουν?



Αντιφατικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται από το στρατόπεδο των Αμερικάνων heavy metalers για τα μελλοντικά τους σχέδια.

Ο frontman COREY TAYLOR δήλωσε πως μετά την περιοδεία για την προώθηση του 5: THE GRAY CHAPTER  «Θα ολοκληρώσουμε την περιοδεία και μετά θα πάρουμε ένα-δύο χρόνια «ρεπό» πάλι, για να αφήσουμε τα πράγματα να «κρυώσουν» λίγο.

Αντίθετα, ο κιθαρίστας JIM ROOT είχε δηλώσει πως έχει ήδη έτοιμα τραγούδια και πως ελπίζει να μπούν στο στούντιο το συντομότερο.


Συνέντευξη ACID FALLS



Το 2012 τρεις φίλοι και μουσικοί αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Και εγένετο οι ACID FALLS. Ας τους γνωρίσουμε με την βοήθεια του Σταμάτη Μπούτση.

1.    Πότε δημιουργήθηκαν οι ACID FALLS?

Οι ACID FALLS. δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο του 2012 από φίλους οι οποίοι είτε συμμετείχαν σε προηγούμενα σχήματα εναλλάξ, είτε είχαν την τύχη να τζαμάρουν μεταξύ τους για χρόνια χωρίς ποτέ μέχρι τότε να αποτυπώσουν στο σανίδι μια μουσική συνεργασία. Αποτελούνται απ΄τους: Σταμάτης Μπούτσης (drums), Όθωνας Μούλτος (el. guitars), Νάσος Σοφράς (bass, vocals), Κώστας Περδικούρης (vocals, el. guitar).



2.    Tι σημαίνει το όνομα της μπάντας?

Ψάχνοντας μεταξύ εύηχων λέξεων και εκφράσεων με απώτερο σκοπό το τελικό αποτέλεσμα να μην παραπέμπει σε συγκεκριμένο μουσικό ιδίωμα, προέκυψε το όνομα ACID FALLS.. Έχει διττή έννοια στη μετάφρασή του (ο καθένας διαλέγει πώς θέλει να το ερμηνεύσει) και για μας εκφράζει αινιγματικότητα, δύναμη, σαρκασμό και σκοτάδι.

3.     Ποιες οι επιρροές σας?

Οι επιρροές μας φαίνονται από τις διασκευές με τις οποίες επιλέγουμε να πλαισιώνουμε τα τραγούδια μας στις ζωντανές μας εμφανίσεις. Μεταξύ αυτών βρίσκονται οι Iron Maiden, Black Sabbath, Ronnie James Dio, Thin Lizzy, AC/DC και Saxon.

4.    Μίλησε μας για το demo cd σας το LOST IN DAZE είναι η πρώτη σας δισκογραφική δουλειά?

Όντως πρόκειται για την πρώτη μας απόπειρα να εισέλθουμε στο κόσμο της δισκογραφίας. Δουλεύτηκε συνθετικά, παράλληλα με την ηχογράφησή του στο home studio μας και περιλαμβάνει 6 τραγούδια, μέχρι στιγμής, προπομπούς ενός full length LP, το οποίο ευελπιστούμε να κυκλοφορήσει σύντομα. Υπάρχουν 5 κομμάτια διαθέσιμα στο soundcloud.com/acidfalls και στο youtube. Επιπλέον στο youtube, υπάρχει το πρώτο χρονικά κομμάτι που γράψαμε, με τίτλο Halos of Saturn.

5.    Ποίο κομμάτι του LOST IN DAZE θα επιλέγατε εάν φτιάχνατε ένα video clip?

Όλα τα τραγούδια μας έχουν πολύ έντονες μουσικές και στιχουργικές εικόνες, με επικρατέστερα τα Lost in Daze, The Sabbath Wine και Goddess. Ανάλογα με το budget και τη «λαϊκή απαίτηση», θα κριθεί το ποιό θα έχει την τύχη να οπτικοποιηθεί.

6.    Τι είναι μουσική για εσάς?

Είναι διασκέδαση, ψυχοθεραπεία, δημιουργία, ενέργεια, απόδραση, έρωτας, σωτηρία. Κοινώς, αν δεν είχαμε τη μουσική στη ζωή μας δεν θα είμασταν οι ίδιοι άνθρωποι.

7.    Στην Ελλάδα πόσο δύσκολο είναι οι εγχώριες rock μπάντες να προωθήσουν τη δουλειά τους?


Μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα που κινούμαστε στο χώρο, έχουμε καταλάβει οτι είναι μεν εύκολο να γνωστοποιήσει κάποιος τις κινήσεις του, ιδίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχει δε μεγάλη δυσκολία να φτάσει στα ύψη που κατέχουν οι καλλιτέχνες που θαυμάζει, λόγω των περιορισμών που θέτει η δισκογραφία, αλλά και η ίδια η ζωή σήμερα. Το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί. Απαιτούνται χρήματα για πρόβες, για ηχογραφήσεις καθώς και για την κυκλοφορία του υλικού. Όσοι καταφέρνουν να τα κάνουν όλα αυτά είναι, κυριολεκτικά, ήρωες. Αξίζει, ωστόσω, να κυκλοφορούν οι μπάντες τις προσωπικές τους δουλειές γιατί πιστεύουμε οτι έτσι κλείνουν κεφάλαια στις ζωές τους, ολοκληρώνονται σαν οντότητες και υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μεγαλώνει ο «μικρόκοσμος» του περιβάλλοντός τους.



8.    Ο αποκλεισμός τους από τα «μεγάλα» ΜΜΕ αντισταθμίζεται από τα social media? Σε ποιο βαθμό?

Αντισταθμίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, αν φυσικά κάνουν έξυπνες κινήσεις διαχείρισης της προβολής τους. Η μουσική που εκπροσωπούμε, απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που τυγχάνει να είναι χρήστες των social media. Το Rock και το Metal, δεν έχαιραν ιδιαίτερης εκτίμησης των ΜΜΕ της χώρας μας, με αποτέλεσμα να μην ήταν για πολλά χρόνια γνωστοί σημαντικοί καλλιτέχνες που έφεραν τη «ρετσινιά» τους εξ’αιτίας των έκδηλων μουσικών τους προτιμήσεων. Αυτό έχει διορθωθεί αρκετά με τα social media. Σηκώνει όμως και άλλη βελτίωση...

9.    Θα παίζατε άλλο είδος μουσικής αν ήταν να κάνατε μεγάλη καριέρα?

Η ερώτηση του 1 δις δολλάρια... Ο καθένας μας ιδιωτικά είναι ελεύθερος να πράξει ότι θέλει. Σαν σύνολο θα περιμένουμε πρώτα να υπάρξει ρεαλιστικά μια τέτοια επιλογή για να τη συζητήσουμε.

Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία να προβληθούμε από τη σελίδα σας. Σε όλους εσάς που δεν μας γνωρίζετε ελάτε σε επαφή μαζί μας μέσω της σελίδας μας στο facebook.com/ acid falls official fb.

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

THEM: GLORIA



Στις 11 Ιουνίου του 1965 κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ των Βορειοιρλανδών THEM, το  THE ANGRY YOUNG THEM. Πρόκειται για την παρθενική εμφάνιση στην δισκογραφία του VAN MORRISON μαζί με τους PETER BARDENS, BILLY HARRISON, ALAN ANDERSON και JOHN MCAULEY.

Ο δίσκος περιέχει το πασίγνωστο GLORIA όπου ο MORRISON είχε γράψει στα 17 του όταν έκανε περιοδεία σε Αμερικάνικες βάσεις στην Βρετανία με τους MONARCHS.



Όταν επέστρεψε στο Μπέλφαστ, ο  MORRISON πήγε σε μια οντισιόν όπου το Maritime Hotel ζητούσε μουσικούς για το night club του εκεί γνώρισε και τους υπόλοιπους...Και εγένετο οι THEM

Οι MOTORHEAD δημοσίευσαν το THUNDER AND LIGHTING



Στις 28 Αυγούστου θα κυκλοφορήσει το BAD MAGIC το 22ο άλμπουμ των MOTORHEAD και η μπάντα στα πλαίσια του marketing δημοσίευσε το  THUNDER AND LIGHTING. Παρακολουθείστε το.

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ο DAVID GILMOUR επανέρχεται με νέο άλμπουμ



Ο DAVID GILMOUR 10 χρόνια μετά την τελευταία του δισκογραφική δουλειά το ON AN ISLAND του 2006 επανέρχεται με τον 4ο προσωπικό του δίσκο.

Το RATTLE THAT LOOK όπως θα ονομάζεται θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και θα ακολουθήσει περιοδεία για την προώθηση του στην Ευρώπη.

Την παραγωγή έχει κάνει ο PHIL MANZANERA.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Οι VIRGIN STEELE κυκλοφορούν νέο άλμπουμ



Στις 22 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει το 13ο άλμπουμ των VIRGIN STEELE  από την NUCLEAR BLAST.

Το NOCTURMES OF HELLFIRE & DAMNATION θα είναι διαθέσιμο σε standard CD version, 2CD digipak version, 2LP gatefold version και σε digital download΄με διαφορετικό εξώφυλλο η κάθε μία.


Όπως δηλώνει ο DAVID DEFEIS το άλμπουμ δεν είναι concept παρόλο που υπάρχει μια συνοχή στα τραγούδια και η μουσική σκοτεινή και ατμοσφαιρική. Είναι αρκετά heavy, με πολύ ενέργεια, συχνά σκοτεινό, μελαγχολικό και άλλοτε επιθετικό και εξαγριωμένο.

Μια γεύση από το άλμπουμ 

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Οι MOTORHEAD ετοιμάζουν νέο άλμπουμ?



Στις 27 Μαϊου οι Βρετανοί rockers δημοσίευσαν την ακόλουθη εικόνα στο Twitter αναζωπυρώνοντας τις φήμες για την κυκλοφορία του 22ου άλμπουμ τους.

Οι MOTORHEAD είχαν δημοσιεύσει στο Instagram την ίδια εικόνα με δύο μυνήματα. Το πρώτο  έγραφε: “It’s a form of alchemy…” και το δεύτερο “Now is it good or is it…ugly”.

Η τελευταία δισκογραφική τους δουλειά, το AFTERSHOCK που κυκλοφόρησε το 2013 εν μέσω φημών σχετικά με την υγεία του LEMMY είναι μια συλλογη από "βρωμικα" κομμάτια με riffs που σκοτώνουν, χωρίς να διεκδικούν οι συνθέσεις τους κάποια πρωτοτυπία.  

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Νέο άλμπουμ από τους SLAYER



Οι Αμερικάνοι thrashers θα κυκλοφορήσουν το 11ο studio άλμπουμ τους με τίτλο REPENTLESS στις 11 Σεπτεμβρίου μέσω της  Nuclear Blast Records.


Δείτε το σχετικό teaser.

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

CORROSION OF CONFORMITY @ FUZZ 27 Ιουνίου




Οι  C.O.C ανεβαίνουν στην σκηνή του FUZZ MUSIC CLUB στις 27 Ιουνίου.

Οι Αμερικάνοι heavy metalers είναι από τους βασικούς εκφραστές του stoner/southern metal αν και η καριέρα  τους ξεκίνησε σε punk ρυθμούς όπως φαίνεται από τα δύο πρώτα άλμπουμ τους EYE FOR AN EYE ANIMOCITY καθώς και το EP TECHNOCRACY, ο ερχομός όμως του PEPPER KEENAN το 1988 από τους GRAVEYARD άλλαξε ριζικά το ύφος της μπάντας.

Η αλλαγή άρχισε να φαίνεται από το DELIVERANCE που κυκλοφόρησε το 1994 που περιέχει συνθέσεις με αρκετά στοιχεία από τους BLACK SABBATH. ενώ το DROWING IN A DAYDREAM κέρδισε μια υποψηφιότητα στα GRAMMY.







Στο WISEBLOOD του 1996 εκτός από τους αγαπημένους BLACK SABBATH προστίθενται country και doom στοιχεία στις συνθέσεις τους
 
Η κυκλοφορία του WISEBLOOD ακολουθήθηκε από μια περιοδεία με τους METALLICA, επιβεβαιώνοντας τις σχέσεις των δυο συγκροτημάτων, αφού ο JAMES HETFIELD έκανε τα δεύτερα φωνητικά στο MAN OF ASH.


Η ανοδική τους πορεία δεν συνεχίστηκε  με την κυκλοφορία του AMERICAS VOLUME DEALER κάτι που δεν επανέλαβαν με το IN THE ARMS OF GOD του 2005.

Η συμμετοχή του KEENAN στους DOWN έβαλε ¨φρένο στην πορεία του συγκροτήματος χωρίς ωστόσο να σταματήσουν πλήρως την δραστηριότητα τους. Κυκλοφόρησαν δύο δίσκους, τα CORROSION OF CONFORMITY το 2012 και το IX το 2014 καθώς και τα EP’s YOUR TOMOROW (Parts 1 And 2)” το 2010 και MEGALODON το 2012.

Το 2015 βρήκε τον PEEPER KEENAN στο στούντιο όπου με τους υπόλοιπους C.O.C δουλεύουν το υλικό για το 4ο τους άλμπουμ.

Μαζί τους στο FUZZ θα εμφανιστούν οι POTERGEIST, οι οποίοι λίγες μέρες πριν θα έχουν κυκλοφορήσει την τέταρτη δισκογραφική δουλειά τους, με τίτλο CROCODILE TEARS.  Την συναυλία θα ανοίξουν οι FULL HOUSE BREW CREW.