menu

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

CORROSION OF CONFORMITY @ FUZZ 27 Ιουνίου




Οι  C.O.C ανεβαίνουν στην σκηνή του FUZZ MUSIC CLUB στις 27 Ιουνίου.

Οι Αμερικάνοι heavy metalers είναι από τους βασικούς εκφραστές του stoner/southern metal αν και η καριέρα  τους ξεκίνησε σε punk ρυθμούς όπως φαίνεται από τα δύο πρώτα άλμπουμ τους EYE FOR AN EYE ANIMOCITY καθώς και το EP TECHNOCRACY, ο ερχομός όμως του PEPPER KEENAN το 1988 από τους GRAVEYARD άλλαξε ριζικά το ύφος της μπάντας.

Η αλλαγή άρχισε να φαίνεται από το DELIVERANCE που κυκλοφόρησε το 1994 που περιέχει συνθέσεις με αρκετά στοιχεία από τους BLACK SABBATH. ενώ το DROWING IN A DAYDREAM κέρδισε μια υποψηφιότητα στα GRAMMY.







Στο WISEBLOOD του 1996 εκτός από τους αγαπημένους BLACK SABBATH προστίθενται country και doom στοιχεία στις συνθέσεις τους
 
Η κυκλοφορία του WISEBLOOD ακολουθήθηκε από μια περιοδεία με τους METALLICA, επιβεβαιώνοντας τις σχέσεις των δυο συγκροτημάτων, αφού ο JAMES HETFIELD έκανε τα δεύτερα φωνητικά στο MAN OF ASH.


Η ανοδική τους πορεία δεν συνεχίστηκε  με την κυκλοφορία του AMERICAS VOLUME DEALER κάτι που δεν επανέλαβαν με το IN THE ARMS OF GOD του 2005.

Η συμμετοχή του KEENAN στους DOWN έβαλε ¨φρένο στην πορεία του συγκροτήματος χωρίς ωστόσο να σταματήσουν πλήρως την δραστηριότητα τους. Κυκλοφόρησαν δύο δίσκους, τα CORROSION OF CONFORMITY το 2012 και το IX το 2014 καθώς και τα EP’s YOUR TOMOROW (Parts 1 And 2)” το 2010 και MEGALODON το 2012.

Το 2015 βρήκε τον PEEPER KEENAN στο στούντιο όπου με τους υπόλοιπους C.O.C δουλεύουν το υλικό για το 4ο τους άλμπουμ.

Μαζί τους στο FUZZ θα εμφανιστούν οι POTERGEIST, οι οποίοι λίγες μέρες πριν θα έχουν κυκλοφορήσει την τέταρτη δισκογραφική δουλειά τους, με τίτλο CROCODILE TEARS.  Την συναυλία θα ανοίξουν οι FULL HOUSE BREW CREW.

Νέο άλμπουμ θα κυκλοφορήσει ο MICHAEL MONROE



Ο πρώην frontman των HANOI ROCKS έχει έτοιμο το νέο του άλμπουμ STATE BLACKOUT που θα κυκλοφορήσει στις 16 Οκτωβρίου κάτω από την ετικέτα της SPINEFARM RECORDS.

Ο ίδιος δήλωσε: Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το νέο μας άλμπουμ.Έχει όλα τα συστατικά ενός τέλειου rock 'n' roll άλμπουμ. Μελωδικά τραγούδια με  στίχους που αψηφούν όλα τα κλισέ.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

3ο Rock Aid Fest @ 19 Σεπτεμβρίου Νίκαια Δημοτικό Κηποθέατρο



Ανακοινώθηκαν τα συγκροτήματα που θα συμμετάσχουν στο φετινό Rock Aid Fest, το rock festival της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά που φέτος διοργανωνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Στις 19 Σεπτεμβρίου λοιπόν στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας οι ROLLI'N DICE, DADDY'S WORK BLUES BAND, MORE THAN ANYTHING και οι SEMEN OF THE SUN θα ανέβουν στη σκηνή για καλό σκοπό αφού αντί εισιτηρίου η είσοδος στο Festival θα γίνεται με ένα κουτί  φάρμακα τα οποία θα διατεθούν στο Κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Αναμένουμε σύντομα περισσότερα νέα!


Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ο B.B. KING δηλητηριάστηκε?


Οι κόρες του Κάρεν Γουίλιαμς και η Πάτι Κινγκ κατηγορούν τους συνεργάτες του θρύλου των μπλουζ ότι τον δηλητηρίασαν - Αρνείται τις κατηγορίες ο μάνατζέρ του - Έρευνες ξεκίνησε η αστυνομία του Λας Βέγκας

Έρευνες για πιθανή δολοφονία του B.B. King ξεκίνησε η αστυνομία του Λας Βέγκας, καθώς οι κόρες του θρύλου των μπλουζ καταγγέλλουν ότι ο πατέρας τους δηλητηριάστηκε από τους συνεργάτες του, όπως ανακοίνωσε το γραφείο ιατροδικαστή της Νεβάδα.  

Ο King πέθανε σε ηλικία 89 ετών στις 14 Μαΐου στο Λας Βέγκας, όπου είχε σπίτι, ενώ είχε προηγηθεί ένα εξουθενωτικό πρόγραμμα με συναυλίες που τελείωσαν το 2014.

Δύο από τις κόρες του - η Κάρεν Γουίλιαμς και η Πάτι Κινγκ - ισχυρίζονται ότι δηλητηριάστηκε από τον μάνατζέρ του Laverne Toney και τον προσωπικό του βοηθό.

«Πιστεύω ότι ο πατέρας μου δηλητηριάστηκε. Του χορηγήθηκαν ξένες ουσίες για να προκαλέσουν τον πρόωρο θάνατό του», ανέφεραν σε ξεχωριστές, αλλά πανομοιότυπες ένορκες καταθέσεις οι δύο γυναίκες, που ζήτησαν επίσημη έρευνα για το θέμα.

Ο Toney, ο οποίος είναι ο εκτελεστής της διαθήκης του King, αδιαφόρησε για τις κατηγορίες εναντίον του: «Κάνουν καταγγελίες συνέχεια. Τι το καινούργιο;», απάντησε ερωτηθείς για το ζήτημα που προέκυψε.

Δικηγόρος που έχει οριστεί για τη διαθήκη του King απέρριψε τις κατηγορίες ως «γελοίες»: «Ελπίζω να έχουν αποδείξεις για τις δυσφημιστικές και συκοφαντικές καταγγελίες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Brent Bryson.

Ο τοπικός ιατροδικαστής επιβεβαίωσε τις έρευνες για ανθρωποκτονία, ενώ πρόσθεσε ότι θα γίνει αυτοψία στον King. 

Μετά την εξέλιξη αυτή, η κηδεία του «βασιλιά» των μπλουζ στο αγαπημένο του Μέμφις αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας.

ΠΗΓΗ www.protothema.gr

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ο DAVID COVERDALE τα "χώνει" στους επικριτές του



Άστραψε και βρόντηξε ο DAVID COVERDALE για τους επικριτές της νέας του δισκογραφικής δουλειάς που περιλαμβάνει διασκευασμενα κομμάτια από την DEEP PURPLE εποχή.
συγκεκριμένα δήλωσε:

«Έχετε δει τις παραγγελίες για τον δίσκο;;; Δεν έχω γράψει ποτέ μουσική για όσους με μισούν κατ’ επάγγελμα. Δεν έχω χώρο στη ζωή μου για τέτοιους ανθρώπους ή για όσους σκέφτονται αρνητικά. Δεν θα αγοράσουν το δίσκο μου, δεν θα αγοράσουν εισιτήριο. Why the fuck should I give a fuck?»

Και συνέχισε λέγοντας: «Σας μιλάω από ένα πολύ ωραίο στούντιο. Έχω ένα σπίτι με θέα στη λίμνη Tahoa. Είμαι 63 χρονών, οργανώνω μια παγκόσμια περιοδεία και τα εισιτήρια φεύγουν σαν φρέσκα ψωμάκια. Χαραμίζουνε τσάμπα το μίσος τους!».




Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Νέο άλμπουμ ετοιμάζουν οι SLAYER



Στις 9 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ των Αμερικάνων Thrashers.

Πρόκειται για τον πρώτο δίσκο τους μετα την επανένταξη του GARY HOLT στο συγκρότημα.

Την παραγωγή έχει κάνει ο TERRY DATE(PANTERA, SOUNDGARDEN, DEFTONES)



Arch Enemy Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, Principal Club Theater Αθήνα, Σάββατο 14 Νοεμβρίου, Gagarin 205




Δελτίο Τύπου
Revolution calling!

Οι Arch Enemy είναι ένα metal υπερθέαμα. Το συγκρότημα φημίζεται για τις δυναμικές του ζωντανές εμφανίσεις και πλέον με την εισχώρηση του κιθαρίστα-μύθου Jeff Loomis (Nevermore) στο πλευρό του επίσης σπουδαίου Michael Amott, οι οπαδοί του heavy metal θα έχουν την σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν την συνεύρεση δύο σύγχρονων θεών της ηλεκτρική κιθάρας, μαζί επάνω στην ίδια σκηνή. Εξίσου σημαντική είναι βέβαια και η παρουσία της τραγουδίστριας Alissa White-Gluz η οποία και πήρε τα σκήπτρα από τα χέρια της προκατόχου της Angella Gossow για να δώσει στους Arch Enemy μια νέα δυναμική και να τονώσει ακόμα περισσότερο την σκηνική του παρουσία. Υπολογίστε και τους πανέμπειρους Sharlee D'Angelo και Daniel Erlandsson στο rhythm section και καταλαβαίνεται τους λόγους για τους οποίους οι Arch Enemy είναι πλέον υπερδύναμη.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1996 από τον κιθαρίστα Michael Amott ο οποίος λίγο καιρό μετά την αποχώρησή του από τους Carcass θέλησε να δημιουργήσει ένα συγκρότημα το οποίο να συνδυάζει τη δύναμη του death metal με την μελωδία και παίξιμο υψηλού επιπέδου. Το 'πε και το 'κανε. Με τον αδερφό του Chistopher στη δεύτερη κιθάρα και τον πρώην συνεργάτη του στους Carnage Johan Liiva στα φωνητικά κυκλοφορούν τα album "Black Earth" (1996), "Stigmata" (1998) και "Burning Bidges" (1999) , τα οποία το ένα μετά το άλλο γνωρίζουν ολοένα αυξανόμενη επιτυχία κάνοντας το συγκρότημα γνωστό στους metal κύκλους.

Η μεγάλη αλλαγή έγινε το 2000, όταν ο Liiva αποχώρησε και τη θέση του πήρε η Γερμανίδα Argela Gossow η φωνή της οποίας πρωτοακούστηκε στο δίσκο "Wages Of Sin" (2001) και την εποχή εκείνη πολύς κόσμος ξαφνιάστηκε όταν συνειδητοποίησε πως τα brutal φωνητικά των Arch Enemy έρχονται από μία άκρως ερωτεύσημη μικροκαμωμένη γυναίκα.

Η αλήθεια είναι πως αυτή ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες μεταγραφές τραγουδιστών στην ιστορία του heavy metal. Η φήμη του συγκροτήματος εκτοξεύτηκε και για τα 10 σχεδόν επόμενα χρόνια οι Arch Enemy θα ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα, δημιουργικά και εντυπωσιακά συγκροτήματα του πλανήτη. Ακολούθησαν οι δίσκοι "Anthems of Rebellion" (2003), "Doomsday Machine" (2005), "Rise of the Tyrant" (2007), "The Root of All Evil" (με επαναηχογραφήσεις παλαιοτέρου υλικού, 2009), και "Khaos Legions" (2011). Όλα αυτά τα album γνώρισαν μεγάλη επιτυχία σε Ευρώπη, Αμερική και Ιαπωνία και οι Arch Enemy αποθεώθηκαν από εκατοντάδες χιλιάδες οπαδών.

Το συγκρότημα που έχει αποδείξει πως επιλέγει τα μέλη του με μεγάλη επιτυχία στην αρχή του2014 παρουσίασε το νέο του line up και κυκλοφόρησε το δίσκο "War Eternal" με τον οποίο και κράτησε τη δημοτικότητα του σε υψηλότατο επίπεδο ενώ πρόσφατα με την προσθήκη του Jeff Loomis παγίωσε ακόμα περισσότερο τη θέση του.
Στις 13 και 14 Νοεμβρίου λοιπόν οι εμφανίσεις των Arch Enemy σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα είναι μονόδρομος. Το υπερθέαμα δεν χάνεται με τίποτα.

Αθήνα, Σάββατο 14 Νοεμβρίου, Gagarin 205
Τιμή εισιτηρίου: 22 € (τα πρώτα 200), 26 € τα υπόλοιπα (προπώληση / ταμείο)
Σημεία προπώλησης: Public, Παπασωτηρίου, Ticket House, Metal Era, No Remorse Records, Reload Stores
On-line: www.viva.gr

Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, Principal Club Theater
Τιμή εισιτηρίου: 22 € (τα πρώτα 200) μετά 25 € και στο ταμείο 28€
Σημεία προπώλησης: Ticket House, Nephilim, Public, Ianos, Rover Bar
On-line: www.viva.gr

Νέο live DVD θα κυκλοφορήσουν οι LYNYRD SKYNYRD





Διπλό CD με DVD από συναυλία που έδωσαν οι southerrn rockers τον Νοέμβριο του 2014 στην Ατλάντα.


Στην συναυλία συμμεττείχαν πολλοί φίλοι του συγκροτήματος που ερμήνευσαν κομμάτια των SKYNYRD.

Το tracklisting έχει ως εξής:

  • Whiskey Rock A Roller (Randy Houser)
  • You Got That Right (Robert Randolph και Jimmy Hall)
  • Saturday Night Special (Aaron Lewis)
  • Workin’ For MCA (Blackberry Smoke)Don’t Ask Me No Questions (O.A.R.)
  • Gimme Back My Bullets (Cheap Trick)
  • The Ballad of Curtis Loew (Moe and John Hiatt)
  • Simple Man (Gov’t Mule)
  • That Smell (Warren Haynes) 
  • Four Walls Of Raiford (Jamey Johnson)
  • I Know A Little (Jason Isbell) 
  • Call Me The Breeze (Peter Frampton) 
  • What’s Your Name (Trace Adkins)  
  • Down South Jukin’ (Charlie Daniels and Donnie Van Zant)
  • Gimme Three Steps (Alabama) 
  • Tuesday’s Gone (Gregg Allman) 
  • Travelin’ Man (Lynyrd Skynyrd) 
  • Free Bird (Lynyrd Skynyrd) 
  • Sweet Home Alabama (Lynyrd Skynyrd με όλους τους καλεσμένους)

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

HELLOWEEN: MY GOD - GIVEN RIGHT



Το 15ο άλμπουμ των HELLOWEEN  θα κυκλοφορήσει στις 29 Μαΐου και στην κανονική του έκδοση θα περιλαμβάνει δεκατρία τραγούδια. Το limited digipak με τρισδιάστατο εξώφυλλο, το βινύλιο, η ψηφιακή έκδοση και το limited earbook με bonus CD θα περιλαμβάνουν επιπλέον κομμάτια.


Μετά από 10 χρόνια οι Γερμανοί power metalers επιστρέφουν στην Nucclear Blast και κυκλοφορούν ένα άλμπουμ που σαφώς και δεν θα αποτελέσει το εφαλτήριο για να βγουν οι οπαδοί τους στο δρόμο όμως με την 80' s αισθητική που έχει προσδώσει στην παραγωγή ο CHARLIE BAUERFEIND θυμίζει το ένδοξο παρελθόν τους.

Ο δίσκος δεν προσφέρει κάτι καινούργιο και δεν υπάρχει κάποιο κομμάτι που να ξεχωρίζει, οι οπαδοί τους απλά θα βάλουν στην δισκοθήκη τους το άλμπουμ νούμερο 15 που συνέπεσε με την επέτειο 30 χρόνων από το ντεμπούτο τους στην δισκογραφία, οι υπόλοιποι λάτρεις του ιδιώματος απλά θα το ξεχάσουν.









Jacks FJacks Full (Release Party) Hungry Dukes & Memoria @ Bat City 30.5.2015



Jacks Full
  
Οι Jacks Full ειναι μια hard/heavy rock μπάντα από την Αθήνα. Μετά από αλλαγές, το 2013 κατέληξαν στο τωρινό line up που αποτελείται απο τους:Νίκο Σπάθα στην κιθάρα,
Μιχάλη Απαρτόγλου στα φωνητικά/μπάσο και Βαγγέλη Καρδαμίτση στα ντραμς.Το ομώνυμο ντεμπούτο κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2015 και δίνει μια πρώτη γεύση στο στυλ και στις επιρροές τους.Άμεσες βλέψεις της μπάντας ειναι η ηχογράφηση δεύτερου δίσκου και οι συνεχείς live εμφανίσεις τοσο στην εγχώρια σκηνή όσο και στο εξωτερικό.Επίσης μεγάλος στόχος της μπάντας είναι η κατάκτηση μιας χαρακτηριστικής ταυτότητας στον ήχο της rock και ενός πιστού κοινού.Έχοντας σαν δυνατό σημείο τα live και την ενέργεια που μεταφέρουν στον κόσμο,οι Jacks Full υπόσχονται κατι διαφορετικό στην σκληρή μουσική.

 
Hungry Dukes
 

We are a blues- rock n' roll band from Pireus Greece. The band was formed in March 2013 . The band's DIY EP came out in January 2014.
Our LP titled "HUNGRY DUKES" came out in May 2015
 
Memoria


Οι Memoria είναι ένα ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2013.Το πρώτο ντέμο του συγκροτήματος ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε το Νοέμβρη του 2014.Αποτελείται από τους Βαλεντίνος(φωνητικά,κιθάρα),Γιώργος (ντραμς),Διούγκι αχ(κιθάρα) και Νίκος(μπάσο).
Στο bat city το Σαββατο με ολοκαινουργιο album και τρελη ορεξη για μουσικη..
 
Πορτες : 20:00
Εισοδος : 3 ευρω

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Η "Lucile" σίγησε για πάντα



Ο B. B. KING πέθανε σήμερα σε ηλικία 89 ετών στο Λας Βέγκας.

Η κίθάρα του που την αποκαλούσε Lucille, ήταν το σήμα κατατεθέν του αμερικάνου μπλουζίστα, επρόκειτο για μια "ειδικής κατασκευής" Gibson που ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τη δεκαετία του 1950.
 
Σε ηλικία των 80 ετών, στις 29 Μαρτίου 2006, ο B. B. KING έπαιξε στο Hallam Arena του Σέφιλντ. Αυτή ήταν η πρώτη μέρα της αποχαιρετιστήριας περιοδείας του καλλιτέχνη για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. 

Σε αυτή τη συναυλία συνεργάστηκε με τον GARY MOORE, με τον οποίο ο KING είχε και παλαιότερα συνεργαστεί για το τραγούδι Since I Met You Baby. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στις 4 Απριλίου 2006 στο Wembley Arena.

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

RUSH: MOVING PICTURES



Έχοντας ήδη καθιερωθεί στην παγκόσμια μουσική σκηνή ως μια από τις καλύτερες rock μπάντες που έχει βγάλει ο Καναδάς και κουβαλώντας στις αποσκευές τους το PERMANENT WAVES που αποτελεί ένα από τα ποιο progressive άλμπουμ τους περιλαμβάνοντας το NATURAL SCIENCE στο οποίο συναντάμε ψήγματα της δημιουργίας του progressive metal, οι RUSH κυκλοφορούν το 1981 το MOVING PICTURES.

Το 8ο άλμπουμ τους περιλαμβάνει σαφώς μικρότερης διάρκειας συνθέσεις - εκτός του 11λεπτου CAMERA EYE που είναι και η τελευταία σύνθεση τους με τόσο μεγάλη διάρκεια της δισκογραφίας τους.



Η μεγάλη τους συνθετική επιτυχία, το TOM SAWYER που περιλαμβάνεται στον δίσκο προέκυψε από την συνεργασία του NEIL PEART με τον PYE DUBOIS ο οποίος είχε γράψει τους αρχικούς στίχους.



Το άλμπουμ περιέχει κομμάτια όπως:

RED BARCHETTA που μιλά για έναν αγρότη που στον στάβλο του έχει μια Ferrari Barchetta



Το YYZ που είναι ο κώδικας του διεθνούς αεροδρομίου του Τορόντο




στα οποία οι καναδοί rockers ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους με τον GEDDY LEE και τον ALEX ELEFSON να "κεντούν" στα drums και την κιθάρα.

Το MOVING PICTURES κατέκτησε την κορυφή των αμερικάνικων charts ενώ το περιοδικό Kerrang το συμπεριέλαβε στη λίστα με τα άλμπουμ που πρέπει να ακούσει κάποιος πριν πεθάνει.

Rock 'N' Roll Children @ Κύτταρο, Αθήνα 16 Μαΐου


Δελτίο Τύπου

ROCK IN DIO - Vol 5

Oι Rock 'n' Roll Children με κορυφαίους Έλληνες μουσικούς,τραγουδιστές και τραγουδίστριες της εγχώριας σκηνής του σκληρού ήχου,γιορτάζουν τα 5 χρόνια από την επέτειο του Ronnie James Dio προς την αιωνιότητα!

Το Σάββατο 16 Μαίου, συμπληρώνονται ακριβώς 5 χρόνια από τότε που ο μέγιστος heavy metal τραγουδιστής πέρασε για πάντα στην άλλη μεριά του ουράνιου τόξου...

Ακριβώς την ημερομηνία αυτή επέλεξαν και οι “RnR Children” Dio Tribute Band, για να τιμήσουν και φέτος αυτή την υπέρτατη φωνή,τον τεράστιο καλλιτέχνη αλλά και άνθρωπο.

“ROCK IN DIO-Vol 5” λοιπόν, στο ΚΥΤΤΑΡΟ Live Club, στην Αθήνα, στις 16 Μαίου.θα έχουμε τη μεγάλη ετήσια φιλανθρωπική συναυλία-αφιέρωμα στον αγαπημένο μας Ronnie!

Μία εκρηκτική γιορτή της hard rock και heavy metal μουσικής, γεμάτη από τα θρυλικά τραγούδια του κορυφαίου,εμβληματικού τραγουδιστή της!

Μα πάνω απ' όλα,μια συγκινητική βραδιά-θεσμός της χώρας μας,για κάθε φίλο του rock-metal σύμπαντος,όπου για μια ακόμα φορά θα συμμετάσχουν εκλεκτοί καλλιτέχνες,σχηματίζοντας μια μεγάλη ενωμένη μουσική οικογένεια,μια μεγάλη αγαπημένη παρέα!

Ειδικά φέτος,ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά,καθώς πέρα από την καθιερωμένη παρουσία υπέροχων τραγουδιστών και τραγουδιστριών,οι συμμετοχές διευρύνονται και στα υπόλοιπα τέσσερα μουσικά όργανα,με πολύ μεγάλα ονόματα του χώρου και θα φτάσουν αισίως τις 70!

Όλοι μαζί λοιπόν,φίλοι,οπαδοί,τραγουδιστές και μουσικοί, θα γίνουμε και πάλι μια μεγάλη παρέα πάνω και κάτω απ'τη σκηνή,δείχνοντας την αγάπη μας προς τον σκληρό ήχο και το μέγιστο Ronnie,αλλά και την ανθρώπινη ευαισθησία μας με μία συγκινητική φιλανθρωπική δωρεά,αφού φέτος όλα τα καθαρά έσοδα της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα διατεθούν στον Σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «ΛΑΜΨΗ»,στην Θεσσαλονίκη !

Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν, η συναυλία της 16ης Μαϊου αποτελεί μια μοναδική εμπειρία-ορόσημο,που είστε όλοι ευπρόσδεκτοι και δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Ενημερώνουμε ότι τα εισιτήρια που θα εκδοθούν θα είναι αυστηρά 700 στον αριθμό ώστε να εξασφαλιστεί η άνεση σας στο χώρο,οπότε φροντίστε να τα προμηθευτείτε το συντομότερο δυνατό.

Σας ευχαριστούμε όλους για τη στήριξη...UNITED WE STAND!!!

ΠΟΡΤΕΣ: 20.15 / ΕΝΑΡΞΗ: 21.00
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 12€ ΤΑΜΕΙΟ / 10€ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ( ΑΠΟ 23.2 )

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
TICKET HOUSE| Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς) Τηλ.: 210 3608 366
Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα: 10:30 - 18:30, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 10:30 - 21.00, Σάββατο : 10:30 – 15:30
On Line Pre Sale: www.ticketpro.gr

NO REMORSE RECORDS Γαμβέττα 4 Αθήνα.
SIRENS RECORDS Νικηταρά 14 Αθήνα.
ΤOP MAN Hφαίστου 2 Μοναστηράκι.


Dying Fetus @ An CLUB 9 Ιουνίου



Δελτίο Τύπου

Playfalse presents Dying Fetus (U.S.A.)
+ In Utero Cannibalism
+ Progress Of Inhumanity

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 - An Club

'Death metal reigns supreme'

Ένα από τα κορυφαία και μακροβιότερα death metal σχήματα, με συνέχεια και συνέπεια, αφού είναι αδιάλειπτα ενεργοί από το 1991, είναι σίγουρα το τρίο από το Maryland των Ηνωμένων Πολιτειών, Dying Fetus.

Λίγα συγκροτήματα μπορούν να καυχιόνται ότι έχουν την αναγνώριση τόσο από το underground κοινό του death metal, όσο και από τους πιο 'mainstream' κύκλους του (όσο μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο για το συγκεκριμένο ιδίωμα), όντας ένα εξαιρετικό παράδειγμα συνθετικής δεινότητας, συνδυάζοντας βιρτουόζικο παίξιμο και πιασάρικα μουσικά θέματα, δημιουργώντας το απόλυτο μίγμα death metal, hardcore και grindcore.

Μεγάλη τους δύναμη είναι τα live shows τους, μιας και από το αυτοχρηματοδοτούμενο δεύτερο demo τους, το "Infatuation With Malevolence" του 1994, περιοδευούν συνεχώς με καλά ονόματα του χώρου, όπως οι Kataklysm ή οι Monstrosity. Το πρόβλημά τους ήταν μόνο η ανυπαρξία επαρκούς promotion, αφού οι εταιρίες τους μέχρι το 2000, ήταν αρκετά μικρής δυναμικής και πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων. Οι συνεχείς αλλαγές στο line-up δε, ήταν και αυτός ένας σχετικά ανασταλτικός παράγοντας και δεν είναι τυχαίο ότι το μοναδικό μέλος που έχει παραμείνει από το ξεκίνημά τους, είναι ο κιθαρίστας / τραγουδιστής John Gallagher.

Το ξεκίνημα της επόμενης χιλιετίας, υπήρξε κομβικής σημασίας για το συγκρότημα, αφού όχι μόνο δημιούργησε τη δική του εταιρία, την Blunt Force Records, με την οποία έκανε κατά καιρούς διάφορες επανεκδόσεις του υλικού της, αλλά και υπέγραψε συμβόλαιο με την κορυφαία -ίσως- εταιρία του ακραίου ήχου, την Relapse Records, με την οποία εξακολουθεί και συνεργάζεται μέχρι και σήμερα. Το πρώτο άλμπουμ των Dying Fetus με την Relapse Records και τρίτο κατά σειρά, το "Destroy The Opposition", θεωρείται -όχι άδικα- ένα από τα κορυφαία άλμπουμ στο death metal και έχει μπει σε δεκάδες 'επιφανείς' λίστες του ιδιώματος. Παρά το γεγονός όμως, ότι το άλμπουμ είχε άμεση επιτυχία και ακολούθησε εκτενέστατη περιοδεία για ενάμιση χρόνο, τα προβλήματα στις σχέσεις των μελών, φαίνεται ότι ήταν δυσεπίλυτα και μάλλον αξεπέραστα, με αποτέλεσμα να παραιτηθούν όλοι, εκτός φυσικά του John Gallagher. Με εντελώς καινούργια σύνθεση (πεντάδα αυτή τη φορά) και ενώ όλοι ήταν περίεργοι για τη νέα μουσική τους πρόταση, το "Stop At Nothing" του 2003, ήταν ένα ακόμα δείγμα ασυμβίβαστου death metal που τους διατήρησε στην κορυφή.

Η συνέχεια δεν θα μπορούσε παρά να είναι θριαμβευτική. Με το εντελώς old-school (μέχρι και την παραγωγή έκαναν μόνοι τους) "War Of Attrition" του 2007 (και φυσικά μερικώς διαφοροποιημένη σύνθεση, για να μην ξεχνιόμαστε) και την θρυλική περιοδεία με τους Cannibal Corpse και τους Necrophagist, αλλά και το "Descent Into Depravity" του 2009, το πρώτο τους ως τρίο, για την προώθηση του οποίου έπαιξαν μέχρι την Κίνα και την Νοτιοανατολική Ασία. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, είναι το "Reign Supreme" του 2012, που έλαβε διθυραμβικές κριτικές, γεφυρώνοντας το old-school death metal, με τη μοντέρνα παραγωγή και ήχο.

Στα πλαίσια της καλοκαιρινής τους ευρωπαϊκής περιοδείας, οι Dying Fetus, θα εμφανιστούν για τέταρτη συνολικά φορά στη χώρα μας και πρώτη ως headliners, την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 στο An Club, στην Αθήνα. Όσοι τους είδαν στις προηγούμενες εμφανίσεις τους, επειδή γνωρίζουν τι συμβαίνει στις συναυλίες του συγκροτήματος, είναι υποψιασμένοι και δεν θα χάσουν την ευκαιρία. Όσοι δεν τους έχετε δει ποτέ, τώρα έφτασε η στιγμή. Δεν θα χάσετε...

Την συναυλία θα ανοίξουν οι έμπειροι συμπατριώτες μας, death metallers, In Utero Cannibalism, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν το τέταρτο full length άλμπουμ τους, με τίτλο "Butcher While Others Obey" και το grind σχήμα των Progress Of Inhumanity.

Ώρα έναρξης: 20:30 - Τιμή εισιτηρίου: 22 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων:
Ticket House - Metal Era - No Remorse Records - Monsterville (Εξάρχεια & Χαλάνδρι) - Uncle Chronis Tattoo - Public - Reload Stores - Παπασωτηρίου - Ιανός - Seven Spots - Media Markt - 11876.

M.O.D. Κυριακή 2 Αυγούστου 2015 - Κύτταρο Live



Δελτίο Τύπου

To 1985 υπήρξε χρονιά - ορόσημο για τον ακραίο ήχο, αφού τότε κυκλοφόρησε το κορυφαίο crossover άλμπουμ όλων των εποχών, το άλμπουμ που ένωσε το thrash metal με το punk και το hardcore με τον καλύτερο τρόπο στην ιστορία της μουσικής. Ο λόγος για το "Speak English Or Die" των Stormtroopers Of Death, ευρύτερα γνωστούς με τα αρχικά S.O.D. Εκείνο το σχήμα, ήταν μία σύναξη διάσημων μουσικών, του Scott Ian και του Charlie Benante των Anthrax, του Dan Lilker των Nuclear Assault (ex-Anthrax, ex-Brutal Truth, κ.λ.π.) και του τότε άγνωστου Billy 'Mosh' Milano (ex-Mastery, ex-United Forces, ex-Anthem, ex-The Psychos). Μετά την κυκλοφορία και την τρομερή επιτυχία του δίσκου (είναι χαρακτηριστικό ότι το κομμάτι τους "March Of The S.O.D." αποτελούσε επί σειρά ετών το σήμα αρχής της εκπομπής "Headbanger's Ball" στο M.T.V.), ο Billy 'Mosh' Milano δημιούργησε ένα σχήμα που συνέχιζε τον ήχο των S.O.D. και αυτό με αρχικά: M.O.D. ή Method Of Destruction όπως ήταν το πλήρες όνομα του σχήματος.

Το 1987, με τον Scott Ian στην παραγωγή, κυκλοφόρησε το "U.S.A. For M.O.D.", παίρνοντας τον τίτλο από αυτό που είχαν στο μυαλό τους οι S.O.D. για τίτλο του δεύτερου άλμπουμ τους ("U.S.A. For S.O.D."). Ο Billy 'Mosh' Milano, συνέχισε τη μουσική των S.O.D., έχοντας 19 ολόκληρα τραγούδια στο δίσκο, με μεγαλύτερο τραγούδι το "Aren't You Hungry?" που διαρκεί λίγο πάνω από 3 λεπτά, με ξεκάθαρους crossover προσανατολισμούς και καυστικό, politically incorrect σε σημείο χοντροκοπιάς χιούμορ.

Δεν πέρασε ένας χρόνος και το 1988 κυκλοφόρησαν το EP "Surfin' M.O.D.", ένα πολύ περίεργο άλμπουμ, που περιείχε διαλόγους από μία ψεύτικη ταινία, κάποιες διασκευές στους Beach Boys και παρόμοια 'surf' γκρουπ και γενικότερη χιουμοριστική ατμόσφαιρα. Το "Gross Misconduct" που βγήκε το 1989, ήταν μία επιστροφή στον ήχο του ντεμπούτου τους, ίσως και με ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, σε μία περίοδο όμως που ο συγκεκριμένος ήχος άρχισε σιγά-σιγά να παίρνει την κατιούσα... Το "Rhythm Of Fear" που βγήκε το 1992, ήταν λίγο πιο ακαθόριστο στο ύφος του, περιέχοντας πιο πολλά hardcore στοιχεία καθώς και κάποιες rap επιρροές που ξένισαν τους οπαδούς των M.O.D., ωστόσο δεν παύει να είναι ένα πάρα πολύ καλό άλμπουμ. Στη συνέχεια έχασαν το συμβόλαιό τους με τη Megaforce Records και τα δύο άλμπουμ που ακολούθησαν, τα "Devolution" και "Dictated Aggression", αν και ήταν αρκετά καλά, δεν είχαν καλή διανομή και οδήγησαν τον Billy 'Mosh' Milano (ο οποίος στο μεταξύ άλλαζε τα μέλη του γκρουπ σαν πουκάμισα) να διαλύσει το γκρουπ και να βγάλει ένα ακόμα άλμπουμ με τους S.O.D.

To "The Rebel You Love To Hate", κυκλοφόρησε το 2003 από τη Nuclear Blast Records, με ένα ακόμα εκπληκτικό εξώφυλλο, παρωδία του Michael Schenker αυτή την φορά, με έντονη διάθεση για χιούμορ ακόμα και απέναντι σε άλλα συγκροτήματα όπως τους Rammstein και τους Rage Against The Machine αλλά και τις γνωστές αναφορές του Billy 'Mosh' Milano στην Μέση Ανατολή. Από εκεί και πέρα βγήκε ένα ακόμα άλμπουμ το "Red, White & Screwed" (2007) και το γκρουπ αποσύρθηκε ξανά για να επανασυνδεθεί πρόσφατα. Αυτή την στιγμή ηχογραφούν το νέο τους άλμπουμ "Busted, Broke And American" με παραγωγό τον Juan Urteaga, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές Ιουνίου 2015.

Οι M.O.D. θα παίξουν στο φετινό Wacken Open Air και την αμέσως επόμενη μέρα, στις 2 Αυγούστου 2015, θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Αθήνα, για μία και μοναδική συναυλία, όπου θα παρουσιάσουν το μοναδικό thrash και hardcore υβρίδιό τους, με μπροστάρη έναν χαρισματικό και πληθωρικό frontman, που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί στα μέρη μας. Ο Billy 'Mosh' Milano και το λοιπό σχήμα που αποτελείται από τους Scott 'The Rod' Lee Sargeant (ex-Laaz Rockit, ex-Defiance, ex-Skinlab, ex-Killing Culture, ex-Wrekking Machine, ex-Gack, ex-Anthem), Michael Arellano και Mike DeLeon, θα τα δώσουν όλα επί σκηνής με ένα setlist που θα περιλαμβάνει τόσο M.O.D. όσο και S.O.D. κλασικά κομμάτια!

Ώρα έναρξης: 21:00 - Τιμή εισιτηρίου: 22 ευρώ.

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Νέο άλμπουμ ετοιμάζουν οι GHOST



Στις 21 Αυγούστου θα κυκλοφορήσει το MELIORIA, το 3ο άλμπουμ των Σουηδών rockers.

Στις 4 Ιουνίου οι GHOST θα εμφανιστούν στο SWEDEN ROCK FESTIVAL, όπου θα είναι και η επίσημη πρώτη σε live του frontman PAPA EMERIFUS III.

Το προηγούμενο άλμπουμ τους το INFESTSSUMAN του 2013 φλερτάρει με την pop/art με μερικές δόσεις metal και χωρίς να φοβηθούν επέλεξαν απ΄το να φτιάξουν ένα δίσκο με 70's επιρροές όπως η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, να πειραματιστούν με αρχέγονες μελωδίες "κολασμένα" rifs πασπαλισμένα με μια pop αισθητική.

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ROTTING CRIST: Ετοιμάζουν νέο άλμπουμ



 Στα Devasoundz studios μπήκαν για άλλη μια φορά οι  Έλληνες extreme metallers οι οποίοι δήλωσαν ότι θα δουλέψουν σκληρά, ώστε να μην απογοητεύσουν τους fans τους προκειμένου να ξεκινήσουν τις ηχογραφήσεις του νέους τους album. 

Την παραγωγή θα κάνει πάλι ο Σάκης Τόλης. Το νέο album θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2016.

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Νέο άλμπουμ ετοιμάζει ο GUS G



BRAND NEW REVOLUTION θα ονομάζεται και θα  συμμετέχουν  οι

JEFF SCOTT SOTO (YNGWIE MALMSTEEN, TALISMAN, JOURNEY), ELIZE RYD (AMARANTHE), MATS LEVEN (YNGWIE MALMSTEEN, TREAT, CANDLEMASS), JACOB BUNTON (ADLER, LYNAM) ενώ στα drums είναι ο JO NUNEZ  και στο μπάσο ο MARTY O' BRIEN (LITA FORD) 

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

SLASH: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός reunion των GUNS N' ROSES



Το ενδεχόμενο επανασύνδεσης των GUNS N' ROSES δεν απέκλεισε ο SLASH σε συνέντευξη  που έδωσε στο CBS.

Συγκεκριμένα είπε: «Όλοι συζητάνε για αυτό, εκτός από εμάς, τη μπάντα, για 18, 19 χρόνια. Έχω να μιλήσω χρόνια με τον AXL ROSE, αλλά η ένταση, που όλοι λένε, έχει σβηστεί, δεν υπάρχει. Δεν έχουμε θέματα μεταξύ μας πια. Αυτή η διαμάχη διαιωνίζεται από τα media, περισσότερο από καθετί».

Σε ερώτηση, αν αυτός προσωπικά θέλει ένα reunion δήλωσε: «Πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός τι θα πω εδώ. Εννοώ πως αν όλοι ήθελαν να το κάνουν και για τους σωστούς λόγους, νομίζω πως οι οπαδοί θα το γούσταραν αυτό. Νομίζω πως θα είχε πλάκα να το κάναμε σε κάποια χρονική στιγμή, ξανά».

Όταν ρωτήθηκε ποιοι είναι οι σωστοί λόγοι,απάντησε «Είναι δύσκολο αυτό, μπερδεύονται τα πράγματα. Πραγματικά είναι ένα ζήτημα αποκλειστικά μεταξύ εμάς, των μελών. Αν είναι πιθανό ένα reunion; Ποτέ μη λες ποτέ!»

STYX PARADISE THEATRE


Το 1979 οι STYX κυκλοφορούν το 9ο άλμπουμ τους το CORNERSTONE Σ' αυτό ο DENNIS DEYOUNG συμπεριέλαβε την μπαλάντα BABY η οποία είναι αφιερωμένη στη σύζυγο του.

Ο DEYOUNG στην αρχή είχε ενδοιασμούς για το αν έπρεπε να  συμπεριλάβει ένα τόσο προσωπικό κομμάτι στο άλμπουμ, όμως η επιλογή του αποδείχθηκε σωστή αφού το BABY είναι το μοναδικό single των rockers από το Σικάγο που ανέβηκε στο #1 στις ΗΠΑ σημειώνοντας 1.000.000 πωλήσεις.

Μετά από αυτή την επιτυχία οι STYX κυκλοφορούν το 1981 το PARADISE THEATRE, ένα concept άλμπουμ  που μιλώντας για την ιστορία του Paradise Theatre στο Σικάγο - ένα χώρο που δεν υπάρχει - και χρησιμοποιώντας μεταφορικά την ιστορία του από την εποχή της ακμής του έως το κλείσιμο του θίγει την αλλαγές που φέρνει στην Αμερικάνικη κοινωνία η δεκαετία των 80's.

Το ένατο άλμπουμ των STYX ήταν και το ποιο επιτυχημένο τους σκαρφαλώνοντας στην #1 στις ΗΠΑ ενώ τέσσερα singles βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων λιστών της εποχής.

THE BEST OF TIMES #3 Billboard Hot 100



TOO MUCH TIME ON MY HANDS #9 Billboard Hot 100


NOTHING EVER GOES AS PLANNED #54 US POP CHARTS



Πέθανε ο GRAIG GRUBER


Ο GRAIG GRUBER, μπασίστας των ELF και αργότερα των RAINBOW νικήθηκε από τον καρκίνο σε ηλικία 63 ετών

Στους RAINBOW ο  GRUBER έπαιξε μόνο στο πρώτο άλμπουμ αφού ο RICHIE BLACMORE τον απέλυσε.

Το 1980 μαζί με το GARY DRISCOLL έφτιαξαν τους BIBLE BLACK και κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμ τα  BIBLE BLACK και GROUND ZERO. Το 2010 έφτιαξε τους ED3N και το 2013 συμμετείχε στους RAVEN LORD.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

οι SAVATAGE θα εμφανιστούν στο Wacken



Οι SAVATAGE επανέρχονται στις ζωντανές εμφανίσεις με την συμμετοχή τους στις 30 Ιουλίου στο Wacken και προετοιμάζουν το έδαφος με την κυκλοφορία μιας συλλογής.

Ο λόγος για το "Return To Wacken" που θα περιλαμβάνει κομμάτια που είχαν παρουσιαστεί ζωντανά κατά τις δύο προηγούμενες εμφανίσεις της μπάντας στο φεστιβάλ, το 1998 και το 2002.

Η συλλογή πρόκειται να βγει στην αγορά στις 19 Ιουνίου μέσω της earMUSIC και θα συνοδεύεται από πλούσιο booklet με σπάνιες φωτογραφίες, αποσπάσματα από τον Τύπο και σημειώσεις από τον ιθύνοντα νου της μπάντας, Jon Oliva.

Με την εμφάνισή τους στο φετινό Wacken, οι SAVATAGE επιστρέφουν στην ενεργό δράση μετά από δέκα και πλέον χρόνια, ενώ παραμένει άγνωστο εάν θα πραγματοποιήσουν και άλλες συναυλίες στο άμεσο μέλλον.

"Return To Wacken" track listing:

01. Hall Of The Mountain King
02. Gutter Ballet
03. Believe
04. Chance
05. Edge Of Thorns
06. The Wake Of Magellan
07. Dead Winter Dead
08. The Hourglass
09. Tonight He Grins Again
10. Prelude To Madness
11. When The Crowds Are Gone

ΠΗΓΗ: www.rocking.gr