menu

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

RUSH: MOVING PICTURES



Έχοντας ήδη καθιερωθεί στην παγκόσμια μουσική σκηνή ως μια από τις καλύτερες rock μπάντες που έχει βγάλει ο Καναδάς και κουβαλώντας στις αποσκευές τους το PERMANENT WAVES που αποτελεί ένα από τα ποιο progressive άλμπουμ τους περιλαμβάνοντας το NATURAL SCIENCE στο οποίο συναντάμε ψήγματα της δημιουργίας του progressive metal, οι RUSH κυκλοφορούν το 1981 το MOVING PICTURES.

Το 8ο άλμπουμ τους περιλαμβάνει σαφώς μικρότερης διάρκειας συνθέσεις - εκτός του 11λεπτου CAMERA EYE που είναι και η τελευταία σύνθεση τους με τόσο μεγάλη διάρκεια της δισκογραφίας τους.



Η μεγάλη τους συνθετική επιτυχία, το TOM SAWYER που περιλαμβάνεται στον δίσκο προέκυψε από την συνεργασία του NEIL PEART με τον PYE DUBOIS ο οποίος είχε γράψει τους αρχικούς στίχους.



Το άλμπουμ περιέχει κομμάτια όπως:

RED BARCHETTA που μιλά για έναν αγρότη που στον στάβλο του έχει μια Ferrari Barchetta



Το YYZ που είναι ο κώδικας του διεθνούς αεροδρομίου του Τορόντο




στα οποία οι καναδοί rockers ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους με τον GEDDY LEE και τον ALEX ELEFSON να "κεντούν" στα drums και την κιθάρα.

Το MOVING PICTURES κατέκτησε την κορυφή των αμερικάνικων charts ενώ το περιοδικό Kerrang το συμπεριέλαβε στη λίστα με τα άλμπουμ που πρέπει να ακούσει κάποιος πριν πεθάνει.