menu

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Ian Gillan: Μια επανένωση με τον Blackmore θα ήταν ασέβεια για τα υπόλοιπα μέλη των DP

 Ο Ian Gillan μίλησε εκτενώς για την πορεία της προσωπικής και επαγγελματικής του σχέσης με τον Ritchie Blackmore και εξήγησε γιατί μια επανένωση των Deep Purple με τον Μαυροφορεμένο δεν είναι καλή ιδέα.

Ο Gillan πραγματοποιεί αυτό το διάστημα περιοδεία στην Ισπανία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας, όπου ερμηνεύουν ερμηνείες κλασικών τραγουδιών των Deep Purple. Εκτός από τον Gillan, στη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας συμμετέχουν πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι τραγουδιστές για παραστάσεις κλασικών από Queen AC/DC, Pink Floyd, Metallica και άλλους

 Έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από τότε που ο Ian Gillan και ο Ritchie Blackmore έπαιξαν μαζί ως Deep Purple, αλλά μόλις γράψετε ιστορία με κάποιον, αυτό το είδος σύνδεσης είναι βέβαιο ότι θα σας ακολουθήσει για το υπόλοιπο της καριέρας σας - κυρίως επειδή το MK II Η σύνθεση του εμβληματικού συγκροτήματος της σκληρής ροκ εξακολουθεί να χτυπά τη χορδή σε τόσους πολλούς θαυμαστές.

 Ωστόσο, η συνεργασία με τον Ritchie Blackmore ξανά δεν είναι κάτι που είναι πολύ ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων του Gillan, αν κρίνουμε από τα όσα είπε ο τραγουδιστής σε πρόσφατη συνέντευξη στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό RockFM.

Ο Gillan σημειώνει πώς έχει πολλές όμορφες αναμνήσεις κατά τη διάρκεια του χρόνου τους μαζί και σημειώνει πώς η σχέση του με τον Blackmore βελτιώθηκε πρόσφατα, ο τραγουδιστής υπογραμμίζει επίσης ότι μια επανένωση θα ήταν μια άψυχη αρπαγή μετρητών (μεταγραφή από την Ultimate Guitar):

"Κοιτάξτε, οι Deep Purple είναι μια οικογένεια που ήταν μαζί ακόμη και πριν γίνω μέλος. Το '68, ήταν ο Ritchie Blackmore, ο Jon Lord, ο Ian Paice, ο Nick Simper και ο Rod Evans. Ο Roger Glover και εγώ ήρθαμε το '69 και στην ενδιάμεση περίοδο, ήταν ο David Coverdale, ο Glenn Hughes και μερικά άλλα παιδιά.

 "Και μετά, όταν μεγαλώσαμε, όταν τακτοποιηθήκαμε και η ανθρώπινη χημεία ήταν εντάξει, συνεχίζαμε. [Όταν] είχαμε την επανένωση με το "Perfect Strangers" [1984], όλα ήταν ελαφρώς διαφορετικά. Νομίζω ότι ήμασταν όλοι.

Ritchie ήταν συγκάτοικός μου με τους Deep Purple, κάναμε πάρτι μαζί. Και δεν μου αρέσει να σκέφτομαι τα αρνητικά, απλά έχω πολλές φανταστικές αναμνήσεις από τον Ρίτσι ως κιθαρίστα, [έχει] μια κακή αίσθηση του χιούμορ -και εννοώ κακού- και επαγγελματία, πραγματικά καλό παιδί με αυτή την έννοια.

 «Αλλά κάτι άλλαξε όταν βρεθήκαμε ξανά μαζί και η ανθρώπινη χημεία δεν ήταν η ίδια». Υπενθυμίζοντας την εσωτερική δυναμική του Purple κατά τη διάρκεια των εποχών "Perfect Strangers" και "The Battle Rages On",

 ο Gillan συνέχισε: "Έτσι, έγινε δύσκολο. Και στο τέλος, υπήρχε αυτός ο ανταγωνισμός. Απολύθηκα από το συγκρότημα επειδή ήθελα να κάνω περισσότερες περιοδείες και ο Ρίτσι ήθελε να κάνει λιγότερες. Είχαμε μια συνάντηση μια μέρα και είπα, "Γιατί μην πάμε στη Νότια Αμερική, τη Ρωσία, σε όλο τον κόσμο, είμαστε ένα ζωντανό συγκρότημα», και την επόμενη μέρα ο Ritchie πήγε στη διοίκηση και είπε, «Λοιπόν, είναι είτε αυτός είτε εγώ. Λοιπόν, τον διάλεξαν και ήταν μια χαρά. «Και έκαναν έναν δίσκο με έναν άλλο τραγουδιστή [«Slaves and Masters» της δεκαετίας του 1990 με τον Joe Lynn Turner] και η δισκογραφική είπε: "Ή θα ξαναφέρετε τον Ian στο συγκρότημα ή θα σκίσουμε το συμβόλαιο. Έτσι, εγώ επέστρεψε στους Deep Purple και ο Ritchie τρελάθηκε, δεν του άρεσε. Έτσι, τελικά, έφυγε. "Λοιπόν, με κανονικούς όρους, σε μια οικογένεια - επειδή είμαστε οικογένεια, πιστεύουμε ότι ήταν σαν διαζύγιο - έφυγε και έφυγε. Αλλά ήθελε να διατηρήσει τον έλεγχο του συγκροτήματος μετά την αποχώρησή του. Και ήταν ένας πόνος στον κώλο από τότε [γέλια]».

Ο Gillan σημειώνει ότι παρόλο που η σχέση της μπάντας με τον Blackmore βελτιώθηκε πρόσφατα και πώς κατάλαβαν τελικά ποια ήταν η πιθανή ρίζα του προβλήματος από τότε, μια επανένωση είναι απλά εκτός θέματος: «Αλλά τα πάμε πολύ καλύτερα αυτές τις μέρες και πιστεύουμε ότι ο μάνατζέρ του έχει πολλά να κάνει με το πρόβλημα που υπάρχει. Είναι ένα από αυτά τα πράγματα που αντιμετωπίζεις.

 "Και νομίζω ότι η ιδέα μιας μεγάλης επανένωσης θα ήταν εντελώς ασέβεια προς τους ζωντανούς, που αναπνέουν τους Deep Purple. Η ατμόσφαιρα θα ήταν τρομερή, θα ήταν τεχνητή - θα ήταν μόνο για χρήματα, τίποτα άλλο. Γιατί δεν υπάρχει αγάπη εκεί, Το είκοσι πέντε τοις εκατό της ουσίας των Deep Purple είναι ο αυτοσχεδιασμός, και τώρα έχουμε έναν μουσικό που είναι απολύτως απίστευτο.

«Και δεν ξέρω πόση εξάσκηση έχει κάνει ο Ρίτσι... Θα μπορούσα να συνεχίσω για πολύ καιρό, αλλά η απλή απάντηση είναι «Όχι». Είναι η πρώην σύζυγος, δεν θέλουμε να ξαναβρεθούμε μαζί ." Παρόλα αυτά, ο Gillan κατανοεί γιατί το θέμα τίθεται συνεχώς, προσθέτοντας πώς η απροθυμία να επανενωθεί με τον Blackmore με βάση την προσωπική του στάση και τους συμπαίκτες του στη μπάντα: "Αυτή είναι μια υποκειμενική άποψη για ολόκληρο το συγκρότημα. Δεν είναι η άποψη του υποστηρικτή, της δισκογραφικής εταιρείας ή ορισμένων θαυμαστών.".

ΑΠΟ ultimate-quitar.com

Dream Theater: ανακοίνωσαν τη νέα ευρωπαική τους περιοδεία

  


 Οι Dream Theater ξεκινούν το 2023 την ευρωπαϊκή τους περιοδεία, όπως δήλωσε ο κιθαρίστας John Petrucci

«Οι Dream Theater θα συνεχίσουν να περιοδεύει το 2023», είπε. "Όπως όλοι οι άλλοι, κλείσαμε για δύο χρόνια [λόγω της πανδημίας] και έχουμε πολλά να κάνουμε. Υποστηρίζουμε το A View From The Top Of The World. Έχουμε κάνει εκτεταμένες περιοδείες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, αλλά ακόμη και… Παίξαμε δύο παραστάσεις μόνο στην Ασία· παίξαμε, όπως, τέσσερις παραστάσεις στη Νότια Αμερική. Υπάρχει πολύ περισσότερο έδαφος να καλύψουμε. Έτσι το 2023 θα είναι γεμάτο με περιοδείες των Dream Theater· είμαι σίγουρος γι' αυτό."

 Ερωτηθείς εάν έχει συζητηθεί ένας νέος δίσκος, ο Petrucci είπε "Εξακολουθούμε να δουλεύουμε τον τελευταίο δίσκο [A View From The Top Of The World, 2021]. Δεν μπορώ να δω να επιστρέψουμε στο στούντιο μέχρι περίπου αυτήν την εποχή του χρόνου . Αν απλά ανυπομονείτε για την επόμενη χρονιά, βλέπετε τον τρόπο που θα εξελιχθεί, και έχουμε φεστιβάλ. Πριν το καταλάβετε, είναι Αύγουστος. Δεν θα γίνει καμία δουλειά στούντιο πριν από το φθινόπωρο. Οπότε ένας νέος δίσκος δεν θα [κυκλοφόρησε πριν] την επόμενη χρονιά."

 Οι σταθμοί της περιοδείας:

1/23 Napoli, ITA – Palapartenope
1/24 Firenze, ITA – Teatro Obihall
1/25 Brescia, ITA – Gran Teatro Morato
1/27 Bratislava, SLO – A4 Studio
1/28 Brno, CZE – DRFG Arena
1/29 Warsaw, POL – COS Torwar II Lodowisko
1/31 Tallinn, EST – Alexela Kontserdimaja
2/6 Stockholm, SWE – Annexet
2/9 Horsens, DEN – Forum Horsens
2/10 Gronigen, NET – De Oosterpoort
2/12 Tilburg, NET – 013
2/14 Zurich, SWI – Samsung Hall
2/15 Stuttgart, GER – Lierderhalle
2/17 Manchester, UK – O2 Apollo
2/18 Birmingham, UK – Symphony Hall
2/19 Glasgow, UK – SEC Armadillo
2/21 London, UK – Eventim Apollo

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

¨Έφυγε¨ ο Dan McCafferty των Nazareth

 

Ο συνιδρυτής των Nazareth και πρώην frontman Dan McCafferty πέθανε σε ηλικία 76 ετών.


Μια δήλωση από τον μπασίστα και σταθερό μέλος των Nazareth Pete Agnew επιβεβαίωσε ότι ο McCafferty πέθανε δυστυχώς νωρίτερα σήμερα (8 Νοεμβρίου).

Αναφέρει: «Ο Νταν πέθανε στις 12:40 σήμερα.«Αυτή είναι η πιο θλιβερή ανακοίνωση που έπρεπε να κάνω ποτέ. Η Maryann και η οικογένεια έχασαν έναν υπέροχο στοργικό σύζυγο και πατέρα, έχασα τον καλύτερό μου φίλο και ο κόσμος έχασε έναν από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές που έζησαν ποτέ.

«Πολύ στεναχωρημένος για να πω κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή.

“Πιτ”

Ο McCafferty ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Nazareth στο Dunfermline το 1968. Εμφανίστηκε σε όλα τα άλμπουμ των Nazareth μέχρι το 2014 και περιόδευσε μαζί τους για 45 χρόνια.

Η Nazareth ξεκίνησε μια πλούσια πορεία στη δεκαετία του '70, με σινγκλ όπως τα 'Broken Down Angel', 'Bad Bad Boy' και η διασκευή τους στο 'This Flight Tonight' της Joni Mitchell να προσφέρουν όλα μεγάλες επιτυχίες.

Το 1993, οι Guns N' Roses ηχογράφησαν μια διασκευή του ύμνου της Nazareth 'Hair of the Dog' στο άλμπουμ τους 'The Spaghetti Incident?', αφού το γκρουπ απέρριψε την πρόσκληση του Axl Rose να εμφανιστούν στον γάμο του.

Μετά από μια θρυλική καριέρα με τους Σκωτσέζους ρόκερ, ο McCafferty

αποσύρθηκε το 2013 λόγω κακής υγείας. Ο τραγουδιστής έπασχε από ΧΑΠ (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια) και δεν μπορούσε να συνεχίσει τις εμφανίσεις του.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Ο Ritchie Blackmore αποκάλυψε 1 λόγο που έφυγε από τους Deep Purple


 

 

Ο Ritchie Blackmore εξήγησε γιατί δεν μπορούσε να εμπνευστεί από τη μουσική που έφτιαχναν οι Deep Purple στο τέλος της θητείας του.


Εγκατέλειψε τους Deep Purple ενώ ήταν σε περιοδεία το 1993, και εγκατέλειψε ουσιαστικά το είδος της ροκ την ίδια στιγμή, επικεντρώνοντας αντ 'αυτού στους Blackmore's Night, το μεσαιωνικό συγκρότημα του με τη σύζυγό του Candice Night. Παρά τη σύντομη επιστροφή στο live rock με μια νέα σύνθεση των Rainbow το 2016, παραμένει αφοσιωμένος στη μουσική του 14ου και 15ου αιώνα.

«Δεν με ενδιαφέρει πραγματικά η σύγχρονη προσέγγιση με τα σύγχρονα όργανα», είπε ο Blackmore σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Long Island Weekly «Χρησιμοποιούμε συνθεσάιζερ σε ορισμένα πράγματα, αλλά είναι εκεί για να δουν πώς θα προχωρήσουμε με τα άλλα όργανα. Όλα έχουν να κάνουν με την επιστροφή στα βασικά – την απλή μουσική».

Σημείωσε ότι "η μελωδία είναι πολύ σημαντική για μένα. Είναι σημαντικό πράγμα. Γι' αυτό, ακόμη και στους Deep Purple, προς το τέλος, πριν φύγω, η μουσική μας ήταν λίγο μονοφωνική. Δεν υπήρχε πολύ μελωδία και αν το κάνω «Ακούω μια μελωδία, δεν μπορώ να εμπνευστώ. Διαπιστώνω ότι με πολλά συγκροτήματα σκληρής ροκ σήμερα –όχι το death metal ή οτιδήποτε άλλο– η μελωδία σίγουρα δεν υπάρχει και δεν μπορώ να σχετιστώ με αυτό».

Ο Blackmore συνέχισε περιγράφοντας τον εαυτό του ως «λίγο μουσικό σνομπ». «Είμαι περισσότερο καθαριστής και θέλω να είμαι ο ίδιος στο ξύλο ακούγοντας ένα μουσικό κομμάτι γραμμένο το 1500 ή το 1600», είπε. "Υπάρχει μόνο μια ταινία που είδαμε - η Ελίζαμπεθ - όπου έπαιξαν πραγματικά τρία πραγματικά αναγεννησιακά τραγούδια παιγμένα με τον σωστό τρόπο με τα σωστά όργανα. Η Candy και εγώ πηδούσαμε πάνω κάτω στις θέσεις μας, τουλάχιστον ξέρω ότι ήμουν. Ήμουν ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι είχαν την ευκαιρία να το παίξουν όπως έπρεπε να παιχτεί. Αλλά είναι πολύ σπάνιο να ακούσεις αυτά τα τραγούδια ή τις μελωδίες να παίζονται με τον σωστό τρόπο."

 ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ


 

 SHADOW OF THE MOON 1997











UNDER A VIOLET MOON 1999










FIRES AT MIDNIGHT 2001









GHOST OF A ROSE 2003











THE VILLAGE LANTERNE 2006










WINTER CAROLS 2006










SECRET VOYAGE 2008










AUTUMN SKY 2010









DANCER AND THE MOON 2013











ALL OUR YESTERDAYS 2015









NATURES LIGHT 2021