menu

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Ian Gillan: Μια επανένωση με τον Blackmore θα ήταν ασέβεια για τα υπόλοιπα μέλη των DP

 Ο Ian Gillan μίλησε εκτενώς για την πορεία της προσωπικής και επαγγελματικής του σχέσης με τον Ritchie Blackmore και εξήγησε γιατί μια επανένωση των Deep Purple με τον Μαυροφορεμένο δεν είναι καλή ιδέα.

Ο Gillan πραγματοποιεί αυτό το διάστημα περιοδεία στην Ισπανία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας, όπου ερμηνεύουν ερμηνείες κλασικών τραγουδιών των Deep Purple. Εκτός από τον Gillan, στη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας συμμετέχουν πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι τραγουδιστές για παραστάσεις κλασικών από Queen AC/DC, Pink Floyd, Metallica και άλλους

 Έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από τότε που ο Ian Gillan και ο Ritchie Blackmore έπαιξαν μαζί ως Deep Purple, αλλά μόλις γράψετε ιστορία με κάποιον, αυτό το είδος σύνδεσης είναι βέβαιο ότι θα σας ακολουθήσει για το υπόλοιπο της καριέρας σας - κυρίως επειδή το MK II Η σύνθεση του εμβληματικού συγκροτήματος της σκληρής ροκ εξακολουθεί να χτυπά τη χορδή σε τόσους πολλούς θαυμαστές.

 Ωστόσο, η συνεργασία με τον Ritchie Blackmore ξανά δεν είναι κάτι που είναι πολύ ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων του Gillan, αν κρίνουμε από τα όσα είπε ο τραγουδιστής σε πρόσφατη συνέντευξη στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό RockFM.

Ο Gillan σημειώνει πώς έχει πολλές όμορφες αναμνήσεις κατά τη διάρκεια του χρόνου τους μαζί και σημειώνει πώς η σχέση του με τον Blackmore βελτιώθηκε πρόσφατα, ο τραγουδιστής υπογραμμίζει επίσης ότι μια επανένωση θα ήταν μια άψυχη αρπαγή μετρητών (μεταγραφή από την Ultimate Guitar):

"Κοιτάξτε, οι Deep Purple είναι μια οικογένεια που ήταν μαζί ακόμη και πριν γίνω μέλος. Το '68, ήταν ο Ritchie Blackmore, ο Jon Lord, ο Ian Paice, ο Nick Simper και ο Rod Evans. Ο Roger Glover και εγώ ήρθαμε το '69 και στην ενδιάμεση περίοδο, ήταν ο David Coverdale, ο Glenn Hughes και μερικά άλλα παιδιά.

 "Και μετά, όταν μεγαλώσαμε, όταν τακτοποιηθήκαμε και η ανθρώπινη χημεία ήταν εντάξει, συνεχίζαμε. [Όταν] είχαμε την επανένωση με το "Perfect Strangers" [1984], όλα ήταν ελαφρώς διαφορετικά. Νομίζω ότι ήμασταν όλοι.

Ritchie ήταν συγκάτοικός μου με τους Deep Purple, κάναμε πάρτι μαζί. Και δεν μου αρέσει να σκέφτομαι τα αρνητικά, απλά έχω πολλές φανταστικές αναμνήσεις από τον Ρίτσι ως κιθαρίστα, [έχει] μια κακή αίσθηση του χιούμορ -και εννοώ κακού- και επαγγελματία, πραγματικά καλό παιδί με αυτή την έννοια.

 «Αλλά κάτι άλλαξε όταν βρεθήκαμε ξανά μαζί και η ανθρώπινη χημεία δεν ήταν η ίδια». Υπενθυμίζοντας την εσωτερική δυναμική του Purple κατά τη διάρκεια των εποχών "Perfect Strangers" και "The Battle Rages On",

 ο Gillan συνέχισε: "Έτσι, έγινε δύσκολο. Και στο τέλος, υπήρχε αυτός ο ανταγωνισμός. Απολύθηκα από το συγκρότημα επειδή ήθελα να κάνω περισσότερες περιοδείες και ο Ρίτσι ήθελε να κάνει λιγότερες. Είχαμε μια συνάντηση μια μέρα και είπα, "Γιατί μην πάμε στη Νότια Αμερική, τη Ρωσία, σε όλο τον κόσμο, είμαστε ένα ζωντανό συγκρότημα», και την επόμενη μέρα ο Ritchie πήγε στη διοίκηση και είπε, «Λοιπόν, είναι είτε αυτός είτε εγώ. Λοιπόν, τον διάλεξαν και ήταν μια χαρά. «Και έκαναν έναν δίσκο με έναν άλλο τραγουδιστή [«Slaves and Masters» της δεκαετίας του 1990 με τον Joe Lynn Turner] και η δισκογραφική είπε: "Ή θα ξαναφέρετε τον Ian στο συγκρότημα ή θα σκίσουμε το συμβόλαιο. Έτσι, εγώ επέστρεψε στους Deep Purple και ο Ritchie τρελάθηκε, δεν του άρεσε. Έτσι, τελικά, έφυγε. "Λοιπόν, με κανονικούς όρους, σε μια οικογένεια - επειδή είμαστε οικογένεια, πιστεύουμε ότι ήταν σαν διαζύγιο - έφυγε και έφυγε. Αλλά ήθελε να διατηρήσει τον έλεγχο του συγκροτήματος μετά την αποχώρησή του. Και ήταν ένας πόνος στον κώλο από τότε [γέλια]».

Ο Gillan σημειώνει ότι παρόλο που η σχέση της μπάντας με τον Blackmore βελτιώθηκε πρόσφατα και πώς κατάλαβαν τελικά ποια ήταν η πιθανή ρίζα του προβλήματος από τότε, μια επανένωση είναι απλά εκτός θέματος: «Αλλά τα πάμε πολύ καλύτερα αυτές τις μέρες και πιστεύουμε ότι ο μάνατζέρ του έχει πολλά να κάνει με το πρόβλημα που υπάρχει. Είναι ένα από αυτά τα πράγματα που αντιμετωπίζεις.

 "Και νομίζω ότι η ιδέα μιας μεγάλης επανένωσης θα ήταν εντελώς ασέβεια προς τους ζωντανούς, που αναπνέουν τους Deep Purple. Η ατμόσφαιρα θα ήταν τρομερή, θα ήταν τεχνητή - θα ήταν μόνο για χρήματα, τίποτα άλλο. Γιατί δεν υπάρχει αγάπη εκεί, Το είκοσι πέντε τοις εκατό της ουσίας των Deep Purple είναι ο αυτοσχεδιασμός, και τώρα έχουμε έναν μουσικό που είναι απολύτως απίστευτο.

«Και δεν ξέρω πόση εξάσκηση έχει κάνει ο Ρίτσι... Θα μπορούσα να συνεχίσω για πολύ καιρό, αλλά η απλή απάντηση είναι «Όχι». Είναι η πρώην σύζυγος, δεν θέλουμε να ξαναβρεθούμε μαζί ." Παρόλα αυτά, ο Gillan κατανοεί γιατί το θέμα τίθεται συνεχώς, προσθέτοντας πώς η απροθυμία να επανενωθεί με τον Blackmore με βάση την προσωπική του στάση και τους συμπαίκτες του στη μπάντα: "Αυτή είναι μια υποκειμενική άποψη για ολόκληρο το συγκρότημα. Δεν είναι η άποψη του υποστηρικτή, της δισκογραφικής εταιρείας ή ορισμένων θαυμαστών.".

ΑΠΟ ultimate-quitar.com