menu

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Ο Ritchie Blackmore αποκάλυψε 1 λόγο που έφυγε από τους Deep Purple


 

 

Ο Ritchie Blackmore εξήγησε γιατί δεν μπορούσε να εμπνευστεί από τη μουσική που έφτιαχναν οι Deep Purple στο τέλος της θητείας του.


Εγκατέλειψε τους Deep Purple ενώ ήταν σε περιοδεία το 1993, και εγκατέλειψε ουσιαστικά το είδος της ροκ την ίδια στιγμή, επικεντρώνοντας αντ 'αυτού στους Blackmore's Night, το μεσαιωνικό συγκρότημα του με τη σύζυγό του Candice Night. Παρά τη σύντομη επιστροφή στο live rock με μια νέα σύνθεση των Rainbow το 2016, παραμένει αφοσιωμένος στη μουσική του 14ου και 15ου αιώνα.

«Δεν με ενδιαφέρει πραγματικά η σύγχρονη προσέγγιση με τα σύγχρονα όργανα», είπε ο Blackmore σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Long Island Weekly «Χρησιμοποιούμε συνθεσάιζερ σε ορισμένα πράγματα, αλλά είναι εκεί για να δουν πώς θα προχωρήσουμε με τα άλλα όργανα. Όλα έχουν να κάνουν με την επιστροφή στα βασικά – την απλή μουσική».

Σημείωσε ότι "η μελωδία είναι πολύ σημαντική για μένα. Είναι σημαντικό πράγμα. Γι' αυτό, ακόμη και στους Deep Purple, προς το τέλος, πριν φύγω, η μουσική μας ήταν λίγο μονοφωνική. Δεν υπήρχε πολύ μελωδία και αν το κάνω «Ακούω μια μελωδία, δεν μπορώ να εμπνευστώ. Διαπιστώνω ότι με πολλά συγκροτήματα σκληρής ροκ σήμερα –όχι το death metal ή οτιδήποτε άλλο– η μελωδία σίγουρα δεν υπάρχει και δεν μπορώ να σχετιστώ με αυτό».

Ο Blackmore συνέχισε περιγράφοντας τον εαυτό του ως «λίγο μουσικό σνομπ». «Είμαι περισσότερο καθαριστής και θέλω να είμαι ο ίδιος στο ξύλο ακούγοντας ένα μουσικό κομμάτι γραμμένο το 1500 ή το 1600», είπε. "Υπάρχει μόνο μια ταινία που είδαμε - η Ελίζαμπεθ - όπου έπαιξαν πραγματικά τρία πραγματικά αναγεννησιακά τραγούδια παιγμένα με τον σωστό τρόπο με τα σωστά όργανα. Η Candy και εγώ πηδούσαμε πάνω κάτω στις θέσεις μας, τουλάχιστον ξέρω ότι ήμουν. Ήμουν ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι είχαν την ευκαιρία να το παίξουν όπως έπρεπε να παιχτεί. Αλλά είναι πολύ σπάνιο να ακούσεις αυτά τα τραγούδια ή τις μελωδίες να παίζονται με τον σωστό τρόπο."

 ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ


 

 SHADOW OF THE MOON 1997











UNDER A VIOLET MOON 1999










FIRES AT MIDNIGHT 2001









GHOST OF A ROSE 2003











THE VILLAGE LANTERNE 2006










WINTER CAROLS 2006










SECRET VOYAGE 2008










AUTUMN SKY 2010









DANCER AND THE MOON 2013











ALL OUR YESTERDAYS 2015









NATURES LIGHT 2021