menu

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

¨Έφυγε¨ ο Dan McCafferty των Nazareth

 

Ο συνιδρυτής των Nazareth και πρώην frontman Dan McCafferty πέθανε σε ηλικία 76 ετών.


Μια δήλωση από τον μπασίστα και σταθερό μέλος των Nazareth Pete Agnew επιβεβαίωσε ότι ο McCafferty πέθανε δυστυχώς νωρίτερα σήμερα (8 Νοεμβρίου).

Αναφέρει: «Ο Νταν πέθανε στις 12:40 σήμερα.«Αυτή είναι η πιο θλιβερή ανακοίνωση που έπρεπε να κάνω ποτέ. Η Maryann και η οικογένεια έχασαν έναν υπέροχο στοργικό σύζυγο και πατέρα, έχασα τον καλύτερό μου φίλο και ο κόσμος έχασε έναν από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές που έζησαν ποτέ.

«Πολύ στεναχωρημένος για να πω κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή.

“Πιτ”

Ο McCafferty ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Nazareth στο Dunfermline το 1968. Εμφανίστηκε σε όλα τα άλμπουμ των Nazareth μέχρι το 2014 και περιόδευσε μαζί τους για 45 χρόνια.

Η Nazareth ξεκίνησε μια πλούσια πορεία στη δεκαετία του '70, με σινγκλ όπως τα 'Broken Down Angel', 'Bad Bad Boy' και η διασκευή τους στο 'This Flight Tonight' της Joni Mitchell να προσφέρουν όλα μεγάλες επιτυχίες.

Το 1993, οι Guns N' Roses ηχογράφησαν μια διασκευή του ύμνου της Nazareth 'Hair of the Dog' στο άλμπουμ τους 'The Spaghetti Incident?', αφού το γκρουπ απέρριψε την πρόσκληση του Axl Rose να εμφανιστούν στον γάμο του.

Μετά από μια θρυλική καριέρα με τους Σκωτσέζους ρόκερ, ο McCafferty

αποσύρθηκε το 2013 λόγω κακής υγείας. Ο τραγουδιστής έπασχε από ΧΑΠ (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια) και δεν μπορούσε να συνεχίσει τις εμφανίσεις του.