menu

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

10χρόνια χωρίς τον George Harrison


Χτες 29 Νοεμβρίου συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το θάνατο του George Harrison.
 
Μετά τη διάλυση των Beatles, ο Harrison ακολούθησε μια επιτυχημένη solo καριέρα και στη συνέχεια αποτέλεσε μέλος των Traveling Wilburys. Ήταν το νεότερο μέλος των Beatles, όντας μόλις 16 χρονών όταν εντάχθηκε στη μπάντα.

 
Ο θάνατός του δεν προκάλεσε την ίδια υστερία με αυτόν του John Lennon, και τα εκατομμύρια των θαυμαστών των Beatles, αλλά και το ίδιου ως αυτόνομου καλλιτέχνη, θρήνησαν για το χαμό του με τον ίδιο τρόπο που έζησε κι εκείνος τη ζωή του: ήρεμα (όσο "ήρεμα" μπορεί να ζήσει ένας Beatle) και διακριτικά. Στα χρόνια που ακολούθησαν μετά τη διάλυση των σκαθαριών ο Harrison αρχίζει να αναδεικνύεται σταδιακά όχι μόνο ισότιμος, αλλά σε μερικές περιπτώσεις και σαφώς ανώτερος από τους Lennon - McCartney. Η νοσταλγία και επανεκτίμηση της δουλειάς του Harrison ήρθε και πάλι στο προσκήνιο φέτος, με την κυκλοφορία του διαφωτιστικού ντοκιμαντέρ του Martin Scorsese "George Harrison: Living In The Material World".




Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Οι Paradise Lost ετοιμάζουν νέο δίσκο

Τον Απρίλιο του 2012 θα κυκλοφορήσει η νέα δισκογραφική δουλειά των Άγγλων heavy metallers υπό τον τίτλο "Tragic Idol"

Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Gregor Mackintosh, σε συνένυευξη τουέδωσε πληροφορίες για το υφος αλλά και μερικά από τα ονόματα των κομματιών που θα περιλαμβάνει 

Συγκεκριμένα είπε: «Ο νέος δίσκος έχει αρκετές classic doom metal πτυχές. Θα έλεγα ότι είναι πιο μελωδικός από το τελευταίο μας άλμπουμ, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί το heavy ύφος του. Υπάρχουν πολλές μελωδίες αλλά και solo κιθάρας. Μερικοί τίτλοι τραγουδιών που θα περιέχονται είναι οι εξής: "Honesty In Death", "Theories From Another World", "In This We Dwell" και το τραγούδι του τίτλου, "Tragic Idol"».

Στο Rockwave Festival θα εμφανιστούν οι Black Sabbath


Όπως ανακοίνωσε το συγκρότημα στην επίσημη ιστοσελίδα του.την Κυριακή 1 Ιουλιου 2012  θα εμφανιστούν στο του Rockwave Festival

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Kamelot: συνεχίζουν να ψάχνουν για τραγουδιστή εν αναμονή της ηχογράφησης νέου άλμπουμ

Ο αντικαταστάτης του  Roy Khan , Fabio Lione σε συνέντευξή του δήλωσε ότι θα ήθελε πάρα πολύ να ενταχθεί στους Kamelot μόνιμα. Συγκεκριμένα είπε: 

«Τα τραγούδια των Kamelot είναι φοβερά, μ' αρέσει πολύ το ύφος τους και ο Khan είναι πιθανόν ένας από τους λίγους τραγουδιστές που μου αρέσουν. Οπότε, φυσικά και θα το σκεφτόμουν! Αλλά πρώτα ας κάνουμε την περιοδεία στην Αμερική. Μετά, εάν με ρωτήσουν, θα ήμουν πολύ χαρούμενος να αποδεχτώ την πρόταση για να μπω μόνιμα στο συγκρότημα». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Από την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε και παίξαμε μουσική μαζί, είχαμε ένα πολύ καλό προαίσθημα. Όλα φαίνονταν εύκολα και μάς έβγαιναν φυσικά, σα να γνωριζόμασταν από χρόνια, και όσοι παρακολουθούσαν τις συναυλίες μας λέγανε ότι τα πάμε πάρα πολύ καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος για τα παιδιά και τους οπαδούς των Kamelot, οπότε ας δούμε τι μάς επιφυλάσσει το μέλλον. Ποτέ μη λες ποτέ»

Ο μπασίστας του σχήματος, Sean Tibbetts, δήλωσε: «Είμαστε κοντά στο να αποφασίσουμε. Υπάρχουν μερικοί φοβερά ταλαντούχοι τραγουδιστές εκεί έξω. Δε βιαζόμαστε όμως. Τα φωνητικά για το νέο δίσκο θα γίνουν στο τέλος, όπως πάντα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε να αποφασίσουμε τώρα».

Οι Kamelot, θα μπουν στο studio τον Ιανουάριο,  για την ηχογράφηση του νέου τους άλμπουμ. Η παραγωγή θα γίνει από τον Sascha Paeth, πρόκειται να διαρκέσει αρκετούς μήνες, ενώ ο δίσκος θα περιλαμβάνει πολλές συμμετοχές έκπληξη.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο για το "Necropolis" από το άλμπουμ "Poetry For The Poisoned"


Sepultura: Δείτε βίντεο από live εμφάνιση τους


Στις 25 Νοεμβρίου στη Γερμανία Οι SEPULTURA εμφανίστηκαν στο πρώτο σόου με το νέο τους drummer Eloy Casagrande (GLORIA, ANDRE MATOS).  στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να τους δείτε στην live εκτέλεση του “Dead embryonic cells” 


Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Gravitysays_i ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ


Δελτίο Τύπου
Η Restless Wind παρουσιάζει τους
Gravitysays_i

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
LIVE στο

ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ (ΙΑΚΧΟΥ 16 ΓΚΑΖΙ)

Ύστερα από δύο δυναμικές εμφανίσεις, ως Special Guests στις συναυλίες των TUXEDOMOON και των Anathema, μέσα στο φθινόπωρο, οι GravitySays_i υποδέχονται τον φετινό χειμώνα σ’ έναν πολύ ιδιαίτερο και μυσταγωγικό χώρο: στο Θέατρο Ροές της Οδού Ιάκχου στο Γκάζι.

Έχοντας ήδη παρουσιάσει το πρόσφατο δεύτερο άλμπουμ τους, με τίτλο “The Figures of Enormous Grey and The Patterns of Fraud” (Restless Wind, 2011), σε διάφορους χώρους της Αθήνας, και με το πρώτο τους άλμπουμ εδώ και χρόνια στις αποσκευές τους (“the roughest sea”, ΣΕΙΡΙΟΣ), οι GravitySays_i  κάνουν για ακόμα μια φορά την εμφάνισή τους, προσκαλώντας το κοινό να έρθει σε επαφή με το υλικό τους, σ’ έναν χώρο ιδιαίτερο που προάγει και ευνοεί την αναπόσπαστη προσοχή του ακροατή.

ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ: 21.15
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 22.00
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 12€

GravitySays_i / ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Οι Gravitysays_i δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2003 από τον Μάνο Πατεράκη και τον Νίκο Ρέτσο στον Πειραιά, με σκοπό να ντύσουν με μελωδίες τις προσδοκίες τους, τις ζωές τους, σε μια χώρα που καταπίνει τα παιδιά της, και την διαφορετικότητα, όπως εκείνοι την αντιλαμβάνονται.

Η παρθενική τους εμφάνιση στη δισκογραφία, με τίτλο «the roughest sea» (2007), κυκλοφόρησε από τον «Σείριο», την εταιρεία που ίδρυσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Αποτελείται από εννέα κομμάτια εμπνευσμένα από τον εγωισμό, την ματαιοδοξία, και την απομόνωση του σύγχρονου ανθρώπου. Πρόκειται για ένα concept album (άλμπουμ με ενιαίο θέμα) συνεχούς ροής, όπου το ηλεκτρονικό στοιχείο συναντά τα παραδοσιακά όργανα, ενώ οι μινιμαλιστικές φόρμες ακολουθούν τηγενική pop-rock διάθεση. Η νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «The Figures of Enormous Gray and The Patterns of Fraud» (Restless Wind, 2011) αλλάζει θεματολογία, επανεξετάζοντας τις κοινωνικές αξίες, τους θεσμούς και την ηθική ως προέκταση της ατομικής αλλά και της συλλογικής συνείδησης. Ο ήχος τους, αυτή τη φορά, ακολουθεί πιο παραδοσιακά / μεσογειακά ακούσματα, ενώ, παράλληλα, τα σκοτεινά, ατμοσφαιρικά στοιχεία γίνονται ακόμα πιο έντονα.

Το όχημα των Gravitysays_i, ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ, περνάει από τη studio λειτουργία ενός project group στις συναυλιακές εμφανίσεις, δίνοντας υπόσταση στις συνθέσεις τους με τη βοήθεια και άλλων μουσικών.

Οι Gravitysays_i είναι:

Μάνος Πατεράκης – Κιθάρα, Σαντούρι, Φωνή
Νίκος Ρέτσος – Τύμπανα, Κρουστά
Άκης Παπαβασιλείου – Κιθάρα, Μελόντικα, Φωνή
Λευτέρης Βαρθάλης – Ηλεκτρικό Μπάσο
Σπύρος Βρυώνης – Βιολοντσέλο, Κιθάρα, Glockenspiel, Φωνή

και η χορωδία «The Enormous Grey Figures».

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Lars Ulrich: Οι Iron Maiden με ενέπνευσαν να δημιουργήσω τους Metallica


Ο Lars Ulrich σε συνέντευξη του δήλωσε ότι στις ααρχες της δεκαετίας του ’80 δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην ήταν οπαδός των Maiden, αλλά και πως βρέθηκε να παίζει το "Run To The Hills" στη συναυλία που έδωσαν το 1988 στο New Jersey.

Συγκεκριμένα, για τους Iron Maiden τόνισε: «Ήμασταν, τότε, συνέχεια ανάμεσα σε Άγγλους. Όλοι ήταν οπαδοί των Maiden, οπότε υπήρχε πολύ σαρκαστικό χιούμορ. Βέβαια, όλοι ήμασταν φανατικοί οπαδοί των Iron Maiden και πιστεύω ότι οι Metallica δε θα βρίσκονταν στο σημείο που βρίσκονται τώρα αν δεν ήταν οι Maiden να στρώνουν το δρόμο αλλά και να με εμπνεύσουν να δημιουργήσω το 1981 ένα συγκρότημα».

Και συνέχισε: «Όταν τελειώσαμε το "...And Justice For All" βρισκόμουν στη Νέα Υόρκη και οι Maiden είχαν συναυλία στο New Jersey, ήταν πιθανόν Ιούλιος του 1988. Βγήκα έξω και πήγα στη συναυλία. Καθόμουν πίσω από τον Nicko, κάνανε το "Seventh Son Of A Seventh Son Τour", και στεκόμουν εκεί και παρακολουθούσα. Νομίζω το "Run To The Hills" ήταν το πρώτο τραγούδι του κλεισίματος και μου δίνει τις μπαγκέτες, δείχνοντας με. Σάστισα, ανέβηκα τις σκάλες, άκουσα τον Bruce να με συστήνει στο κοινό και μετά έπαιξα το "Run To The Hills" μπροστά σε 20.000 κόσμο».

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Επανακυκλοφορεί το "LA WOMAN"


Ο παραγωγός Bruce Botnick ανακάλυψε τις original κασέτες από τις ηχογραφήσεις του εν λόγω άλμπουμ και μέσα σε αυτές βρήκε  το "She Smells So Nice", ένα κομμάτι του οποίου την ύπαρξη δε γνώριζε κανείς.

Στο bonus CD θα υπάρχουν οι εκτελέσεις των The Doors για το "(You Need Meat) Don't Go No Further" του Willie Dixon και το "Money (That's What I Want)" του Barrett Strong, καθώς και τη σύνθεση του Jim Morrison, "Orange County Suite".

 Η νέα έκδοση του "L.A. Woman" θα κυκλοφορήσει στις 24 Ιανουαρίου

Rob Haford: Ο επόμενος θα είναι ένας κλασικός βρετανικός heavy metal δίσκος


Ο Άγγλος τραγουδιστής πρόσφατα έδωσε συνέντευξη στο ultimate rock classic. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε μερικά αποσπάσματα.

URC: Αληθεύει ότι έχετε μερικά τραγούδια έτοιμα για τον επόμενο δίσκο σας;
Halford: Ναι έχουμε! Ο Glenn (Tipton – κιθάρα) και εγώ ξεκινήσαμε να γράφουμε τον Ιανουάριο. Γράφαμε απλά ότι σκεφτόμασταν. Δεν υπήρχε κάποια κεντρική ιδέα όπως με το “Nostradamus”, στο οποίο έπρεπε να επικεντρωθούμε σε ένα μόνο θέμα. Ο επόμενος θα είναι ένας κλασικός βρετανικός heavy metal δίσκος. Μερικά σημεία του είναι όπως στο “Painkiller”, μερικά σαν το “Sad Wings Of Destiny” και μερικά σαν το “British Steel”. Δεν ψάξαμε και πολύ τις προηγούμενες μας κυκλοφορίες, δεν κάναμε προεργασία πριν αρχίσουμε να γράφουμε. Απλά κάτσαμε και παίξαμε. Ο Glenn σκέφτηκε κάποια riffs και εγώ σκέφτηκα κάποιες φωνητικές μελωδίες. Δεν υπήρχε κάποια εξωτερική επιρροή όταν γράφαμε. Απλά ξεκινήσαμε, συνδέσαμε μερικούς ενισχυτές, πήρα το μικρόφωνο και φτιάξαμε metal. Είναι ένας πολύ αγνός δίσκος.
UCR: Πρόσφατα κάνατε μία περιοδεία για την 30η επέτειο του “British Steel”. Υπάρχουν σχέδια για να κάνετε κάτι παρόμοιο με τον δίσκο “Screaming For Vengeance”;
Halford: Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε μία περίοδος που βγάζαμε νέο δίσκο κάθε χρόνο στη κυριολεξία. Δεν ξέρω πως το κάναμε. Ήταν καταπληκτικό. Τελειώναμε μία μεγάλη παγκόσμια περιοδεία, κάναμε ένα μικρό διάλειμμα και μετά κατευθείαν στο studio για νέο δίσκο. Έτσι δουλεύαμε εκείνο το διάστημα. Έτσι αισθανόμαστε σαν να έρχεται η μία επετειακή περιοδεία μετά την άλλη. Ειλικρινά θα θέλαμε πολύ να το κάνουμε. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι δυνατό. Δεν λέω ότι δεν θα κάνουμε κάτι τέτοιο στο μέλλον αλλά το “British Steel”, ήταν ένας πολύ σημαντικός δίσκος για τους Judas Priest, και πιθανώς για όλο το heavy metal. Υπήρχαν σε αυτό τον δίσκο κομμάτια που έγιναν μέρος της καθημερινής ζωής των ανθρώπων μέσω των ραδιοφώνων για πρώτη φορά.

Wishbone Ash

Οι Wishbone Ash σχηματίστηκαν τον Ιούλιο του 1966 από τον Steve Upton κρουστά , και τον Martin Turner μπάσσο/φωνητικά. Αρχικά κάνουν εμφανίσεις σε pub’s του Λονδίνου. Σε μια εμφάνιση τους στο Country Club στο Hemstead όπου

άνοιγαν τη συναυλία των Yarbirds, γνωρίζονται  με τον Miles Copland ο οποίος θα γίνει ο πρώτος μάνατζερ του συγκροτήματος Για να καλύψει τη θέση του  κιθαρίστα, ο Copland βάζει αγγελία στις εφημερίδες. Ύστερα από πολλές συζητήσεις αποφασίστηκε να δοκιμάσουν δύο κιθαρίστες τον Andy Powel και τον  Ted Turner οι οποίοι είχαν πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. το αποτέλεσμα ήταν να ενταχθούν και οι 2 στο γκρουπ. Και οι δυο έχουν ψηφιστεί ως οι 10 ποιό σημαντικοί κιθαρίστες όλων των εποχών . Αρχικά το συγκρότημα ονομαζόταν Tanglewood. Το όνομα τους επιλέχθηκε τυχαία  από δύο λέξεις που βρίσκονταν σε λίστες με προτεινόμενα ονόματα. (Wishbone σημαίνει το κόκαλο από το στήθος της κότας).

Το συγκρότημα ηχογραφεί το πρώτο του demo στα τέλη του1969 και ανοίγουν τις συναυλίες των Deep Purple. Κατά τη διάρκεια του «ζεστάματος» στην σκηνή ο Powel τζαμάρει με τον Ritchie ο οποίος εντυπωσιάζεται και τους συστήνει στον Derek Laurence και αργότερα τους εξασφαλίζει συμβόλαιο με την DEKKA /MCA Records.

Το 1970 κυκλοφορούν το πρώτο τους ομώνυμο άλμπουμ οι συνθέσεις κινούνται σε blues -  progressive rock ρυθμούς. Πρόκειται για το πρώτο άλμπουμ όπου χρησιμοποιούνται δύο κιθάρες μαζί. Στο δίσκο αυτό υπάρχει και το αριστούργημα Phoenix στο οποίο ύστερα από ένα μυστηριώδες solo στο πρώτο μισό γυρίζει με ένα ξέσπασμα σε boogie ρυθμούς .

Το δεύτερο τους άλμπουμ – το "Pilgrimage" – ηχογραφείται το 1971 από την hypgnosis κινούμενο σε jazz ρυθμούς Το τραγούδι που ξεχωρίζει από τον δίσκο είναι το The Pilgrim που αναμιγνύονται οι folk μελωδίες με jazz – rock ρυθμούς.

Το 1972 είναι η χρονιά που το συγκρότημα γίνεται παγκοσμίως γνωστό με το ανεπανάληπτο Argus  ένα από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών(ψηφίστηκε ως άλμπουμ της χρονιάς). Το εξώφυλλο του είναι εμπνευσμένο από την Αργοναυτική Εκστρατεία και σχεδόν όλα τραγούδια έγιναν κλασικά. Τα riffs είναι συνεχόμενα ενώ το Time was αποτελεί την συνέχεια του Phoenix.

Επόμενο βήμα στην καριέρα τους είναι το "Wishbone four" το 1973. Η παραγωγή έγινε από τους ίδιους και όχι από τον Derek Laurence –κάτι που είχε αντίκτυπο στην ποιότητα του ήχου. Δεν αναγνωρίστηκε η αξία του δίσκου καθώς ήταν κατώτερο του Argus όμως αναδείχτηκάν κάποια κομμάτια όπως το Rock n Roll Widow & Ballad of the Bacon..

 Ακολουθεί περιοδεία του συγκροτήματος σε Ευρώπη και Αμερική η οποία καταγράφεται σε ένα διπλό άλμπουμ με τίτλο live dates Αμέσως μετά ο Ted Turner θα αποχωρήσει από το συγκρότημα. Οι τρεις εναπομείναντες μουσικοί προβληματίστηκαν ποιος θα καλύψει το κενό που άφησε το κυριότερο μέλος του συγκροτήματος. Χρειάζονταν να κινηθούν γρήγορα. Έτσι ήρθαν σε επαφή με τον Laurie Wisefield  και αμέσως ξεκίνησαν πρόβες.

Από την αρχή φάνηκε το δέσιμο του Wisefield με την μπάντα  Το πρώτο άλμπουμ των  Ash χωρίς τον Ted Turner είναι το "There's the rub" με το οποίο η μπάντα επιστρέφει σε γνώριμές μουσικές. ηχογραφείται στην  Αμερική το 1974 στα στούντιο της Criteria Recording στο Μαϊάμι την παράγωγη έκανε ο Bill Szymczyk Στο άλμπουμ υπάρχει ένα από τα 5 καλύτερα τραγούδια που έχουν γράψει το Persephone.

Ο νέος τους δίσκος, το "Locked In" ηχογραφείται το 1976  κι αυτός στην Αμερική. Ίσως και αυτός να ήταν ο λόγος που οι συνθέσεις είναι περισσότερο εμπορικές, ενώ για πρώτη φορά τις συνθέσεις δεν τις υπογράφουν όλα τα μέλη. Η μόνη σύνθεση που περνά την μετριότητα είναι  το Rest In Peace.

Επόμενος δισκογραφικός σταθμός το πολύ καλό "New England" του 1976 ενώ το 1977 ηχογραφούν το μετριότατο ¨Fron Page News¨ σε  AOR ρυθμούς. Ακολουθεί το πολύ καλό ¨No Smoke Without Fire¨ . Την παραγωγή την έκανε ο Derek Laurence Αυτός ήταν και ο λόγος που ο ήχος των Ash θυμίζει έντονα το παρελθόν.

Το 1980 στο "Just Testing" εκτός από τις συνθέσεις του Turner υπάρχει και μια του άσημου τότε Brian Adams.  Το Helpess μπήκε στο δίσκο κατά παραγγελία της εταιρίας παραγωγής η οποία ήθελε να στρέψει την μπάντα σε εμπορικές συνθέσεις. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η αντικατάσταση του Turner από άλλο τραγουδιστή. Ο νέος ρόλος του –μέχρι εκείνη την στιγμή συνθέτη, στιχουργού, τραγουδιστή- περιορίζονταν σε εκείνον του μπασίστα. Έτσι η κυκλοφορία του "Live Dates II” είναι η τελευταία με την συμμετοχή του.

Την θέση του Turner την καλύπτει ο John Wetton (King Crimson, Uriah Heep).  "Το Number of The Brave"  θεωρείται  πετυχημένο άλμπουμ αλλά πολύ μακριά από οτιδήποτε μπορούσε να θυμίζει Wishbone Ash.

o Wetton ποτέ δεν έγινε αποδεκτός από τα υπόλοιπα μέλη και έτσι τo 1982 θα φύγει για να σχηματίσει τους ASIA και στην θέση του θα έρθει ο Trevor Bolder (Uriah Heep). Το δυναμικό “Twins Barrels Burning” που κινείται σε N.W.O.B.M . ρυθμούς είναι το μόνο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσουν με τον Bolder 

Το 1985 βγάζουν το hard rock  άλμπουμ ¨Raw to the bone¨ με τον Mervin Spence στο μπάσο και τα φωνητικά, η χρονιά σηματοδοτείται από την αποχώρηση του Laurie Wisefield.

O Andy Powel και ο Steve Upton συνεχίζουν να περιοδεύουν αλλάζοντας συνεχώς συνεργάτες, έτσι στις περιοδείες εμφανίζονται οι Jamie Crompton (Suzi Quatro), Andy Pyle, (ex-Blodwyn Pig, Rod Stewart, Kinks, Savoy Brown, Gary Moore, Alvin Lee, Chicken Shack), Phil Palmer (ex-Joan Armatrading, Eric Clapton, Tina Turner, etc)



 Το 1987 ύστερα από πρόταση του πρώην μάνατζερ τους Miles Copland επανασυνδέονται τα 4 αρχικά μέλη του συγκροτήματος για την ηχογράφηση του ορχηστρικού "Nouveau Calls". Η αποδοχή που είχε το συγκρότημα στις live εμφανίσεις είχε ως αποτέλεσμα την κυκλοφορία του "Here to Hearτ" το1990. Το διαδέχεται το ποιο ελάφρύ Strange Affair

Ό Andy Powel –ο μοναδικός που έχει απομείνει από την αρχική τετράδα- συνεχίζει τις περιοδείες με την προσθήκη νέων μουσικών και ηχογραφεί τρία εξαιρετικά άλμπουμς τα
"Illuminations" (1996), "Bona Fide" (2006) και "The Power Of Enternity "(2007), ενώ και ο Martin Turner περιοδεύει ως Wishbone Ash Martin Turner’s Project. 

  Wishbone Ash   ανήκουν στα συγκροτήματα που επηρέασαν την πορεία του progressive και του hard rock με τις μοναδικές συνθέσεις και τα άλμπουμ τους μερικά από τα οποία συγκαταλέγονται στα καλύτερα της rock μουσικής.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
  •  Wishbone Ash
  •   Pilgrimage
  •   Argus
  •   Wishbone Four
  •   There's the Rub
  •   Locked In
  •   New England
  •   Front Page News
  •   No Smoke Without Fire
  •   Just Testing
  •   Number the Brave
  •   Twin Barrels Burning
  •   Raw to the Bone
  •   Nouveau Calls
  •   Here to Hear
  •   Strange Affair
  •   Illuminations 
  •   Trance Visionary
  •   Psychic Terrorism
  •   Bona Fide 
  •  Clan Destiny
  • Power of Eternity  

vaggelis "rockerman"

Νέο άλμπουμ ετοιμάζουν οι Wishbone Ash


Το "Elegant Stealth" θα είναι ο νέος δίσκος της μπάντας, ο οποίος θα κυκλοφορήσει
στις 25 Νοεμβρίου, με 11 νέα κομμάτια .

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει από την «έκδοση» των Wishbone Ash με τον Andy Powell στη σύνθεση του group και όχι από τους Martin Turner's Wishbone Ash, τους οποίους είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε ζωντανά και στη χώρα μας, τόσο τον περασμένο Μάρτιο, όσο και το 2008.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Lars Ulrich: Το Struggle within’, είναι πολύ ευκολότερο να το ξαναμάθεις από ότι το ‘The frayed ends of sanity’


Τον ερχόμενο Ιούνιο οι Metallica θα εμφανιστούν στο Download festival, όπου θα παίξουν μόνο τα κομμάτια από το “Black album”.
Ο Lars Ulrich δήλωσε ότι η ιδέα για αυτή την εμφάνιση ανήκει στους ανθρώπους του φεστιβάλ ενώ παραδέxθηκε ότι "ένα τραγούδι όπως το ‘Struggle within’, είναι πολύ ευκολότερο να το ξαναμάθεις από ότι το ‘The frayed ends of sanity’. Δε νομίζω ότι θα είναι δύσκολο για εμάς να θυμηθούμε τα κομμάτια”.


Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Κύκλοφορεί η τσάντα των Motorhead με καλούδια


Η Motör-Bag είναι μία τσάντα που θα περιέχει δύο διπλά βινύλια από δύο ξεχωριστές και ολοκληρωμένες εμφανίσεις των Motorhead σε Νέα Υόρκη και Manchester, οι οποίες γίνονται διαθέσιμες μόνο μέσω αυτού του πακέτου, Επιπλέον, θα περιέχει το "The Wörld Is Yours", με σκηνές από τα παρασκήνια της περιόδου 2010-2011, αλλά και το digipack (DVD και CD) του "The Wörld Is Ours Vol. 1 - Everywhere Further Than Everyplace Else", καθώς και ένα διπλό βινύλιο με συναυλία του σχήματος στο Santiago της Χιλής. Θα περιέχει και ένα μοναδικό t-shirt του συγκροτήματος καθώς και ένα πλαστικοποιημένο pass από τις συναυλίες.

LEVELLERS: Παρασκευή 25 Νοεμβρίου @BLOCK 33


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 @ BLOCK 33
(26ης Οκτωβρίου 33, Θεσσαλονίκη)

Η Self Preservation Society παρουσιάζει live:
LEVELLERS
(Folk/Punk/Indie/Rock, Brighton, UK)
Opening Acts: Daytime Thief, Big Sleep Acoustic

Ένας ζωντανός θρύλος στην πόλη μας στην επέτειο συμπλήρωσης 20 χρόνων από την κυκλοφορία του Levelling the Land, επιδραστικότερου δίσκου όλων των εποχών για τη βρεταννική folk punk σκηνή. Το συγκρότημα που έχει μείνει στην ιστορία ως το συγκλονιστικότερο headline act στην ιστορία του Glastonbury Festival, με την επική τους εμφάνιση το 1994 έρχεται στα μέρη μας για να μας δώσει επιτέλους λίγο rolling anarchy, αυτό το εκρηκτικό χαρμάνι που μπλέκει ιδανικά τη βρετανική folk με την ωμότητα του punk rock. Πάνω από 20 χρόνια ιστορίας κι όμως οι πλάτες τους δεν έχουν βαρύνει καθόλου και εξακολουθούν να ηχογραφούν αδιάλειπτα το ενα δισκογραφικό διαμάντι μετά το άλλο, χωρίς ποτέ να παραλείπουν να δίνουν ξεσηκωτικές συναυλίες είτε σε δεκαδές χιλιάδες fans που τους ακολουθούν σε μεγάλα festivals σε όλο τον κόσμο, είτε σε μικρές pub στην γενέτειρα τους, το Brighton.

Στην πανέμορφη αυτή πόλη του βρεταννικού νότου, σχηματίστηκαν πριν από δύο δεκαετίες όταν ο Jeremy Cunningham συνάντησε τον Mark Chadwick και προσπάθησε να του πουλήσει το μπάσο του. Σύντομα όμως συνειδητοποίησαν οτι εκτός από την κοινή τους αγάπη για το αλκοόλ και τις αριστερές -σχεδόν αναρχοαυτόνομες- πολιτικές τους πεποιθήσεις τους ένωνε και η μουσική. Συντομα ακολούθησε η προσθήκη του drummer Charlie Heather και μόλις ένιωσαν την ανάγκη για κάτι ξεχωριστό στον ήχο τους, μπήκε στο σχήμα ο βιολιστής Jon Sevink, κουνιάδος του Mark. Συχνά πυκνά πάνω στη σκηνή τους πλαισιώνει ο Stephen Boakes παίζοντας didgeridoo και μαζί με τον Matt Savage στα keyboards και τον Simon Friend στην κιθάρα ολοκληρώνουν το συγκρότημα που έχει αφήσει ιστορία με τις εκρηκτικές τους live εμφανίσεις.

Κάτι αντίστοιχο θα ζήσουμε στο Block33 την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, όταν θα ακούμε ζωντανά κομμάτια-ύμνους όπως τα One Way, 15 Years, Carry Me, Dirty Davey, 100 Years of Solitude, What A Beautiful Day, Dog Train, Come On και φυσικά το cult classic ορισμό του folk-punk Riverflow. Κάτι που ο πολύς κόσμος αγνοεί είναι ότι οι Levellers έχουν περισσότερες πωλήσεις δίσκων απο οποιοδήποτε άλλο βρεταννικό συγκρότημα τη δεκαετία του 90. Και το οξύμωρο είναι ότι το πέτυχαν χωρίς να έχουν ποτέ καλές σχέσεις με τον μουσικό τύπο η την τηλεόραση. Αυτό που μάγευε πάντα όμως στην αύρα τους είναι αυτές οι μικρές ανέκδοτες ιστορίες που τους συνοδεύουν, όπως οι Happy Hitchers (ένα γκρουπ φανατικών οπαδών που έκανε πάντα ωτοστόπ μέχρι την επόμενη συναυλία τους) ή η εθελούσια φυγή του Alan Miles (harmonica/mandolin/guitar) το 1990 απηυδισμένος από την κομμουνιστική τους προσέγγιση σε οικονομικά θέματα (συγκέντρωναν όλα τα έσοδα σε ένα κοινό ταμείο από το οποίο το κάθε μέλος μπορούσε να προμήθευεται μόνο ένα πενιχρό ποσό κάθε μέρα, ενώ σημαντικά ποσα διοχετεύονταν σε φιλανθρωπικές και οικολογικές οργανώσεις).

Πήραν το όνομά τους απο την ριζοσπαστική σέκτα που αναφέρει ο Oliver Cromwell στο βιβλίο του New Model Army και το 1991 έκαναν το όνομα τους να ακουστεί σε όλα τα εναλλακτικά και προοδευτικά «αυτιά» κυκλοφορώντας έναν από τους σημαντικότερους δίσκους στην ιστορία της συγχρονης μουσικής, το Levelling the Land. Ακολούθησε σωρεία εξαιρετικών δίσκων που πάντοτε ακροβατούσαν με επιτυχία στα νοερά όρια μεταξύ folk και rock. Κάτω από τις οδηγίες του θρυλικού Phil Nelson, κατόρθωσαν να κάνουν τη μία μετά την άλλη επιτυχία με αμέτρητα #10 singles, ενώ την ίδια στιγμή ζούσαν στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο Metway μαζί με τους φίλους τους Crass και Zounds.


Παρά την τεράστια εμπορική τους επιτυχία παραμένουν μέχρι και σήμερα πιστοί στις αξίες τους και στηρίζουν κάθε αξιόλογη μη κυβερνητική οργάνωση, ενώ εδώ και χρόνια διοργανώνουν το δικό τους Beautiful Days Festival, δίνοντας βήμα σε ανερχόμενες εναλλακτικές μπάντες. Δισκογραφούν ασταμάτητα αλλά πάντα βρίσκουν χρόνο να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα αλλά και αγαπούν περισσότερο: να παίζουν ζωντανά και να μοιράζονται τις απόψεις τους με τον κόσμο.

Mαζί τους οι «δικοί μας» Daytime Thief, ένα σχήμα που ξαφνιάζει ευχάριστα με την άρτιότητα των συνθέσεων και την παθιασμένη ερμηνεία τους και τείνει να εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα ανερχόμενα σχήματα της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής. θα δώσουν το ιδανικό έναυσμα για την εμφάνιση των θρυλικών Levellers στην πόλη μας.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ INTERNET: 15€
(περιορισμένα εισιτήρια στο http://levs.eventbrite.com)
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ / TAMEIO: 22-25€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
METROPOLIS: Τσιμισκή 33 |  TICKETHOUSE: Μητροπόλεως 102

Oι Πόρτες ανοίγουν στις 21:00 μμ
Έναρξη 21:30 μμ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ανακοινώθηκαν οι σταθμοί της ευρωπαϊκής περιοδείας των Black Sabbath


Οι Black Sabbath ανακοίνωσαν τις ημερομηνίες της ευρωπαϊκής περιοδείας τους η οποία θα ξεκινήσει στις 18 Μαΐου από την Μόσχα και θα κλείσει στις 24 Ιουνίου στο Μιλάνο.
δυστυχώς το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει κάποια στάση στην Ελλάδα. Ελπίζουμε ότι η χώρα μας θα μπει στην λίστα εάν αυτή μεγαλώσει.

Η λίστα έχει ως εξής:
May 18 - Moscow, Russia - Olimpiski
May 20 -
St.Petersburg, Russia - New Arena
May 23 - Helsinki, Finland - Hartwall Arena
May 25 - Stockholm, Sweden - Stadium
May 29 - Bergen, Norway - Bergen Calling Festival
May 31 - Oslo, Norway - Spektrum
Jun. 02 - Malmö, Sweden - Malmö Stadium
Jun. 04 - Dortmund, Germany - Westfalenhalle
Jun. 10 - Donnington, UK - Download Festival
Jun. 12 - Rotterdam, Holland - Ahoy
Jun. 15 - Bilbao, Spain - Azkena Rock Festival
Jun. 17 - Nantes, France - Hellfest
Jun. 19 - Paris, France - Bercy
Jun. 22 - Dessel, Belgium - Graspop Metal Meeting
Jun. 24 - Milan, Italy - Gods of Metal

GORGOROTH 4 Δεκεμβρίου Gagarin 205

 GORGOROTH (Norway)
VADER (Poland)
VALKYRJA (Sweden)
T.B.A.
T.B.A.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 - Αθήνα - Gagarin 205
Ώρα έναρξης: 18:30
Τιμή εισιτηρίου: 27 Ευρώ


Προπώληση Εισιτηρίων:
TICKET HOUSE METAL ERA TICKET PRO (Ηλεκτρονικά από την διεύθυνση www.ticketpro.gr)

Led Zeppelin IV: Στην 166η θέση των charts μετά από 24 χρόνια


Σύμφωνα με το Billboard.biz, το κλασικό άλμπουμ των Led Zeppelin, που κυκλοφόρησε το 1971 και βρέθηκε στο νούμερο 2 των τότε chart για δύο εβδομάδες, πούλησε περίπου 3.600 αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες την προηγούμενη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στις λίστες των chart, για πρώτη φορά μετά το 1987, ανεβαίνοντας στη θέση 166.

Το LP έχει ανέβει την τελευταία εβδομάδα κατά 273% στις γενικές πωλήσεις (σε σύγκριση με την προηγούμενη) και 654% στα download.

Στις 8 Νοεμβρίου το άλμπουμ έγινε 40 χρονών. Αναφέρεται ως "Led Zeppelin IV", ακολουθώντας την τακτική ονομασίας που χρησιμοποιούσε το συγκρότημα στα τρία πρώτα άλμπουμ του αλλά και τα τέσσερα σύμβολα που χαρακτήριζαν το κάθε μέλος της μπάντας. Ο δίσκος πάντως δεν έχει ούτε όνομα, ούτε γράφει τίτλο στο εξώφυλλο ή στο οπισθόφυλλο, ούτε ακόμη και στη ράχη του, τουλάχιστον στην αρχική κυκλοφορία του LP.

Έχει πουλήσει πάνω από 37 εκατομμύρια αντίτυπα, βρίσκεται στη θέση νούμερο 66 ανάμεσα στα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών σύμφωνα με το Rolling Stone και είναι το 1ο από τα 100 καλύτερα ροκ άλμπουμ της ιστορίας στη λίστα του Classic Rock. Κι άλλοι αριθμοί τώρα. Έχει γίνει 23 φορές (!) πλατινένιο στης ΗΠΑ (= 23 εκατομμύρια κόπιες) κι άλλες 6 στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Νέο άλμπουμ από τους Korn


 Ο 10ος δίσκος Των Αμερικάνων  υπό τον τίτλο "The Path Of Totality" θα κυκλοφορήσει στις 6 Δεεμβρίου  από την Roadrunner Records.

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί το "Sanctuary"


Οι Paradise Lost βρίσκονται στο στούντιο


“Τα μισά από τα τύμπανα του νέου άλμπουμ έχει ήδη γίνει!! Rocking, shocking and downright obscene blasts!! Fookin fast!!” αναφέρει δήλωση της μπάντας
Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει το 2012 από την Century Media Records.






Sting: Οι άνθρωποι θα σταματήσουν να αγοράζουν CD κι έτσι θα σταματήσουν να τα πουλούν ή να τα φτιάχνουν


Το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια στιγμή το σχήμα των The Police απέκλεισε σε πρόσφατη συνέντευξης του ο 60χρονος μουσικός ενώ δήλωσε πως δεν βρίσκεται στα σχέδια του κάποια solo κυκλοφορία.

«Ξέρετε, είναι κάτι για το οποίο είμαι πολύ περήφανος, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάποιος λόγος να ανοίξουμε ξανά αυτό το θέμα, μόνο για λόγους νοσταλγίας ίσως, αλλά πιστεύω πως ήδη το κάναμε αυτό το διάστημα 2007-2008», δήλωσε. «Πιστεύω πως το κάναμε πολύ επιτυχημένα, το timing ήταν τέλειο, όλοι ήταν χαρούμενοι που μας είδαν. Οπότε τώρα λέμε "ok, ας κλείσουμε αυτό το βιβλίο..."».

Δήλωσε για το ενδεχόμενο επανένωσης ενώ για το μέλλον:

«Μου είναι δύσκολο να καταλάβω ποιό είναι το νέο μοντέλο. Νομίζω είναι οι εφαρμογές (στα iTunes κλπ). Οι άνθρωποι θα σταματήσουν να αγοράζουν CD κι έτσι θα σταματήσουν να τα πουλούν ή να τα φτιάχνουν, επομένως αναζητώ νέους τρόπους να δίνω μουσική στους ανθρώπους και οι εφαρμογές αυτή τη στιγμή μοιάζουν το φαβορί».

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Νέο δίσκο ετοιμάζουν οι Visions Of Atlantis


Μετά το EP "Maria Magdalena” oi epic metallers ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι του 2012 το 4ο τους full length άλμπουμ  μετά το ντεμπούτο "Eternal Endless Infinity" και τα μέτρια "Cast Away" και Trinity
Τα κομμάτια του δίσκου είναι έτοιμα και βρίσκoνται στο στάδιο της προπαραγωγής.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Νέο δίσκο ετοιμάζουν οι Accept

Οι Αμερικάνοι hard rockers ανακοίνωσαν ότι ο νέος τους δίσκος θα ονομάζεται “Stalingrad". Την παραγωγή θα κάνει  ο Andy Sneap ο οπίος είχε κανει και την παραγωγη του "Blood The Nations". Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2012 από την  Nuclear Blast Records. 


Sammy Hagar: Δεν ανεβαίνω στην σκηνή με τους Van Halen


Κυκλοφορούν φήμες ότι στην απονομή των Grammy στις 30 Νοεμβρίου θα εμφανιστούν οι Van Halen.
Μετά τη συναυλία που έδωσαν οι Chickenfoot στη Νέα Υόρκη την περασμένη Πέμπτη, ο Sammy Hagar δήλωσε  πως δεν θα συμμετάσχει σε εμφάνιση των Van Halen.

Συγκεκριμένα ο Αμερικάνος rocker Δήλωσε:
«Αν παίξουν οι Van Halen θα είναι o Dave (David Lee Roth), o Eddie (Van Halen), o Alex (Van Halen) και ο Wolfie, ο γιος του - δε θα είναι ούτε ο Mike, ούτε εγώ. Πρώτον, δε θα μας καλούσαν, και δεύτερον, αν μας καλούσαν, πιθανότατα δε θα πηγαίναμε. Αν ο Eddie είναι στην ίδια κατάσταση όπως την τελευταία φορά που τον είδα, δε θα ανέβαινα στη σκηνή μαζί του».

Rolling Stones: Επανακυκλοφορούν το “Some Girls”


Το άλμπουμ που έφτασε στο Νο2 των βρετανικών και στο Νο1 των αμερικανικών charts,  έχει υποστεί νέας επεξεργασία, και θα συνοδεύεται από ένα CD με δώδεκα ακυκλοφόρητα τραγούδια.
Το δελτίο τύπου της Universal Republic αναφέρει.
Οι Rolling Stones θέλοντας να ικανοποιήσουν τα εκατομμύρια θαυμαστών τους αλλά και μια γενιά νέων θαυμαστών, αποκαλύπτουν ένα θησαυρό ακυκλοφόρητου υλικού από την εποχή τουSome Girlsτου 1978. Είναι μία προέκταση των γεγονότων της εποχής”,

“Σε ένα ολόκληρο άλμπουμ από φρέσκο υλικό, τα τραγούδια του δεύτερου δίσκου της deluxe έκδοσης κυκλοφορούν στις 21 Νοεμβρίου. Η έκδοση ακολουθεί την παγκόσμια επιτυχία του 2010 με την επανέκδοση του Exile On Main Str του 1972”.

 Στα ακυκλοφόρητα τραγούδια, εκτός από τα μέλη του συγκροτήματος έχουν συμμετάσχει και οι Ian Stewart, Chuck Leavell, Sugar Blue και John Fogerty, ενώ την παραγωγή έκαναν οι Glimmer Twins, Chris Kimsey και Don Was.

“Είναι συναρπαστικό να αισθάνεσαι ότι η ποιότητα αυτών των τραγουδιών είναι εφάμιλλη των κομματιών που περιλήφθηκαν στο άλμπουμ που κυκλοφόρησε”, δήλωσε ο κιθαρίστας Ronnie Wood.

“Είναι μια προέκταση των δεδομένων της εποχής. Μερικές φορές, πολύ καλό υλικό μένει ακυκλοφόρητο και είναι πολύ ικανοποιητικό να το βλέπεις, τελικά, να κυκλοφορεί”, συμπλήρωσε ο Keith Richards.

ΤονΑπρίλιο του 2012 οι Rolling Stones συμπληρώνουν 50 χρόνια πορείας.

Τα τραγούδια του δεύτερου δίσκου της deluxe έκδοσης του Some Girls” :

  • Claudine
  • So Young
  • Do You Think I Really Care
  • When You ’Re Gone
  • No Spare Parts
  • Don’t Be A Stranger
  • We Had It All
  • Tallahassee Lassie
  • I Love You Too Much
  • Keep Up Blues
  • You Win Again
  • Petrol Blues

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Νέο βίντεο από τους Lacuna Coil


Οι Ιταλοί Lacuna Coil κυκλοφορούν στις 24 Ιανουαρίου 2012 τον νέο τους δίσκο "Dark Adrenaline".
Στις 8 Νοεμβρίου στη συναυλία στη Γλασκώβη της Σκωτίας,παρουσίασαν ένα νέο τραγούδι τους με τίτλο "Kill The Light" το οποίο μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί.
Οι Ιταλοί hard rokcers θα έρθουν στην Ελλάδα για μια εμφάνιση στο GAGARIN 205 στις 3 Δεκεμβρίου (δείτε λεπτομέριες).