menu

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Jon Schaffer: Θα συνεργαστούμε ξανα με τον Barlow


Ο  Jon Schaffer των Iced Earth, έδωσε συνέντευξη στο Eternal Terror. Διαβάστε μερικά σημεία της:

Ερ.: Πως ήταν για σένα και για το συγκρότημα η τελευταία συναυλία με τον Matt Barlow.

Schaffer: Βασικά ήταν λυπητερή, αλλά είχε και πλάκα. Ήταν μία συναισθηματική στιγμή. Δάκρυσα μερικές φορές και  ξέρω ότι και ο Matt έκανε το ίδιο. Ήταν το τέλος μίας εποχής. Ήταν μία εξαιρετική μέρα, είχαμε ένα μεγάλο πάρτι μετά. Ο Matt και εγώ λογικά θα δουλέψουμε ξανά μαζί. Έχουμε μιλήσει γι’ αυτό. Σε κάποια μελλοντικά projects. Θα ακούσετε τον Matt να κάνει και άλλα πράγματα. Δεν γινόταν να συνεχίσει με τους Iced Earth λόγω του προγράμματος.

Ερ.: Οι καιροί είναι δύσκολοι για την μουσική βιομηχανία. Ποια είναι τα μυστικά των Iced Earth που τους κάνουν να συνεχίζουν και να ευημερούν.

Schaffer: Νομίζω ότι πρέπει να βάζεις τους σπόρους σε νέες αγορές, κάτι που κάνουμε με τον νέο δίσκο. Παίζουμε στην Ανατολική Ευρώπη, στην Ρωσία, στην Ινδία, στην Ινδονησία, στην Ταϊλάνδη και πολλά άλλα μέρη. Αυτή τη φορά είναι μία πραγματικά παγκόσμια περιοδεία. Το θέμα είναι να είσαι συγκεντρωμένος σε ότι κάνεις. Πρέπει να χτίζεις μία βάση δεδομένων γιατί θα έρθει ο καιρός που η δουλειά θα γίνεται απ’ ευθείας με τους οπαδούς. Αυτό είναι το σημαντικό για μας, γιατί να συνεχίσουμε να υπάρχουμε πρέπει να υπάρχει εισόδημα. Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι όλα αυτά πρέπει να γίνονται χωρίς χρήματα αλλά είναι η δουλειά μας και για να συνεχίσουμε να γράφουμε πρέπει να έχουμε έσοδα. Είμαι ένας επιζόντας και όχι θύμα. Προσπαθώ να βλέπω 10 χρόνια μπροστά πως θα εξελίσσονται τα πράγματα και να δρω κατάλληλα.

Ερ.: Σκεφτήκατε ποτέ να κάνετε κάποιες special συναυλίες και να παίξετε έναν ολόκληρο κλασσικό Iced Earth δίσκο.

Schaffer: Έχουμε μιλήσει γι’ αυτό το θέμα, είναι πιθανό να το κάνουμε. Αλλά δεν ξέρω αν θα είναι το ίδιο αν παίξουμε όλο το “Dark Saga” με τον Stu Block. Ξέρω ότι μπορεί να το κάνει αλλά μία τέτοια συναυλία δεν πρόκειται να έχει το ίδιο συναίσθημα όπως με τον Matt. Είναι σαν οι Iron Maiden να παίζουν όλο το “Powerslave” με τον Blaze Bayley. Δεν θα το έκαναν. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί το όλο θέμα.