menu

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Rob Haford: Ο επόμενος θα είναι ένας κλασικός βρετανικός heavy metal δίσκος


Ο Άγγλος τραγουδιστής πρόσφατα έδωσε συνέντευξη στο ultimate rock classic. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε μερικά αποσπάσματα.

URC: Αληθεύει ότι έχετε μερικά τραγούδια έτοιμα για τον επόμενο δίσκο σας;
Halford: Ναι έχουμε! Ο Glenn (Tipton – κιθάρα) και εγώ ξεκινήσαμε να γράφουμε τον Ιανουάριο. Γράφαμε απλά ότι σκεφτόμασταν. Δεν υπήρχε κάποια κεντρική ιδέα όπως με το “Nostradamus”, στο οποίο έπρεπε να επικεντρωθούμε σε ένα μόνο θέμα. Ο επόμενος θα είναι ένας κλασικός βρετανικός heavy metal δίσκος. Μερικά σημεία του είναι όπως στο “Painkiller”, μερικά σαν το “Sad Wings Of Destiny” και μερικά σαν το “British Steel”. Δεν ψάξαμε και πολύ τις προηγούμενες μας κυκλοφορίες, δεν κάναμε προεργασία πριν αρχίσουμε να γράφουμε. Απλά κάτσαμε και παίξαμε. Ο Glenn σκέφτηκε κάποια riffs και εγώ σκέφτηκα κάποιες φωνητικές μελωδίες. Δεν υπήρχε κάποια εξωτερική επιρροή όταν γράφαμε. Απλά ξεκινήσαμε, συνδέσαμε μερικούς ενισχυτές, πήρα το μικρόφωνο και φτιάξαμε metal. Είναι ένας πολύ αγνός δίσκος.
UCR: Πρόσφατα κάνατε μία περιοδεία για την 30η επέτειο του “British Steel”. Υπάρχουν σχέδια για να κάνετε κάτι παρόμοιο με τον δίσκο “Screaming For Vengeance”;
Halford: Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε μία περίοδος που βγάζαμε νέο δίσκο κάθε χρόνο στη κυριολεξία. Δεν ξέρω πως το κάναμε. Ήταν καταπληκτικό. Τελειώναμε μία μεγάλη παγκόσμια περιοδεία, κάναμε ένα μικρό διάλειμμα και μετά κατευθείαν στο studio για νέο δίσκο. Έτσι δουλεύαμε εκείνο το διάστημα. Έτσι αισθανόμαστε σαν να έρχεται η μία επετειακή περιοδεία μετά την άλλη. Ειλικρινά θα θέλαμε πολύ να το κάνουμε. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι δυνατό. Δεν λέω ότι δεν θα κάνουμε κάτι τέτοιο στο μέλλον αλλά το “British Steel”, ήταν ένας πολύ σημαντικός δίσκος για τους Judas Priest, και πιθανώς για όλο το heavy metal. Υπήρχαν σε αυτό τον δίσκο κομμάτια που έγιναν μέρος της καθημερινής ζωής των ανθρώπων μέσω των ραδιοφώνων για πρώτη φορά.