menu

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

GRAVE DIGGER THE CLANS WILL RISE AGAIN

Στην νέα κυκλοφορία των Grave Digger ο επί δεκαετίας κιθαρίστας Mannni Schmidt, αντικαταστάθηκε από τον Axel "Ironfinger" Ritt ο οποίος έχει  θητεύσει στους Domain. Ο Ritt έδέσε αμέσως με τους υπόλοιπους και έτσι το αποτέλεσμα είναι το αναμενόμενο. Σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζει  και ο frontman Chris Boltendahl όπου για ακόμα ένα δίσκο  δείχνει ότι ακόμα δεν έχει κουραστεί καθόλου αλλά αντιθέτως αποδίδει τα μέγιστα.
μετά το "Tunes Of War" Τα  3 album που ακολούθησαν, "Knights Of The Cross" το 1998, "Excalibur" το 1999 και "The Grave Digger" το 2001 «κάτι έλεγαν» αλλά ήταν κατώτερα του αναμενόμενου, πέρυσι έβγαλαν το "Ballads Of A Hangman" αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν μέτριο.

Στο νέο δίσκο από τα πρώτα δυο κομμάτια "Paid In Blood" και "Hammer Of The Scots" φαίνεται καθαρά το τι θα ακολουθήσει. Ο  Mike Tyson είναι καταιγιστικός. Μετα το εισαγωγικό "Days Of Revenge" έρχονται τα "Paid In Blood" και "Hammer Of The Scots" να σε βάλουν στο κλίμα του άλμπουμ. Όλα τα κομμάτια μοιάζουν ν γράφτηκαν στα 90ς. Γεμάτες από στακατο ήχο και ρίφ που δύσκολα τα ξεχνάς

Με  το"The Clans Will Rise Again" οι Νεκροθάφτες διαψεύδουν όσους έλεγαν ότι θα είναι concept και η συνέχεια του "Tunes Of War". Το κοινό που έχουν έκτος του ότι κινούνται στα ίδια επίπεδα με ελαφρώς καλύτερο το "Tunes Of War", είναι ότι θεματικά ασχολούνται με την ιστορία της Σκωτίας. Στο "The Clans Will Rise Again" το συγκρότημα ασχολείται με την Σκωτία σαν χώρα, τον μυστικισμό που εκπέμπει αλλά και τους ανθρώπους που την απαρτίζουν.

Οι Grave Digger μετά από δέκα χρόνια καταφέρνουν να φτιάξουν  ένα δίσκο που είναι άρτιος από ηχητική πλευρά αλλά και από πλευρά επιπέδου συνθέσεων ο οποίος "κοιτάζει στα μάτια" το προ δεκαετίας αριστουργημα τους .