menu

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ακούστε το νέο άλμπουμ των CHARRED WALLS OF THE DAMNED

Το δεύτερο άλμπουμ των CHARRED WALLS OF THE DAMNED,“Cold winds on timeless days”   των Richard Christy(Control Denied, Death, Iced Earth),  Tim “Ripper” Owens (Judas Priest, Iced Earth, Malmsteen) και Steve DiGiorgio (Control Denied, Iced Earth, Testament, Sadus),το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 11 Οκτωβρίου είναι διαθέσιμο για streaming στο site του Γερμανικού Rock Hard. Ακούστε το στο εδώ
το άλμπουμ είναι εξαιρετικό. Παραγωγή ιδανική, ο Christy μαζί με τον DiGiorgio δίνουν ακόμα μια φορά δωρεάν μαθήματα drums και μπάσου, ενώ ο “Ripper” όπως συνήθως κάνει εξαιρετική δουλειά, αποφεύγοντας τις υπερβολές και όντας ουσιαστικός και δυναμικός όσο πρέπει αποδίδει μερικές πολύ καλές φωνητικές γραμμές. Οι συνθέσεις εξαιρετικά δουλεμένες και αποδομένες, τα πάντα δηλαδή όπως πρέπει… αλλά κάτι λείπει. Είτε το ότι υπάρχουν στο άλμπουμ 4 κομμάτια που θα μπορούσαν απλά να απουσιάζουν και να μην έκανε καμία διαφορά, είτε ότι ακόμα και σε κομμάτια με εξαιρετικά σημεία, θα γίνει αυτό το «μπέρδεμα» και θα μπουν και κάποια σημεία ανούσια ή χαμηλότερου επιπέδου.
Υπάρχουν φυσικά και κομμάτια που δικαιολογούν τον ντόρο γύρω από το όνομα των CWOTD, όπως για παράδειγμα το πρώτο single του δίσκου, το “Zerospan”, το mid/melodic “Cold winds” με το πολύ καλό ρεφρέν, το μελωδικό “Admire the heroes” (το αγαπημένο μου από το άλμπουμ), το “Bloodworm” και το “Ashes falling upon us”, αλλά δεν αρκούν κατά την ταπεινή μου άποψη. Αν καταφέρουν και ισορροπήσουν και «χαλιναγωγήσουν» κάπως αρκετά κομμάτια τους (όσο γίνεται αυτό) τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα.

track listing:
01. Timeless Days
02. Ashes Falling Upon Us
03. Zerospan
04. Cold Winds
05. Lead The Way
06. Forever Marching On
07. Guiding Me
08. The Beast Outside My Window
09. On Unclean Ground
10. Bloodworm
11. Admire The Heroes
12. Avoid The Light