menu

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

CHIKENFOOT III


Το supergroup των Chickenfoot, Sammy Hagar (VAN HALEN), Michael Anthony (VAN HALEN), Joe Satriani, Chad Smith (RED HOT CHILI PEPPERS) "χτύπησε" με το “Chikenfoot III”. ΄Πρόκειται για  καλύτερη δουλειά  από το αναμενόμενο, καθώς, σε σύγκριση με το ντεμπούτο τους, το νέο αυτό άλμπουμ έχει να προσφέρει. καλυτέρα τραγούδια, σε groovy/hard rock ρυθμούς αφού φαίνεται πως ο Satriani δούλεψε περισσότερο τις συνθέσεις.
Είναι δεδομένο, ότι ο Satriani είναι από τους καλύτερους κιθαρίστες της εποχής μας, και αυτό αποδεικνύεται στο άλμπουμ. δίνοντας βάρος στα συμπαγή, κοφτά, ογκώδη riff και την μελωδία, στην οποία ποτέ δεν υστερούσε. Συμπαγή, με groove, μελωδικά hard rock τραγούδια, σαν τα “Big foot”, “Last temptation απλές συνθέσεις, οι οποίες μεταμορφώνονται σε hard rock ύμνους. Τα φωνητικά του Hagar με την μελωδική προσέγγισή τους, μεταφέρουν τη δουλειά του σχήματος σε άλλο επίπεδο.
Σε αυτό το μήκος κύματος κινούνται συνθέσεις όπως τα "Last Temptation", "Up Next", "Lighten Up" και "Big Foot" με το  συμπαγές hard rock το οποίο πρεσβέβουν. Από την άλλη, έχουμε και κάποιες πιο χαλαρές στιγμές με το ερωτιάρικο "Come Closer"  και το blues "Something Going Wrong".

Ένα άλμπουμ με σκληρό ήχο και «γεμάτη» παραγωγή που αποτελεί αισθητή βελτίωση  των Chickenfoot  τόσο στις συνθέσεις, όσο και στη χημεία και το δέσιμο τους.