menu

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

CRIMSON GLORY TRANSCENDE


Οι Crimson Glory είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση αφού πρόκειται για μια μπάντα που ενώ ξεκίνησε δυναμικά με δύο άλμπουμς –διαμάντια- με τα οποία έγραψαν το όνομα τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία της metal, στην πορεία πέρασαν στην αφάνεια με δική τους ευθύνη.

δημιουργήθηκαν το 1982 στη Φλόριδα των Η.Π.Α με το όνομα Beowolf και απο την αρχή προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση στο παγκόσμιο μεταλλικό κοινό λόγω του μυστηρίου που κάλυπτε τα μέλη του γκρουπ. Σε όλες τις ζωντανές τους εμφανίσεις καθώς και σε όλες τις promo φωτογραφίσεις τους, τα μέλη της μπάντας συνήθιζαν να καλύπτουν τα προσωπά τους με ολόκληρες ασημένιες μάσκες αρχικά , μισές κατα την εποχή του Transcendence μέχρι να της αποχωριστούν τελείως και να λυθεί το μυστήριο την εποχή του "απογοητευτικού" Strange and Beautiful. Mετά απο το καταπληκτικό ομώνυμο ντεμπούντο τους το 1986, και αφού ο κόσμος πήρε μια μεγάλη γεύση απο το τεράστιο ταλέντο του John McDonald, γνωστότερου και σαν Midnight, ήρθε η ώρα για την μπάντα να μας παρουσιάσει τη δεύτερη της δουλειά.

Το Transcende” του 1988 είναι η ποίο ολοκληρωμένη δουλειά τους. Αυτό οφείλεται τόσο στην δουλειά που έχει γίνει σε επίπεδο συνθέσεων όσο και στην καταπληκτική φωνή του Midnight.

Από το πρώτο κομμάτι, τοLady of Winter με τα εξωπραγματικά φωνητικά, πάμε σε συνθέσεις όπως το Red Sharks και το μυστηριώδεςMasque of The Red Death ενώ τοPointed Skies σε καθηλώνει με το ρεφρέν του.

Το “Transcendence” ανήκει στην αξιοζήλευτη κατηγορία εκείνων των δίσκων που πολύ απλά τα λόγια αδυνατούν να αποτυπώσουν πλήρως το συναίσθημα.