menu

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Evanescence "Evanescence"


Ο 3ος δίσκος των αμερικάνων rockers έρχεται μετά από 3 χρόνια από το πολύ καλό The Open Doorsτο οποίο πούλησε 5 εκατομμύρια κομμάτια. Στο διάστημα της απουσίας του το συγκρότημα πέρασε μια φάση εσωστρέφειας κα κρίση ταυτότητας καθώς ακούστηκαν πολλά: από την διάλυση της μπάντας έως την αλλαγή μουσικού είδους.
Παρόλα αυτά με τα νέο άλμπουμ το οποίο φέρει το όνομα της μπάντας, οι Evanescence μοιάζουν δεμένοι, και αυτό οφείλεται στην Amy Lee  και τα πλήκτρα της, αφού αυτή είναι που γράφει την μουσική, είναι η ψυχή της μπάντας και οι υπόλοιποι απλά ακολουθούν. Ο δίσκος είναι και πιο άμεσος από το "The Open Door" και μέσα από τα 11 κομμάτια του ξεχωρίζουν 3 που μπορούν να γίνουν ραδιοφωνικά  hit single.
Τα The Change”, "Erase This", και "Lost Paradise" όμως ο δίσκος συνολικά στερείται βάθους κάτι που θα αποθαρρύνει από μι δεύτερη ακρόαση. Το άλμπουμ θα μπορούσε να θεωρηθει καλό εάν ήταν η πρώτη δουλεια της μπάντας όμως από τους Evanscense  θα περιμέναμε κάτι περισσότερο από μια απλή επανάληψη τόσο από πλευράς συνθέσεων όσο και από τεχνικής.